مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه
شیراز یکی از مهم ترین شهر های ایران بوده که به دلیل دارا بودن جاذبه های مختلف تاریخی و طبیعی درون خود توانسته بین افراد به شهرت برسد. یکی از بنا های تاریخی مربوط به دوره زندیه که می توانید از آن دیدن نمایید حمام وکیل می باشد. این حمام یا موزه مردم شناسی شیراز موضوع امروز مقاله ما می باشد تا بتوانید اطلاعات لازم درباره آن را به دست آورید پس بهتر است تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
حمام وکیل در نزدیکی بازار وکیل واقع شده و به همین دلیل شما می توانید با طی کردن یک مسیر 2 کیلمتری با خودرو به آن برسید. بدین منظور کافیست ابتدا از بازار وکیل به سمت شمال غربی و به سوی خیابان طالقانی بروید. بعد از آن وارد خیابان 22 بهمن شده و بلوار هجرت را به سمت فرهنگ ادامه دهید. به جیپلاس برادران صادقی که رسیدید به سمت چپ بروید.
این مسیر را که ادامه دهید به مزون عروس شهرزاد خواهید رسید تا از آن جا به سوی طالقانی بروید. در نهایت مقصدتان در طرف راست شما واقع شده و می توانید با طی کردن این مسیر به آن وارد شوید. این مسیر بدون ترافیک تنها 5 دقیقه طول می کشد. لازم به ذکر است که در هر جای شیراز بودید می توانید از طریق لوکیشن زیر به راحتی راهتان را بیابید و به مقصدتان برسید.
آدرس حمام وکیل: استان فارس، شیراز، خیابان طلقانی، ضلع غربی بازار وکیل
اگر به جای خودروی شخصی قصد دارید از سیستم حمل و نقل عمومی استفاده کنید می توانید از طریق دو مورد زیر برای این منظور اقدام نمایید:
مسیر دسترسی به حمام وکیل با مترو: اگر با مترو قصد داشتید به این بنای تاریخی برسید کافیست در ایستگاه شماره 10 یا وکیل الرعایا پیاده شوید و بعد از رسیدن به میدان شهرداری، باقی مانده مسیر را به مدت تقریبا 5 دقیقه پیاده روی کنید.
مسیر دسترسی به حمام وکیل با اتوبوس: برای استفاده از اتوبوس نیز می توانید از خطوط 1، 2 و 14 استفاده کنید تا به میدان شهرداری رسید و سپس با 4 دقیقه پیاده روی به خیابان طالقانی برسید.
این حمام به سال 1187 قمری شروع به ساخت کرد و دستور تاسیس آن را در ابتدا کریم خان زند صادر کرده بود ولی بعد ها با روی کار آمدن شاهان دیگر تغییرات و بازسازی هایی بر روی آن انجام گرفت تا زمان قاجاریه که تزیینات حمام بر روی آن اعمال گشت. تزیینات حمام وکیل با توجه به معماری دوره قاجاریه انجام شده و به همین دلیل نمود این معماری را هم اکنون می توانید در این بنا تماشا نمایید. قسمت هایی از موزه مردم شناسی شیراز در زمان قاجاریه توسط ساروج پوشیده شد و سپس تزییناتی بر روی آن انجام گرفت.
این حمام تا دوران پهلوی دوم در بین مردم مورد استفاده قرار داشت و از رختکن و سربینه آن به عنوان زورخانه استفاده میشد. در زمان پهلوی دوم به دلیل شکاف هایی که بر روی دیوار و سقف حمام به وجود آمده بود سبب شد تا حمام تعطیل شود و چند وقت بعد با دستور سازمان باستان شناسی کشور در سال 1351 این حمام دوباره بازسازی شد. کمی بعد از این بازسازی و درست بعد از انقلاب دیگر کاربرد حمام از بین رفت و تبدیل به سفره خانه و رستوران شد.
کمی بعد دوباره یک سری خرابی در این سازه به وجود آمد و سبب شد تا دوباره کاربری این حمام تغییر یابد و تبدیل به موزه شود. در حال حاضر می توانید با رفتن به حمام وکیل در بخش های مختلف آن مجسمه هایی را ببینید که به زیبایی ساخته شده اند و هر کدام از آن ها مشغول کاری هستند. این سازه تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسمی رسیده است.
از آن جا که این سازه تاریخی به دستور کریم خان ساخته شد بهتر است بدانید که این پادشاه در زمان حکومت خود که بین سال های 1172 تا 1193 می باشد، دستور ساخت بنا ها و ساختمان های مختلفی را صادر کرد که یکی از آن ها همین حمام وکیل بود. از دیگر بنا سازه هایی که وی دستورش را داده بود می توان به مسجد، بازار، آب انبار وکیل، سربازخانه، کاروان سرا، ارگ و… بود که برخی از این ها در نزدیکی حمام وکیل واقع شده اند. این حمام ولی به عنوان یکی از زیبا ترین و مهم ترین سازه هایی است که توسط کریم خان ساخته شد تا جایی که هم اکنون نیز به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های دیدنی شیراز به شمار می رود.
حمام وکیل مساحتی معادل 11000 متر مربع دارد و زیر بنای آن نزدیک به 9000 متر مربع می باشد و طول و عرض آن به ترتیب 120 و 80 متر است. در سال 1187 هنرمندان زیادی به شیراز فراخوانده شدند تا در کنار هم نقش و نگار های زیبایی را بر روی این حمام ایجاد نمایند. بعد از ساخته شدن این حمام و بعد از روی کار آمدن قاجار ها، این حمام مورد بازسازی هایی قرار گرفت تا برای آیندگان حفظ شود و زیباتر از قبل به کار خود ادامه دهد.
بخش از معماری این بنا به دوران زندیه و بخش دیگر آن مربوط به زمان قاجاریان می شود. معماری به کار رفته در حمام وکیل هوشمندانه بوده و بخش های مختلف درون آن معماری منحصر به فردی دارند. درب ورودی حمام کوچک بوده و هشتی از سطح زمین پایین تر می باشد و بعد از ورود به راهرو می توانید راهرویی زاویه دار را ببینید که باعث می شود تا هوای سرد از بیرون به داخل حمام وارد نشود و هم چنین هوای گرم داخل نیز از آن خارج نگردد. هم چنین استفاده از آهک که در دیوارهای حمام و سقف آن به کار برده شده، مانع نفوذ رطوبت می شود. در ادامه می تواند اطلاعات بیشتری درباره بخش های مختلف موزه مردم شناسی شیراز به دست آورید تا در زمان مراجعه به این بنا بتوانید بهتر از قبل به تماشای نقاط مختلف آن بپردازید.
ورودی این حمام با دارا بودن آجر کاری های تماشایی خود توانسته چشم هر بیننده ای را خیره نماید. سردر سازه درواقع بعد ها به واسطه قاجاریان به وجود آمد و به ورودی حمام اضافه شد. بعد از وارد شدن به یک هشتی خواهید رسید که فضای داخلی را از محیط کوچه جدا می کند و درواقع حمک رابط را بین این دو مورد دارد. این هشتی در مقایسه با سایر قسمت های حمام ارتفاعی کمتر از آن ها دارد و شما بعد از این هشتی وارد یک راهرو خواهید شد تا بعد از آن به رختکن برسید.
تمامی این فضا ها و بخش های مختلف حمام به گونه ای هستند که در گذشته افراد هیچ دلواپسی از بابت سرماخوردگی نداشتند چون همانطور که گفته شد معماری قسمت های مختلف بنا خاص بوده و گرما در درون حمام حفظ میشده است. درباره نوع معماری به کار رفته نیز باید عنوان کرد که شیب ورودی کم بوده و به همین دلیل جریان هوا کمتر رفت و آمد می کند.
از وسیع ترین بخش های حمام قسمت سربینه یا همان رختکن می باشد که یک هشت ضلعی می باشد. سطح رختکن حمام از زمین پایین تر است تا در زمان لباس پوشیدن افراد کمتر سرما را حس کنند و مریض نشوند. از تزیینات به کار رفته در رختکن شما قادر به تماشای هشت ستون از جنس سنگ حجاری شده و هم چنین نوع طاق های زیبای آن خواهید بود. تزیینات بر روی ستون ها که مربوط به دوران زندیه می باشد مقرنس های با عمق کم و البته برجسته هستند که در زمان خودشان بسیار مورد توجه مردم قرار گرفتند.
کمی بعد و در زمان قاجار یک سری تزیینات جدید بر روی آن ها به وجود آمد که باعث شد موارد قبلی از چشم ها پنهان بماند. البته بعد از انقلاب یک سری مرمت انجام شد که در بین آن ها تزیینات دوره زندیه نیز ظاهر شدند. البت نباید این نکته را فراموش کرد که تزیینات دوره قاجار بسیار زیبا هستند و مورد توجه افراد زیادی در طول تاریخ قرار گرفته اند. نقش های مختلف و تزیینات به کار رفته در حمام داستان های زیادی را روایت می کنند که درواقع برداشت های مختلفی از نوع تفکر و سنت افراد در طول تاریخ را نمایش می دهند.
در سربینه یک حوض هشت ضلعی قرار گرفته که جذابیت ویژه ای به این بخش داده است. دورتادور رختکن نیز یک سری سکو قرار گرفته که برخی از آن ها را افراد عادی نمی توانستند استفاده کنند و مختص علما و تاجران بود. وجود یک سری حوض در این قسمت نیز برای وقتی بود که مردم می خواستند از حمام خارج شوند تا با استفاده از آب سرد درون حوض ها و قرار دادن پایشان درون آن، دمای بدنشان را پایین بیاورند تا سرما و هوای بیرون باعث سرماخوردگی آن ها نشود. نور سربینه نیز توسط هورنور یا جامخانه روشن می شد تا افراد بتوانند در نور کافی به تعویش لباس هایشان مشغول شوند. لازم به ذکر است در این قسمت حتی یک بخش برای کفش ها بود تا افراد کفش های خود را در زیر سکو های سنگی قرار دهند.
بعد از تماشای سربینه به میان در می رسید که بعد از آن نیز گرمخانه واقع شده است. در این بخش از حمام وکیل نیز می توانید تزییناتی را ببینید که برخی از آن با آهک بری سقف و دیوار ها نمایش داده و یا رسمی بندی های طاق را شامل می شوند. وظیفه میان در تبادل درست گرما و سرما می باشد تا از طریق آن مردم یکهو وارد سرما یا گرما نشوند و یک استاندارد وجود داشته باشد. درواقع همانند هشتی جریان گرما بین سربینه و گرمخانه در یک حالت نرمال انجام می شود. لازم به ذکر است که علاوه بر تعادل سرما و گرما بین دو بخش گفته شده، میان در باعث می شود تا دید مستقیم بین دو محیط وجود نداشته باشد.
یکی دیگر از بخش های حمام وکیل که دقیقا بعد از میان در واقع شده، گرمخانه می باشد که همان محیط مربوط به شست و سو بوده و دارای دو شاه نشین است. کف گرمخانه سنگ فرش می باشد و به صورت مربعی ساخته شده که کمی بعد و در زمان پهلوی شاه نشین سمت راست گرمخانه را تبدیل به حمام نمره کردند. در این بخش چهار ستون سنگی قرار گرفته که در نهایت به یک طاق زیبای رسمی بندی متصل شده اند و اگر برای دیدن آن ها رفته باشید احتمالا فضای زیبای آن چشمان شما را خیره کرده است. گرمایش این بخش از حمام مربوط به مسیرهایی می شود که باریک بوده و زیر کف حمام واقع شده اند.
هوای گرم و بخار آب توسط این مسیر ها به جریان در می آمدند و فضای درون حمام و به خصوص گرمخانه را گرم می کردند. در قسمت شمال گرمخانه نیز سه خزینه وجود دارد که دارای آب گرم، آب سرد و آب ولرم بودند. هم چنین در دو طرف خزینه حاکم نشین هایی وجود داشت و در قلب هر کدام نیز یک حوض مرمری بود. همان طور که از توضیحات مشخص است بخش هایی که ثروتمندان و حاکمان در این بخش استفاده می کردند از بخش افراد عادی جامعه جداست. در حال حاضر که این قسمت ها تبدیل به موزه شده است برای حفاظت از شاه نشین های موجود شیشه هایی جلوی پله ها قرار داده شده اند.
در اطراف خزینه ها دو عدد حاکم نشین توسط معماران ساخته شده بود که در وسط آن ها حوض مرمری وجود داشت. در دوران پهلوی از این دو عدد یکی از حاکم نشین ها به حمام نمره تبدیل گشت و طی این پروسه حوض مرمری وسط آن نیز تخریب شد. این حوضچه های وسط خزینه ها زیبایی زیادی به حمام وکیل داده بودند که متاسفانه طی خراب شدن یکی از آن ها کمی از زیبایی این فضا کاسته شد ولی در کل مجموعه اثر سوء نداشت. اگر تصمیم دارید برای تماشای جاذبه های شیراز همانند بازار وکیل، آب انبار وکیل و مسجد وکیل که در اطراف همین حمام واقع شده اند اقدام کنید بهتر است به این بخش ها نیز مراجعه کنید و دیدن آن ها را از دست ندهید.
یکی از بهترین و مهم ترین تزییناتی که در حمام وکیل انجام شده آهک بری های آن می باشد. شما با رفتن به این حمام قادر به تماشای نقش هایی برجسته خواهید بود که بر روی سطح های آهکی نقش بسته اند. علت استفاده از آهک به جای گچ نیز وجود رطوبت زیاد در حمام بود که امکان تخریب نقوش وجود داشت. قدمت آهک بری ها به دوران زندیه برمی گردد ولی در دوران قاجار با یک سری نگاره روی تمامی آن ها پوشانده شد.
در زمان شاهنشاهی قاجارها بر ایران، داستان های قرآنی همانند معراج رسول یا به چاه افتادن یوسف در تصویر های این حمام موجود است که در کنار تصاویر مربوط به داستان هایی مثل شیرین و فرهاد رخ نمایی می کنند. از تصاویر موجود در موزه مردم شناسی شیراز که بر روی دیواره ها یا طاق ها تزیین شده اند می توان به صحنه های مربوط به داستان های شیح صنعان و دختر نصرانی، دیدار شیرین و فرهاد، شمایل امام علی (ع) و هم چنین طرح های اسلیمی یا گل و بوته اشاره نمود.
تا قبل از تبدیل شدن این حمام به موزه یا سفره خانه، علاوه بر کاربری حمام در این مکان مراسم های مختلفی نز برگزار می شد. از جمله این مراسمات می توان به حمام زایمان، چله نوزاد، حنابندان و… اشاره نمود. هم اکنون نیز اگر به این حمام بروید می توانید مجسمه هایی را ببینید که نشان دهنده شغل هایی مثل تجارت، حجامت و… می باشد که در زمان های گذشته درون حمام کاربرد داشته اند. هم چنین در یک بخش از حمام می توانید مجسمه هایی از زنان را ببینید که در حال برگزاری مراسم حنابندان هستند و یکی موسیقی شیرازی با همین موضوع در حال پخش شدن می باشد.
یک کف پوش سنگی در بخش گرمخانه حمام به کار برده شده که در طولانی مدت سبب گرم نگه داشته شدن محیط می شده است. هم چنین برای گرمایش نیز از یک سری دالان که همانند کانال های کم عرض هستند استفاده می شده تا گرما و بخار را درون حمام نگه دارد و به جریان بیندازد. سیستمی که سبب میشد تا کف گرما داشته باشد مانع از این می شد که افراد وقتی با پای بدون کفش بر روی سنگ ها راه می رفتند سرما را حس نمایند.
در ضلع جنوبی حمام در کنار خزینه دو دیگ بزرگ قرار داده بودند تا از طریق آن آب استحمام افراد گرم شود. از دیگر قسمت های حمام که باعث گرم شدن حمام می شدند، تون یا گلخن بود که زیر خزینه ها واقع شده بودند. گلخن تشکیل شده از راهرو، اتاقک و ظرف های مسی یود که در زیر ظرف مسی یک اتاقک قرار داشت که با یک راهرو به خارج از حمام متصل می شد.
در فاصله های معین زمانی باید هزیم هایی درون تون ریخته می شد تا آب خزینه سرد نشود و دوی که از سوخت هزیم ها بلند میشد نیز از طریق گربه روهای کف حمام به واسطه یک دودکس به خارج از حمام وکیل هدایت می شدند. این گربه رو ها خود به گرم شدن کف زمین کمک می کردند. لازم به ذکر است که آبی که درون دیگ ها بود نیز توسط گاو از چاه بیرون کشیده می شد و سپس از طریق گاورو که یک مسیر شیب دار بود وارد حمام می شد.
اگر قصد دارید به شهر زیبا و توریستی شیراز سفر کنید بهتر است زمانی را انتخاب کنید که قدر به تماشای جاذبه های این شهر باشید و از نظر شرایط آب و هوایی همه چیز نرمال باشد. حمام وکیل که موضوع مقاله ما بود به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شیراز می باشد که به دلیل قدمت بالای خود مورد توجه گردشگران زیادی قرار می گیرد. برای بازدید از این جاذبه و دیدنی های اطراف آن بهتر است عید نوروز را زمان سفر خود قرار دهید چرا که جمعیت زیادی به این شهر می ورد و به همین دلیل در تعداد بالای افراد قطعا اذیت خواهید شد.
بهترین زمانی که هم از نظر آب و هوایی و هم از نظر جمعیت کم گردشگران می توانید به شیراز سفر کنید، اوایل پاییز و اواسط بهار می باشد. در این ایام هم هوا در بهترین حالت خود قرار دارد و هم تعداد مراجعین کمتر از باقی ایام سال می باشد به همین دلیل می توانید با خیال راحت برای تماشای حمام وکیل اقام نمایید. ولی اگر تمایل دارید در تابستان و ماه های گرم به شیراز بروید نیز بهت است در وسط تابستان برای این منظور اقدام نکنید چرا که هوای گرم شما را آزار خواهد داد.
بهتر است قبل از مراجعه به یک جاذبه گردشگری همانند موزه مردم شناسی شیراز ابتدا اطلاعات لازم درباره بازه زمانی که آن بنا باز می باشد و هم چنین هزینه ورودی را بدانید تا در صورت مراجعه سردرگم نشوید و بتوانید یک بازدید خوب را تجربه نمایید. در ادامه می توانید این دو مورد را درباره حمام وکیل مطالعه نمایید:
قیمت بلیط ورودی حمام وکیل: نفری 5000 تومان (با توجه به نوسان قیمت ها امکان تغییر رقم گفته شده در زمان مراجعه شما وجود دارد.)
ساعت کاری حمام وکیل: همه روزه به غیر از جمعه ها از 9 تا 19
در این حمام می توانید نقش و نگار های متنوعی را ببینید که هر کدام مضامین مخصوص به خود را دارد. این نقوش طرح هایی بر روی آهک بوده که هر سری از آن ها در دوره پادشاهی خاص به وجود آمده است. مثلا تصاویر داستانی مربوط به دوران قاجار می شود و نقوش گلدانی به دوران زندیه تعلق دارد. مضامین مربوط به نقش و نگار های متفاوت این حمام تاریخی را می توان به موارد زیر تقسیم بندی نمود:
اگر تصمیم دارید در سفرتان به شیراز از حمام وکیل دیدن نمایید بهتر است از جاذبه های اطراف آن نیز دیدن کنید تا از سفرتان نهایت لذت را ببرید. برای مثال در نزدیک ترین فاصله به موزه مردم شناسی شیراز می توانید از موارد دیگر مربوط به این مجموعه نیز دیدن نمایید تا در قسمتی از تاریخ مربوط به این سرزمین قدم بردارید. از جاذبه های اطراف حمام وکیل می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این جاذبه به عنوان یکی از دیدن های تاریخی ایران به شمار می رود که با کاربری مرکز خرید در دسترس می باشد. درواقع بازار وکیل به عنوان یکی از مهم ترین بازارها و مراکز خرید شیراز به حساب می آید که نباید قدم بر داشتن درون آن را از دست بدهید. این بازار دارای انواع کالا ها و خدمات می شود تا بتوانید از هر کدام که خواستید برای خود استفاده کنید یا برای عزیزانتان به عنوان سوغات تهیه نمایید. البته معاشرت و صحبت کردن با مردم بومی شیراز که درون بازار مشغول کار می باشند نیز از دیگر زیبایی های بازار وکیل می باشد. اگر به این بازار رفتید مسقطی های سنتی شیراز را از دست ندهید. فاصله بازار وکیل تا حمام وکیل یک مسافت تقریبا 2 کیلومتری می باشد.
از دیگر بنا های متعلق به زمان سلسله زندیه می توان به این مسجد اشاره کرد که بسیار نزدیک به حمام وکیل ساخته شده است. معماری به کار رفته در ساخت این مسجد منحصر به فرد و بسیار جذاب می باشد. ستون های استفاده شده در این مسجد به طور قابل توجهی زیبا هستند و به عنوان سوژه تصویر برداری همیشه مورد توجه افراد قرار گرفته اند. مسجد وکیل شیراز در سال 1311 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسمی رسید. در این مسجد سه طاق بسیار زیبا با نام های طاق سردر ورودی، طاق مروارید و طاق ورود به شبستان اعظم دارد. اگر به این منطقه رفتید تماشای این جاذبه را به هیچ عنوان از دست ندهید. فاصله مسجد وکیل تا حمام وکیل تقریبا 300 متر است.
یکی دیگر از بنا های تاریخی به جای مانده از دوران زندیه، ارگ کریم خان زند می باشد که در سال 1351 در لیست آثار ملی ثب شد. ارگ گفته شده در زمان سلسله زندیه به عنوان مکان اقامتی کریم خان بود و دلیل نام گذاری آن نیز همین موضوع می باشد. این ارگ مساحتی معادل 4000 متر مربع داشته و برج های درون آن نیز ارتفاعی 14 متری دارند. ارتفاع دیوار های ارگ نیز به 12 متر می رسدکه برای دفاع بسیار مناسب بودند.
درون ارگ کریم خان زند ایوان ها و اتاق هایی قرار گرفته که در مراجعه به آن نباید تماشای آن ها را از دست بدهید. اگر برای تماشای حمام وکیل اقدام کردید بهتر است به ارگ کریم خان یا باغ عفیف آباد که از دیگر مناطق دیدنی این شهر است نیز مراجعه کنید چرا که در حدود 1.5 کیلومتر با آن فاصله دارد. فاصله ارگ کریم خان زند تا حمام وکیل نیز تقریبا 1.8 کیلومتر می باشد.
حمام وکیل در زمان ساخت با کاربری همان حمام عمومی رونق داشت و مورد استفاده قرار می گرفت. رفته رفته و با گذشت زمان ابتدا به سفره خانه تغییر کاربری داد و بعد از مدتی سازمان میراث فرهنگی دیگر اجازه استفاده از این بنا را نداد و آن را تبدیل به موزه کرد. این حمام با قدمت 260 سال به عنوا نیکی از پیشرفته ترین بناها در معماری شناخته می شود و به همین دلیل در بین مردم به شهرت رسید. بعد از معروف شدن تبدیل به یک جاذبه گردشگری شد و به عنوان یکی از بهترین موزه های شیراز مورد استفاده عموم قرار گرفت. موارد زیر می تواند علت تبدیل شدن موزه مردم شناسی شیراز به یک جاذبه گردشگری باشد:
برای رفتن به هر جاذبه ای بهتر است ابتدا اطلاعات مهم درباره آن را به دست آورید و بعد برای مراجعه به آن اقدام نمایید. موزه مردم شناسی شیراز نیز از این قاعده مستثنی نیست و در زیر می توانید مهم ترین اطلاعات مربوط به این بنای تاریخی را مطالعه کنید تا برای مراجعه به آن دچار مشکل نشوید.
تایم کاری: از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 9 تا 19
شماره تماس حمام وکیل: 32247646-071
قیمت بلیط: نفری 5000 تومان
نکته: در مناسبات خاص مثل شهادت ائمه یا رحلت امام نیز این مجموعه تعطیل می باشد.
شیراز یکی از شهر هایی است که امکان ندارد مسافران به کمتر از سه روز برای اقامت در این شهر قناعت کنند. هوای خوب و جاذبه های زیبای تاریخ و طبیعی در کنار مردم مهمان دوست برتری هایی است که در کمتر شهری در ایران وجود دارد. شما نیز اگر تصمیم دارید به شیراز سفر کنید بهتر است ابتدا برای محل اقامتتان اقدام کنید و سپس به این شهر بروید. بدین منظور کافیست به سایت لوکس ویلا مراجعه کنید و در صفحه اصلی به پنل اجاره ویلا و سوئیت بروید.
در این قسمت بعد از انتخاب شیراز به صفحه مربوط به ویلاهای این شهر خواهید رفت تا از بین گزینه های موجود یکی از ویلاها یا باغ ها را برگزینید. بهتر است قبل از اجاره باغ در شیراز ابتدا قیمت ها را ببینید و سپس برای رزرو آن با مشاورین لوکس ویلا تماس حاصل فرمایید. اگر در عید نوروز یا مناسبات خاص تصمیم گرفتید به این شهر سفر کنید بهتر است چند روز قبل از زمان مورد نظر برای رزرو ویلایتان اقدام کنید تا به دلیل شلوغی دچار مشکل نشوید.
این بنای تاریخی در بخش غربی بازار وکیل واقع شده است.
ساخت این حمام به سال 1187 قمری می رسد.
این حمام به دستور کریم خان زند در دوران زندیه بنا نهاده شد.
ایستگاه وکیل الرعایا نزدیک ترین می باشد.
[html_block id=”65993″]
استان فارس، شیراز، خیابان طلقانی، ضلع غربی بازار وکیل
۵/۰۰۰ تومان
ساعات بازدید از این جاذبه
شنبه
9 الی 19یکشنبه
9 الی 19دوشنبه
9 الی 19سهشنبه
9 الی 19چهارشنبه
9 الی 19پنجشنبه
9 الی 19جمعه
9 الی 19