بوستان گفتگو

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

بوستان گفتگو یکی از تفرجگاه های پایتخت نشینان می باشد که می توانند آن را برای گردش و تفریح نیم روزی انتخاب کنند و ساعاتی را در آن به خوشی سپری کنند. پارک ها همیشه یکی از بهترین و ارزان قیمت ترین نوع تفریحاتی هستند که گردشگران می توانند به سراغ آن ها بروند و از تک تک لحاظاتی که در آن می گذرانند، نهایت لذت را ببرند. بوستان گفتگو که یکی از بوستان های زیبای شهر تهران است که در سال 1382 و در مساحتی به وسعت 144 هزار و 580 متر مربع احداث گردیده و یکی از تفرجگاه هایی بوده که از امکانات تفریحی و رفاهی مناسبی بهره می برد و در ادامه می خواهیم با این جاذبه تفریحی بیشتر آشنا شویم، پس با لوکس ویلا همراه باشید.

آشنایی با بوستان گفتگو

بوستان گفتگو یکی از بوستان های وسیع شهر تهران است که در بخش غربی این شهر جای گرفته و به عنوان یکی از معروف ترین تفرجگاه های پایتخت شناخته می شود. این پارک سرسبز در اردیبهشت سال 1382 و در مساحتی به وسعت 144 هزار و 580 متر مربع احداث شده است. این بوستان زیبا و خوش آب و هوا به عنوان محل دائمی نمایشگاه های تخصصی شهرداری تهران همانند نمایشگاه های گل و گیاهان از آن استفاده می شود. جالب است بدانید که با هدف جلوگیری از آلودگی هوا و زیبا سازی فضای بوستان، حدود 7 هکتار از آن به کاشت 100 گونه گیاه دائمی و فصلی اختصاص داده اند. حتی از ویژگی های جالب توجه پارک گفتگو می توان به برگزاری جشنواره غذایی جهت حمایت از تولیدکنندگان ایرانی، جشنواره انار، جشنواره بین المللی مد و لباس و… اشاره نمود.

پارک گفتگو که خود یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود، در نزدیکی های اصلی ترین دیدنی تهران که برج میلاد می باشد قرار دارد. مسیرها و معابری در این بوستان وجود دارند که برای پیاده روی و دوچرخه سواری بسیار مناسب هستند. یکی از بهترین زمان هایی که می توانید از این بوستان دیدن کنید، فصل بهار و به خصوص ماه اردیبهشت می باشد که نمایشگاه گل و گیاه در آن برگزار می شود.

بوستان گفتگو

معماری بوستان گفتگو

طراحی و معماری این بوستان به گونه ای است هنگامی که به بازدید از آن می رویم می توانیم با گوشه ای از معماری باغ های ایرانی، فرانسوی، ایتالیایی، چینی و انگلیسی آشنا شویم. اگر به انتهای این بوستان برسید، عمارت کوشکی را خواهید دید که شما را به یاد دوران قاجار می اندازد. همچنین در میان بوستان، باغی وجود دارد که با نام باغ ایتالیایی شناخته می شود. در میان باغ ایتالیایی مجسمه حضرت مریم (س) جای گرفته که بسیار زیبا و دیدنی می باشد و به عنوان نمادی از صلح و دوستی شناخته می شود. این مجسمه را هنرمندی ایتالیایی به نام فرانکو شیروکی ساخته است. دیدنی های باغ ایتالیایی پارک گفتگو تنها به این مجسمه ختم نمی شود و تندیس های دیگری از بزرگان و مشاهیر ایرانی وجود دارند که می توان به سعدی، رودکی، امیرکبیر، سیمون بولیوار، محمدعلی صنعتی و مدرس اشاره نمود و توانسته اند این پارک را مزین نمایند.

امکانات تفریحی و رفاهی پارک گفتگو

پارک گفتگو که یکی از جاذبه های دیدنی تهران به شمار می رود، همانند دیگر بوستان های بزرگ سطح تهران، امکانات تفریحی و رفاهی متعددی را در خود جای داده و توانسته به یکی از مهمترین بوستان های تهران تبدیل شود. در ادامه با امکانات تفریحی و رفاهی بوستان گفتگو آشنا می شویم.

زمین بازی کودکان

یکی از ملزومه های هر پارکی، زمین بازی آن برای کودکان می باشد. حدود 491 متر مربع از بوستان گفتگو به زمین بازی آن اختصاص یافته است. معمولا یکی از محبوب ترین بخش های هر پارکی برای کودکان، قسمت زمین بازی آن می باشد. این زمین بازی در بخش شمالی آبنمای مرکزی بوستان قرار گرفته است. علاوه بر آن که وسایل بازی مختلفی در این زمین برای کودکان وجود دارد، بخش دیگری نیز در طبقه همکف ساختمان کوشک ایرانی برای بازی کودکان اختصاص یافته و با عنوان خانه اسباب بازی شناخته می شود.

کتابخانه پارک گقتگو

کتابخانه پارک گفتگو

یکی از بخش های مهم این بوستان مربوط به کتابخانه آن می باشد که در آن انواع مختلفی از کتاب های تخصصی در زمینه فضای سبز وجود دارند و نکته جالب این که کتاب ها به زبان های فارسی و انگلیسی می باشند. دانشجویان و کارشناسان فضای سبز بسیاری هستند که برای انجام کارها و تحقیقات خود به سراغ این کتابخانه می آیند و از کتاب های آن استفاده می کنند. این بخش از بوستان به عنوان یکی از مهمترین بخش های فرهنگی پارک شناخته می شود.

ساعت کاری کتابخانه بوستان گفتگو: هر روز از ساعت 8 صبح الی 20 شب به غیر از ایام تعطیل

زمین اسکیت

اگر به ورزش و تفریح اسکیت علاقه مند هستید، پارک گفتگو یکی از بهترین مکان ها برای انجام این تفریح می باشد. در بخش شمالی ساختمان کوشک ایرانی که در این پارک قرار دارد، دو زمین اسکیت وجود دارد که مساحت هردوی آن ها باهم به 3 هزار و 407 متر مربع می رسد.

آبنما

تعداد 8 تا آبنما در پارک گفتگو وجود دارند که باعث زیباتر شدن و سرزنده تر شدن این بوستان شده اند و تعدادی از آن ها به فواره و نورافکن مجهز شده اند که زیبایی بیشتری را به پارک گفتگو می بخشند. مساحت این آبنماها روی هم به 435 متر مربع می رسد.

مسجد حضرت امام حسین (ع)

یکی دیگر از بخش های پارک گفتگو که در اغلب پارک ها وجود دارند، مسجد و یا نمازخانه می باشد. مسجدی که در پارک گفتگو قرار گرفته با نام مسجد حضرت امام حسین (ع) شناخته می شود و در بخش شمال شرقی ساختمان اداری بوستان واقع شده است. این مسجد دارای مساحت 170 متر مربعی می باشد.

مسیرهای پیاده روی

طراحی و معماری بوستان گفتگو به گونه ای است که مسیرهای مناسبی جهت پیاده روی و عبور صندلی های چرخ دار وجود دارد و به راحتی می توانند در این مسیرها تردد کنند. همچنین افراد زیادی برای پیاده روی به این بوستان مراجعه می کنند. اگر به پیاده روی در مسیرهای طولانی تر و با هوای پاک علاقه مندید می توانید به پارک پردیسان که در نزدیکی پارک گفتگو می باشد، بروید.

کتابخانه پارک گقتگو

مسیر دوچرخه سواری

بوستان گفتگو نیز یکی از بوستان های شهر تهران است که در آن مسیر دوچرخه سواری مناسبی وجود دارد و طول آن به حدود 4 کیلومتر می رسد و دور تا دور این بوستان قرار دارد. انتهای این مسیر به بوستان زمان که در بخش جنوبی بزرگراه حکیم قرار دارد ختم می شود.

رستوران پارک گفتگو

معمولا در اغلب پارک های بزرگ سطح شهر تهران، رستوران ها و کافه هایی وجود دارند که گردشگران می توانند برای میل کردن میان وعده و یا وعده غذایی به آن ها مراجعه می کنند. پارک گفتگو نیز یکی از این پارک هایی می باشد که حدود 1500 متر مربع از مساحت بوستان به رستوران آن اختصاص داده شده و در قسمت مرکزی بوستان و مجاور دریاچه آن واقع شده است.

بخش های مختلف بوستان گفتگو

پارک گفتگو یکی از پارک های سرسبز در غرب تهران و محله گیشا می باشد که با مساحت 144 هزار و 580 متر مربع بخش های مختلفی را در خود جای داده که بازدید از هر قسمتی از آن می تواند شما را با معماری های مختلف بین الملل آشنا سازد. در ادامه با بخش های مختلف بوستان گفتگو آشنا خواهیم شد.

نگارستان شهر

بنایی در قسمت جنوبی پارک گفتگو قرار دارد که با نام نگارستان شهر شناخته می شود و هنگامی که به آن نگاه می کنیم ما را به یاد دوران قاجار می اندازد. این نگارستان از بخش هایی همچون فضای گالری، سالن آمفی تئاتر، کارگاه های آموزشی و… می باشد که تبدیل به یکی از پاتوق های فرهنگ دوستان شده است. این بخش توسط مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران به منظور ترویج فرهنگ گفتگو در سال 1394 با نام نگارستان شهر افتتاح گردید. طبقه همکف مجموعه محوطه ای برای برگزاری نمایشگاه و گالری می باشد.

در این محوطه شهروندان می توانند آثار هنری خود را برای نمایش به مردم قرار دهند. طبقه اول نیز از سالن اجتماعات تشکیل شده و در این سالن کارگاه های آموزشی، تخصصی، فعالیت های فرهنگی و هنری و… برگزار می گردند. در این مجموعه طبقه زیرین وجود دارد که آن را با نام حوضخانه می شناسیم و هنرمندان و اساتیدی هستند که می توانند از اتاق های فکر و برگزاری نشست های تخصصی استفاده نمایند. در نهایت سالن آمفی تئاتر ساختمان نگارستان شهر با ظرفیت 1000 نفری را در این مجموعه خواهیم دید.

شماره تماس نگارستان شهر: 96021124

کتابخانه پارک گقتگو

نمایشگاه های پارک گفتگو

شاید تا کنون شنیده باشید که در پارک گفتگو نمایشگاه های متنوعی از جمله نمایشگاه های دائمی گل و گیاه گرفته تا جشنواره های بین المللی مد و لباس، جشنواره های غذایی جهت حمایت از تولیدکنندگان داخلی، جشنواره انار و… برگزار می شوند. نمایشگاه های دائمی گل و گیاه یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین نمایشگاه هایی است که در این مجموعه برگزار می شوند و افراد زیادی برای بازدید از آن راهی پارک گفتگو می شوند. زمان برگزاری این نمایشگاه اردیبهشت ماه می باشد.

باغ ایرانی بوستان گفتگو

اگر کمی در تاریخ دقت کنید، متوجه می شوید که اغلب شاهان، بزرگان و اشراف زادگان خانه ها و محل زندگی خود را در باغ ها ایجاد می کردند. معماری باغ های ایرانی به گونه ای است که در آن اصول قرینه سازی رعایت می شود و گل و گیاهانی که در این باغ ها وجود دارند دارای رنگبندی های بسیار زیبایی می باشند. همه این ها در کنار یکدیگر گوشه ای از معماری باغ های ایرانی را به نمایش می گذارند. علاوه بر موارد ذکر شده می توان به حوض ها و آبنماهایی اشاره نمود که ساخت آن ها از چشمه های آب معدنی و چاه آرتزین به اقتباس گرفته شده اند. همچین در بوستان ها از درختانی استفاده می شوند که در تمام طول سال سرسبزی خود را حفظ می کنند و تاثیر به سزایی در زیباتر شدن بوستان ها دارند. ساختمان کوشک که در بالاتر، از آن صحبت شد نیز در بخش انتهایی باغ ایرانی بوستان گفتگو قرار گرفته و در ساخت آن از سبک معماری دوره قاجار الهام گرفته شده است.

باغ انگلیسی در پارک گفتگو

بخشی از پارک گفتگو به باغ انگلیسی اختصاص یافته و به سبک باغ های انگلستان که بسیار زیبا می باشند ساخته شده و در آن درخت و درختچه هایی وجود دارند که به صورت ردیفی و پشت هم قرار گرفته اند. همچنین پرچین هایی در این بخش از بوستان دیده می شوند و جالب است بدانید که این ایده از انگلیسی ها آمده است. انگلیسی ها در رابطه با این موضوع معتقدند که همه طبیعت یک باغ است و برای ساخت این پرچین ها از درختچه های شمشاد و راش استفاده شده و بر زیبایی این بوستان افزوده اند. باغ انگلیسی پارک گفتگو به صورت نامتقارن طراحی شده و پرچین هایی که اطراف آن وجود دارند کوتاه می باشند.

باغ ایتالیایی بوستان گفتگو

یکی دیگر از بخش های زیبای پارک گفتگو متعلق به باغ ایتالیایی آن می باشد که در طراحی آن از تراس بندی و مجسمه ها استفاده می شود. شاید در رابطه با طراحی و معماری ایتالیایی ها اطلاعاتی داشته باشید که در زیباسازی مساحت های کوچک بسیار حاذق هستند. در این بخش نیز از درختچه های دائمی و گلکاری های حاشیه ای بهره برده اند. همچنین نکته ای که در طراحی ها بسیار به آن دقت دارند، رعایت اصول قرینه سازی می باشد. علاوه بر آن نیز از گل های زیبا برای زیباسازی فضای حاشیه و پرچین ها استفاده می کنند. جالب است بدانید که ایتالیایی ها، برخی از باغ های خود را در حاشیه تپه ها می سازند تا بتوانند مسیرهای پلکانی برای آن ها قرار دهند و این مسیر را زیبا کنند. در این بخش نیز آبشارهایی وجود دارند که زیبایی باغ را چندین برابر کرده اند. همانطور که گفته شد، مجسمه ای در میان باغ ایتالیایی بوستان گفتگو قرار دارد که مجسمه حضرت مریم بوده و به دستان یکی از هنرمندان ایتالیایی به نام فرانکو شیروکی ساخته شده است. این مجسمه در اصل به عنوان نماد دوستی و صلح بین الملل می باشد.

کتابخانه پارک گقتگو

باغ فرانسوی پارک گفتگو

آخرین باغی که در پارک گفتگو وجود دارد، باغ فرانسوی می باشد که فضایی در ابعاد بزرگ بوده و چندین باغچه با ابعاد مختلف در آن وجود دارند. همچنین آب نماها و مجسمه هایی دیده می شوند که بر زیبایی آن افزوده اند. فرانسوی ها برای زیباسازی باغ ها از گلدان های سنگی، مجسمه ها و غرس درختانی که در حاشیه خیابان ها و باغ ها می باشند، بهره می برند. اگر به بازدید باغ فرانسوی پارک گفتگو بروید، چمن کاری، راهروهای شنی، گلکاری با طراحی های هندسی و شمشادهای پاکوتاهی را خواهید دید که در آن به کار رفته اند.

پوشش گیاهی بوستان گفتگو

بوستان گفتگو یکی از بهترین پارک های تهران است که بخش عمده ای از آن که حدود 7 هکتار می باشد، به فضای سبز اختصاص یافته است و در آن گونه های متنوعی از گیاهان دائمی و فصلی دیده می شود. از درختان و گیاهانی که در پارک گفتگو به چشم می خورند می توان به درختان کاج مشهد، چنار، سرو خمره ای، اقاقیا، سدروس، میخک هندی، توت، ماگنولیا، نوئل، کبوده، توری، چرم لیفه و صنوبر اشاره نمود. از دیگر پوشش گیاهی بوستان نیز درختچه های سوداغ، بوداغ، مورد، بربریس، گل یخ، پیراکانتا، سنجد زینتی، فوتینیا، گل شرابی و گونه های کمیابی نیز که شامل فالاریس، بامبو و برجینیا می شود می باشد.

بوستان گفتگو کجاست و مسیر دسترسی به آن

پارک گفتگو که یکی از زیباترین جاذبه های تفریحی و گردشگری تهران می باشد، در غرب و منطقه 2 این شهر بزرگ قرار گرفته است. گفتگو از بخش شمال به پل های تقاطع بزرگراه های شهید چمران و شهید حکیم، از شرق به بزرگراه شهید چمران، از غرب به محله گیشا و کوی نصر و از جنوب به خیابان جواد فاضل منتهی می گردد. در ادامه با مسیرهای دسترسی متنوعی که به این پارک ختم می شوند آشنا می شویم تا اگر قصد دارید از آن دیدن کنید، مسیر مناسب برای دسترسی خود را به بوستان گفتگو پیدا کنید.

کتابخانه پارک گقتگو

مسیر دسترسی به بوستان گفتگو با خودروی شخصی

اگر برای رسیدن به پارک گفتگو می خواهید از خودروی شخصی استفاده کنید، می بایست خود را از هر کجای تهران که هستید، به اتوبان چمران برسانید. از طریق تقاطع بزرگراه های چمران و حکیم دور بزنید و سپس از سمت راست خود به طرف این پارک زیبا بروید.

مسیر دسترسی به بوستان گفتگو با مترو

موقعیت مکانی پارک گفتگو به گونه ای است که برای رسیدن به آن می توانید علاوه بر خودروی شخصی از وسایل نقلیه عمومی نیز استفاده کنید. اگر برای دسترسی به بوستان گفتگو مترو را انتخاب کرده اید، باید بدانید که نزدیک ترین ایستگاه مترو به این بوستان، ایستگاه دانشگاه تربیت مدرس می باشد. پس از پیاده شدن از مترو در این ایستگاه می توانید به صورت پیاده و یا با سوار شدن به تاکسی خود را به این بوستان زیبا برسانید.

مسیر دسترسی به بوستان گفتگو با اتوبوس

در صورتی که بخواهید برای دسترسی به پارک گفتگو از اتوبوس استفاده نمایید، می بایست سوار اتوبوس های بی آر تی خط 4 و مسیر ترمینال جنوب – پارک وی شوید و در ایستگاه گیشا از اتوبوس پیاده شده و پس از آن در بزرگراه شهید چمران به سمت شمال ادامه مسیر بدهید تا به پارک گفتگو برسید. همچنین دیگر مسیرهایی که برای رسیدن به این بوستان با استفاده از اتوبوس امکان پذیر می باشند، اتوبوس های مسیر شهید بهشتی – مترو صادقیه و اتوبوس های مسیر میدان ولیعصر – گیشا که از بزرگراه جلال آل احمد عبور می کنند می باشند.

آدرس بوستان گفتگو: تهران، بزرگراه شهید حکیم، محله کوی نصر یا گیشا، انتهای خیابان پیروزی شرقی

کتابخانه پارک گقتگو

راهنما سایت

آدرس

تهران، بزرگراه شهید حکیم، محله کوی نصر یا گیشا، انتهای خیابان پیروزی شرقی

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه