بازار وکیل

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

شیراز یکی از بهترین و زیبا ترین شهر های ایران است که به دلیل وجود بنا های تاریخی خود بین افراد زیادی به شهرت رسیده است. گردشگران در سفر به ایران خواهان تماشای این شهر هستند و همین تعداد بالای مسافر به این شهر باعث شده تا تمایل به خرید سوغات و صنایع دستی نیز بالا رود. این موارد نیز در بازار ها و مراکز خرید این شهر یافت می شوند و به همین دلیل بهتر است قبل از ورود به شهر اطلاعات کافی درباره آن ها به دست آورید. در این مقاله به سراغ معرفی یکی از مهم ترین بازار های شیراز به نام بازار وکیل رفتیم تا بتوانید بیشتر از قبل با آن آشنا شوید بنابراین بهتر است تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بازار وکیل کجاست و مسیر دسترسی به آن

برای رسیدن به بازار وکیل باید ابتدا خود را به میدان شهدا برسانید. بعد از رسیدن به این میدان به طرف شرق و به سمت بلوار هجرت رفته و از میدان شهدا بگذرید. از دور برگردان به سمت خیابان پیروزی رفته و از سامسونگ که در سمت راست واقع شده بگذرید. کمی بعد به طرف فرهنگ بپیچید و بعد از رسیدن به مزون عروس شهرزاد به سوی خیابان طالقانی بپیچید.

چند متر بعد از بانک سپه بگذرید تا به مقصدتان که در سمت چپ قرار گرفته عبور نمایید. فراموش نکنید مسیر گفته شده از میدان شهدا بود و اگر می خواهید از مبدا خودتان مسیر رسیدن به بازار وکیل را بیابید بهتر است از لوکیشن زیر استفاده نمایید. مسیر دسترسی زیر می تواند بهترین و کم ترافیک ترین راه را به شما نشان دهد.

آدرس بازار وکیل: استان فارس، شیراز، خیابان زند، ضلع شرقی میدان شهرداری

بازار وکیل

درباره بازار وکیل

یکی از بهترین بازار های تاریخی و سنتی ایران که توانسته در بین افراد به شهرت بالایی برسد، بازار وکیل شیراز می باشد. این بازار در زمان سلسله زندیه به دستور کریم خان زند احداث گشت. از دیگر دلایل معروف شدن این بازار محل قرار گیریر آن می باشد که در وسط شهر بوده و دسترسی افراد به آن بسیار آسان می باشد. از جمله سازه هایی که در اطراف این بازار وجود دارد می توان به مسجد وکیل و حمام وکیل اشاره نمود.

عده زیادی از افراد در سفر به شیراز تمایل دارند برای تماشای جاذبه های این منطقه که در مجموعه وکیل قرار گرفته اند و فاصله کمی از هم دارند، اقدام نمایند. از زمان های قدیم این بازار محل خوبی برای مبادلات کالا و انواع خرید و فروش محصولات مختلف بوده و تا به امروز توانسته به همان شکوه قبلی به کار خود ادامه دهد. این بازار در سال 1351 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

جالب است بدانید که بخش هایی از بازار هنوز در حال بهره برداری بوده و به عنوان یکی از آثار مهم دوران زندیه می باشد. این بازار شامل راسته های مختلفی است که در هر کدام کالاهای به خصوصی به فروش می رسد. اگر به شیراز رفتید بهتر است این بازار را نیز در لیست جاهایی که برای خرید قصد دارید به آن مراجعه کنید قرار دهید.

تاریخچه بازار وکیل

بر اساس آن چه عنوان شده و در تاریخ آمده، کریم خان زند بعد از تماشای بازار قدیمی لار که در زمان های قبل از وی و در دوران شاه عباس کبیر تاسیس شده بود، تصمیم به اجرای این طرح در شیراز گرفت. بعد از انجام پروژه بازار وکیل با طرح بازار لار و باز شدن حجره های متنوع با کاربری های مختلف درون بازار، کار های بازرگانی و مبادلات مختلف راهشان به این بازار باز شد.

بازار وکیل شیراز در آن زمان تبدیل به قلب اقتصاد این شهر شده بود و لازم به ذکر است که ساخت آن از زمان دستور کریم خان زند 21 سال به طول انجامید. از همان زمان که بازار مشغول فعالیت شد و حجره های آن باز شدند، کسبه فعال در آن یا مردم بودند یا بازرگانان که نسل به نسل به فرزندان خود تحویل دادند. هم اکنون نیز یکی سری از فامیل های کسبه همانند خورده فروش، خز فروش، پوست فروش و… معلوم می کنند که آن حجره مربوط به نسل آن کاسب بوده و از زمان های بسیار دور به ارث رسیده است.

لازم به ذکر است که در زمان های گذشته یک سازمان درون بازار وجود داشته که افراد می توانستند با اطمینان کامل کالاهایشان را درون آن ها به امانت بسپارند و هر زمان که تمایل داشتند از آن ها استفاده نمایند. درباره نوع ساخت و جنس مصالح به کار رفته نیز باید عنوان کرد که از مواد گچ، آجر و آهک اسفاده شده و بر روی پایه هایی تراشیده واقع شده اند.

هر بخش از این بازار از همان زمانی که بهره برداری رسید تاکنون با نام های مربوط به کالاهای به فروش رسیده شناخته می شوند که از بین آن ها می توان به بازار بزازان، بازار بلور فروشان، بازار خیاط ها، بازار کلاهدوز ها و… اشاره نمود.

تاریخچه بازار وکیل

معماری بازار وکیل شیراز

همان طور که به آن اشاره کردیم این بازار از مصالح گچ، آهک و آجر ساخته شده و ستون های آن از جنس سنگ تراشیده شده هستند. نوع مصالح به کار رفته برای ساخت این بازار سبب شده تا بنای بازار وکیل به عنوان یکی از مستحکم ترین سازه های همان دوران شناخته شود. البته شایان ذکر است که این بنا در حال حاضر نیز جزو با استحکام ترین ها بوده و هنوز هم در بین معماران زبانزد می باشد.

بخش چهارسوق بازار مرتفع بوده و ارتفاع آن تا سقف 11 متر عنوان شده است. از این بخش چهار بازار به صورت انشعاب های مختلف دیده می شود که اگر تمایل داشته باشید می توانید از آن ها دیدن نمایید. در گذشته قبل از بالا آمدن سطح بازار، یک حوض مرمین وجود داشت که مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می گرفت ولی امروزه به دلیل گفته شده این حوض تخریب گشته و تنها همان آبراهی که آب حوض را تامین می کرد باقی مانده.

در بخش جنوبی بازار چهارسوق یک بازار دیگر وجود دارد که ورودی آن جلوی سر در مسجد وکیل می باشد و با نام بازار شمشیرگر ها معروف شده است. بازار گفته شده دارای 11 جفت حجره بوده که بهتر است در صورت مراجعه به این بازار از تمامی آن ها دیدن کنید. این بازار با معماری و تاریخ خود تبدیل به یکی از جاذبه های دیدنی شیراز شده است و به همین دلیل حتی کسانی که تمایل به خرید ندارند نیز برای دیدن آن اقدام می کنند.

از دیگر مواردی که باید به آن اشاره کرد موضوع تهویه هوا در این بازار می باشد. درواقع سیستم تهویه هوا در این بازار به واسطه سقف بلند و طاق های درون آن انجام می گرفت. هم چنین یکی سری دریچه و روزنه که با نام هورنور یا جامخانه معرفی می شدند نیز در قسمت زیرین سقف قرار گرفته اند تا هم نور و هم هوای کافی از آن ها به درون بازار بیاید. البته تمامی این موارد مربوط به قبل از بازسازی بود و هم اکنون این روزنه ها مسدود شده اند و به جای آن ها در بالای حجره ها مشبک هایی برای تهویه هوا و نور قرار داده اند.

از بازار وکیل شیراز چه بخریم؟

در حال حاضر این بازار محل فروش اجناس مختلفی می باشد که در بین آن ها هم برند های ایرانی وجود دارد و هم اجناس وارداتی. این بازار از دهه های پیش تا به امروز محل ویژه ای برای فروش فرش های دستباف بوده و به همین دلیل می توانید انواع فرش ها را در آن ها یافته و بر اساس بودجه خود هر کدام را که نیاز داشتید خریداری نمایید. البته علاوه بر فرش می توانید به خرید پارچه و زیورآلات نیز بپردازید.

از مهم ترین بخش های بازار وکیل، سرای مشیر می باشد که در بین افراد زیادی به شهرت رسیده است. اگر به این بازار رفتید حتما به سرای مشیر سری بزنید تا زیبایی این بخش را نیز تجربه کنید. شما در سرای مشیر شیراز قادر به یافتن انواع زیورآلات و صنایع دستی خواهید بود که در قیمت های مختلف با کیفت های خوب ارائه می شود. خرید در این بازار رواج زیادی داشته و محصولات مختلفی همانند خوراک، پوشاک، صنایع دستی، ادویه جات، ظروف مسی، عرقیجات و… را شامل می شود.

بازار وکیل

بازار وکیل سایت دارد؟

بسیاری از افراد در دنیای امروز ترجیح می دهند بدون حضور در محل و در یک شهر دیگر برای خرید آن چه نیاز دارند اقدام کنند تا بتوانند هر چه نیاز دارند را به آسان ترین روش ممکن تهیه نمایند. در حال حاضر بسیاری از مغازه های درون این بازار خودشان به صورت فردی سایت و فروشگاه اینترنتی درون اینستاگرام یا تلگرام دارند. به طوری کلی سایت جامعی از بازار وکیل وجود ندارد و اگر خرید اینترنتی داشته باشید می بایست از سایت های متفرقه مربوط به خود مغازه ها استفاده کنید.

شاید در آینده این امکان برای بازار وکیل به وجود آید که دارای یک سایت جامعه از تمامی بخش ها و حجره های درون خود شود و هر کس تمایل به خرید حضوری نداشت از طریق خرید اینترنتی آن چه را که نیاز دارد به آسانی تهیه نماید. یک نکته ای که باید آنر ا در نظر داشته باشید این است که مراکز خرید شیراز همانند بازار وکیل که تم سنتی دارند و مربوط به گذشته های دور می شوند را نباید خرید حضوری در آن را از دست بدهید. با حضور در این بازارها می توانید معماری و زیبایی های هنری به کار رفته در ابعاد مختلف بنا را از نزدیک تماشا کنید و تجربه ای بی نظیر را داشته باشید.

بهترین زمان سفر به شیراز و خرید از بازار وکیل

اگر قصد دارید به شیراز سفر کنید باید در یک زمان مناسب اقدام کنید تا شرایط آب و هوایی مانع بازدید شما از جاذبه های دیدنی یا خرید کردن نشود. یکی از بهترین اوقات سال که می توانید برای رفتن به شیراز اقدام کنید فصل بهار و به ویژه ماه اردیبهشت می باشد. در این ماه رایحه خوش بویی از بهار نارنج در فضای شهر می پیچد که می تواند شما را مدهوش کند. اواسط اردیبهشت شیراز در زیبا ترین و خوش بو ترین حالت خود بوده که نباید تجربه آن را از دست بدهید.

از مزایای سفر در این ماه علاوه بر موارد گفته شده، می توان به جمعیت مسافران کمتر و گرمای کم هوا اشاره کرد. یکی از مواردی که باعث می شود تا افراد در بهار و به ویژه اواسط این فصل به شیراز سفر کنند این است که به دلیل هوای مطبوع می توانند در شهر قدم زده و به خرید آن چه نیاز دارند مشغول شوند در حالی که این کار در زمستان یا تابستان دشوار و برای عده غیر ممکن است. یکی دیگر از بهترین زمان های سفر به شیراز اوایل پاییز است که شهر با رنگ های زیبای پاییزی محصور شده و به خصوص برای تصویر برداران قاب های زیبایی را به وجود می آورد.

بازار وکیل

ساعت بازدید از بازار وکیل

اگر تمایل داشتید برای رفتن به بازار وکیل شیراز اقدام کنید بهتر است تایم باز بودن بازار را بدانید تا دچار سرگردانی نشوید. این بازار در تمامی روز های هفته از ساعت 7:15 صبح شروع به فعالیت می کند و 22:15 شب بازار بسته می شود. هم چنین جمعه ها و روز های تعطیل در سال نیز بسته می باشد. البته برخی از حجره های بازار روز های جمعه نیز فعالیت می کنند.

رزرو ویلا استخردار در شیراز

اگر تمایل دارید برای رفتن به شیراز اقدام کنید بهتر است ابتدا برای محل اقامتی خود تصمیم بگیرید و سپس سفر کنید. انتخاب اقامتگاه مناسب به عنوان یکی از مهم ترین گزینه هایی است که افراد قبل از مراجعه به مقصد مد نظر قرار می دهند و دغدغه زیادی درباره آن دارند. در کنار هتل های موجود در شیراز می توانید از ویلا ها و سوئیت های موجود در این شهر نیز استفاده نمایید. یکی از بهترین انواع این اقامتگاه ها، ویلاهای با استخر می باشد. برای اجاره ویلا استخردار در شیراز نیز می توانید از سایت لوکس ویلا کمک بگیرید.

بدین منظور به صفحه اصلی سایت رفته و از پنل اجاره ویلا و سوئیت به صفحه شیراز بروید و بین گزینه های مختلف یکی را برگزینید. قبل از انتخاب اقامتگاه مورد نظر خود بهتر است ابتدا توضیحات کامل راجع به آن ویلا را بررسی نمایید و بعد از در نظر گرفتن هزینه با شماره های قرار داده شده در سایت تماس حاصل فرمایید. توجه داشته باشید که در روز های شلوغ سال یکی الی دو هفته زودتر از زمان موعد با مشاورین لوکس ویلا برای رزرو صحبت کنید تا اقامتگاه مورد نظرتان توسط افراد دیگر رزرو نشود.

سوالات متداول

بازار وکیل کجاست؟

این بازار در بخش شرقی میدان شهرداری شیراز واقع شده است.

زمان بازدید از این بازار چه مواقعی است؟

این بازار همه روزه به جز جمعه ها و تعطیلات رسمی از ساعت 7:15 تا 22:15 باز می باشد.

در این بازار چه کالاهایی یافت می شود؟

کالاهایی همانند فرش، پارچه، صنایع دستی، جواهرات و... به وفور در این بازار یافت می شوند.

تاریخ ساخت این بازار به چه دورانی بر می گردد؟

بازار وکیل در دوران زندیه و به دستور کریم خان احداث شد.

راهنما سایت

آدرس

استان فارس، شیراز، خیابان زند، ضلع شرقی میدان شهرداری

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

7:15 الی 22:15

یک‌شنبه

7:15 الی 22:15

دو‌شنبه

7:15 الی 22:15

سه‌شنبه

7:15 الی 22:15

چهار‌شنبه

7:15 الی 22:15

پنج‌شنبه

7:15 الی 22:15

جمعه

7:15 الی 22:15
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه