شهریار

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

شهرستان شهریار یکی از شهرستان های استان تهران می باشد که در غرب تهران جای گرفته است. مرکز این شهرستان شهر شهریار می باشد و به واسطه باغ ها و زمین های سرسبزی که در خود جای داده، با لقب نگین سرسبز غرب تهران شناخته می شود. همچنین از آب و هوای بهتر و پاکیزه ترین نسبت به پایتخت برخوردار است. به دلیل وجود باغ های سرسبز، ویلاهای متنوع و جاذبه های گردشگری و تاریخی متعدد در این شهر، افراد زیادی برای گشت و گذار و استراحت به سراغ آن می روند. در سال های اخیر به دلیل ساخت و سازهای زیاد و وجود انواع اقامتگاه هایی که در این شهرستان ساخته شده اند، در میان گردشگران و به خصوص پایتخت نشینان از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. تا انتهای این مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا با این شهرستان که در غرب تهران واقع شده بیشتر آشنا شویم.

شهریار

تاریخچه شهریار

در نخستین جلد کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران که نوشته ای از حسینعلی رزم آرا ملقب به افتخار نظام می باشد، نام شهریار، علیشاه عوض آمده است. پس در میابیم که در زمان های گذشته این شهرستان را با نام علیشاه عوض می شناختند. این شهرستان در فاصله 30 کیلومتری از غرب تهران واقع شده و موقعیت جغرافیایی جلگه دارد و به همین دلیل از آب و هوایی معتدل و مطلوب تر از تهران برخوردار است. مرکز این شهرستان علیشاه عوض و مناطق اطراف آن رباط کریم و وحیدیه نام دارند. از آنجایی که باغ ها و زمین های کشاورزی مختلفی در این شهر وجود دارد، اهالی این شهر به شغل کشاورزی مشغول هستند.

شهرستان شهریار یکی از توابع تهران به شمار می آمد، اما در بهمن ماه سال 1342 هجری شمسی، این شهر از تابعیت تهران بیرون رفت و به عنوان یکی از توابع شهرستان کرج شناخته شد و مرکز آن روستای علیشاه عوض بود که جمعیتی حدود 3 هزار نفر را در خود جای داده بود. در سال 1365 هجری شمسی این شهر یکی از بخش های شهرستان کرج محسوب می شد و وسعت آن به 1632 کیلومتر مربع می رسید و در نهایت مرکزیت آن از شهرستان کرج جدا شد. این شهرستان به دلیل داشتن آثار تاریخی و مهم به لحاظ تاریخی و فرهنگی، دارای اهمیت فرهنگی و تاریخی نیز می باشد. همچنین از قدمت زیادی برخوردار است. از آنجایی که تپه های متعددی در این شهرستان وجود دارند، قدمت برخی از آن ها به دوران سلجوقی، صفوی و قاجار باز می گردد و همین موارد نشان از اهمیت تاریخ این شهر می باشد.

در نوشته از حمدالله مستوفی، می گوید این شهر یکی از ولایاتی است که در نزدیکی تهران واقع شده و قلعه ای به نام شهریار در بخش شمالی این شهر قرار دارد که از آن نیز یاد کرده است. مدتی که گذشت این قلعه از اهمیت ویژه ای برخوردار گردید. بعدها شخصی به نام شرف الدین علی یزدی که در حال شرح دادن جنگ های تیمور بود، نام شهریار را به ری داد. در حال حاضر این شهرستان در ارتفاع 1140 متری از سطح دریا واقع شده و مساحت آن به 340 کیلومتر مربع می رسد.

شهریار

شهریار کجاست و مسیر دسترسی به آن

شهریار یکی از شهرستان های غرب استان تهران است که در فاصله حدود 30 کیلومتری از غرب پایتخت واقع شده است. اگر اهل تهران باشید و بخواهید از تهران راهی این شهر شوید، دو مسیر پیش روی شماست که می توانید از آن ها برای رسیدن به این شهر استفاده نمایید.

مسیر دسترسی به شهریار با خودروی شخصی

اگر برای رسیدن به شهریار بخواهید از خودروی شخصی استفاده کنید، برای این منظور از طریق خود را به غرب تهران برسانید. از طریق اتوبان شیخ فضل الله نوری به سمت آزادراه تهران – کرج حرکت کنید. در این آزادراه به مسیر خود ادامه داده و وارد سروناز شوید. میدان پارالمپیک را دور زده و بازهم در خیابان سروناز به مسیر خود ادامه دهید. در این مسیر که کمی پیش رفتید، به سمت چپ بپیچید و وارد خیابان بیست متری شوید. وارد بلوار ایرانخودرو شده و بعد از حرکت در این بلوار به سمت چپ بپیچید و در جاده مخصوص به حرکت خود ادامه دهید. بعد از آن وارد بلوار کرمان خودرو شده و تا رسیدن به جاده شهریار در این مسیر حرکت کنید. وارد جاده شهریار شده و تا رسیدن به این شهر در این جاده مسیر خود را ادامه دهید.

مسیر دسترسی به شهریار با وسایل نقلیه عمومی

چنان چه بخواهید برای دسترسی به این شهر از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید، می توانید سوار مترو خط تجریش – کهریزک شده و در ایستگاه شاهد از مترو پیاده شوید و سوار خط 8 شده و در ایستگاه فرودگاه امام خمینی از مترو پیاده شوید. از مترو که خارج شدید، می توانید با استفاده از تاکسی به سمت شهریار حرکت کنید.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D35.66954812831822%2C%2051.0232830799528%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

جمعیت شهریار

بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1395 هجری شمسی در این شهرستان صورت پذیرفت، جمعیت آن به 744210 نفر می رسد که در این شهر زندگی می کنند و به عنوان دوازدهمین شهرستان پر جمعیت کشور شناخته می شود. جمعیت این شهرستان تا پایان سال 1388 هجری شمسی در سه بخش ملارد، مرکزی و قدس به حدود 13 هزار نفر می رسید. این شهرستان نیز همانند کرج یکی از شهرستان های مهاجرپذیر ایران می باشد و روز به روز بر جمعیت آن افزوده می شود. جالب است بدانید در میان سال های 1365 تا سال 1375 هجری شمسی حدود 300 هزار نفر به این شهرستان مهاجرت کردند. اما این رشد بی رویه جمعیت در این شهرستان به عنوان معضلی اجتماعی شناخته می شود.

شهریار

زبان مردم شهریار

اهالی این شهر علاوه بر زبان و گویش فارسی، به زبان های ترکی محلی نیز صحبت می کنند. اما اصلی ترین زبان آن ها فارسی بوده و اهالی این شهر به زبان فارسی صحبت می کنند. همچنین به دلیل مهاجر پذیر بودن این شهر، برخی از اهالی آن به زبان های آذری، کردی، گیلکی و لری هم صحبت می کنند.

موقعیت جغرافیایی شهرستان شهریار

شهرستان شهریار که وسعتی معادل با 340 کیلومتر دارد و در ارتفاع 1140 متری از سطح دریا واقع شده، در فاصله 30 کیلومتری از غرب تهران واقع شده که از بخش شمال به ملارد، از بخش غرب به شهرستان کرج، از شرق به تهران، قدس و اسلامشهر و از جنوب به شهرستان های رباط کریم و بهارستان منتهی می شود. این شهر جلگه ای مابین 50 درجه و 56 دقیقه تا 51 درجه و 53 دقیقه طول شرقی و 35 درجه و 33 دقیقه تا 35 درجه و 40 دقیقه عرض شمالی قرار گرفته است.

دلیل نامگذاری شهریار

نام شهریار در دستور زبان دوران پهلوی مالک کشور، فرمانروا و دارنده معنی می دهد اما برخی از افراد آن را به اشتباه به معنای یاری دهنده شهر تصور می کنند. اگر به هر کدام از فرهنگ لغت های فارسی مراجعه کنید و در جستجوی معنی شهریار باشید، معنی آن را فرمانروای شهر یا کلانشهر مشاهده خواهید کرد.

مراکز آموزشی شهریار

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار: استان تهران، شهریار، خیابان ولیعصر
  • دانشگاه پیام نور واحد شهریار: استان تهران، شهریار، امیریه، فاز 3 اندیشه، خیابان استاد شهریار، خیابان دکتر حسابی

جاهای دیدنی شهریار

شهریار یکی از شهرستان های استان تهران است که در غرب پایتخت واقع شده است و گردشگران زیادی آن را به واسطه انواع اقامتگاه ها و جاذبه های گردشگری انتخاب می کنند و به سراغ آن می روند. شاید تصور کنید این شهرستان تنها به دلیل داشتن انواع اقامتگاه ها و به خصوص ویلاها شهرت یافته و گردشگران آن را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند. اما جالب است بدانید این شهرستان دارای جاذبه های دیدنی و گردشگری متعددی از جمله آثار باستانی و طبیعت های زیبای می باشد. در این میان جاذبه ها و بناهای تاریخی به عنوان اصلی ترین و مهمترین دیدنی های شهریار به شمار می روند که در ادامه این بخش به معرفی برخی از آن ها می پردازیم.

دشت شقایق شهریار

اگر به این شهر سفر کرده اید و قصد دارید در میان جاهای دیدنی شهریار به سراغ طبیعت زیبای آن بروید و گشت و گذاری در دل طبیعت آن داشته باشید، می توانید به سراغ دشت شقایق بروید. دشت شقایق در میان کوهپایه های کوه جارو واقع شده و دشتی مملو از گل های سرخ شقایق می باشد که منظره ای بسیار تماشایی را پدید می آورد. اگر به دنبال بهترین زمانی هستید که به سراغ این دشت پهناور و زیبا بروید تا بتوانید این دشت را غرق در شقایق های وحشی مشاهده کنید، بهتر است فصل بهار به خصوص اردیبهشت تا خرداد را برای سفر خود انتخاب نمایید. دشت شقایق در 50 کیلومتری این شهرستان واقع شده و برای دسترسی به آن از جاده شهریار استفاده کنید. پیش از رسیدن به سیمین دشت، دشت شقایق مقابل شما قرار دارد که می توانید وارد آن شوید و به گشت و گذار در آن بپردازید.

شهریار

تخت کیکاووس

یکی از جاذبه ها و آثار تاریخی شهریار، تخت کیکاووس می باشد که دارای قدمتی طولانی و تاریخی می باشد و قدمت آن به دوران ساسانیان باز می گردد. در این شهرستان روستاهای مختلفی وجود دارند که هر کدام از آن ها برخی از جاذبه های دیدنی این شهر را در خود جای داده اند. تخت رستم یکی از آن دسته دیدنی هایی است که در روستای بیگدنه واقع شده است و افراد زیادی را برای بازدید به سوی خود جذب می کند. این جاذبه به عنوان یکی از مکان های مقدسی بود که در زمان های قدیم در آن مراسم های آئین مقدس دین زرتشت را برگزار می کردند.

این بنا تا سالیان متمادی یکی از مکان های مقدس ایران به شمار می رفت. بنای این آتشکده بر روی یکی از کوه های این شهرستان که به صورت مخروط می باشد قرار دارد و ارتفاع آن به 1300 متر می رسد. این بنا دارای دو سکوی مجزا می باشد که یکی از سکوها در پایین کوه واقع شده و به افراد عادی دین زرتشت تعلق دارد و دومین سکو بر روی قله کوه واقع شده و به روحانیون تعلق دارد. مصالح به کار رفته برای ساخت این بنای تاریخی سنگ و گچ هستند. تخت کیکاووس شهریار دارای پلانی مربعی شکل بوده و چهارطاقی در پای آن قرار دارد. چنان چه به بازدید از آثار باستانی و جاذبه های تاریخی علاقه مند هستید، می توانید به سراغ تخت کیکاووس در این شهرستان بروید.

تپه جوقین

همانطور که گفته شد، این شهرستان آثار تاریخی و بناهای قدیمی مختلفی را در خود جای داده که یکی از این آثار تاریخی، تپه جوقین می باشد. اگر به این تپه نگاهی بیاندازید، آن را بی شباهت به قلعه نمی دانید و از همین رو در زمان های گذشته آن را با نام قلعه جوقین می شناختند. اما بر اثر گذشت زمان و شرایط جوی مورد فرسایش قرار گرفته و از شکل قلعه دور شده و به تپه شباهت پیدا کرده است. در زمان یزدگرد سوم این قلعه دارای اهمیت ویژه ای بود و آن را با نام قلعه یزدگرد سوم هم می خواندند. در آن زمان این قلعه به عنوان یکی از بزرگترین و تاریخی ترین عمارت های خشتی این شهرستان به شمار می رفت. این قلعه دارای قدمتی طولانی است که بر اساس یافته ها و کاوش ها آن را متعلق به دوران ساسانیان می دانند. تپه جوقین به عنوان یکی از آثار ملی در تاریخ 5 آذر سال 1379 هجری شمسی با شماره ثبت 2889 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این تپه در روستای جوقین شهر وحیدیه در شهرستان شهریار واقع شده است.

پل آبرسان بادامک

شهریار در زمان های گذشته شهری سرسبز و پر آب محسوب می شد و از همین رو برای دسترسی به برخی از مناطق بایستی از روی پل عبور می کردند. یکی از پل هایی که در این شهرستان ساخته شد و امروزه به عنوان یکی از جاذبه های تاریخی این شهر از آن یاد می شود، پل آبرسان بادامک می باشد. این پل یکی از پل های تاریخی شهریار است که توجه بسیاری از افراد به خود جلب کرده است. برای تزئین این پل از آجرهایی لوزی شکل به کار رفته است. این پل در یکی از روستاهای این شهر به نام روستای بادامک واقع شده و دارای یک آبراه مرکزی می باشد. در ابتدا یکی از کاربری های این پل آبرسانی به مزارع بود. پل آبرسان بادامک در تاریخ 11 شهریور ماه سال 1382 هجری شمسی به عنوان یکی از آثار ملی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

قلعه دهشاد شهریار

از دیگر سازه های تاریخی که در این شهر وجود دارند، قلعه ای تاریخی به نام دهشاد در این شهر وجود دارد که که در فاصله 10 کیلومتری از شرق شهریار واقع شده است. این قلعه دارای قدمتی بالغ بر 200 سال می باشد و مربوط به دوران قاجاریه و زندیه می باشد. مساحت قلعه دهشاد حدود 13800 متر می باشد و ارتفاع دیواره های آن به 6 متر می رسد. پلان این سازه به صورت ذوزنقه ای بوده و سقف آن به صورت گنبدی شکل می باشد. این قلعه جزء یکی از قلعه روستاهایی است که از زمان های گذشته تا به امروز مردم در آن سکونت دارند. این بنا در تاریخ 11 شهریور سال 1382 با شماره ثبت 9900 به ثبت رسیده است.

شهریار

مراکز درمانی شهریار

  • بیمارستان امام سجاد: استان تهران، شهریار، خیابان ولیعصر، جنب شهرداری
  • بیمارستان تأمین اجتماعی شهریار: استان تهران، شهریار، سه راه اندیشه، جنب شهرک اداری خیابان پرستار
  • بیمارستان نور شهریار: استان تهران، شهریار، میدان سپاه، بلوار خبرنگار، شهرک صدف
  • بیمارستان میلاد شهریار: استان تهران، شهریار، میدان بسیج، خیابان شهید بابابزرگی
  • بیمارستان امام خمینی شهریار: استان تهران، شهریار، خیابان شهید بابابزرگی
  • بیمارستان آموزشی دامپزشکی: استان تهران، شهریار، امیریه، تعاون، جاده شهریار
  • بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی نور شهریار: استان تهران، شهریار، شهرک صدف، میدان سپاه، بلوار خبرنگار
  • مرکز جراحی تندیس سینا: استان تهران، شهریار، تعاون، بلوار شهید کلهر، خیابان 17 شهریور، خیابان غنچه
  • مرکز جراحی بصیر طب: استان تهران، شهریار، امیریه، کهنز، خیابان اصغرخانی

آشنایی با محله های شهریار

شهریار که یکی از شهرستان های بزرگ غرب تهران محسوب می شود، خود چندین محله و روستا را در خود جای داده است. علاوه بر اهالی قدیمی این شهرستان، افراد زیادی برای زندگی به این شهرستان مهاجرت کرده اند که منجر به رشد جمعیت آن شده است. در این بخش می خواهیم با برخی از معروف ترین محله های شهریار آشنا شویم.

منطقه خوشنام

بسیاری از افرادی که قصد خرید انواع اقامتگاه در این شهر به خصوص ویلا را دارند، بهترین منطقه برای آن ها می تواند منطقه خوشنام باشد. منطقه خوشنام علاوه بر داشتن آب و هوای خوب و دلنشین، در فاصله نزدیکی از تهران قرار دارد که همین مهمترین موضوع برای محبوبیت آن به شمار می رود. این منطقه مابین کرج و ملارد واقع شده و جزء دهستان ملارد محسوب می شود و به واسطه بهره مندی از آب و هوای مطلوب، بسیاری از افراد در تمام طول سال آن را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند. همچنین زمین های حاصلخیزی در این منطقه وجود دارند که از آن ها برای کشاورزی استفاده می شود و شغل بومیان منطقه کشاورزی محصولاتی همچون چغندر قند و غلات می باشد. خوشنام از توابع شهر ملارد به حساب می آید و برخی آن را به عنوان خوشنام کرج هم می شناسند. در زمان های گذشته منطقه خوشنام را با نام منطقه شهنام می شناختند. منطقه خوشنام یکی از بهترین مناطق شهریار از دیدگاه مردم شناخته شده است.

منطقه بکه

منطقه بکه در دهستان جوقین شهریار واقع شده و یکی از روستاهای خوش آب و هوای این شهرستان به شمار می رود. منطقه بکه در فاصله نزدیکی از وحیدیه قرار داشته و در فاصله 10 کیلومتری از مرکز شهر واقع شده است. بکه به عنوان یکی از پر آب ترین مناطق این شهرستان شناخته می شود و بیشترین قنات فعال را در خود جای داده است. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا این منطقه بکه نام دارد؟ این روستا آتشکده های متعددی را در خود جای داده بود که مسلمانان نام بت کده را برای آن انتخاب کردند. جالب است بدانید این نام از واژه بت کده به اقتباس گرفته شده است. از دیدنی های منطقه بکه شهریار می توان به امامزادگانی همچون امامزاده یحیی و امامزاده افطس اشاره کرد. همچنین این منطقه به عنوان یکی از بهترین مناطق برای خرید ویلا به شمار می رود که افراد زیادی باغ، باچه و ویلاهای متنوعی را در آن خریداری می کنند.

آدرس بکه: استان تهران، شهرستان شهریار، بلوار شهدا، بلوار امینی

منطقه وحیدیه

وحیدیه یکی از شهرهای استان تهران است که در شهرستان شهریار واقع شده و تا تهران تنها 20 کیلومتر فاصله دارد. این شهرستان جمعیتی برابر با 33 هزار نفر را در خود جای داده و در ارتفاع 1092 متری از سطح زمین واقع شده است. وحیدیه مرکز بخش جوقین به شمار می رود. روستاهایی همچون اسماعیل آباد، قصطانک، شفیع آباد، قصبه و جوقین باهم ادغام شده اند که از ادغام آن ها شهر وحیدیه تشکیل شده است. در اغلب مواقع سال این شهر دارای آب و هوای معتدل می باشد.

آدرس شهر وحیدیه: استان تهران، شهرستان شهریار، بلوار امام، خیابان رجایی

منطقه باغستان شهریار

یکی از معروف ترین مناطقی که در شهریار وجود دارد، منطقه باغستان شهریار می باشد و روستایی همچون: مهدیه، نصیر آباد، سعید آباد، خادم آباد، دهشاد بالا، دهشاد پایین، ده مویز و باباسلمان را در خود جای داده است. بعد از آن که این مناطق جزء مناطق باغستان تلقی گردیدند، از سه راه شهریار در تهران تا جنوب شرقی شهریار و از بخش جنوب تا اتوبان ساوه را در بر می گیرند. قلعه دهشاد یکی از دیدنی های این شهر است که در باغستان واقع شده است. این منطقه از آب و هوایی مطلوب و دلنشین برخوردار است و افراد زیادی نیز برای ساخت و ساز انواع ویلاها انتخاب می کنند. همچنین گردشگرانی که قصد اقامت در این شهرستان را داشته باشند، به سراغ ویلاهایی می روند که در باغستان قرار دارند.

شهریار

فردوسیه شهریار

منطقه فردوسیه شهریار یکی از مناطق این شهرستان به شمار می رود که روستاهایی نظیر صرفی، فردوس، عباس آباد، یوسف آباد، عبدآباد، خاوه، وسطر و رامین در آن قرار دارند. این منطقه در ارتفاع 1093 متری از سطح دریا واقع شده و برخی از آثار باستانی این شهر را در خود جای داده است. در میان سال های 1370 تا 1380 هجری شمسی این منطقه به عنوان فردوسیه شهریار شناخته شد. با توجه به آخرین سرشماری که در این منطقه صورت پذیرفت، جمعیت آن برابر با 2 هزار و 900 نفر بود.

تقسیمات کشوری شهریار

شهرستان شهریار با مساحت 340 کیلومتر که در غرب تهران واقع شده است 2 بخش، 7 شهر، 6 دهستان و قریب به 50 روستا به همراه شهرک های مسکونی را در خود جای داده است. درادامه این بخش با تمام موارد ذکر شده به اختصار آشنا خواهیم شد.

  • شهرهای شهریار: شهریار، باغستان، فردوسیه، اندیشه، شاهدشهر، صباشهر، وحیدیه
  • دهستان های شهریار: شهریار 6 دهستان را در خود جای داده که به شرح زیر می باشند:
  • دهستان جوقین: اصیل آباد، سقرچین، بکه، رنگرز، قجرآباد، ترپاق تپه، حصارساتی، قشلاق مهرچین، قجر تخت رستم، قلعه نو، مهرآذین، کردامیر، فرارت، یبارک
  • دهستان زرکان: محمدآباد، رضی آباد بالا، رضی آباد پایین، اسکمان، زرکان، دهشاد بالا، دهشاد پایین، قره تپه، اسد آباد، الورد، دینار آباد
  • دهستان فردوس: یوسف آباد، رامین، حصارزیرک، ابراهیم آباد، نصرت آباد، وسطر، رازمره، کردزار
  • دهستان قائم آباد: شهرک مصطفی خمینی، محمود آباد، ویره، خلج آباد
  • دهستان سعید آباد: سعید آباد، ورامینک، مهدیه
  • دهستان مویز: قلعه بها، باباسلمان، بادامک
  • شهرک های شهریار شامل: شهرک جعفریه، امیریه، وایین، شهرک صدف، شهرک مریم، شهرک شاهد، شهرک APS، شهرک رفاه

باشگاه های ورزشی شهریار

شهریار نیز همانند بسیاری از شهرهای دیگر، انواع باشگاه های ورزشی را در خود جای داده تا افرادی که به دنیای ورزش علاقه مند هستند و به سلامتی خود اهمیت می دهند می توانند به سراغ این باشگاه های ورزشی بروند. در ادامه به معرفی برخی از بهترین باشگاه های ورزشی شهریار می پردازیم.

  • باشگاه ورزشی آفتاب: استان تهران، شهرستان شهریار، کنار پل قائم، خیابان مفتح، مجتمع الماس شهر، طبقه 4
  • سالن ورزشی شورا: استان تهران، شهرستان شهریار، امیریه، خیابان بهشتی، بلوار بهشتی، خیابان کرشته
  • باشگاه آترین: استان تهران، شهرستان شهریار، خیابان نواب صفوی، بلوار شورا، بلوار انقلاب
  • باشگاه ورزشی پیکران: استان تهران، شهرستان شهریار، خیابان محسنی
  • باشگاه ورزشی دلفین: استان تهران، شهرستان شهریار، خیابان مصطفی خمینی، خیابان بهشتی، میدان معلم

سوغات شهریار

همانطور که می دانیم، انواع باغ های سرسبز و زیبا در این شهر وجود دارند که باعث شده این شهر را با لقب نگین سرسبز غرب تهران بشناسیم. در این باغ ها انواع درختان میوه وجود دارند که میوه هایی بسیار خوش طعم همچون گوجه سبز، آلو، زرد آلو، آلبالو، هلو، شلیل و انگور را به بار می نشانند. گردشگران می توانند از انواع این میوه های تازه، خوشمزه و آبدار تهیه کنند و همراه خود به عنوان سوغات ببرند. همچنین برخی از اهالی این شهر به تهیه انواع صنایع دستی همچون جاجیم، قالی بافی و گلیم بافی می پردازند که می توانید از صنایع دستی این شهر تهیه کنید.

شهریار

مراکز خرید شهریار

هر کدام از شهرهای اطراف مراکز خریدی را در خود جای داده اند تا بتوانند نیاز های مردم را برطرف سازند. شهر مذکور نیز از این قاعده مستثنی نبوده و چندین مراکز خرید را در خود جای داده که در این بخش می خواهیم نگاهی به برخی از آن ها بیاندازیم. شاید در میان گردشگران افرادی باشند که قصد گشت و گذار و خرید در میان مراکز خرید شهریار را داشته باشند و بخواهند با آن ها آشنا شوند. پس در این بخش همراه ما باشید.

بازار بزرگ ولیعصر شهریار

یکی از معروف ترین مراکز خرید این شهر بازار بزرگ ولیعصر می باشد که به دو بخش بافت جدید و قدیم تقسیم می شود که بافت قدیم آن در سال 1373 و بافت جدید آن در سال 1383 تاسیس شده است. اگر به دنبال اجناسی همچون انواع پوشاک زنانه، مردانه و بچگانه، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی و… هستید، می توانید بازار بزرگ ولیعصر را به عنوان مرکز خرید خود انتخاب نمایید. این پاساژ دارای 2 طبقه تجاری و 2 طبقه پارکینگ می باشد و ساعت کاری آن از ساعت 9 صبح الی 22 شب می باشد.

آدرس بازار بزرگ ولیعصر: استان تهران، شهرستان شهریار، ابتدای خیابان ولیعصر

غذاهای محلی شهریار

یکی از معروف ترین غذاهای محلی این شهر که اهالی این شهر در فصل های سرد سال تهیه کرده و میل می کنند، انواع آش های مقوی و مفید می باشند. در این میان یکی از انواع آش های لچسب این شهر، آش سماق می باشد که از خوش طعم ترین آش های محلی این شهر به شمار می رود. اما غذاهای محلی این شهر تنها به آش محدود نمی شود و غذاهایی همچون دلمه سماق و کوفته سماق را نیز تهیه می کنند که از طعم های دلنشینی برخوردارند.

بهترین رستوران های شهریار

شهریار یکی از شهرستان های خوش آب و هوای تهران است که افراد زیادی را برای گشت و گذار و تفریح به سمت خود جذب می کند. یکی از بهترین بخش های گردش و تفریح، خوردن غذای لذیذ و دلچسب می باشد. لذا اگر برای وعده غذایی خود تدارکی ندیده اید و می خواهید برای صرف وعده غذایی خود به سراغ یکی از بهترین رستوران های شهریار بروید، می توانید در این بخش از مطلب همراه ما باشید تا به معرفی برخی از رستوران های این شهر بپردازیم تا اگر قصد مراجعه به یکی از آن ها را دارید، بتوانید به راحتی گزینه مورد نظر خود را پیدا کنید.

رستوران ولیعصر شهریار

آشنایی با بهترین رستوران های شهریار را با رستوران ولیعصر شروع می کنیم. این رستوران دارای دو بخش تالار پذیرایی و کافی شاپ می باشد که از دکوراسیونی بسیار چشمگیر و زیبا برخوردار است. یکی از بهترین ویژگی های رستوران ولیعصر محیط دنج و دکوراسیون زیبای آن می باشد که می تواند لذت غذا خوردن را برای مشتریان دو چندان کند. این رستوران دارای منوی کاملی بوده و انواع غذاهای ایرانی به همراه نوشیدنی های دلچسب را داشته و شما می توانید غذای مورد علاقه خود را از میان انواع غذاها سفارش دهید و میل کنید.

آدرس رستوران ولیعصر شهریار: استان تهران، شهرستان شهریار، خیابان ولیعصر، مابین خیابان سپهری و کوچه عیار اسدی

رستوران عمارت کلاه فرنگی

یکی دیگر از بهترین رستوران هایی که می توانید در این شهر به سراغ آن بروید، رستوران عمارت کلاه فرنگی می باشد که در بازار بزرگ اسلامی این شهر واقع شده و یکی از غرفه های این بازار متعلق به رستوران عمارت کلاه فرنگی می باشد. این رستوران از دکوراسیون سنتی برخوردار بوده و دارای تزئینات زیبایی بر روی دیوارهای آن می باشد. کیفیت غذاهای عمارت کلاه فرنگی بالا بوده و همین موضوع موجب جلب رضایت مشتریان شده است. این رستوران علاوه بر داشتن منوی انواع غذاهای ایرانی، انواع نوشیدنی های خوش طعم دارد که می توانید از آن ها هم در کنار غذای سفارش دهید و میل کنید. فضای رستوران عمارت کلاه فرنگی کاملا سنتی بوده و به جای میز و صندلی های مدرن، از تخت های سنتی استفاده شده است.

آدرس رستوران عمارت کلاه فرنگی: استان تهران، فاز 4 شهرک اندیشه، بازار بزرگ ایرانی

شهریار

آب و هوای شهریار

شهریار که یکی از شهرستان های غرب استان تهران است که در میان کوهپایه های البرز مرکزی واقع شده، از آب و هوایی نیمه کوهستانی برخوردار است. آب و هوای این شهرستان نسبت به تهران دارای دمای پایین تری می باشد. به دلیل بارش های زیادی که در روزهای بهاری در این شهرستان وجود دارد، زمین های کشاورزی متعددی در این شهر وجود دارند که بارندگی ها تاثیر به سزایی بر کشاورزی این منطقه دارد. همچنین تابستان های شهریار با وجود هوای آفتابی نسبت به تهران دارای دمای کمتری بوده و به عنوان یکی از شهرستان های ییلاقی غرب تهران شناخته می شود و علاوه بر لقب نگین سرسبز غرب تهران، دارای لقب دیگری به نام ریه استان تهران می باشد.

یک جریان هوایی در این شهرستان حاکم است و از آن با نام باد شهریار یاد می شود. جهت وزش باد این شهرستان از غرب به شرق بوده و کمی به سمت جنوب نیز مایل می باشد. اگر فصل پاییز را برای سفر به این منطقه انتخاب کنید، طبیعت این شهرستان را غرق در هزار رنگ خواهید دید. همچنین هوای منطقه در این فصل رو به سرما می رود و باران های پاییزی می بارد. در فصل زمستان نیز بر شدن سرمای هوای منطقه افزوده شده و در برخی از مواقع شاهد بارش برف در منطقه هستیم.

بهترین زمان سفر به شهریار

اگر به دنبال بهترین زمان سفر به شهریار هستید، ابتدا باید بگوییم انتخاب فصل سفر به این شهرستان کاملا به سلیقه گردشگران مربوط است. چرا که این شهرستان در هر کدام از فصل های سال دارای زیبایی ها و شرایط جوی مناسب با فصل می باشد. اگر فصل بهار را برای سفر به این منطقه انتخاب نمایید، این شهرستان را غرق در تازگی، طراوت و سرسبزی خواهید دید و اگر به قدم زدن در باغ های سرسبز آن بپردازید، طراوت را با تمام وجودتان احساس خواهید کرد. اغلب افرادی که فصل تابستان را برای سفر به این شهر انتخاب می کنند، معمولا قصد دارند به سراغ یکی از اقامتگاه ها یا ویلاهای شهریار بروند و به استراحت و تفریح در ویلا بپردازند.

اما تابستان های شهریار نسبت به تهران دارای دمای کمتری می باشد. در فصل پاییز تمام گیاهان و درختان منطقه رو به هزار رنگ شدن می گذارند و با قدم زدن در طبیعت آن، خنکی هوا را به وضوح احساس خواهید کرد. در فصل زمستان نیز اگر شاهد بارش برف در این شهر باشیم، طبیعت این شهر را پوشیده از برف و سفید رنگ خواهیم دید که زیبایی و لذت خاص خود را دارد.

رزرو ویلا استخردار در شهریار

همانطور که در این متن گفته شد، شهریار یکی از شهرستان های اطراف تهران است که علاوه بر داشتن جاذبه های گردشگری، به دلیل داشتن انواع ویلا ها و اقامتگاه ها، گردشگران زیادی آن را به عنوان مقصد گردشگری و استراحتی خود انتخاب می کنند. در این میان برخی از گردشگران قصد دارند یک تا چند شبی را در این شهر بگذرانند. در این میان یکی از انواع ویلاهایی که از طرفداران زیادی برخوردارند، ویلاهای استخردار می باشند. اگر شما هم قصد اجاره ویلا استخردار در شهریار را دارید، می توانید با توجه به سفر سفر و اقامت خود یکی از انواع ویلاهای استخردار روباز و استخردار سرپوشیده را انتخاب و رزرو نمایید.

شهریار

سوالات متداول

شهریار کجاست؟

شهریار از جمله شهرستان های تهران است که در غرب پایتخت واقع شده است.

فاصله تهران تا شهریار چقدر است؟

فاصله تهران تا شهریار حدود 40 کیلومتر است که برای رسیدن به آن تقریبا 1 ساعت زمان نیاز دارید.

جاهای دیدنی شهریار کدام ها هستند؟

از جاهای دیدنی شهریار قلعه دهشاد، دشت شقایق، تپه جوقین شهریار، پل آبرسان بادامک و... را می توان نام برد.

شهریار چه مناطقی را در خود جای داده است؟

مناطقی همچون باغستان، بکه، وحیدیه، ملارد، فردوسیه، خوشنام و... در شهریار جای گرفته اند.

[html_block id=”67773″]