مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه
آیا تا به حال به جزیره قشم سفر کرده اید؟ جزیره ی قشم یکی از زیبا ترین جزیره های خلیج فارس است که دارای پدیده های مختلف زمین شناسی و مقصدی دوست داشتنی برای گردشگران آن تبدیل شده است، پدیده های زمین شناسی جزیره قشم در دنیا کم نظیر و بی همتا هستند. هرمزگان به عنوان یکی از مکان های توریستی با داشتن جاذبه های خود توانسته عده زیادی از افراد را در طول سال جذب کند. از پدیده های بسیار زیبا این جزیره می توانیم ژئوپارک قشم را نام ببریم که قدمت زمین شناسی زیادی دارد.
این جزیره محوطه های طبیعی و بکر بسیاری مانند دره ستارگان تا اشکال سنگی عجیب وغریب و سواحل زیبا و غار، دره، جنگل و هرآنچه که از یک طبیعت زیبا انتظار داشته باشد را دارد، که توسط آب های نیلگون خلیج فارس احاطه شدهاند و در تضاد کامل با سایر نقاط ایران هستند.
جالب است بدانید که وجود این اکو سیستم شگفت انگیز و متنوع باعث شده که این جزیره در بین ژئوپارک های جهان و به عنوان اولین ژئوپارک خاورمیانه در شبکه جهانی ژئوپارک ها قرار داشته باشد. در ادامه ان مقاله با لوکس ویلا همراه باشید تا ژئوپارک قشم، این جاذبه گردشگری زیبا و بی همتا را بیشتر بشناسید و اطلاعاتی جامع و کامل درباره آن بدست بیاورید.
همان طور که اشاره کردیم ژئوپارک قشم در شبکه جهانی ژئوپارک به عنوان اولین ژئوپارک خاورمیانه شناخته می شود که این مکان در مجمعی در شهر پاریس در سال 1385 هجری شمسی یا همان ۲۰۰۶ میلادی به ثبت رسمی تحت حمایت یونسکو رسید، ولی متاسفانه پس از ثبت شدن چند مرتبه در معرض حذف از ژئوپارک های جهان قرار گرفت است و در سال ۹۱ از لیست ژئو پارک های جهانی یونسکو خارج شد،.
ولی با روی کار آمدن و عوض شدن دولت جدید و توجه زیاد مسئولان و مدیریت منطقه آزاد جزیره قشم به این منطقه و همکاری مردم دوباره در سال ۹۶ منطقه قشم در لیست ژئو پارکهای جهانی یونسکو قرار گرفت، این موضوعی است که یک بار اتفاق افتاد و احتمال وقوع آن در آینده نیز پیش بینی می شود به همین دلیل حفاظت از این ژئوپارک ارزشمند و ژئوسایت های آن توسط جوامع محلی و با نظارت و آموزش مدیریت ژئوپارک قشم از طریق فعالیت های گردشگری سبز صورت می گیرد و باید توجه خاصی به این مکان بشود.
شما برای بازدید از این ژئوپارک از 25 ژئوسایت آن باسد دیدن کنید که هر کدام زیبایی های منحصر به فرد و بی نظیر خود را دارند.
جزیره قشم با داشتن 1500 کیلومتر مربع پهنا، بهعنوان بزرگ ترین جزیره در خلیج همیشه فارس به شمار می رود. این جزیره فوق العاده در منطقه آب و هوایی که به صورت نیمه استوایی بوده، واقه شده که بیشتر پوشش گیاهی جزیره قشم را درخت کنار، کهور و کرت تشکیل می دهند. از مزیت هایی که جزیره زیبای قشم را به یکی از جاذبه های معروف تبدیل کرده می توان به طبیعت بسیار متنوع و با ارزش، زیستگاه های ویژه، گونه هایی جانوری و گیاهی کمیاب، پدیده های زمین شناسی با تنوع بسیار بالا و ساحل های مختلف با شکل های متنوع در سراسر جزیره و… اشاره کرد.
جزیره پهناور قشم در مرز دو اکوسیستم دریایی، خلیج فارس و دریای عمان که کاملا متفاوت هستند، واقع شده است و همین موقعیت جغرافیایی آن باعث ایجاد تنوع زیستی منحصربه فردی که دارد، شده است. از جهتی دیگر، شرایط زیستگاهی در دو اکوسیستم آبی خلیج فارس و دریای عمان یکسان نیست و با وجودی که این دو آب راه از طریق تنگه هرمز به یکدیگر متصل می شوند، از نظر تنوع زیستی تفاوت های زیادی دارند.
وجود زیستگاه های متنوع در جزیره قشم، به خصوص زیستگاه های منطقه ساحلی را می توان از ویژگی های و مزیت های بی نظیر این جزیره زیبا دانست که نمونه بارز آن انواع منطقه های ساحلی نظیر منطقه بسترهای صخره ای، مرجانی، ماسه ای و جنگل های مانگرو هستند که در کل پهنه خلیج فارس وجود دارند، ولی در جزیره قشم به صورت یک جا و در کنار هم دیده می شوند.
منطقه های مرجانی، جنگل های حرا و جنگل های بارانی سه اکوسیستمی هستندکه از نظر تنوع زیستی دارای انواع زیاد از جانور و گیاهان مختلف هستند. مساحت جنگل های حرا در جزیره قشم بیشتر از ۱۰۰ هزار هکتار تخمین زده شده است، هر چند که وسعت جزیره های مرجانی در آب های اطراف جزیره قشم نا کنون دقیقا مشخص نیست.
جریان های جزر و مد در خلیج فارس باعث این شده که منطقه هایی که این پدیده جزر و مد در آن ها اتفاق می افتد به یکی از اکوسیستم های مهم در کناره های جزیره قشم تبدیل شود. منطقه ای که از لحاظ تنوع زیستی و فراوانی گونه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و جز و مد مناطق مورد توجه گردشگران قرار می گیرد.
ژئوپارک به منطقه ای گفته می شود که در آن، میراث زمین شناختی آن مکان، با مدیریتی دقیق و دائمی و توجه بسیار زیاد حفظ و نگهداری می شود و با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار گرفته باشد. این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی اطراف خود نقش مؤثری را داشته باشد. ژئوپارک علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی را نیز شامل می شود.
ژئوپارک قشم در تعریف یونسکو منطقه است با مرزهای کاملاً مشخص و پهنه تایین شده که چند پدیده زمین شناسی و جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی ارزشمند در آن گستره یافت شود. این منطقه باید از برنامه های مدیریت گسترش و بهره برداری و طرح های حفاظتی برخوردار باشد و توان بالا بردن سطح اقتصادی جامعه محلی و جلب همکاری های مردمی را دارا باشد.
ژئوپارک در جهان به این صورت است که ثبت محدوده هایی تحت حفاظت و مشخص شده برای گردشگران و توریستان با عنوان ژئوپارک در دنیا از سال ۲۰۰۰ میلادی رواج دارد و تا اکنون بیش از هشتاد ژئوپارک در دنیا به ثبت فهرست ژئوپارک های جهانی یونسکو رسیده است.
در حال حاضر کشور چین اولین کشور در منطقه آسیایی می باشد که بیشترین تعداد ژئوپارک جهانی و ملی دارد و همانطور که پیش تر گفتیم ژئوپارک قشم اولین ژئوپارک ایران و خاورمیانه است. در کل اکثر مناطق تحت حفاظت چهارگانه کشور پتانسیل تبدیل شدن به ژئوپارک ملی را دارند و تعداد ۵۰ منطقه برای ژئوپارک های آتی کشور پیش بینی شده است. در توسعه گردشگری منتشر شده در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی هنوز در میان پژوهشگران در بخش های مختلف مفاهیم مربوط به ژئوسایت و ژئوپارک تعریف نشده و مبهم مانده بود درحالی که اکنون پی بردند که ژئوپارک معنای وسیع تری از ژئوسایت دارد.
خوب است بدانید که شبکه ژئوپارک های جهانی که یونسکو آن را پشتیبانی می کرد در سال ۲۰۰۴ میلادی نشکیل شد و ۱۷ ژئوپارک از اروپا و هشت ژئوپارک از چین نخستین عضو های آن بودند. تعداد این ژئوپارک ها تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱۶۱ مورد از ۴۴ کشور جهان رسید که در این میان ژئوپارک قشم تنها ژئوپارک جهانی ایران و اولین ژئوپارک خاورمیانه در این لیست به حساب می آید.
هدف از تشکیل ژئوپارک ها، حفاظت، آموزش و توسعه پایدار بوده و برنامه مدیریتی آن ها بر اساس این ملاک ها چیده شده است. به طور کلی هدف سازمان یونسکو از به وجود آوردن ژئوپارک ها تبدیل این منطقهها به مراکزی کارآمد برای آموزش، پژوهش و کارورزی در زمینه های مختلف علوم زمین شناسی و جغرافیا و…بوده است تا به این وسیله بهترین و مناسب ترین حفاظت و بهره برداری از آن ها انجام شود. ژئوپارک قشم یکی از اولین ژئوپارک های شبکه جهانی می باشد.
این ژئوپارک پهنه ای به مساحت ۳۰۰ کیلومتر مربع از غرب جزیره قشم را به خود اختصاص داده، گرچه کل جزیره قشم، جنگل های حرا در شمال جزیره و جزیره هنگام در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ هجری شمسی به این مجموعه اضافه شدند. با ثبت رسیدن محدوده جدید به ژئوپارک قشم در شبکه جهانی ژئوپارک های یونسکو، در حال حاضر با مساحتی بیشتر از ۲,۰۶۳ کیلومتر مربع جزو یکی از قدیمی ترین ژئوپارک های غرب آسیا و خاورمیانه به شمار می رود.
متاسفانه در سال ۱۳۹۱ هجری شمسی معیارهای ثبت جهانی از سوی مدیران و مسئولان منطقه آزاد منطقه قشم اجرا نشد و نتیجه آن حذف این ژئوپارک از فهرست سازمان یونسکو بود. تلاش مسئولان باعث شد که ژئوپارک قشم در اردیبهشت ماه، سال ۱۳۹۶ هجری شمسی دوباره به عنوان یک ژئوپارک جهانی برای یک دوره چهارساله تایید شود و به لیست سازمان یونسکو بازگردد.
در سال ۱۳۹۸ هجری شمسی هم زمان با دادن زمین های محدوده غار نمکدان قشم با هدف تاسیس اقامتگاه و مرکز پرورش آبزیان و همچنین شهرک های صنعتی، خطر حذف ژئوپارک قشم از سازمن یونسکو دوباره جان گرفت. سازمان های بین المللی هنگامی که ژئوپارکی را تحت حمایت خود قرار می دهند، آن را در فهرست خود می گدارند و از نظر مالی، تکنیکی و ارسال متخصص می توانند به آن کمک کنند و در عوض از کشور میزبان انتظار دارند که سعی خود را در مراقبت و نگهداری از این منطقه بکنند. موضوعی که باید درباره ژئوپارک قشم بیشتر مورد توجه مسئولان، مدیران و مردم قرار بگیرد.
پس از روی کار آمدن دولت جدید، مدیریت جدید ژئوپارک قشم با همکاری شبانه روزی مردم های محلی منطقه، کارشناسان و مدیران و با حمایت کامل مدیریت عامل سازمان منطقه آزاد قشم تلاش های زیادی کردند تا ژئوپارک قشم بار دیگر بتواند کارت سبز یونسکو را دریافت کند و در لیست این سازمان قرار بگیرد و دوباره به این عنوان ارزشمند دست پیدا کند. پرونده برگرداندن ژئوپارک قشم به منظور بازگشت به شبکه جهانی ژئوپارک ها آذرماه سال ۱۳۹۴ هجری شمسی و پس از تلاش های مختلف به خاطر حل مشکلات مطرح شده به یونسکو ارسال شد.
در پایان در ۱۵ اردیبهشت ماه، سال ۱۳۹۶ هجری شمسی در دویست و یکمین جلسه های ژئوپارک های سازمان یونسکو که در کشور فرانسه و در شهر پاریس برگزار شد، و در اخر خوشبختانه ژئوپارک قشم کارت سبز سازمان جهانی یونسکو را گرفت و بار دیگر جهانی شد. اکنون ژئوپارک قشم به عنوان یک ژئوپارک جهانی در یک دوره چهارساله تأیید شده و تا سال ۲۰۲۰ به صورت رسمی زیرنظر یونسکو فعالیت خواهد کرد.
جاذبه های زمین شناسی، طبیعی و فرهنگی جزیره قشم به صورت ۲۵ ژئوسایت معرفی شدهاند که به صورت فعال حفاظت می شوند. از ژئو سایت های ژئوپارک قشم می توان به دره ستارگان، کورکورا کوه، بام قشم، دره تندیس ها، دره شور، تنگه چاه کوه، کوه نمکدان، دهستان کریان، موزه ژئو پارک، پهنه های گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه عالی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعید و، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخم گذاری لاک پشت ها، صخره خرچنگ ها، روستای لافت، غار خربس و تالاب پرندگان دو کوهک اشاره کرد. در ادامه توضیح مختصری درباره آن ها برای شما آورده ایم.
دره ستارگان: دره ستارگان قشم از پدیده های منحصر به فرد زمین شناسی به شمار می آید که در فهرست عجایب هفت گانه منطقه قشم قرار دارد و با قدمتی بیش از دو میلیون سال، چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. این دره که تعداد نمونه های مشابه آن در دنیا زیاد نیست، یکی از جاذبه های اسرار آمیز و جالبی است که شامل مخروط های نوک تیز، ستون های عظیم و دیواره های بلند می شود.
این پدیده طبیعی در اثر فرسایش ناشی از رگ بارهای فصلی، آب های سطحی و تند باد ها تشکیل شده است و لایه و حفره های پی در پی در درون هر ستون این دره وجود دارد که هوا ب هراحتی به درون آن ها نفوذ کرده و از آن خارج می شود. همین ویژگى های زیبایی و ساختار ژئومورفولوژی دره ستارگان باعث شده است که این دره به عنوان بخشى از ژئوپارک قشم در میراث یونسکو ثبت شود.
کورکوراکوه: در بخش های داخلی جزیره قشم و در شرق روستای گیاهدان در فاصله 25 کیلومتری از شهر قشم، ژئوسایت کورکوراکوه وجود دارد که با توجه به برونزدگی نهشته های مارنی سازند آغا جاری در هسته ی تاقدیس ها در این ناحیه نمایان شده است.
شکل فرسایشی غالب و قابل مشاهده در این منطقه که از شستشوی دامنه و ایجاد تراکم بالایی از شبکه شیار های فرسایشی و زهکش حاصل گردیده، بدلند یا هزار دره می باشد. در این اراضی به دلیل ماهیت رسی بودن ذرات، در مقابل جریان آب نفوذ نا پذیر بوده و هنگام ریزش باران و بر اثر فرسایش سطحی، الگوی فرسایش شیاری و خندقی متراکمی به شکل صد ها دره کوچک سوار بر هم شکل گرفته است. در واقع با توجه به مقاومت نا چیز این نوع اراضی در مقابل فرسایش، در هنگام بارندگی جریان آب در سطح دامنه ها و در جهت شیب موجب ایجاد شیار ها و آبراهه های متعددی می گردد.
فرآیند فرسایشی در طبقات مارنی و شکل گیری دالان های زیر زمینی بر اثر نفوذ جریان آب حاصل از ریزش باران از طریق شکاف های سنگی و نفوذ آن در طبقات سست در تنوع اشکال ایجاد شده نقش اساسی داشته است. اشکال تماشایی و اعجاب انگیز ژئوسایت کورکوراکوه ارزش زیبایی شناختی بالایی دارند و حفاظت از آن ها در برابر هر گونه تخریب، منظره ای بدیع و شگفت انگیز به ویژه برای بازدید و هنر عکاسی محسوب می شود. همچنین این سایت به دلیل پتانسیل زمین شناختی و ژئومورفولوژیکی از ارزش مطالعاتی و تحقیقاتی بالایی برخوردار می باشد.
بام قشم: با نزدیک شدن به منطقه غربی جزیره قشم، شاهد ارتفاعات بسیار پهناوری را خواهید بود که به بام قشم معروف است، مکانی که در بالای آن می توان چشم اندازهای کم نظیر و خارق العاده ای از جنگل های حرا، سواحل شمالى خلیج فارس و مناظر بی بدیل فرسایشى ژئو پارک قشم را تماشا کرد.
بام قشم یکی از فلات ها و از مهم ترین جاهای دیدنی قشم و بخشی از ژئوپارک این جزیره به شمار می آید. بام زیبای قشم، بلند ترین و مرتفع ترین بام جزیره قشم است و آسمان پر ستاره شب، آثار باستانی و منظره آن، گردشگران و توریست های بسیاری را به سمت خود می کشاند. مسیر دسترسی به بام قشم بسیار آسان بوده و شما با کمی پیاده روی می توانید به آنجا برسید.
دره تندیس ها: دره تندیس ها از دیدنی های استان هرمزگان است و در مرکز جزیره قشم به سمت غرب جزیره قرار دارد. این دره شگفت انگیز که یکی از سایت های ژئوپارک قشم به شمار می آید، در ۵٫۵ کیلومتری جنوب غربی روستایی به نام طبل و در بخش جنوبی جنگل حرا واقع شده است و با فرودگاه بین المللی قشم، ۲۴ کیلومتر فاصله دارد.
علت نام گذاری دره تندیس ها یا دره مجسمه ها به این اسم، وجود سنگ هایی با اشکال مختلف در این مکان بوده و سنگ هایی که برخی از آن ها شکل انسان و برخی دیگر شبیه به حیواناتی چون مرغ، خروس، سر گوسفند و حتی سر اژدها هستند. البته باید بدانید که این مجسمه ها به صورت طبیعی شکل گرفتند و در واقع تصادفی هستند که فقط با تخیل ما انسان ها شبیه به مجسمه به نظر می آیند.
دره شور: دره شور قشم در جنوب جزیره قشم و در نزدیکی روستای سلخ قرار دارد. مساحت این دره به حدود ۱۲ کیلومتر مربع می رسد. قدیمی ترین لایه های رسوبی جزیره قشم به نام آهک گوری در این دره پیدا و کشف شدهاند. دره شور در مرکز تاقدیس سلخ قرار دارد و به همین دلیل یکی از منابع سرشار گازی است. ویژگی هایی که باعث شده دره شور جزو ژئوپارک قشم محسوب شود، زیبایی بی نظیر صخره های آن می باشد.
تپه ماهور های مارنی و آهکی به همراه آبراهه های زیبا که بر روی دامنه دیده می شوند، چشم انداز شگفت انگیزی بوجود آوردهاند. سکوت دائمی و صدای پیچیدن باد در دیوارههای دره شور، یک تجربه ویژه برای بازدید کنندگان است. چندین چشمه سولفور در دره شور قشم هستند که باعث به وجود آمدن نقش و نگار حیرت انگیزی بر دیواره ها شده است. بسیاری از بومیان جزیره، برای خواص درمانی چشمه های سولفور راهی دره شور می شوند. همچنین بلند ترین قله جزیره قشم با ارتفاع ۴۰۰ متر در این دره قرار گرفته است، جالب است بدانید که در دره شور هیچ پوشش گیاهی مشاهده نمی شود.
تنگه چاهکوه: تنگه چاهکوه در جزیره قشم دارای صخره ها و تندیس هایی می باشد که به صورت کاملا طبیعی و بر اثر گذر زمان و به طور شگفت انگیزی بر اساس فرسوده شدن سنگ های رسوبی زمین در دل کوه به صورت یکپارچه و به هم پیوسته به وجود آمده اند. دره چاهکوه در ابتدای به وجود آمدن، عرض آن زیاد بوده و ارتفاع دیواره هایش نیز بلند بوده است، به همین خاطر داخل دره نور کمی تابیده شده و همین عمل باعث شده تا با گذشت زمان هم از عرض آن کم شود و هم عبور از میان دیواره های آن بسیار سخت شود.
در کف این دره زیبا نیز حفره های کم عمقی به وجو آمده اند که محل ذخیره آب هاى جارى است. هرچه از سمت شمال دره به سمت جنوب دره پیش بروید، از عرض دره کم تر شده و به شیب آن اضافه می شود و درانتهای دره به شکل حرف انگلیسی وی در آمده و در آن قسمت مسیر تقریبا غیر قابل عبور است. از امکانات موجود در تنگه چاهکوه می توان به سرویس بهداشتی، هایپرمارکت، اقامتگاه بومگردی، رستوران در روستای چاهوی شرقی اشاره کرد.
پس از آن وقتی به ابتدای تنگه چاهکوه رسیدید، محل پارک برای ماشین، کیوسک نگهبانی، نیمکت، سطل زباله، فروشگاه صنایع دستی و سوغات نیز وجود دارد، اما در درون تنگه چاهکوه امکاناتی وجود ندارد، حتی موبایلی هم آنتن نمی دهد، پس فقط از طبیعت لذت ببرید. زیبایی های بسیار زیاد این دره باعث شده تا جزو ژئوسایت های، ژئوپارک قشم قرار بگیرد.
کوه نمکدان: کوه نمکدان قشم به شکل مخروطی و ارتفاع آن به 397 متر می رسد. این کوه از روی هم انباشته شدن صخره های سنگ آذرین و سنگ های رسوبی ساخته شده و در آن چشمه های آب شور و بقایایی از معادن نمک کهن پیدا می شود که این کوه و غار زیبا را به یک اثر تاریخ طبیعی شگفت انگیز تبدیل کرده که در ژئوپارک قشم قرار گیرد. کوه نمکدان قشم بزرگ ترین غار نمکدان دنیا که طول آن به 6400 متر می رسد و به دلیل کف پوشی از کریستال های بسیار زیاد مورد توجه همگان قرار گرفته است،
این کف پوش های کریستالی از ابتدا تا انتهای غار وجود دارند و علاوه بر بازدید کنندگان ایرانی، گردشگران خارجی نیز هر ساله برای دیدن این جاذبه به جزیره قشم می روند. در غار نمکی شکل هی مختلف، متنوع و شگفت انگیز زمین شناسی را می بینید و از سکوت آرامش بخش درون غار لذت ببرید. در قسمت ورودی غار نمکدان قشم آبگیری به طول 20 متر و نوار های رنگارنگ نمک و کانی های مختلف در دیواره های غار وجود دارد.
که زیبایی آن ها توجه گردشگران و توریست ها را به خود جلب می کند. استالاگتیت ها و استالاگمیت های نمکی در کنار کف پوش های کریستالی کف غار فضای حیرت انگیزی به غار نمکی بخشیده است که جزو شگفتی های کوه نمکدان محسوب می شود و همچون نگینی در میان دیدنی های قشم می درخشد.
دهستان کریان: کریان، روستایی در دهستان کریان بخش مرکزی شهرستان میناب در استان هرمزگان ایران است. این روستا، مرکز دهستان کریان می باشد. بر پایه آخرین سر شماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵هجری شمسی، جمعیت این روستا برابر با ۵٬۰۰۰ نفر یعنی ۱٬۳۶۹ خانوار بوده است. این منطقه نیز یکی از ژئوسایت های ژئوپارک قشم می باشد.
پهنه های گلی: ساحل های شمالی جزیره قشم به علت نزدیکی به سرزمین اصلی و ورود رودخانه های فصلی جزیره به این منطقه و همچنین شدت کم جریان در این ناحیه، اکثر بستر گلی دارند و تنوع زیستی خاص بستر های گلی در آن شکل گرفته است. بسترهای گلی منطقه ای بسیار مغذی بوده و چرخه اکولوژیک غذایی آن بسیار ارزشمند و مهم است. ساحل های شمالی جزیره قشم در منتهی الیه غربی آن دارای پهنه گلی بسیار وسیع می باشد که وجود میزان بالای مواد مغذی و وجود جریان دریایی ، پناهگاه بسیار مناسبی برای انواع موجودات آبزی بوجود آورده است.
وسعت پهنه گلی قشم و میزان بالای فراوانی و تنوع بی مهرهگان دریایی، سفره غذایی بسیار با ارزش را در این منطقه شکل داده و به واسطه ارزش بالای غذایی آن، ذخیرگاه مناسبی برای انواع آبزیان شیلاتی همانند ماهی و میگو به شمار می آید به شکلی که یکی از صیدگاه های مهم میگو و ماهی حلوا سفید در خلیج فارس، آب های ساحلی این مکان می باشد. این پهنه جزر و مدی گلی بسیار مغذی، زیستگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان را بوجود آورده است.
ساحل کرق: ساحل کرق یا همان ساحل کارگه، با طول 5 کیلومتر از ساحل های بکر و دست نخوردهی جنوب جزیره ی قشم است. این جاذبه ی خارق العاده و شگفت انگیز در بخش حرا، با کمی فاصله از دهستان گامبرون و سلخ واقع شده و به دلیل نزدیکی دو دهستان، زندگی مردمان آن به هم گره خورده و دارای آداب و رسوم مشترکی هستند.
روزگار آن ها به صیادی می گذرد و همین امر باعث کشف انواع موجودات کمیاب دریایی در نزدیکی ساحل کارگه شده و تنوع زیستی غنی آن همواره مورد توجه مردمان محلی قرار گرفته بود. تا این که در تیر ماه 1399 سازمان میراث فرهنگی نیز متوجه ارزش بوم شناسی و اکولوژی منطقه ی کارگه شد و آن را با شمارهی 745 به ثبت ملی رسانید و در ژئوپارک قشم قرار گرفت.
جنس ساحل کارگه شنی است و ساحل جنوبی ژئوپارک قشم در امتداد آن قرار دارد. نزدیک ترین جاذبه به آن ژئولینک است که در روستای سلخ قرار دارد. تمیزی و صفای بی نظیر ساحل، چهره ای دیگر از طبیعت را نشان می دهد. در اطراف آن سکوت مطلق جریان دارد و صدای برخورد امواج به ساحل طنین حیات را فریاد می کشد.
دره قاضی: ژئو سایت دره قاضی قشم همراه با زیبایی های زمین شناختی که دارد، مثل کارگاه آموزشی برای دانشجویان و محققان رشته های علوم زمین و محیط زیست است. منظره های طبیعی و بدیع دره قاضی در نوع خود بی نظیر بوده به صورتی که در دیگر مناطق ایران نمونه آن کمتر یافت می شود. به علت زیبایی های دره قاضی، همه روزه گردشگران و توریست های داخلی و خارجی زیادی از این منطقه دیدن می کنند.
این دره در بخش غربی جزیره قشم و بخشی از ژئوپارک قشم می باشد. دره قاضی در جزیره قشم از صخره های عمودی، اشکال مختلف هندسی که بر اثر فرسایش خاک به تشکیل شده و دارای پلکان های قدیمی است.
در این منطقه صخره ها و سنگ های زیبایی دیده می شوند که در طول سال های پی در پی و بر اثر فرسایش تدریجی به اشکال مختلفی مانند اشکال هندسی، اشکال سوزنی و قارچ شکل در آمدهاند. منطقه وسیع دره قاضی جزره قشم بسیار حیرت انگیز است زیرا ستون های سنگی، زمین های باتلاق شکل و ساختار لایه لایه ماهور های ساحلی و بادی، شکل های لایه ای تشکیل شده از سنگ آهک سخت و آهک نرم و انواع شیار ها و خطوط شکل گرفته در اثر بارش های باران مناظر طبیعی زیبایی را به وجود آورده است.
تنگه عالی: تنگه عالی محمد قشم، به دلیل نمای آب در قسمت هایی از آن به اسم هایی همچون تنگه سنگ آب یا تنگه آب نما نیز در بین همگان معروف است. ورودی این تنگه، دهانه پر عرضی بوده و پس از چند متر، آرام آرام این دهانه باریک تر و تنگ تر می شود. گیاهان و درختانی که در این تنگه وجود دارند، نشان دهنده این است که در این مکان شاهد وجود آب به میزان کافی هستیم که وجود این آب سبب رشد گیاهان شده است.
در عبور از تنگه عالی محمد، زمانی که به اواسط این تنگی زیبا می رسید، ادامه مسیر به هیچ عنوان کار آسانی نبوده و با تنگ تر شدن تنگه در برخی از نقاط، باید خود را از کف تنگه بالا تر کشیده تا بتوانید از این مکان ها عبور کنید. با وجود تنگ تر شدن و تاریک تر شدن تنگه، همچنان تنگه عالی محمد مسیر پر هیجان و خاص خود را داشته و افرادی که علاقه مند هستند تا به فعالیت های پر ریسک و پر خطر بپردازند، در بازدید از این تنگه لحظات فوق العاده ای را تجربه می کنند.
بصیرا: در قسمت های غربی جزیره قشم و نزدیک به روستای گوری و مرادی ژئوسایت بصیرا واقع شده است. این ژئوسایت از تپه های با ارتفاع ریاد اما مسطح و تخت با دیواره های پرتگاهی تشکیل شده و عملکرد فرسایش در دامنه های آن شکل های فرسایشی بدیعی چون اشکالی شبیه برج و بارو و ساختمان های پلکانی ایجاد نموده است. اغلب رخنمون های سنگی این ناحیه مربوط به نهشته های مارن خاکستری رنگ و ماسه سنگ های قهوه ای رنگ سازند آغاجاری است و در شکل گیری اشکال فرسایشی این ناحیه مسطح بودن طبقات و گستردگی نهشته های مارنی و شکل گیری درزه های کششی طویل و موازی هم نقش اساسی را دارد.
شکل های فرسایش تونلی این ناحیه ساده بوده و شامل تعدادی حفره یا گودال های قیفی شکل در امتداد شکستگی ها هستند. دیواره های مواج و انحنا دار اغلب پرتگاه های مارنی این ژئوسایت در واقع چاهک های فرسایشی بودهاند که با گذشت زمان و با پیشروی فرسایش به سطح نزدیک شده و هم اکنون قالب خارجی آنها در دیواره پرتگاه های مارنی مشاهده می شود.
تنگه چاکویر: تنگه چاکاویر یکی از ژئو سایت های زیبای جزیره قشم است. فاصله چاکاویر تا مرکز جزیره قشم حدود ۹۲ کیلومتر می باشد. این تنگه زیبا بر اثر فرسایش آبی تشکیل شده و حفره ها و فرورفتگی های مقعری بر دیواره های چاکاویر قشم قرار دارد که مناظر بسیار شگفت انگیزی را ایجاد کردهاند. میلیون ها سال زمان گذشته تا دیواره های تنگه چاکاویر تشکیل شود و شکل های بسیار زیبا و متنوعی بر دیواره ها و کف تنگه دیده می شوند که معمولاً به رنگ سفید مایل به خاکستری هستند. حفره های بزرگ و کوچکی در کف تنگه ایجاد شدهاند که با آب باران پر می شوند و رنگ آبی آن ها خیره کننده است.
جزایر ناز: جزایر ناز اتفاقی منحصر به فرد و یکی از عجایب هفت گانه جزیره قشم است که در یک کیلومتری ساحل در احاطه آب های فیروزهای خلیج همیشه فارس قرار دارد. اینجا درست همان جایی است که می توان بدون هراس از غرق شدن به دل دریا زد و به پیاده روی درآب پرداخت. جزایر ناز از مهم ترین دیدنی های جزیره قشم به حساب می آید و برای دیدن آن باید منتظر جزر دریا و پایین آمدن آب شوید.
در این جاذبه دیدنی می توانید از سکوی صخرهای چشم اندازی متفاوت از دریای خلیج فارس، تنگه هرمز، جزیره لارک و ساحل قشم را تماشا کنید و طلوع یا غروب آفتاب را از زاویه ای بسیار متفاوت در دل آب ببینید. حدود سه ساعت پس از آغاز جزر یا همان پایین رفتن آب، دریا به حدی عقب می رود که باریکه راه جزایر ناز از زیر آب بیرون می آید و شما می توانید خود را به این جاذبه شگفتانگیز برسانید. شما تا یک ساعت پس از آغاز مد یا همان بالا آمدن آب دریا، فرصت دارید که به ساحل اصلی قشم بازگردید.
ژئو لینک: همزمان با تشکیل دریای خلیج فارس در طی 70000 سال قبل، زیستگاه های متنوع و ویژه دریایی در ساحل های جنوبی ایران و جزیره های خلیج فارس شکل گرفته است. جزیره قشم در محل وصل شدن خلیج فارس و دریای عمان قرارگرفته و به لحاظ اکولوژیک از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است. جزیره قشم به واسطه موقعیت جغرافیایی دارای ساحل های مختلف می باشد و زیستگاه های مختلف ساحلی و جزر و مدی در آن تشکیل شده است.
ساحل های جنوبی جزیره قشم، اکثرا دارای بستر صخره ای و بستر شنی هستند و شیب تند تری نسبت به ساحل شمالی دارند. ساحل جنوبی جزیره قشم در اطراف گنبد نمکی، پدیده های بارز زمین شناسی دارد که وجود این پدیده ها باعث شده ژئوسایت های مختلف از جمله ژئوسایت ساحل کارگه، ژئوسایت دره شور، ژئوسایت ژئولینک و ژئوسایت گنبد نمکی از طرف ژئوپارک جهانی قشم معرفی گردد.
ژئوسایت ژئولینک، محدوده ای در حد فاصل ژئوسایت های دره شور و نمکدان در یال جنوبی تاقدیس سلخ قرار گرفته است. این ژئوسایت نمایشگاهی از پدیده ها و عوارض مرتبط با تاقدیس و فرسایش بوده. نزدیک بودن به ساحل جنوبی نیز باعث افزایش عملکرد عوامل فرسایش شده و به شکل گیری پدیده های جالب فرسایشی در این سایت کمک کرده است.
روستا باسعیدو: این روستا یکی از روستا های شهرستان جزیره قشم است که در یک منطقه ساحلی قرار گرفته و آب و هوای گرم و خشک دارد وجود دماغه پوشش گیاهی مناسب، حیات وحش و پرندگانی نظیر حواصیل و مرغ دریایی از عناصر مهم و طبیعی پیرامون این روستا هستند. روستای باسعیدو آخرین نقطه جزیره قشم که زمانی مقر انگلیسی ها بوده است و از آن دوره، آثار و بناهایی همچون انبار زغال سنگ، مهمان سرا، گورستان قبرستان پرتغالی ها به جا مانده و این روستا از دیدگاه نظامی دارای اهمیت ویژهای است و یک اسکله نیز دارد.این اسکله دارای چند ها قایق صیادی می باشد و صیادان در این محدوده به صید ماهی می روند.
خلیج دیرستان: ساحل های جزیره قشم از تنوع اکوسیستمی بالا و منحصر به فردی برخوردار است. پهنه های جزر و مدی گلی، ساحل های صخره ای، بستر های مرجانی و جنگل های حرا زیستگاه هایی هستند که تنوع زیستی ویژه و با ارزشی در آن ها شکل گرفته است. ساختار ساحل های جنوبی جزیره قشم اکثرا صخرهای با بسترهای مرجانی و گونه های آبزی مخصوص این زیستگاه ها در آن مشاهده می شود. قرارگیری جزیره هنگام با فاصله نسبتا کم از جزیره قشم، و ساختار خاص جزیره قشم در این قسمت باعث شده که حد فاصل این دو جزیره، پناهگاهی امن و مناسب برای انواع گونه های آبزی بوجود آید.
یکی از زیستگاه های مهم این منطقه بسترهای مرجانی می باشد که به واسطه آن تنوع زیستی غنی در منطقه شکل گرفته است. در ساحل های حد فاصل جزیره قشم و سواحل غربی جزیره هنگام به واسطه غنی بودن زیستگاه و میران بالا تولید اولیه و همچنین پناهگاه امنی که در اثر نحوه قرارگیری این دو جزیره بوجود آمده، باعث شده اکوسیستم ویژهای در این منطقه شکل بگیرد و گونه های با ارزش و مهمی مانند انواع پستانداران دریایی، لاک پشت های دریایی و انواع ماهیان زینتی و شیلاتی به صورت دائم و مهاجر در این منطقه دیده می شوند.
ویژگی دیگر این منطقه تنوع و فراوانی بسیار بالای بی مهرهگان دریایی می باشد که با قرار گرفتن در مراحل ابتدایی زنجیره غذایی باعث غنای این اکوسیستم شده و محیطی غنی برای آبزیان بزرگتر که در مراحل بعدی زنجیره غذایی قرار دارند، به وجود آورده است. جزیره هنگام و بستر مرجانی اطراف آن پناهگاهی امن و غنی برای انواع پستانداران دریایی بوجود آورده است. این آبزیان گونه هایی هستند که به وفور در این منطقه دیده می شوند و یکی از جاذبه های گردشگری ساحل های غربی جزیره هنگام مشاهده پستانداران دریایی در این منطقه می باشد.
جنگل حرا: با حرکت در بین آب های جنگل حرا، درختان سبزهست که گویی در میان انبوهی چوب روییدهاند. جالب این است که این چوب ها در واقع ریشه درختان هستند که انتهای آن ها رو به آسمان و با تبدیل آب شور دریا به آب شیرین توانسته اند سال های زیادی در این شرایط دوام بیاورند. پوشش گیاهی این جنگل ها را درختان «حرا» و «چندل» تشکیل می دهند.
این درختان زیبا زمان جزر دریا، از آب بیرون می آیند و با مد دریا تا نیمه در آب فرو می روند. آب و هوای استوایی این مناطق نیز مزید بر علت شده است تا درختان حرا رشد خوبی داشته باشند. جنگل حرا قشم با وسعتی معادل ۸۲,۳۶۰ هکتار در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی به عنوان «منطقه حفاظت شده حرا» معرفی شد، سپس در سال ۱۳۵۴ هجری شمسی با افزایش وسعت به ۸۵,۶۸۶ هکتار، عنوان پارک ملی را از آن خود کرد.
تا اینکه این جنگل دیدنی قشم در سال ۱۳۵۶ به شبکه جهانی انسان و زیست کره یونسکو ملحق شد. این منطقه هم اکنون توسط اداره کل محیط زیست استان هرمزگان محفاظت می شود. جنگل حرا شرایط اکولوژی مناسبی دارد و از همین رو زیستگاه پرندگان مهاجر مناطق گرمسیری نظیر حواصیل بزرگ، حواصیل هندی، کفچه نوک تیز، گیلان شاه، سلیم خاکستری، کاکائی و… است.
ساحل تخم گذاری لاک پشت ها: روستای شیب دراز از شهرستان های جزیره قشم در استان هرمزگان قرار دارد که ساحل های وسیع و گسترده آن جایگاه وجود لاک پشت های دریایی و لاک پشت های پوزه عقابیمی باشد. این لاک پشت ها هر سال در فصل تخم گذاری در بازهی زمانی اسفند ماه تا خرداد ماه به این ساحل ها می آیند و به همین دلیل این ساحل، ساحل تخم گذاری لاک پشت ها نام گذاری و مشهور شده است.
لاک پشت ها در این فصل طی 3 مرحله در مدت زمان 20 روز حدود 300 تخم می گذارند و آن را در چاله ای که خودشان کندهاند، مخفی می کنند. این تخم ها بعد از دو ماه از خاک بیرون می آیند و به سمت نور مهتاب که در دریا منعکس می شود حرکت می کنند. یک نکته ی جالب این است که بچه لاک پشت هایی که در ساحل تخم گذاری لاک پشت ها در روستای شیب دراز سر از تخم بیرون آوردند بعد از 30 سال که بالغ شدند برای تخم گذاری به زادگاه خود برمی گردند.
تماشای لاک پشت های پوزه عقابی در حین کندن چاله و تخم گذاری، دیدن لاک پشت های کوچک و حرکت آن ها به سمت نور از دیدنی ها و جاذبه های طبیعی تور جزیرهی قشم محسوب می شود. اخیراً سازمان منطقه آزاد قشم با همیاری سازمان یونسکو برای حفظ و مراقبت از لاک پشت پوزه عقابی که گونه ای نادر و در معرض انقراض است، کار محافظت و آزاد سازی بچه لاک پشت ها را آغاز کردند.
صخره خرچنگ ها: این ژئوسایت از ژئوپارک قشم از ساحلی صخره ای که محل زیست خرچنگ های دریایی است تشکیل شده است. این ساحل صخره ای از طبقات سنگی نهشته های آهکی سخت سیمان شده رسوبات دریایی عهد حاضر تشکیل یافته است و آثار خوردگی و کنده کاری حاصل از فعالیت های زیستی جانوران دریایی در سطوح سنگی و دیواره های آن بوضوح به چشم می خورد.
ساحل های روستای ریگو به صورت صخره ای می باشند و در این منطقه تنوع گونه های خرچنگ ها بسیار بالا بوده به شکلی که بهترین مکان برای مطالعه بر روی خرچنگ های منطقه است. ژئوسایت صخره خرچنگ ها از لحاظ زیست محیطی ارزش بسیار بالایی دارد.
روستای لافت: روستای تاریخی لافت با وجود جاذبه های متعدد تاریخی و طبیعی از جمله اکو موزه، اسکله باستانی، چاه های تلا، ساحل، معماری بی نظیر و نخلستان، هر سال گردشگران و توریست های بسیاری را از داخل و خارج از کشور به طرف خود می کشاند. این روستا از قدیمی ترین و دیرینه ترین روستا های ایران در کرانه های خلیج فارس است و یکی از مناطقی می باشد که امکان بازدید از جنگل های حرا را نیز در اختیار شما می گذارد. روستای لافت با نام روستای باد گیر ها در جنوب ایران مشهور است و مکانی فوق العاده برای تماشای غروب آفتاب و آشنایی با پیشینه تاریخی جزیره قشم به شمار می آید.
غار خربس: غار خربس که دیرینگی آن به دوره ماد ها بر می گردد، دنباله های چین خوردگی های رشته کوه های زاگرس است. این غار معماری عجیب و مرموزی دارد و دورا دور آن را تپه های مرجانی کوتاه و بلند فرا گرفته است. معماری غار را شبیه به دخمه های آذربایجان، کردستان، لرستان، بوشهر، اهواز و شوشتر می دانند. بهای بلیط غار خربس دو هزار تومان بوده و برای بازدید از غار خربس از ساعت ۸ صبح تا ۵ عصر زمان دارید.
تالاب پرندگان دو کوهک: تالاب پرندگان دو کوهک جزیره قشم در ساحل شمالی جزیره ، در استان هرمزگان واقع شده، این تالاب در واقع ساحلی با بستری از نوع گلی می باشد که به هنگام جزر دریا بیش از یک کیلومتر منطقه از آب خارج می شود. به علت ارزش بالای غذایی تالاب پرندگان دو کوهک ، این مکان محل ذخیرگاه مناسبی برای انواع آبزیان شیلاتی همانند ماهی و میگو به حساب می آید. به شکلی که یکی از صیدگاه های مهم میگو در خلیج فارس، آب های ساحلی این منطقه است.
همچنین یکی از صیدگاه های مهم ماهی حلوا سفید در آب های این منطقه می باشد. این پهنه جزر و مدی گلی بسیار مغذی، زیستگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان را به وجود آورده است. این منطقه به علت اهمیت بسیار بالایی که دارد از ژئو سایت های ژئوپارک قشم محسوب می شود.
موزه ژئوپارک جهانی قشم که در مورخ ۱۳۸۴ هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کرد، محلی بسیار فوق العاده برای دیدن کوچک ترین و بزرگ ترین پستاندار در سطح جهان است. کوچک ترین موجود این موزه حشره خوار کوتوله با وزن دو گرم، که کوچک ترین پستاندار روی زمین به شمار می آید که قادر به این می باشد که بچه به دنیا آورد و به بچه های خود شیر دهد. نهنگ ها بزرگ ترین پستاندار در سطح جهان هستند که به عنوان مثال، طول اسکلت وال گوژ پشت که در موزه نگهداری می شود، به ۱۵ متر نیز می رسد. در موزه ژئوپارک قشم، تنوع زیادی از پرندگان نیز در معرض دید بازدید کنندگان قرار دارند.
از شهد خوار کوچک که یکی از کوچک ترین پرنده های در دنیا به شمار می رود تا پرندگانی مانند پلیکان پا خاکستری که در معرض خطر انقراض هستند، در این موزه به چشم می خورند. علاوه بر بیش از ۳۰۰ گونه جانوری که در این موزه مشاهده می شود، هنگام بازدید می توانید از تعداد زیادی از سنگ ها و صدف ها نیز بازدید کنید که در قسمت فسیل شناسی موزه قرار دارند. جالب است بدانید که تعدادی از جاذبه های زمین شناختی جزیره قشم به شکل ماکت های کوچک طراحی شدهاند و پس از ساخت در این موزه قرار داده شده که می توانید از آن ها نیز بازدید کنید،
از جمله این ماکت ها می توان به طولانی ترین غار نمکی جهان و همچنین سایت تخم گذاری لاک پشت های پوزه عقابی، ساحل ماسه ای و بام قشم اشاره کرد. در موزه ژئوپارک قشم شما می توانید از نشانه های وجود انسان های اولیه در جزیره قشم تا صنایع دستی معاصر و محیط زیست را به نظاره بنشینید. جالب ترین بخش موزه ژئوپارک قشم را شاید بتوان ماکت سه بعدی و طبیعی قشم دانست که تمامی جزئیات جغرافیایی و ریخت شناسی جزیره در آن گنجانده شده است.
هتل ژئوپارک قشم که در سال ۱۳۸۱ هجری شمسی کار ساخت آن به پایان رسید و افتتاح شد، یک هتل سه ستاره که در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی برای بهتر شدن و به روز رسانی امکانات و ارتقای قسمت های هتل مورد باز سازی قرار گرفت. هتل ژئوپارک قشم ۳۰ اتاق و سوئیت در دو طبقه خود جای داده است.
که پنجره بعضی اتاق ها رو به ساحل زیبای خلیج همیشه فارس بازو منطره ی آنجا را دارد. اتاق های هتل ژئوپارک قشم دارای دو تخته تویین، دو تخته دو نفره، دو تخته تویین با منطره دریا، دو تخته دو نفره با منطره دریا، اتاق سه تخته، اتاق سه تخته با منطره دریا خلیج فارس، چهار تخته با منظره دریا، سوییت یک خوابه برای دو نفر با منظره دریا، سوئیت یک خوابه برای سه نفر با منظره دریا می باشد.
این هتل دسترسی آسانی به ساحل نیلگون خلیج همیشه فارس دارد و مهمانان این هتل می توانند به علت فاصله کم این مکان در کوتاه ترین زمان ممکن از موزه ژئو پارک، قلعه پرتغالی ها و غار خربس دیدن کنند. بازار قدیم جزیره قشم نیز در فاصله حدود هفت دقیقه ای تا هتل قرار دارد و بازدید از آن را نباید از دست بدهید. اگر بخواهید از قشم با قایق به بندر عباس یا جزیره هرمز بروید، این هتل به خاطر فاصله کمی که با اسکله ذاکری دارد، انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
برای خوردن غذا می توانید از رستوران هتل استفاده کنید که در طبقه همکف اینساختمان واقع شده اند. این رستوران با گنجایش ۸۰ نفر از ساعت ۷:۳۰ تا ۹ صبحانه سرو می کند و زمان ناهار و شام ب هترتیب از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۳۰ و از ۱۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰ می باشد. از امکانات دیگر هتل ژئوپارک قشم می توان به پارکینگ، آسانسور، فروشگاه سوغاتی، صندوق امانات، لابی، سرویس بهداشتی فرنگی و ایرانی در لابی، سرویس بهداشتی ایرانی در راهرو، اینترنت در لابی تاکسی سرویس شبانه روزی برای رفاه مهمانان اشاره کرد.
جزیره زیبا و دیدنی قشم از اول های تیر ماه تا اوایل مرداد ماه، گرم ترین روز های خود را دارد. سرد ترین زمان جزیره قشم نیز با متوسط دمای ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتی گراد، از اوایل دی ماه تا اوایل بهمن ماه می باشد.
پس، بهترین زمان سفر به جزیره قشم از نظر آب و هوا را می توان از اوایل آذر تا اوایل فروردین در نظر گرفت که هوای مطلوبی بر منطقه حاکم است و احتمال بارش باران کاهش پیدا می کند.به همین علت، شلوغ ترین زمان گردشگری در جزیره قشم معمولا سه ماه فصل زمستان یعنی ماه های دی، بهمن و اسفند و ایام نوروز و خلوت ترین زمان سه ماه تابستان یعنی تیر، مرداد و شهریور است.
ژئوپارک قشم از مکان های دیدنی جزیره قشم است که در غرب جزیره دیدنی قشم قرار دارد. این منطقه از ناحیه شرق به روستای طبل و روستای سلخ، از ناحیه غرب به روستای گوری، از شمال و جنوب به ساحل جزیره منتهی می شود.
آدرس ژئوپارک قشم: استان هرمزگان، جزیره قشم
قشم یکی از جزیره های پر بازدید در بین مردم است که همه ساله و به خصوص در فصول پاییز و زمستان عده ی زیادی از گردشگران و توریست ها را از جای جای داخل و خارج کشور به سمت خود می کشاند.
اگر قصد سفر به استان هرمزگان و جزیره قشم را دارید، بهتر است قبل از ورود به آن به فکر اقامتگاه و محل سکونت خود باشید. برای این منظور می توانید به سایت لوکس ویلا رفته و از بین گزینه های پیش رویتان برای اجاره روزانه آپارتمان در قشم اقدام نمایید. سعی کنید بهترین مورد را برای خود انتخاب نمایید تا در سفر دچار هیچ مشکلی نشوید. سفر به این جزیره یکی از بهترین تجربه های شما خواهد بود که با یک اقامتگاه خوب می توانید آن را تکمیل کنید.
استان هرمزگان، جزیره قشم
رایگان
ساعات بازدید از این جاذبه
شنبه
24 ساعتهیکشنبه
24 ساعتهدوشنبه
24 ساعتهسهشنبه
24 ساعتهچهارشنبه
24 ساعتهپنجشنبه
24 ساعتهجمعه
24 ساعته