طالقان

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

طالقان یکی از شهرهای خوش آب و هوای اطراف تهران است که گردشگران زیادی را در تمام طول سال به سمت خود جذب می کند و همیشه به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری اطراف تهران به شمار می رود. اگر از پایتخت نشینان و یا اهالی مناطق اطراف تهران هستید، برخی مواقع پیش می آید که به دنبال طبیعت و جاذبه ای گردشگری در نزدیکی محل زندگی خود باشید تا بتوانید در مدت زمان کوتاهی به سمت آن بروید. شاید برخی از پایتخت نشینان از وجود مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای نزدیک محل زندگی بی خبر باشند. اما شهر طالقان منطقه ای بسیار خوش آب و هوا در نزدیکی پایتخت است که در تمام طول سال پذیرای گردشگران زیادی از داخل و حتی خارج از کشور می باشد. در ادامه مطلب با لوکس ویلا همراه باشید تا با شهر زیبای طالقان بیشتر آشنا شویم.

طالقان

طالقان کجاست و مسیر دسترسی

طالقان یکی از شهرهای ییلاقی اطراف تهران است که در میان رشته کوه های البرز و در استان البرز جای گرفته است. چنان چه بخواهید از تهران به سمت این شهر گردشگری بروید، بهتر است بدانید برای طی کردن این مسافت بدون ترافیک حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید. این شهر زیبا و خوش آب و هوا در فاصله 133 کیلومتری از شمال شرق تهران قرار داشته و برای دسترسی به آن می توانید به سمت آزادراه کرج – قزوین حرکت کنید. از طریق این آزادراه به سمت منطقه آبیک پیش رفته و بعد از پشت سر گذاشتن آن مسیری کوهستانی پیش رو دارید که می توانید از طریق آن و پس از طی 50 کیلومتر مسافت به این شهر برسید.

آدرس طالقان: استان البرز، 133 کیلومتری از شمال شرق تهران

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D36.17195988910322%2C%2050.76187869344401%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

تاریخچه طالقان

شهر طالقان یکی از شهرهای خوش آب و هوا و پر جاذبه در استان البرز است که طبیعت های متنوع و بسیار زیبایی را در خود جای داده و منطقه ای ییلاقی به شمار می رود. این شهر زیبا و خوش آب و هوا بر اثر به هم پیوستن مناطق همچون شهرک، کولج، گلینک و پردسر به وجود آمده است. در ابتدا روستای کولج به عنوان مرکز بخش طالقان بوده و بعد از آن شهرک را به عنوان مرکز بخش طالقان در تاریخ 8 دی سال 1324 هجری شمسی انتخاب کردند. شهر طالقان در فاصله 133 کیلومتری بخش شمال غربی تهران، 96 کیلومتری شهر کرج و در میان رشته کوه های البرز جای گرفته است. به دلیل داشتن آب و هوای کوهستانی و طبیعت ییلاقی تابستان هایی پر جمعیت و زمستانی هایی کم جمعیت دارد. طالقان را شهری با جمعیت شناور می دانیم. بدین صورت که در فصل های بهار و تابستان جمعیت آن به بیش از 400 هزار نفر می رسد، اما جمعیت ثابت آن حدود 28 هزار نفر می باشد.

بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1390 هجری شمسی در این شهر انجام پذیرفت، جمعیت آن حدود 27 هزار نفر بود. زبان گویش اهالی طالقان به فارسی، تاتی و مازندرانی می باشد. برخی از محققان معتقدند که زبان اهالی طالقان به زبان تاتی و مازندرانی می باشد. بدین صورت که مردمانی که در روستای های مابین جوستان و کوه های کندوان زندگی می کنند، دارای گویش طالقانی زبان مازندرانی هستند. اهالی مناطق جوستان تا باختر به زبان تاتی طالقانی صحبت می کنند. حسینعلی رزم آرا در کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران در رابطه با این شهر نوشته: شهر طالقان در 130 کیلومتری شمال شرق تهران جای گرفته و دارای آب و هوای سرد و کوهستانی می باشد و رودخانه شاهرود از کنار آن می گذرد. دین اهالی این شهر شیعه می باشد. وظیفه تامین آب مورد نیاز این شهر بر عهده دو رودخانه به نام های پردسر و حسنجون می باشد.

مردان این شهر به شغل های کشاورزی، کسب و گله داری و بانوان طالقان نیز به شغل های جاجیم بافی، کرباس و گلیم اشتغال دارند و از این شغل ها امرار معاش می کنند. همچنین محصولات کشاورزی آن ها شامل سیب زمینی، غلات، میوه جات قلمستان، لوبیا و یونجه می باشند. دربسیاری از مناطق این شهر، آثار تاریخی متعددی وجود دارند که نشان از قدمت زیاد این شهر دارد. در زمان مادها، این شهر یکی از مهمترین شهرها بود که از تمام رویدادهای تاریخی، مذهبی و اجتماعی زمانه مطلع بوده است. طی تحقیقات باستان شناسی آثاری که کشف شدند، به دوران هزاره اول و هزاره دوم قبل از میلاد تعلق دارند. همچنین روستاهایی که در این شهر زیبا وجود دارند، دارای قدمت طولانی و کهن می باشند.

طالقان

دلیل نام گذاری طالقان

اگر به فرهنگ لغت دهخدا مراجعه کنید، خواهید دید که ریشه نام طالقان از تالکان آمده است. در این فرهنگ لغت آمده که صاحب انجمن و مولف آنندراج به دلیل تبعیت از او، گفته طالقان معرب کلمه تالکان می باشد. تالکان و تلکان دو ولایت هستند که یکی از آن ها در خراسان و دیگری در حوالی شهر قزوین قرار دارد. در این کتاب آمده که تلکان همان طالقانی است که در زمان رضاخان دگرگون شده بود. در استان های گیلان و مازندران، مناطق مرتفع و بلند را تل می نامیدند. از همان رو اهالی طالقان نیز مرتفع ترین مناطق شهر را تل می نامیدند. از همین رو یکی از بلندترین مناطقی که در این شهر وجود دارد با نام تلی سر نامیده می شود.

موقعیت جغرافیایی طالقان

طالقان شهری زیبا و خوش آب و هوا از بخش های شهرستان ساوجبلاغ است که از توابع استان تهران نیز شناخته می شود و تنها 120 کیلومتر با شمال غربی تهران فاصله دارد. این شهر زیبا در میان کوه های البرز جای گرفته که از شمال به رامسر، تنکابن و الموت، از شرق به کرج، از غرب به قزوین و از جنوب به هشتگرد منتهی می شود. طالقان با مساحت 1300 کیلومتر مربع، دارای طول جغرافیایی 80 کیلومتر و عرض 15 کیلومتر می باشد. طول شرقی این شهر 50 دقیقه و عرض شمالی آن نیز 36 درجه و 12 دقیقه می باشد.

آب و هوای طالقان

طالقان یکی از شهرهای ییلاقی در نزدیکی های تهران است که در استان البرز قرار دارد. این شهر زیبا و خوش آب و هوا به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای کوهستانی، از آب و هوایی بسیار دلنشین برخوردار است. آب و هوای این شهر در فصل های بهار و تابستان بسیار دلپذیر بوده، بدین گونه که خبری از گرمای طاقت فرسای شهرها نبوده و حتی خنکای هوا را به خصوص در تابستان نسبت به تهران احساس خواهید کرد. در فصل های پاییز و زمستان نیز که هوای شهر رو به سرما می رود، از دمای هوای این شهر کاسته شده و شدت سرما احساس خواهد شد. همچنین در نیمه اول سال زیبایی هایی که در این شهر وجود دارند بیشتر خود را نمایان می سازند.

بهترین زمان سفر به طالقان

همانطور که می دانیم، طالقان شهری ییلاقی با آب و هوای کوهستانی می باشد که دارای تابستان های خنک و دلنشین و زمستان هایی به شدت سرد می باشد. اگر قصد گشت و گذار در طبیعت و جاهای دیدنی طالقان را دارید، بهتر است فصل های بهار و تابستان را برای سفر خود به این شهر انتخاب کنید. اما اگر می خواهید تنها برای استراحت و کمی گردش به این شهر سفر کنید، می توانید فصل های نیمه دوم سال را انتخاب کنید.

طالقان

آداب و رسوم و فرهنگ مردم طالقان

هر کدام از شهرها و روستاهای ایران، بدون در نظر گرفتن وسعت آن ها، دارای آداب و رسوم و فرهنگ های مخصوص به خود می باشند که این موارد توانسته اند با کنار هم قرار گرفتن، شهر یا روستایی غنی را پدید آورند. مراسم های اعیاد و سوگواری در هر کدام از مناطق ایران به سبک های مختلفی برگزار می شوند. طالقان نیز از جکله شهرهای ایران می باشد که مردم آن تمام این مراسم ها را به سبک خود برگزار می کنند. یکی از این مراسم ها که جزء آداب و رسوم مردم طالقان می باشد، مراسم گل کار بوده و از آن دسته مراسم هایی است که نزدیک به زمان عید نوروز انجام می شود و به این صورت برگزار می شود که در مردم دیوارهای خانه های خود را برای ورود به سال جدید مرمت می کنند. مراسم دیگری به نام گل او در این شهر رایج است که در آن مردم این شهر در روزهای نزدیک به عید نوروز برگزار می شود و اهالی این شهر دیوارهای خانه های خود را از هر گونه آلودگی و گرد و غبار تمیز می کنند.

مراسم های دیگری نیز در این منطقه برگزار می شوند که می توان به شب یلدا اشاره نمود. برای برگزاری این مراسم، تمام اهالی خانواده در خانه بزرگترها در کنار یکدیگر جمع می شوند و طولانی ترین شب سال را با خواندن کتاب شعر و حافظ، تعریف کردن خاطرات شیرین و خوردن تنقلات خوشمزه سپری می کنند. از یگر مراسم های مردم طالقان می توان به مراسم شال اندازی یا درجی سران اشاره نمود. برای این منظور کودکان در پشت بام خانه های خود یک کیسه و شال را به یکدیگر متصل می کنند و آن را از طریق حفره و یا درجی به داخل خانه ها می فرستند. هنگامی که صاحب خانه ها این کیسه را می بینند، خوراکی های مختلفی نظیر میوه و نتقلات را داخل آن ها قرار می دهند و سپس کودکان کیسه هایی را که از خوراکی پر شده اند را به سمت بالای پشت بام می کشند.

اقتصاد مردم طالقان

شهر طالقان شهری مسکونی بوده و افراد زیادی در آن زندگی می کنند و بایستی چرخه اقتصاد زندگی خود را بگردانند. از جمله منابع درآمد و اقتصاد مردم این شهر، کشاورزی و دامداری می باشند. از آنجایی که شهر طالقان دارای آب و هوای مطلوب و خاک حاصلخیز می باشد، زمین های کشاورزی و باغ های سرسبز فراوان در این شهر وجود دارند و همین سبب شده محصولات کشاورزی متنوعی همچون سیب زمینی، حبوبات، غلات و میوه های تازه و مختلف را تولید کنند و به بازار شهر خود و دیگر شهرها عرضه کنند.

برخی از اهالی این شهر به شغل کشاورزی و باغداری مشغول هستند. همچنین دامداری از دیگر شغل هایی است که اهالی این شهر به آن اشتغال داشته و علاوه بر پرورش دام، انواع لبنیات تازه را تولید می کنند. بانوان هنرمند این شهر نیز همپای مردان به شغل های نظیر صنایع دستی مشغول هستند و انواع صنایع دستی نظیر جاجیم بافی، کرباس و گلیم اشاره نمود.

مردم طالقان

شهر زیبا و گردشگری طالقان که در نزدیکی تهران قرار گرفته و جزء شهرهای مسکونی به شمار می رود، مردمان زیادی در آن زندگی می کنند. مردم این شهر به زبان فارسی و با لهجه تاتی صحبت می کنند. در برخی از روستاهای آن هم یک سری افراد به زبان های مازندرانی نیز سخن می گویند. جمعیت مردم شهرستان طالقان بر اساس آخرین سرشماری به 16.815 نفر می رسد. همچنین درباره دین و مذهب مردم این منطقه می توان گفت که اغلب آن ها نیز مسلمان هستند.

لباس محلی مردم طالقان

لباس های محلی از جمله ویژگی های منحصر به فرد هر کدام از شهرها و روستاهای ایران می باشند. مردم طالقان نیز دارای لباس های محلی می باشند که در فصل های گرم و سرد سال با یکدیگر متفاوت بوده و بسیار زیبا می باشند. اما اغلب مردم طالقان لباس های محلی خود را کنار گذاشته و آن ها را در زمان های گذشته به تن می کردند. لباس محلی بانوان طالقانی تشکیل شده از شلیته های گل دار، پیراهن و دامن چین دار تا روی زانو بودند که در مراسم های مختلف آن ها را به تن می کردند.

برخی از بانوان نیز علاوه بر این موارد، یک جلیقه نیز بر روی لباس خود می پوشیدند. قشر اعیان مردم جلیقه ای از جنس مخمل و دیگر اشقار جامعه جلیقه ای از جنس های ساده و معمولی به تن می کردند. همچنین کلاهی را در زیر روسری های خود قرار می دادند.

افراد معروف طالقان

شهر طالقان چهره های سرشناسی را به جامعه ایران و جهانیان معرفی کرده است که در این بخش با افراد معروف طالقان آشنا خواهیم شد:

  • مهرداد میناوند: فوتبالیست تیم پرسپولیس
  • میرعماد: خوشنویس ایرانی
  • ابراهیم حشمت: یکی از بزرگان نهضت جنگل
  • میرزا ابراهیم بوذری: خوشنویس و ادیب
  • عنایت الله بخشی: بازیگر
  • میرم میرزاخانی: ریاضی دان ایرانی
  • عبدالمجید طالقانی: شاعر و خوشنویس ایرانی
  • حسین هنرمندی: شاعر و مترجم ایرانی
  • حکمت الله ملاصالحی: باستان شناس ایرانی
  • خلیل طالقانی: سیاستمدار ایرانی
  • مفید کیائی نژاد: سیاستمدار ایرانی
  • علی اکبر فرهنگی: استاد دانشگاه ایرانی
  • غلامحسین امیرخانی: استاد معاصر خط نستعلیق ایرانی
  • صاحب ابن عباد: نویسنده و سیاستمدار آل بویه
  • میر ابوالفضل عنقای طالقانی: شاعر و عارف ایرانی
  • ولی الله فلاحی: فرمانده ارتش ایران در زمان جنگ ایران و عراق

جاهای دیدنی طالقان

شهر طالقان شهری پر از جاذبه های دیدنی و گردشگری می باشد که در طبیعتی سرسبز، دلپذیر و زیبا جای گرفته اند و همین ها باعث شده اند گردشگران زیادی برای گردش و تفریح به سراغ این شهر بروند. همچنین به دلیل نزدیک بودن به تهران از محبوبیت بالایی در میان پایتخت نشینان برخوردار است. در ادامه مطلب با برخی از جاهای دیدنی طالقان که باعث شده اند شهری گردشگری تلقی شود، آشنا می شویم.

روستای میر

یکی از زیباترین روستاهایی که در این شهر وجود دارد و طبیعت بسیار زیبایی در آن دیده می شود، روستای میر می باشد. روستاهای متعددی در شهر طالقان وجود دارند که تعداد آن ها به 86 روستا می رسند. هر کدام از آن ها طبیعت های زیبایی دارند اما طبیعت زیبا و سرسبزی که در این روستا وجود دارند آن را نسبت به دیگر روستاهای طالقان متمایز کرده است. میر به معنای بزرگ می باشد و از آنجا که این روستا دارای مساحت زیادی می باشد، نام میر را برای آن برگزیده اند. روستای میر دارای ارتفاع 1800 متری از سطح زمین می باشد و آب و هوای ییلاقی در آن حاکم است. طبیعت روستای میر بکر و دست نخورده بوده و همین مهمترین موضوع برای محبوبیت آن در میان گردشگران است.

آبشار شله بن

آبشارها در اغلب نقاط طبیعت یکی از جاذبه های دیدنی به شمار می روند. در این شهر نیز آبشاری زیبا و پر آب به نام آبشار شله بن وجود دارد که گردشگران زیادی آن را به عنوان جاذبه گردشگری خود در این شهر انتخاب می کنند و به سراغ آن می روند. منبع سرچشمه این آبشار از قله های خسبان می باشد. آبشار زیبای شله بن از سه طبقه تشکیل شده و برای دسترسی به آخرین طبقه از آن باید از میان کوچه باغ های سرسبز و زیبای این شهر گذر کنید.

طالقان

غار کله سنگ

اگر جزء افرادی هستید که به غارنوردی علاقه دارید، خبر خوبی برای شما وجود دارد که یک غار زیبا به نام غار کله سنگ در این شهر قرار دارد که در فاصله 5 کیلومتری از روستای سوهان قرار گرفته است. غار کله سنگ یکی از جاذبه های دیدنی طالقان به شمار می رود که طول آن به حدود 85 متر می رسد و چندین چاه عمیق را در خود جای داده است. بر اساس شواهدی که باستان شناسان از این غار به دست آورده اند، دریافته اند که در زمان های گذشته افراد زیادی این غار را برای سکونت انتخاب کرده بودند.

دریاچه و سد طالقان

یکی از اصلی ترین دیدنی های طالقان سد و دریاچه طالقان می باشند که گردشگران زیادی برای گردش و تفریح به سراغ آن می روند. این سد در ارتفاع 1700 متری از سطح دریا واقع شده و طبیعتی بکرو دوست داشتنی به همراه آب و هوای دلنشین در اطراف آن حاکم هستند و اوقات فراغت و گردشی لذت بخش را برای گردشگران پدید می آورند. قدمت این سد به سال 1348 هجری شمسی باز می گردد. اگر در فصل بهار به سراغ این جاذبه دیدنی بروید، افراد زیادی را اطراف دریاچه و سد خواهید دید که برای گذراندن اوقات فراغت خود به سراغ این طبیعت آمده اند.

آثار تاریخی طالقان

در هر نقطه ای از کره زمین که به جستجو بپردازید، آثار و بناهای تاریخی را خواهید دید که بسیاری از آن ها نشان دهنده قدمت و سرگذشت آن منطقه می باشند. شهر زیبای طالقان نیز با توجه به قدکت طولانی و سرگذشتی که دارد، آثار و ابنیه تاریخی مختلفی را در دل خود پنهان کرده که روایت از سرگذشت و قدمت آن دارد و در پی کشف آن ها، قدمت این شهر را تخمین زده اند و روایات مختلفی درباره آن ها به وجود آمده است. در ادامه مطلب می خواهیم با برخی از آثار تاریخی طالقان آشنا شویم تا اگر شما هم به بازدید از آثار و بناهای تاریخی علاقه مند هستید و یا در این رشته ها مشغول به کار هستید به سراغ آن ها بروید و از آن ها دیدن کنید.

قلعه تاریخی ارژنگ

یکی از قدیمی ترین و مهمترین جاذبه های دیدنی طالقان، قلعه تاریخی ارژنگ نام دارد که در نزدیکی های روستای میناوند و بر فراز کوهی به نام کوه ارژنگ واقع شده است. بر اثر کشف آثار تاریخی همچون ظروف سفالی مختلف، محققان دریافته اند که قدمت این قلعه تاریخی به قرن های مابین 5 تا 7 هجری قمری باز می گردد. در زمان حکومت سلسله اسماعیلیان، قلعه ارژنگ به عنوان محلی برای حکمرانی آن ها بود. اگر می خواهید در میان دیدنی های این شهر به سراغ قلعه ارژنگ بروید، خوب است بدانید از آنجایی که این قلعه بر فراز کوه ارژنگ قرار گرفته است بایستی 2 الی 3 ساعت از زمان خود را برای کوهنوردی در کوه ارژنگ کنار بگذارید.

آدرس قلعه ارژنگ: استان البرز، شهرستان طالقان، روستای میناوند، کوه ارژنگ

طالقان

خانه آیت الله طالقانی

خانه های قدیمی در هر شهری به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی آن شهر به شمار می روند. در شهر زیبای طالقان نیز خانه ای تاریخی وجود دارد که به آیت الله سید محمود علایی طالقانی تعلق داشته و امروزه با تبدیل شدن به موزه، به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر شناخته می شود. آیت الله طالقانی یکی از افراد سرشناس در تاریخ ایران می باشد که در طول عمر خود کارهای مهمی از تاریخ را به نام خود ثبت کرده است. این خانه در طول حیات خود بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. هنگامی به بازدید از این خانه تاریخی و کهن راهی می شوید، بایستی مسیر جنوب شرق طالقان را پیش بگیرید.

هنگامی که می خواهید وارد این خانه تاریخی شوید، بر سر در آن نوشته ای متعلق به میر مصطفی، جد آیت الله طالقانی، خواهید دید. قدمت این بنای تاریخی به 200 سال گذشته می رسد. از زیبایی های این خانه می توان به در و پنجره های چوبی آن اشاره کرد که زیبایی و جلوه خاصی به خانه بخشیده اند. خانه تاریخی این شهر که خانه آیت الله طالقانی در سال 1377 به عنوان اثری ملی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

روستای باریکان

یکی دیگر از جاذبه های تاریخی این شهر، روستایی تاریخی به نام روستای باریکان است که قدمت آن به دوره مادها باز می گردد. این روستای تاریخی از طبیعتی بسیار زیبا بهره مند می باشد. برخی از محققان تاریخ بر اثر تحقیقات دریافته اند که این روستا از دوران افشاریه به جا مانده، اما همانطور که گفته شد برخی دیگر از صاحب نظران بر این عقده اند که روستای باریکان از دوران مادها به جا مانده است. روستای باریکان در ارتفاع مابین 2 هزار و 50 متر و 2 هزار و 350 متری از سطح دریا واقع شده است. مساحت این روستا حدود 20 کیلومتر مربع می باشد.

از دیدنی های این روستا می توان به غاری تاریخی به نام غار خوزه کول اشاره نمود که در زمان حمله مغولان اهالی روستا از آن به عنوان پناهگاه استفاده می کردند. این غار تاریخی در دامنهتپه خوزه کول واقع شده است. از آنجایی که این روستا از طبیعتی زیبا و سرسبز بهره مند است و خاکی حاصلخیز دارد، کشاورزی در آن رونق زیادی دارد. لذا اگر به بازدید از آثار تاریخی طالقان علاقه مند هستید، می توانید به سراغ این روستا بروید و علاوه بر بازدید از جاذبه های تاریخی آن از طبیعت بکر آن نیز بهره مند شوید.

غار پنجعلی

یکی از جاذبه های تاریخی طالقان غار پنجعلی نام دارد که به عنوان یکی از مقاصد گردشگری برای تاریخ شناسان و غارنوردان به شمار می رود. بر اساس گفته باستان شناسان، قدمت این غار تاریخی به هزاره پیش از میلاد باز می گردد. باستان شناسان بر این باورند که در زمان های گذشته این غار دارای مساحت بیشتری نسبت به اکنون بوده است. در حال حاضر دهانه غار پنجعلی به 1 متر و وسعت تالار داخل غار نیز به 6 متر می رسد. باستان شناسان سازمان میراث فرهنگی کشور بر اساس یافته هایی که از این غار به دست آوردند که شامل ظروف سفالی، فلزات صیل خورده و بقایای اسکلت انسان ها می شوند، دریافته اند قدمت این غار تاریخی به هزاران سال پیش می رسد.

غار چنجعلی کجاست؟

غار پنجعلی یکی از جاذبه های تاریخی طالقان است که در بخش جنوبی این شهر قرار گرفته است. برای رسیدن به این جاذبه تاریخی باید ابتدا خود را به جاده طالقان برسانید سپس مسیر روستای باریکان را پیش بگیرید. به جنوب روستا که رسیدید، وارد جاده روستای میانوند شده و در این مسیر از مزرعه پنجعلی باریکان خواهید گذشت. غار پنجعلی در میان صخره های این مزرعه واقع شده است.

غذاهای محلی طالقان

هر کدام از شهرستان ها، شهرها و روستاهای ایران دارای ویژگی های منحصر به فرد خود می باشند که یکی از آن ها غذای محلی می باشد. طالقان هم که از آن دسته شهرهای ییلاقی نزدیک به تهران است که انواع غذاهای خوشمزه و محلی خود را دارد که در این بخش می خواهیم به معرفی آن ها بپردازیم.

  • ترشی آش
  • حلیم طالقان
  • کلم پلوی برگ
  • والک پلو
  • یوان آش
  • پلاسر تره
  • مرجو خورش
  • خوراک لوبیا پیله
  • قورمه طالقان

بهترین رستوران های طالقان

اگر این شهر زیبا را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردید، یکی از بخش ها علاوه بر گشت و گذار در میان جاذبه های دیدنی و گردشگری طالقان مربوط به خوردن غذایی لذت بخش و لذیذ می باشد. برخی از گردشگران تریجح می دهند خودشان غذایی لذیذ همچون ماهی کبابی، جوجه کباب، کباب و… را در طبیعت تدارک ببینند و تهیه کنند. اما برخی دیگر ترجیح می دهند برای صرف وعده غذایی خود به سراغ رستوران های آن شهر بروند. در این بخش از مطلب با برخی از بهترین رستوران های طالقان آشنا خواهیم شد تا اگر به این شهر سفر کردید و برای وعده غذایی خود به دنبال رستوران بودید، بتوانید به راحتی یکی از آن ها را انتخاب نمایید و به سمت آن راهی شوید.

باغ رستوران جاپا

اگر برای صرف وعده غذایی خود به دنبال رستورانی هستید که بتوانید در فضای باز بنشینید و غذای مورد علاقه خود را میل کنید، باغ رستوران جاپا یکی از بهترین گزینه ها می تواند برای شما باشد. آلاچیق ها و کلبه های مختلفی در این رستوران وجود دارند که از محیطی بسیار دلنشین بهره برده است. همچنین آبنمایی که در وسط این رستوران وجود دارد بر شادابی و سرزنده بودن آن افزوده است. انواع غذاهای ایرانی در منوی رستوران جاپا وجود دارند که از قیمت، کیفیت و حجم خوب و مناسبی برخوردارند.

آدرس باغ رستوران جاپا: استان البرز، شهر طالقان، شمال شرق میدان جلال آل احمد، نزدیک رودخانه شاهرود

طالقان

رستوران صدف

یکی از معروف ترین رستوران های این شهر، رستوران صدف نام دارد که جزء بهترین رستوران های طالقان به شمار می رود. غذاهای این رستوران از حجم و کیفیت مناسبی برخوردارند و همچنین قیمت های مناسبی نیز دارند. محیط رستوران صدف بسیار ساده و بی آلایش بوده و دکوراسیونی ساده برای آن در نظر گرفته شده است. اما با توجه به کیفیتو قیمت غذاهایی که ارائه می دهد، همیشه جزء شلوغ ترین ها می باشد. در منوی این رستوران انواع غذاهای ایرانی به همراه انواع پیش غذاها وجود دارند.

آدرس رستوران صدف: استان البرز، شهر طالقان، ضلع شمال غربی میدان جلال آل احمد

سوغات شهر طالقان

طالقان نیز از آن شهرهای گردشگری است که علاوه بر داشتن طبیعت زیبا و خوش آب و هوا، خوراکی های خوشمزه و لذیذی دارد که می توانید از آن ها به عنوان سوغات شهر طالقان تهیه کنید و همراه خود ببرید. یکی از بهترین و مفیدترین سوغاتی های طالقان، عسلآن می باشد که در این شهر می توانید تنوع بالایی از آن ها را پیدا کنید، اما هر کدام از آن ها منحصر به فصل خاصی از سال می باشد. یکی از بهترین انواع عسل های طالقان عسل رس بسته می باشد که علاوه بر داشتن خواص خوب، از طعم بی نظیری نیز برخوردارند.

انواع لبنیات دامی به خصوص پنیرهای خوش طعم را می توانید تهیه کنید و همراه خود ببرید. از دیگر محصولاتی که اهالی این شهر از دام های خود به دست می آوند، می توان به روغن حیوانی اشاره نمود که می توانید از آن ها تهیه کنید و برای طبخ انواع غذاهایتان به کار ببرید و عطر و طعم بی نظیری به غذاهایتان ببخشید و در آخر می توان از میوه هایی نام برد که در باغ های سرسبز روستاهای این شهر به ثمر می نشینند. انواع درختان میوه در در باغ ها وجود دارند که می توان به آلبالو، سیب، گیلاس، آلو، گردو و… اشاره کرد.

روستاهای طالقان

طبیعت این شهر زیبا یکی از بهترین طبیعت ها برای گردشگری در اطراف تهران به شمار می رود که پایتخت نشینان می توانند برای دوری از شهر و پناه بردن به طبیعت به سراغ آن بروند. در این شهر زیبا و گردشگری، روستاها با طبیعت های مختلفی وجود دارند که هر کدام از آن ها دارای زیبایی های منحصر به فردی هستند که طبیعت دوستان را به سمت خود جذب می کنند. در ادامه این مطلب با روستاهای مختلف طالقان آشنا خواهیم شد.

روستای گلیرد

روستای گلیرد به عنوان یکی از زیباترین روستاهای طالقان شناخته می شود که خانه های بسیار زیبا به سبک روستایی در طبیعت آن وجود دارند. خانه آیت الله طالقانی یکی از بناهای تاریخی این شهر است که در روستای گلیرد قرار دارد. اگر جزء افرادی هستید که به طبیعت گردی علاقه مند هستید و، چشمه ای تماشایی و زیبا در روستای گلیرد وجود دارد که شما را به سمت خود می خواند.

روستای زیبای گلیرد دارای ارتفاع 2 هزار و 200 متری از سطح دریا می باشد. از آنجایی که این چشمه در روستای گلیرد واقع شده آن را نیز با نام روستا، یعنی چشمه گلیرد، می شناسند. بر اساس روایاتی از اهالی روستای گلیرد افراد از آب چشمه گلیرد برای آبیاری باغ ها و آشامیدن استفاده می کردند. بر اساس آثار تاریخی که از این روستا کشف شده اند، قدمت روستای گلیرد به 600 سال گذشته می رسد. اگر به این شهر سفر کردید و به دنبال جاذبه ای گردشگری در این شهر زیبا و خوش آب و هوا بدید، می توانید سری به روستای گلیرد بزنید.

روستای ایستا

از دیگر روستاهای این شهر، روستای ایستا نام دارد که با نام های دیگری همچون فانوس آباد و ترک آباد شناخته می شود. اهالی این روستا از طریق شغل کشاورزی امرار معاش می کنند و اقتصاد شهر را می چرخانند. جالب است بدانید تمام اهالی روستای ایستا فاقد شناسنامه هستند و به هیچ عنوان اعتقادی به استفاده از ابزارآلات مدرن و امکانات شهری ندارند. خانه های این روستا به سبک معماری روستایی بوده و برای ساخت آن ها از مصالحی همچون خشت و گل استفاده شده است. اگر قصد بازدید از این روستا را دارید، بهتر است بدانید اهالی روستا اعتقادات عجیب و غریبی پایبندند. به طوری که هیچ بانویی به غیر از اهالی روستا اجازه ورود به روستای ایستا را ندارد. خانه کاهگلی در طبیعت این روستا بر زیبایی طبیعت آن افزوده اند.

طالقان

روستای فشندک

روستای فشندک به عنوان یکی دیگر از روستاهای این شهر زیبا شناخته می شود که دارای دو بخش تماشایی به نام های محمود کلایه و شهرک غرب می باشد. درختی هزار ساله در این روستا وجود دارد که از دیدنی های این روستا به شمار می رود. در بخش محمود کلایه روستای فشندک مردابی وجود دارد که گردشگران زیادی به سراغ بازدید از آن راهی می شوند. در این روستا باغ های میوه متنوعی وجود دارند که آلاچیق هایی در آن ها وجود دارند که می توانید برای استراحت به سراغ آن ها بروید. از دیگر دیدنی های روستا می توان به سایت پرنده نگری آن اشاره نمود. حتی برخی از اهالی روستا می گویند زمانی پرنده هما و مرغ حق را در نزدیکی های روستای فشندک دیده اند.

روستای کولج

روستای کولج یکی از روستاهای زیبایی است که در این شهر وجود دارد و بر اساس یافته هایی همچون ظروف سافلی نخودی و سرخ رنگ در تپه جنوب قبرستان روستا، قدمت آن به دوره قاجار می رسد. اما جستجو های بیشتری که در این روستا انجام پذیرفتند، برخی از صاحب نظران بر این اعتقادند قدمت روستای کولج به دوره سلجوقیان می رسد. یکی از دیدنی های این روستا قلعه ای تاریخی است که که دژ منصوریه نام دارد و در سال 521 هجری قمری حکومت اسماعیلیان قلعه را به تصرف خود درآوردند. این روستا از دو بخش پایین کولج و بالا کولج تشکیل شده و نام گذاری این روستا به زمان های قدیم باز می گردد که دو برادر از شهر قزوین که قصد اقامت در این روستا را داشتند به سراغ روستای کولج رفتند.

پس از مدتی که از اقامت آن ها در این روستا گذشت بر سر مسائلی با یکدیگر به مشکل بر خوردند و همین باعث شد یکی از برادران به بخش بالایی روستا و دیگری به بخش پایین روستا برود و سکنی گزیند. نام روستا نیز بر اساس پاسخ آن ها به این سوال مردم که در مورد اختلاف دو بردار می پرسیدند و آن ها نیز در جواب اینگونه پایخ می دادند: کو لج؟ همین باعث شد دیگر افراد نیز نام کولج بالا و کولج پایین را برای این روستا انتخاب نمایند.

سایر روستای شهر طالقان:

  • امیرنان
  • اوچان
  • ابصار
  • اسکان
  • انگه
  • اهوارک
  • اورازان
  • اسفاران
  • ایستا
  • اوانک
  • آئین کلایه
  • آردکان
  • آرموت
  • بزج
  • باریکان
  • تکیه ناوه
  • تکیه ارموت
  • تکیه جوستان
  • پراچان
  • جوستان
  • جزن
  • کرود

مراکز درمانی طالقان

  • مرکز خدمات جامع سلامت شهید البرزی: استان البرز، ساوجبلاغ، طالقان، شهرک سازی، جنب فرمانداری
  • خانه بهداشت خسبان: استان البرز، ساوجبلاغ، طالقان، روستای خسبان، خیابان اصلی، کوچه فرامرزی
  • خانه بهداشت زیدشت: استان البرز، ساوجبلاغ، طالقان، ابتدای ورودی زیدشت
  • خانه بهداشت گوران: استان البرز، ساوجبلاغ، طالقان، روستای گلیرد، معبر اصلی
  • پایگاه فوریت های پزشکی طالقان: استان البرز، ساوجبلاغ، طالقان

اجاره ویلا و سوئیت در طالقان

طالقان که از جاذبه ها و طبیعت های زیبای اطراف تهران است، جاذبه های گردشگری متعددی را در خود جای داده است که همین ها باعث شده اند گردشگران زیادی این شهر را به عنوان مقصد گردشگری خود برای آخر هفته ها و ایام تعطیل انتخاب می کنند. برخی از گردشگران ترجیح می دهند چند روزی را به اقامت در این شهر سپری کنند. لذا به سراغ اقامتگاهی می روند تا بتوانند روزهای سفر خود را در آن اقامت داشته باشند. از آنجایی که این شهر زیبا انواع مختلفی از اقامتگاه ها را در خود جای داده، گردشگران حق انتخاب بیشتری برای اقامتگاه خود در این شهر دارند. از سوئیت های ارزان قیمت تا ویلاهای گران قیمت در طالقان وجود دارند که شما می توانید یکی از آن ها را برای اقامت انتخاب کنید. کی از پر طرفدارترین اقامتگاه ها که اغلب گردشگران به سراغ آن می روند، اجاره ویلا طالقان با ویو دریاچه می باشد. چرا که دریاچه و سد طالقان که از اصلی ترین جاذبه های گردشگری و دیدنی این شهر محسوب می شود، چشم انداز بسیار خوبی دارید و هم در کمترین زمان ممکن می توانید به آن دسترسی پیدا کنید.

طالقان

سوالات متداول

طالقان کجاست؟

طالقان یکی از شهرهای خوش آب و هوا و گردشگری اطراف تهران است که دراستان البرز جای گرفته است.

بهترین زمان سفر به طالقان چه زمانی است؟

با توجه به آب و هوای کوهستانی و ییلاقی طالقان، بهترین زمان سفر به آن فصل های بهار و تابستان می باشند.

جاهای دیدنی طالقان کدام ها هستند؟

از بهترین جاهای دیدنی طالقان می توان به روستای ایستا، غار پنجعلی، دریاچه و سد طالقان، روستای فشندک، قلعه ارژنگ، خانه آیت الله طالقانی و... اشاره کرد.

فاصله تهران تا طالقان چقدر است؟

شهر طالقان در فاصله 133 کیلومتری از شمال شرق تهران جای گرفته است.

[html_block id=”70999″]