چالوس

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

چالوس از جمله زیباترین شهرستان های شمالی ایران است که جزء استان مازندران به شمار می رود. از آنجایی که چالوس در فاصله نزدیکی از تهران قرار گرفته و گردشگران زیادی از تهران برای سپری کردن اوقات فراغت خود به آن سفر می کنند. چالوس شهری همیشه سرسبز با طبیعتی بسیار زیبا می باشد که همین باعث شده از توریستی ترین شهرهای خطه شمال کشور شناخته شود. حتی جاده ای که برای رسیدن به این شهرستان زیبا و خوش آب و هوا طی می کنید، بسیار زیبا بوده و به هر نقطه ای از آن نگاه کنید، چیزی جز زیبایی و سرسبزی نخواهید دید. این شهر جزء قدیمی ترین شهرهای استان مازندران به شمار می رود و تاریخچه ای طولانی پشت آن وجود دارد. در ادامه ای مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا با شهرستان چالوس بیشتر آشنا شویم.

تاریخچه چالوس

چالوس از قدیمی ترین شهرهای استان مازندران است که مرکز آن شهر چالوس می باشد. این شهرستان در جلگه میانی کرانه دریای خزر واقع شده و از دو بخش مرکزی و مرزن آباد تشکیل شده است. این شهرستان در زمان های گذشته جزئی از سرزمین رویان محسوب می شده و در کتاب های قدیمی آن را با نام های شالوس و سالوش آورده اند. در این شهرستان پادگانی نظامی وجود داشت که از آن برای دفاع از سرزمین استفاده می شد. در زمان قاجار درست بعد از زمانی که باز هم تنکابن به استان مازندران ملحق شد و استان گیلان را فتح نمودند، چالوس، تنکابن و کجور به عنوان محال ثلاث در استان مازندران شناخته شدند.

این منطقه جنگ های بسیاری را در طول تاریخ به خود دیده بود. اگر به تاریخ این شهر مراجعه کنید، خواهید دید که در زمان حکومت سادات علوی اتفاقات زیادی در طبرستان رخ داده است. منطقه رویان کهن جزء مناطق غربی طبرستان به شمار می رفت و شهرستان هایی همچون چالوس، نور، نوشهر، عباس آباد، رامسر، کلاردشت و تنکابن را در خود جای داده بود.

آثار باستانی و بناهای تاریخی متعددی در این شهر وجود داشتند که بعد از جنگ هایی که در چالوس صورت پذیرفتند، تمام آن ها از بین رفته و ویران شدند و هیچ گونه آثاری از آن ها باقی نمانده است. مسجد جامع چالوس که از بناهای تاریخی این شهر محسوب می شدند، به عنوان محلی بود که بیعت های مردم طبرستان در با سادات در سال 250 هجری قمری در آن بسته شد. پستی و بلندی های فراوانی در تاریخ این شهر وجود دارند که بسیاری از آن ها به زمان حکومت سادات علوی طبرستان باز می گردد.

کلارستاق از بخش جنوبی خود به وسیله ارتفاعات تخت سلیمان و کندوان در میان ارتفاعات البرز از شهر طالقان جدا شده و شهرستان های چالوس و کلاردشت را در خود جای داده است. منطقه کجور از بخش شمال خود به دریای خزر، از شرق به سولده یا همان شهر نور، از غرب به رود جالوس و از جنوب به دره نور منتهی می گردد. رویان به عنوان سرزمینی آباد در غرب استان مازندران شناخته می شود که شهرهایی همچون سخت سر، نور، لار قصران، رودبار قصران، کلارستاق، هوسم، ارنگه، لنگا، طالقان، تنکابن، لورا و هوسم را شامل می شود. در نوشته های تاریخی همچون نوشته ای از ابن فقیه همدانی، از جغرافیدانان و مورخان ایرانی، آمده است که رویان از شهرهایی نظیر چالوس، بذشوارجر، سرز و لارز تشکیل شده است.

از قرن 7 هجری قمری تا شروع دوراه حکومت صفویان در ایران، منطقه رویان با نام رویان یا رستمدار شهرت داشت و مرزهای آن تشکیل شده از مناطقی همچون لواسانات، شمیرانات، طالقان، کلارستاق، نور، لاریجان، کجور و مناطقی از پشت کوه های البرز مرکزی بودند. در زمان پیش از آن نیز طبرستان شامل مناطقی همچون مازندران، گرگان، رستمدار و استرآباد می شد. نام ناحیه هایی در طبرستان و رستمدار با چالوس رستاق شناخته می شد و در غرب از سردآبرود شروع می شد و تا چالوس در شرق ادامه داشت. برای اولین بار نام چالوسه رستاق توسط ظهیرالدین مرعشی به کار برده شد و به عنوان مناطقی همچون طبرستان رستمدار شناخته می شدند. نواحی چالوس رستاق از نواحی مختلفی همچون اورنگ (آبرنگ)، دارکلا، سلیم آباد، شیخ کلا، کردخیل، چالوس محله، آیش بن، لپاوک (فرج آباد)، فخرآباد، علی آباد، بورسر، سینوا، درمش کلا (دارمشکلا)، دوستگر، عرب خیل و علویکلا (الف کلا) تشکیل بافته است.

در زمان حکومت هخامنشیان در ایران و در زمانی که فرادات حکومت تپوری ها را عهده دار بود، در نبرد داریوش سوم و اسکندر حضور داشت. سپس تصمیم به مصالحه با اسکندر گرفت و بعد از مصالحه، اسکندر شخصی به نام مناپیس را به عنوان والی هیرکانیا اعلام کرد و همچنین فرادات در همان مقام حاکم تپورستان باقی ماند. اسکندر موفق شد سرزمین آماردها را فتح نماید و پس از این موفقیت، سرزمین آماردها به سرزمین تپورستان که تحت حکومت فرادات بود، اضافه گردید.

در زمان حکومت اشکانیان، در بخش شرقی استان مازندران و در منطقه ای کوهستانی، سلسله پادشاهی دیگری به نام گشنسب شاهان به وجود آمد. این حکومت نیز تا زمان ابتدای حکومت ساسانی قلمروی خود را تا منطقه گیلان وسیع ساخت. همچنین زمانی که اردشیر ساسانی در ایران حکومت داری می کرد، قلمروی گشنسب شاهان نیز از منطقه اولیه خود گسترش یافت و مناطقی همچون دیلمان، گیلان و دماوند نیز به رویان و طبرستان افزوده شدند. اگر به متون اسلام مراجعه نمایید، نام این شهر را با عنوان شالوس یا سالوس خواهید دید. بسیاری از جغرافی دانان گذشته، چالوس را به عنوان یکی از سرزمین های طبرستان و رویان می شناختند.

شهر چالوس از جمله آن شهرهای معروف سرزمین های رویان و طبرستان به شمار می رفتند که در پی حمله امیر تیمور مورد ویرانی قرار گرفت. اما در قرن های بعدی به آن توجه شد و به عنوان روستایی کوچک در میان منطقه رستمدار شناخته شد. زمانی که حکومت پهلوی در ایران روی کار آمد، به مرور زمان توجهات بیشتری روی آن صورت پذیرفت و از شهرهای سازمان یافته در میان استان مازندران شناخته شد.

چالوس

چالوس کجاست و مسیر دسترسی به آن

چالوس از شهرهای شمالی بوده که در غرب استان مازندران واقع شده است. شمال این شهر را دریای بی کران و آبی خزر در شمال و رشته کوه های البرز در جنوب فرا گرفته اند. اگر بخواهید از تهران به سمت چالوس حرکت کنید، مسیرهای مختلفی از جمله اتوبان تهران – کرج، اتوبان تهران – شمال و انتهای اتوبان همت استفاده کنید. اگر مسیر جاده کرج – چالوس را برای رسیدن به این شهر انتخاب کرده اید، می بایست ابتدا به سمت شهر کرج حرکت کنید. برای این منظور وارد بزرگراه شهید لشکری شده و به سمت شهر کرج و ابتدای جاده چالوس مسیر خود را ادامه دهید. هنگامی که وارد جاده چالوس شوید، در طول این مسیر گردنه های وجود دارند که بسیار پر پیچ و خم هستند. گردنه هزار چم از معروف ترین گردنه های این جاده است که در فاصله 50 کیلومتری چالوس قرار دارد.

مسیر دسترسی به چالوس با اتوبوس

چالوس جزء نزدیک ترین شهرهای شمالی به تهران بوده که در تمام طول سال گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. در بخش پیشین مسیر دسترسی به چالوس با خودروی شخصی را توضیح دادیم و در این بخش نیز قصد داریم بدانیم چه مسیرهای دیگری برای رسیدن به چالوس بدون خودروی شخصی وجود دارد؟ از دیگر مسیرهای دسترسی به چالوس، استفاده از اتوبوس های برون شهری هستند.

این شهر دارای یک ترمینال اتوبوسرانی برون شهری بوده که ترمینال چالوس یا ترمینال قائم نام دارد. شهرهایی همچون تهران، قم، اصفهان، تبریز، مشهد و کرمانشاه به این ترمینال سرویس داشته و اگر در هر کدام یک از شهرهای نام برده باشید، می توانید با مراجعه به ترمینال هر شهر، سوار اتوبوس های مقصد چالوس شده و به سمت این شهر حرکت کنید.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D36.66903706086996%2C%2051.41934086495834%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

آب و هوای چالوس

شهرستان زیبای چالوس دارای اقلیم معتدل و مرطوب بوده و به همین جهت سرسبزی و لطافت در بیشتر فصل های سال در این شهر احساس می شود. همین موضوع باعث شده این شهرستان در تابستان ها بیشترین دمای آن تا حدود 36 درجه سانتی گراد و زمستان ها کمترین دمای آن به منفی 1 درجه سانتی گراد می رسد.

از همین رو فصل بهار که نیمه اول آن به فصل زمستان و نیمه دوم آن به فصل تابستان شباهت دارد، در بهترین حالت ممکن خود قرار داشته و طبیعت چالوس را به خصوص در اردیبهشت ماه می توان در زیباترین حالت ممکن خود پیدا کرد. تابستان ها که هوای طبیعت این شهر به شرجی تبدیل می شود، دارای رطوبت بالا بوده و در اغلب نقاط این شهر و به خصوص نزدیک به دریا، بوی دریا و رطوبت را احساس خواهید کرد.

با وارد شدن به فصل پاییز، بارش ها آغاز شده و طبیعت این شهر به رنگ های مختلفی همچون نارنجی، قرمز، زرد و کمی هم سبز تبدیل می شود. بارش ها در برخی مواقع بسیار زیاد بوده که احتمال سیل را افزایش می دهند. زمستان های چالوس اغلب بارش باران را به همراه داشته و به ندرت پیش می آید که مردم چالوس بتوانند برف و برف بازی را تجربه کنند. اما دمای هوا نیز در طبیعت این شهر کاهش یافته و سرد می شود.

چالوس

باشگاه های چالوس

  • باشگاه ورزش تندرستی: استان مازندران، چالوس، جهاندار، خیابان 17 شهریور، خیابان مینا
  • سالن ورزشی بسیج چالوس: استان مازندران، چالوس، شهرک امام حسین، بلوار 17 شهریور، خیابان سلیمانی
  • خانه کشتی چالوس: استان مازندران، چالوس، رضوی، خیابان پاسداران، خیابان رادیو دریا
  • باشگاه بدنسازی فردوسی: استان مازندران، چالوس، شهرک امام حسین، جاده چالوس – نوشهر، خیابان 17 شهریور
  • باشگاه بیلیارد امید: استان مازندران، چالوس، جلنبازان، بلوار امام رضا، خیابان امام خمینی
  • مجموعه ورزشی آرامش: استان مازندران، چالوس، محله انتهای چالوس، محله کوچه خاکی
  • باشگاه بدنسازی پیکر: استان مازندران، چالوس، غفاری، خیابان عاشورا
  • آکادمی ورزشی به تن مهدی صادقیان: استان مازندران، چالوس، هرج پور، جاده چالوس – نوشهر، خیابان 17 شهریور
  • باشگاه بدنسازی فقیه: استان مازندران، چالوس، خیابان رادیو دریا
  • باشگاه ورزشی آریا فیت: استان مازندران، چالوس، رضوی، خیابان پاسداران، خیابان رادیو دریا
  • باشگاه ورزشی مهر: استان مازندران، چالوس، گیل کلا، کمربندی شهید زندی
  • باشگاه ورزشی دریا: استان مازندران، چالوس، خیابان رادیو دریا، خیابان پاسداران
  • سالن 4 هزار نفره: استان مازندران، چالوس، رضوی، خیابان پاسداران، خیابان رادیو دریا
  • باشگاه ستاره ساز: استان مازندران، چالوس، رضوی، خیابان رادیو دریا

بهترین زمان سفر به چالوس

چالوس از جمله شهرهای شمالی کشور است که به دلیل نزدیک بودن به تهران، گردشگران زیادی به آن سفر می کنند. این شهرستان زیبا و سرسبز از آب و هوایی معتدل و مرطوب بهره می برد و از همین رو دارای تابستان هایی گرم و شرجی و زمستان هایی سرد و کوهستانی می باشد. چنان چه قصد سفر به این شهر را دارید و به دنبال بهترین زمان سفر به آن هستید تا بتوانید نهایت لذت را از گشت و گذار در طبیعت آن ببرید، فصل های بهار و پاییز از بهترین فصل هایی هستند که می توانید به این شهرستان زیبا سفر کنید.

اگر فصل بهار را برای سفر به این شهر انتخاب کنید، طبیعت چالوس را سرسبز، با طراوت و تازه خواهید دید و از گردش در آن لذت می برید. همچنین اگر در فصل زمستان به این شهر سفر کنید، خبری از سرمای شدید وجود نداشته و طبیعت سرسبز آن به هزار رنگ تبدیل شده است. این دو فصل از بهترین فصل های سفر به این شهر فوق العاده زیبا به شمار می روند.

جاهای دیدنی چالوس

چالوس از جمله شهرهای بسیار زیبا و سرسبز استان مازندران است که جاذبه های دیدنی و گردشگری فراوانی را در خود جای داده و گردشگران زیادی را از داخل و حتی خارج از کشور را به سمت خود دعوت می کند. کمتر کسی پیدا می شود که برای گشت و گذار و تفریح به سراغ طبیعت زیبا و سرسبز این شهر نرفته باشد. حتی اگر به شهرستان چالوس سری نزده باشید، قطعا به جاده آن رفته اید و از دیدنی ها و آب و هوای بی نظیر آن لذت برده اید. در این بخش از مطلب می خواهیم با برخی از بهترین جاهای دیدنی چالوس آشنا شویم. این دیدنی ها جزء آن دسته از مواردی هستند که در صورت سفر به این شهر زیبا نباید از دست بدهید.

جاده چالوس

هنگامی که سخن از چالوس به میان می آید، نخستین چیزی که در ذهن همگان تداعی می شود، جاده ای زیبا، سرسبز و پر پیچ و خم می باشد که به هر نقطه ای از آن نگاهی کنید چیزی به جز سرسبزی و طراوت نخواهید دید. جاده چالوس از زیباترین و جذاب ترین جاده های ایران است که دارای طبیعتی فوق العاده و بکر می باشد. همچنین بعد از آن که سد امیرکبیر ساخته شد، این جاده از محبوبیت بیشتری برخوردار گردید و توجه افراد بیشتری را به خود جلب کرد. زمان بهره برداری این جاده به سال 1312 هجری شمسی و پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد. در ابتدا نام جاده 59 را برای این جاده انتخاب کرده بودند که پس از مدتی نام چالوس را برای آن برگزیدند.

در طول این مسیر چندین تونل و پل وجود دارند که یکی از معروف ترین آن ها تونل کندوان نام دارد و توسط آن کرج به چالوس متصل شده است. هنگامی که در طول مسیر این جاده زیبا در حال حرکت هستید، رستوران ها، قلیان سراها، لبنیاتی ها و…. زیادی را خواهید دید که گردشگران می توانند برای استراحت و صرف وعده غذایی به سراغ آن ها بروند. اگر در آخر هفته ها و یا ایام تعطیل مسیرتان به جاده چالوس بخورد، ترافیک سنگینی را خواهید دید که جمعیت زیادی از افراد برای گشت و گذار و دسترسی به شهرهای شمالی از آن استفاده می کنند. طول این جاده به 160 کیلومتر می رسد و شهرها و روستاهای متعددی در طول آن وجود دارند و از دیدنی های جاده چالوس محسوب می شوند.

مسیر دسترسی به جاده چالوس

اگر از تهران می خواهید به شهرهای استان مازندران و یا خود شهرستان چالوس سفر کنید، می توانید از طریق جاده چالوس که از زیباترین جاده های کشور محسوب می شود استفاده کنید، برای رسیدن به آن می توانید ابتدا خود را به شهر کرج برسانید. همچنین برای مسیر برگشت نیز خود را به شهر چالوس برسانید.

چالوس

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت از دیگر جاذبه های دیدنی چالوس به شمار می رود که دارای آب شیرین می باشد و در بخش جنوب غربی این شهرستان واقع شده است. این دریاچه در ارتفاع 935 متری از سطح دریا قرار داشته و از بهترین محل ها برای زندگی آبزیان و پرندگان شناخته می شود. دریاچه ولشت از جمله مکان های تفریحی چالوس بوده و گردشگران می توانند از تفریحاتی همچون شنا، ماهیگیری، دوچرخه سواری، پیاده روی و پیک نیک لذت ببرند. این دریاچه در شهر مرزن آباد و در فاصله 25 کیلومتری از جاده چالوس قرار گرفته است.

اطراف دریاچه ولشت را گیاهان و درختانی سرسبز فرا گرفته که بر زیبایی و محبوبیت آن افزوده اند. این دریچه به عنوان یکی از بهترین جاذبه های گردشگری در نزدیکی های تهران به شمار می رود که افراد زیادی می توانند برای گردش و تفریح های یک روزه به سراغ آن بروند و برای ساعاتی از آلودگی و شلوغی های شهری رهایی یابند و یک روز را در دل طبیعت سپری کنند.

آدرس دریاچه ولشت: استان مازندران، جنوب غربی چالوس، نزدیک به شهر مرزن آباد

پارک جنگلی فین

از جاذبه های گردشگری شهرستان چالوس می توان به پارک جنگلی فین یا همان پارک جنگلی چالوس اشاره نمود. این پارک جنگلی در فاصله نزدیکی از جاده چالوس قرار داشته و از طبیعتی بسیار زیبا و بکر بهره می برد. همچنین به دلیل فاصله نزدیکی که از تهران دارد، افراد زیادی بدون آن که به این شهرستان سفر کنند، آن را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند و به سراغ آن می روند. از کنار این پارک جنگلی رودخانه زیبا و خروشان چالوس عبور می کند که بر زیبایی و طراوت این جنگل افروده است. از آنجایی که پارک جنگلی فین در میان گردشگران از محبوبیت بالایی برخوردار است، امکانات رفاهی مناسبی نظیر کافه، رستوران، آلاچیق، فروشگاه، نیمکت برای استراحت، محل های مناسب برای چادر زدن، سرویس بهداشتی، پارکینگ و… در آن وجود دارد که از اصلی ترین دلایل محبوبیت آن به شمار می روند.

همچنین افراد زیادی در روز سیزده فروردین، روز طبیعت، پارک جنگلی فین را انتخاب می کنند و اوقات فراغت خود را در آن سپری می کنند. اگر قصد سفر به این پارک جنگلی زیبا و دنج را دارید و به دنبال بهترین زمان بازدید از آن هستید، می توانید فصل هایی همچون بهار و پاییز را انتخاب نمایید. چرا که در این دو فصل خبری از گرمای آزاردهنده و شرجی و سرمای طاقت فرسا نیست و می توانید با خیالی راحت و آسوده از تفریح و استراحت خود در آن لذت ببرید. دقت داشته باشید برای ورود به پارک جنگلی فین که از دیدنی های چالس محسوب می شود، بایستی مبلغی را به عنوان ورودی پرداخت نمایید.

آدرس پارک جنگلی فین: استان مازندران، 7 کیلومتری جاده چالوس – تهران

چالوس

کاخ چایخوران

اگر به بازدید از اماکن تاریخی و آثار باستانی علاقه مند هستید، کاخ چایخوران یکی از جاذبه های تاریخی است که در شهرستان چالوس واقع شده و از زمان رضا شاه پهلوی باز می گردد. این کاخ دارای یک طبقه و یک زیرزمین بوده و رضا شاه از آن به عنوان محلی برای استراحت های کوتاه استفاده می کرد. کاخ چایخوران در منطقه ای از چالوس قرار گرفته که دارای ارتفاع بیشتری نسبت به دیگر مناطق اطراف می باشد و آن منطقه را محوطه کاخ نام گذاری کرده اند. در حال حاضر نیروهای مصلح این کاخ را در اختیار گرفته اند و از آن به عنوان پادگان استفاده می کنند.

این کاخ مساحتی حدود 4 هزار متر مربع داشته و دو ورودی اصلی در شرق و غرب بنا برای آن در نظر گرفته اند. مقابل عمارت یک حوض آب وجود دارد که زیبایی محوطه بیرونی را تکمیل کرده است. برای ساخت این بنای تاریخی از معماری سبک اروپایی الهام گرفته اند. کاخ زیبای چایخوران در سال 1353 هجری شمسی در فرهست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مرداب هسل

از آنجایی که گردشگران زیادی نوشهر را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند، جاذبه های گردشگری و دیدنی متنوعی در این شهر وجود دارند که گشت و گذار در آن ها می تواند بسیار لذت بخش باشد. مرداب هسل از جاذبه های دیدنی نوشهر به شمار می رود که از طبیعتی بکر و دست نخورده برخوردار است. این مرداب در میان جنگلی زیبا و تماشایی واقع شده است. این مرداب علاوه بر نام هسل، با نام مرداب کنیچال نیز شناخته می شود. هسل در ارتفاع 250 متری از سطح دریا قرار گرفته و برای دسترسی به آن بایستی مسیری را در میان طبیعت به صورت پیاده طی کنید.

این مرداب بالغ بر 1000 متر مکعب آب در خود جای داده که در برخی از فصل های سال که بارندگی زیاد است، این حجم از آب به بیش از 3 هزار متر مکعب هم خواهد رسید. این مرداب در بخش جنوب غربی نوشهر واقع شده و دارای پوشش جانوری زالو، لاک پشت و وزغ می باشد. همچنین از پوشش گیاهی هسل می توان به درختان انار، انگور جنگلی، انجیر، سیب ترش جنگلی، گیاهان دارویی نظیر زمنج، فشکی واش و بابونه اشاره نمود.

مسیر دسترسی به مرداب هسل

مرداب هسل در 10 کیلومتری از چالوس واقع شده و برای دسترسی به آن بایستی وارد جاده چالوس شده و بعد از 10 کیلومتر رانندگی در این جاده در سمت چپ وارد یک مسیر فرعی شوید. پس از آن که وارد این جاده شدید، مسیری جنگلی پیش روی شما قرار که انتهای آن به روستای سینوا منتهی می شود. در ادامه دو راهی در مسیر شما قرار دارد که باید مسیر سمت راست را انتخاب کنید. در این بخش خودروی خود را پارک کرده و مابقی مسیر را باید به صورت پیاده طی کنید.

جنگل های چهار باغ مرزن آباد

جنگل های بکر و سرسبز از اصلی ترین جاذبه های دیدنی و گردشگری شهرستان چالوس به شمار می روند. جنگل های چهارباغ مرزن آباد از زیباترین جنگل های سرسبزی است که در شهرستان چالوس واقع شده و جزء مناطق حفاظت شده محسوب می شوند و آن را با نام منطقه حفاظت شده چالوس می شناسند. این جنگل زیبا دارای مساحتی بیش از 19 هزار هکتار بوده و در طبیعت آن می توان رودخانه و کوهستان را مشاهده نمود و در سال 1380 هجری شمسی به مناطق حفاظت شده پیوست.

جالب است بدانید روستاهای متعددی در این منطقه جای گرفته اند که می توان به روستاهایی همچون مچر، انگورن، دلیر، توان نوکرس، واسپول و… اشاره کرد. این جنگل کوهستانی بوده و دارای آب و هوایی سرد و مرطوب می باشد. ار نواحی مرتفع آن می توانید چشم انداز بسیار زیبا و تماشایی از مناطق اطراف را مشاهده نمایید. اگر به جنگل نوردی و پیاده روی در میان درختان سرسبز علاقه دارید، جنگل های چهارباغ مرزن آباد از بهترین گزینه های گردشگری در چالوس به شمار می روند.

آدرس جنگل های چهارباغ مرزن آباد: استان مازندران، شهرستان چالوس، مرزن آباد

چالوس

محدوده جغرافیایی چالوس

شهرستان چالوس از شهرهای زیبا و سرسبز استان مازندران است که از شمال به دریای خزر، از شرق به شهرستان نوشهر، از غرب و جنوب غرب به شهرستان های عباس آباد و کلاردشت و از جنوب به شهرستان کرج منتهی می شود. قسمت شرقی این شهر در ناحیه کجور و قسمت غربی آن در منطقه کلارستاق واقع شده است.

ریشه نام چالوس

بومیان این منطقه در گویش بومی خود چالوس را با لفظ چالِس می نامند. این نام از دو واژه چا و لوس به وجود آمده که در زبان طبری چا و چال به معنای گودال و لِس و لوس به معنای لجن هستند. به صورت کلی در زبان طبری نام چالوس، گودال لجنی یا باتلاقی معنی می دهد. به صورت کلی در زبان طبری نام چالوس، گودال لجنی یا باتلاقی معنی می دهد. همچنین از آنجایی که این شهر در بخش جلگه ای واقع شده و بخش جلگه ای آن نسبت به دیگر بخش ها بیشتر بوده، نام چاله است یا چاله اس را برای آن انتخاب کرده بودند. به مرور زمان این نام به چارلس و سپس به چالوس تبدیل گردید.

زبان مردم چالوس

بومیان شهرستان چالوس با زبان طبری کلارستاقی و لهجه مازندرانی صحبت می کنند. زبان طبری کلارستاقی درواقع از زیرمجموعه های زبان طبری رویانی می باشد و مردمان شهرستان نور تا نشتارود که در شرق شهرستان تنکابن واقع شده، به این زبان صحبت می کنند. در استان مازندران که زبان مازندرانی رایج است، خود از سه گویش شرقی، مرکزی و غربی تشکیل شده است. مردم چالوس که به گویش طبری کلارستاقی سخن می گویند، این گویش جزء گویش غربی مازندرانی به شمار می رود.

چالوس

جمعیت مردم چالوس

طبق آخرین سرشماری که در سال 1395 هجری شمسی در شهر چالوس صورت پذیرفت، جمعیت این شهر بیش از 65 هزار و 196 نفر به دست آمد که به عنوان پر جمعیت ترین شهر غربی استان مازندران شناخته شد. جمعیت این شهر اغلب جزء طبری تبارها می باشند. بومیان چالوس نیز به زبان مازندرانی صحبت می کنند. قسمت شرق شهر چالوس جزء بخش کجور محسوب می شود و ساکنان آن را کجوری ها تشکیل داده اند و با زبان مازندرانی گویش کجوری صحبت می کنند.

اقتصاد چالوس

شهرهای شمالی که از بهترین و معروف ترین مقاصد گردشگری هزاران گردشگر داخلی و خارجی در تمام طول سال شناخته می شود، از مهمترین منابع درآمد و چرخه اقتصاد چالوس از طریق گردشگری محسوب می شود. از آنجایی که انواع خدمات رفاهی و تفریحی به گردشگرانی که به این شهر سفر کرده اند ارائه می گردند، از مهمترین چرخه های اقتصاد چالوس از گردشگران بوده است.

همچنین زمین های کشاورزی متعددی در طبیعت این شهر وجود دارند که انواع محصولات کشاورزی را تهیه و تولید می کنند که از دیگر منابع درآمد خانواده ها و اقتصاد این شهر می باشد. دریای خزر که در نزدیکی این شهر قرار دارد و انواع ماهی های مختلف در آن وجود دارند نیز از دیگر منابع اقتصادی چالوس به شمار می رود و بسیاری از بومیان چالوس به شغل صیادی مشغول هستند.

غذاهای محلی چالوس

هر کدام از شهرهای شمالی غذاهای متنوع و محلی خوش طعم و لذیذی دارند. از لذت بخش ترین قسمت های سفر، چشیدن غذاهای خوشمزه و لذیذ از غذاهای محلی می باشد. غذاهای محلی چالوس از جمله خوشمزه ترین غذاهای محلی شمالی بوده که در این بخش به آشنایی با آن ها می پردازیم.

خورشت آلو

از خوش طعم ترین غذاهای محلی چالوس که همراه با برنج سرو می شود، خورشت آلو می باشد. این غذا جزء آن دسته از غذاهایی است که طعمی ملس و دلنشین داشته و آن را با نام خوراک مرغ هم می شناسند. مواد به کار رفته در تهیه خورشت آلو، مرغ، آب نارنج، انار، پیاز، آلو، زعفران و گردوی خرد شده می باشد. این غذا طعمی نزدیک به فسنجان دارد و افرادی که خورشت فسنجان جزء غذاهای مورد علاقه آن ها می باشد، طعم خورشت آلو را نیز می پسندند.

آش کدو

از دیگر غذاهای محلی چالوس، آش کدو می باشد که جزء خوشمزه ترین آش های محلی کشور به شمار می رود. اگر در فصل سرما به چالوس سفر کردید، خوردن آش کدو را فراموش نکنید. موادی که برای تهیه آش کدو مورد استفاده قرار می گیرند، موادی نظیر عدس، کدو، برنج، شکر، پیاز، لیمو ترش و ادویه های محلی می باشند. در صورت تمایل نیز می توانید نعنا و کشک بر روی آن بریزید و آش را تزئین نمایید.

چالوس

کدو پلو

کدو پلو جزء غذاهای محلی چالوس به شمار رفته و در زبان محلی آن را کئی پلو می نامند. کدو پلو از پرطرفدارترین غذاهای محلی این شهر بوده و پیشنهاد می شود در صورت سفر به این شهر حتما آن را تست کنید. برای تهیه کئی پلو از موادی همچون کدو، برنج، گوشت چرخ کرده، زیره، زردچوبه، پیاز و کره محلی استفاده می شود.

بهترین رستوران های چالوس

همه ما می دانیم که شهر چالوس به عنوان یکی از بهترین شهرهای شمالی کشور شناخته می شود و طبیعت زیبای آن می تواند افراد زیادی را در تمام طول سال به سمت خود جذب نماید. از همین رو در بسیاری از مواقع سال و به خصوص ایام تعطیل و آخر هفته ها از شلوغ ترین شهرهای گردشگری ایران به شمار می رود. از تفریحاتی که گردشگران در سفر به چالوس یا در مسیر جاده چالوس از آن لذت می برند، رستوران های رنگارنگ با دکوراسیون های متنوعی است که چشم گردشگران را به خود خیره می کنند.

به قدری تنوع در ستوران های چالوس زیاد است که شما در لحظات ابتدایی نمی دانید کدام را برای صرف وعده غذایی و استراحت میان راهی انتخاب کنید. در این بخش از مطلب می خواهیم به معرفی برخی از بهترین رستوران های چالوس بپردازیم تا اگر این بار قصد سفر به این شهر را داشتید، بتوانید به راحتی گزینه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

رستوران پارسه چالوس

معرفی بهترین رستوران های چالوس را با رستورانی لوکس و لاکچری به نام رستوران پارسه چالوس که از بهترین رستوران های چالوس به شمار می رود آغاز می کنیم. رستوران پارسه در هتل پارسیان خزر قرار داشته و این هتل نیز خود از هتل های لاکچری شمال کشور محسوب می شود. رستوران پارسه در وعده های صبحانه، ناهار و شام میزبان مشتریان گرامی می باشد.

یکی از بهترین ویژگی های رستوران پارسه این است که صبحانه و دسر و پیش غذای وعده های ناهار و شام به صورت سلف سرویس می باشد. منوی این رستوران انواع غذاهای ایرانی، محلی و دریایی را شامل می شود. پس اگر برای وعده غذایی خود به دنبال یکی از بهترین رستوران های این شهر هستید و می خواهید صرف غذایی بی نظیر و خوش طعم را در محیطی لاکچری تجربه کنید، رستوران پارسه را اولیت قرار دهید.

آدرس رستوران پارسه: استان مازندران، چالوس، هتل پارسیان خزر

چالوس

کافه رستوران کولاک

کافه رستوران کولاک از جمله مکان هایی است که اغلب جوانان را به سمت خود دعوت می کند. این کافه رستوران در خط نوار ساحلی شهرستان چالوس و در منطقه رادیو دریا واقع شده است. کافه رستوران کولاک دارای دو محیط سرپوشیده و روباز به همراه دکوراسیونی بسیار زیبا می باشد که از ویژگی های خوب آن محسوب می شود. کافه رستوران ها معمولا از پاتوق های قشر جوان به شمار می روند. محیط روباز این کافه رستوران همیشه شلوغ بوده و دارای منظره ای بسیار زیبا به سمت ساحل و دریای خزر می باشد. منوی کافه رستوران کولاک وعده های صبحانه، ناهار و شام را شامل می شود و تمام غذاها، نوشیدنی ها و پیش غذاهای آن از طعم و کیفیت مناسبی برخوردارند. همچنین در مقابل نیز قیمت آن ها نیز بسیار مناسب می باشند.

مسیر دسترسی به کافه رستوران کولاک

اگر می خواهید خود را به کافه رستوران کولاک برسانید، می توانید بعد از رسیدن به شهر چالوس، وارد خیابان امام خمینی یا خیابان شهید بهشتی شده و به سمت سه راه رادیو دریا حرکت کنید. به طرف شمال سه راه حرکت کنید و به انتهای بلوار بروید. با رسیدن به میدانی که در انتهای بلوار قرار دارد، سمت راست خود را انتخاب کنید و حدود 300 متر پیش بروید.

آدرس کافه رستوران کولاک: استان مازندران، شهرستان چالوس، انتهای بلوار رادیو دریا

فست فود کوروش

برخی از گردشگران هستند که در سفر به شهرهای شمالی غذاهای فست فودی را به غذاهای ایرانی و محلی ترجیح می دهند و به دنبال رستوران هایی هستند که بتوانند غذاهای فست فودی خوش طعم و با کیفیتی را میل کنند. فست فود کوروش در شهر چالوس جزء بهترین فست فودهایی است که همیشه شلوغ بوده و افراد زیادی به سراغ آن می روند. این فست فود نیز مانند بسیاری دیگر از فست فودها دارای دکوراسیون قرمز و نقره ای بوده و ظرفیت بالایی از افراد را به صورت همزمان در خود جای می دهد. در منوی این رستوران انواع پیتزاها، برگرها و پیش غذاهای خوشمزه و هوس برانگیز وجود دارند که می توانید از میان آن ها غذای مورد علاقه خود را سفارش دهید. کیفیت، حجم و قیمت غذاهای فست فود کوروش بسیار مناسب و قابل قبول بوده و همین باعث شده تا رضایت اغلب مشتریان را جلب نماید.

آدرس فست فود کوروش: استان مازندران، انتهای جاده چالوس – نوشهر، کنار هتل کوروش

مراکز درمانی چالوس

  • بیمارستان طالقانی چالوس: استان مازندران، چالوس، خیابان امام
  • بیمارستان رازی چالوس: استان مازندران، چالوس، ابتدای کمربندی، جاده چالوس – نوشهر
  • درمانگاه امام رضا: استان مازندران، چالوس، خیابان سعیدی، میدان معلم، خیابان مطهری
  • درمانگاه و خانه بهداشت چالوس: استان مازندران، چالوس، آزادراه مرزن آباد

مراکز خرید چالوس

شاید تصور کنید چالوس تنها فروشگاه های بین راهی داشته و چیزی جز جنگل های سرسبز و جاذبه های طبیعی و دیدنی ندارد. اما از آنجایی که چالوس جزء شهرهای توریستی شمال ایران به حساب می آید، علاوه بر بازارهای سنتی مراکز خرید مدرن را نیز در خود جای داده که در این بخش می خواهیم به آشنایی با آن ها بپردازیم. بدون شک یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی که در سفر به هر شهری می توان از آن لذت برد، بازارگردی می باشد.

مجتمع تفریحی تجاری الماس چالوس

از جمله مراکز خرید چالوس که جزء مرکز خرید مدرن این شهر به شمار می رود، مجتمع تفریحی تجاری الماس می باشد که دارای 3 طبقه تجاری به همراه دو طبقه پارکینگ و شهربازی است که گردشگران زیادی آن را به عنوان مقصد تفریحی و خرید خود انتخاب می کنند. این مرکز خرید دارای امکانات رفاهی متعددی همچون چند لاین آسانسور، پله برقی، اینترنت، کافه و رستوران و… می باشد که در مساحتی حدود 15 هزار متر مربع گرد هم آمده اند.

آدرس مجتمع تجاری الماس چالوس: استان مازندران، چالوس، بلوار امام رضا، قبل از شرکت نفت

چالوس

بازار بزرگ چین

از دیگر مراکز خریدی که در شهر چالوس وجود دارد و افراد زیادی را به سمت خود می کشاند، بازار بزرگ چین می باشد. این بازار، جزء بازارهای مدرن این شهر محسوب نمی شود، اما گردشگران زیادی برای خرید انواع لباس های زنانه، مردانه، بچگانه، لوازم خانگی، لوازم دکوری و تزئیناتی منزل و… به آن مراجعه می کنند. اغلب اجناسی که در این بازار عرضه می شوند، ایرانی، ژاپنی، سنگاپوری و تایاندی هستند.

آدرس بازار بزرگ چین: استان مازندران، چالوس، هچیرود

بازار سنتی چالوس

گردش در هرکدام از سبک بازارها لذت های منحصر به فرد خود را دارند. هر کدام از شهرهای شمالی دارای بازارهای سنتی می باشند که گردش در آن ها از لذت بخش ترین قسمت های سفر به شمار می روند. گشت و گذار در بازارهای سنتی بسیار دلنشین بوده و حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، تنها گشت و گذار در آن ها می تواند شما را به وجد آورد. در بازار سنتی چالوس انواع ماهی های تازه، سبزیجات تازه، لبنیات، میوه و… به فروش می رسند. بسیاری از گردشگران برای تهیه سوغاتی نیز به سراغ بازارهای سنتی می روند تا بتوانند انواع محصولات تازه را تهیه نمایند.

آثار تاریخی چالوس

شهر چالوس که از قدیمی ترین شهرهای استان مازندران به شمار می رود، تاریخچه ای طولانی را پشت سر گذاشته است. از همین رو در طبیعت زیبای این شهر، آثار تاریخی و بناهای کهن متعددی در آن وجود دارد که در این بخش از مطلب می خواهیم با آن ها آشنا شویم.

پل فلزی چالوس

پل فلزی چالوس بر روی رود چالوس قرار داشته که بهره برداری آن در سال 1312 هجری شمسی صورت پذیرفته است. این پل فلزی در مرکز شهر قرار داشته و دارای طول 200 متر و عرض گذرگاه با جان پناه 6.5 متری می باشد. یک چشمه با طول 68.5 متر در بخش فلزی این پل وجود دارد و در دو طرف آن دو دهانه طاق دیده می شود. اگر به دو سوی پل نگاهی بیاندازید، پایه چراغ ها را خواهید دید که به صورت مجسمه شیرهای سیمانی مزین شده اند.

چالوس

کاخ ملکه مادر

از آثار تاریخی چالوس که از دوران پهلوی دوم به یادگار مانده است، کاخ ملکه مادر می باشد که در روستای مازوپشته ساخته شده است. این روستا در مجاورت شهر چالوس و ابتدای نمک آبرود قرار دارد. کاخ ملکه مادر به عنوان اقامتگاه موقت مادر محمدرضا شاه پهلوی، بانو تاج الملوک آیرملو مورد استفاده قرار می گرفت. این کاخ در زمینی به مساحت 150 متر مربع و در دو طبقه ساخته شده است و بنیاد پهلوی به همراهی و نظارت اسدالله علم ساخت آن را عهده دار بودند.

کاروانسرای سنگی پای قلعه کندوان

هنگامی که در حال سفر به شهر چالوس هستید و به 200متری شمال تونل کندوان برسید، کاروانسرای سنگی پای قلعه کندوان را خواهید دید که امروزه تعداد 5 گنبد در قسمت شرقی آن به جا مانده و بر روی هر کدام از گنبدها 4 طاق وجود دارد. کاروانسرای سنگی پای قلعه کندوان جزء کاروانسراهای کوهستانی به شمار می رود.

کاخ اجابیت

از جاذبه های تاریخی چالوس که دارای ارزش بالایی می باشد، کاخ اجابیت می باشد که در روستایی به نام اجابیت ساخته شده است. این کاخ تاریخی دارای قدمتی مربوط به دوران حکومت پهلوی بوده که در سال 1318 هجری شمسی ساخته شده و از معماران و مهندسان اروپایی برای ساخت آن استفاده شده است. شاید داستان سه لاشه گوشت برایتان آشنا باشد. این داستان مربوط به کاخ اجابیت بوده که رضا شاه دستور داده بود در سه ناحیه از شهر سه لاشه گوشت را قرار دهند و هر کدام از گوشت ها که دیر تر رو به فاسد شدن گذاشت، کاخ اجابیت را در آن بسازند.

دبستان پروین اعتصامی

در سال 1312 هجری شمسی که کارخانه حریربافی چالوس بنا شد، همزمان با آن محلی به عنوان رستوران کارخانه ساخته شد. این بنا در ضلع شمالی خیابان امام قرار دارد. در میان سال های 1320 تا سال 1324 هجری شمسی از از این مکان به عنوان پایگاه فرماندهی نیروهای ارتش شوروی سابق مورد استفاده قرار می گرفت. در سال 1325 هجری شمسی که متفقین از کشور خارج شدند، این بنا را به عنوان دبیرستان شاپور مورد استفاده قرار دادند. همچنین بعد از مدتی با تغییر کاربری از دبیرستان به دبستان تبدیل گردید و آن را دبستان پروین اعتصامی نام نهادند و از مدارس معروف استان مازندران شناخته شد. بنای این مدرسه دارای یک طبقه به همراه زیرزمین بوده و ورودی آن در سمت جنوب مدرسه واقع شده است. دبستان پروین اعتصامی در سال 1385 هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پل زغال

از دیگر آثار تاریخی به جا مانده در طبیعت چالوس، پل زغال نام دارد که قدمت آن به دوران پهلوی اول می رسد. پل زغال بر روی رودخانه چالوس و در جاده کندوان واقع شده که دارای طول 38.5 متر، عرض 6.2 متر و طول دهانه 20 متر می باشد. این پل تاریخی به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران با شماره 8805 و در تاریخ 10خرداد سال 1382 هجری شمسی به فهرست آثار ملی اضافه گردید.

آدرس پل زغال: استان مازندران، شهر چالوس، جاده کندوان، روی رودخانه چالوس

آیین های مردم چالوس

اهالی بومی چالوس دارای آیین های مخصوص به خود از جمله آیین خورمیا به معنی خورشید خواهی هستند. مردم چالوس این آیین را در زمانی که بارندگی به صورت متوالی صورت می گیرد، به جا می آورند تا از خداوند متعال بخواهند به بارش باران پایان دهد و نور خورشید را به سرزمین بتاباند. افرادی را که در مراسم خورمیا شرکت می کردند را خورمیا توار به معنای از تبار خورمیا می نامند. این آیین به صورت گروهی برگزار می شود و سردسته آنان چوبی بلند به دست گرفته و جارویی را بر نوک این چوب قرار داده و پوستی از پشم گوسفند را به صورت جلیقه به تن کرده و یک عدد غربال و چندین جارق کهنه و زنگوله ای را به کمر و بازوها می بندند.

کسانی که در این گروه هستند لباس هایی شبیه به لباس های سردسته گروه اما با رنگ متفاوتی به تن دارند و دسته ای از علف های بلند یا سرشاخه ها نرم درختان و بوته ها را به دست می گیرند. افراد گروه سرهایشان را به سمت آسمان بالا می گیرند و جارو و دسته های علفی که در دست دارند را و آن ها را به صورتی در هوا می چرخانند که در حال جاروی ابرهای آسمانی هستند. در این میان اشعاری را می خوانند که برخی از ابیات آن را در این بخش برای شما آورده ایم:

آی خورمیا آی خورمیا، من در شمه قهر خدا

تیم جار تیم بَپیسه، ورزیگرِ لینگ بَپیسه، گسنِ دِم بَپیسه، کرد کینگِ بِن بَپیسه، وَرزایِ سم بَپیسه، وِ چک تا دم بَپیسه.

از دیگر آیین هایی که در این شهر برگزار می شود، مراسم نوروزخوانی است که پس از نیمه اول اسفند برگزار می شود. در این مراسم گروهی از افراد بدین صورت که یک نفر مشغول ساز زدن، یک نفر مشغول خواندن و نفر دیگر کوله کش بوده و به درب منازل می روند و این آواز را سر می دهند:

باد بهارون بیمو نوروز سلطون بیمو

مژده هادین به دوستون گل به گلستون بیمو

چالوس

رقص دروم

برخی شهرهای شمالی از جمله چالوس، عباس آباد، نوشهر، آمل و نور رقص های بومی و پهلوانی دارند. این رقص با نام رقص دروم شناخته می شود و آن را در مراسم های خاص برگزار می کنند.

مراکز آموزشی چالوس

  • دانشگاه غیر انتفاعی علامه حلی چالوس: استان مازندران، چالوس، شهرک امام حسین، جاده چالوس – نوشهر، خیابان 17 شهریور
  • موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی و غیر دولتی پویندگان دانش: استان مازندران، چالوس، شهرک نواب صفوی، جاده چالوس – نوشهر، خیابان 17 شهریور
  • دانشگاه علمی کاربردی کارآموزان چالوس: استان مازندران، چالوس، شهرک بعثت، بلوار امام رضا، خیابان امام خمینی
  • دانشکده فنی مهندسی آزاد چالوس: استان مازندران، چالوس، جاده چالوس – نوشهر، بلوار 17 شهریور، بین خیابان نسترن یکم و خیابان شهید امیر شکراللهی
  • دانشگاه طبرستان چالوس: استان مازندران، چالوس، جاده چالوس – نوشهر، خیابان 17 شهریور
  • مجتمع فنی و مهندسی: استان مازندران، چالوس، خیابان فرهنگ (مدرس)، بعد از تاکسی تلفنی بهمن
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس: استان مازندران، چالوس، شهرک امام حسین، جاده چالوس نوشهر، مقابل مسجد امام حسین

سوغات و صنایع دستی شهر چالوس

هر شهری از ایران دارای سوغات های متفاوتی هستند و چالوس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و سوغاتی های خوشمزه و صنایع دستی زیبایی دارد. از بهترین محل هایی که می توانید سوغاتی های خوشمزه و زیبا تهیه کنید، بازارهای هفتگی و سنتی می باشند. چالوس نیز دارای بازارهای هفتگی بوده و گردشگران می توانند با مراجعه به آن ها سوغاتی های مورد نظر خود را پیدا و تهیه نمایند. در این بازارها بانوان و آقایان بومی این منطقه مشغول فروش انواع محصولات کشاورزی و دست سازه های خود هستند. بسیاری از گردشگران که به این شهر سفر می کنند، از صنایع دستی و خوراکی های خوشمزه آن تهیه می کنند و به عنوان سوغات همراه خود می برند. در ادامه به اختصار به معرفی سوغات و صنایع دستی این شهر می پردازیم.

سبزیجات تازه و معطر

از آنجایی که شهرهای شمالی آب و هوایی مرطوب و معتدل دارند، خاک حاصلخیز آن ها محلی مناسب برای رویش گیاهان معطر می باشد. بانوان این شهر گیاهان معطر را می چینند و پس از تمیز کردن و خشک کردن برخی از آن ها، به بازارهای سنتی و هفتگی رفته و گیاهان را برای فروش عرضه می کنند. از معروف ترین سبزیجات تازه چالوس می توان به دلال اشاره کرد که برخی آن را با نام نمک شمال می شناسند.

آغوزنون

از دیگر خوراکی های خوشمزه ای که به عنوان سوغاتی چالوس می توانند در سفر به این شهر تهیه کنید، آغوزنون می باشد که آن را با نام آغوزکنا هم می شناسند. آغوزنون نوعی شیرینی بسیار خوشمزه است که از آرد گندم، تخم مرغ، شیر و شکر تهیه می شود. این شیرینی معمولا ساده بوده و مواد خاصی داخل آن قرار نمی دهند. اما برخی از مناطق داخل آن گردو قرار می دهند.

چالوس

سفال

اگر از آن دسته افرادی هستید که در سفر به هر شهری می خواهید از صنایع دستی آن شهر یادگاری زیبایی را تهیه کنید و همراه خود ببرید، چالوس نیز دارای صنایع دستی زیبایی از جمله سفال است. سفالگری از رایج ترین هنرهایی است که برخی از بومیان این شهر به آن مشغول هستند و ظروف سفالی زیبایی را تهیه می کنند. شما نیز می توانید از ظروف سفالی این شهر خریداری کنید و به عنوان سوغاتی و یادگاری از این شهر همراه خود ببرید.

برنج چالوس

همه ما می دانیم برنج خطه شمال ایران از بهترین برنج های جهان شناخته می شود. شهر چالوس نیز برنج بسیار خوش طعم و خوش عطری داشته و از محصولات کشاورزی این شهر به شمار می رود. در شالیزارهای چالوس برنج طارمی بسیار خوش عطر و طعمی کشت می شوند که افراد زیادی از آن ها خریداری می کنند.

اقامت در چالوس

چالوس از آن دسته شهرهایی است که اگر به آن سفر کنید، دلتان می خواهد چند روزی را در آن سپری کنید. همچنین به دلیل آن که گردشگران زیادی در تمام طول سال به اقامت در چالوس می پردازند، انواع اقامتگاه ها در آن وجود دارند که بتوانند هر سلیقه ای را پوشش دهند. اگر شما جزء آن دسته از گردشگرانی هستید که می خواهید اغلب زمان خود را در سفر به این شهر در گشت و گذار و تفریح سپری کنید، بهتر است به سراغ اقامتگاهی بروید که برای اجاره آن مبلغ کمتری را بپردازید. سوئیت ها جزء اقامتگاه های اقتصادی هستند و برای اقامت در آن ها نیازی به پرداخت هزینه زیادی نیست. لذا شما هم اگر قصد اجاره سوئیت در چالوس را داشته باشید، می توانید هزینه های اقامتی خود را کاهش دهید و هزینه بیشتری را برای گردش و تفریح خود کنار بگذارید.

چالوس

سوالات متداول

چالوس کجاست؟

چالوس از شهرهای شمالی کشور است که در غرب استان مازندران قرار دارد.

فاصله تهران تا چالوس چقدر است؟

از تهران تا چالوس حدود 150 کیلومتر فاصله است.

چه آثار تاریخی در چالوس وجود دارند؟

از آثار تاریخی چالوس می توان به کاخ ملکه مادر، کاروانسرای سنگی پای قلعه کندوان، کاخ اجابیت، پل زغال و... اشاره کرد.

چه جاذبه های دیدی و گردشگری در چالوس وجود دارند؟

در چالوس جاذبه های دیدنی و گردشگری متعددی همچون پارک جنگلی فین، دریاچه ولشت، مرداب کندوچال، جنگل های چهار باغ مرزن آباد و... وجود دارند.

[html_block id=”68023″]