برج رسکت

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

برج رسکت در استان مازندران و بخش دودانگه و در روستایی به نام رسکت قرار دارد. روستای رسکت در 40 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان مازندران یعنی شهر ساری قرار دارد. این برج زیبا علاوه بر دارا بودن ارزش تاریخی و هنری، یک ویژگی دیگر نیز دارد که شهرت آن را دو برابر کرده است. در این برج یک کتیبه به خاطر پارسی پهلوی ساسانی نیز وجود دارد. قدمت اصلی این برج به سده پنجم هجری قمری بازمی گردد. در این یادداشت به توصیف این برج زیبا می پردازیم و درباره آن اطلاعات جالب توجهی را ارائه می کنیم. با ما همراه باشید.

برج رسکت

برج رسکت ساری کجاست و مسیر دسترسی به آن

این برج در جنوب غربی ساری و در فاصله 40 کیلومتری این شهر واقع شده است. روستای رسکت این برج را در دل خود جای داده است. برای رسیدن به این برج باید به بخش دودانگه در استان مازندران رفت. اگر می خواهید از سمت ساری به سوی این برج، حرکت کنید باید در ابتدا وارد بلوار کشاورز شوید و از آنجا به جاده کیاسر بروید. مسیر خود را تا دو راهی ادامه دهید. با استفاده از تابلوهای راهنما وارد مسیر سد سلیمان تنگه شوید. از آنجا به خروجی روستای رسکت خواهید رسید.

آدرس برج رسکت ساری: استان مازندران، شهر ساری، جاده بالای رسکت

معرفی برج رسکت ساری

در جنوی غربی شهر ساری در استان مازندران، یک برج مدور وجود دارد که از آجر ساخته شده و قدمت آن به سده پنجم هجری قمری باز می گردد. سبک معماری این برج به شدت قابل توجه می باشد و در آن استفاده بسیار جالبی از علم هندسه به عمل آمده است. در این برج مقرنس کاری زیبایی انجام شده که در کنار تزئینات آجری جلوه به خصوصی به خود یافته است. کتیبه های موجود در این برج به دو خط پارسی پهلوی ساسانی و کوفی می باشند که متاسفانه به علت فرسایش، خواناییشان را از دست داده اند. یک نکته بسیار عجیب در خصوص این برج وجود دارد و آن این است که چگونه این برج بر روی شیب بسیار تند ساخته شده اما سال هاست که پابرجا باقی مانده؟! معماران این برج با هوشمندی، یک سکوی آجری در زیر این برج، تعبیه کرده اند و به این ترتیب آن را استوار ساخته اند.

مصالح این برج با از طریق تراشیدن سنگ های موجود در کوه های منطقه تامین شده اند. از طرفی، برای ساخت سکوی زیر برج نیز معماران مجبور شده اند تا سنگ های کوه را بتراشند و حفره ای در دل آن ایجاد کنند. شاید اگر مسئولان کشور ما در زمینه صنعت گردشگری کوشش بیشتری به عمل می آوردند و این برج به شهرتی جهانی دست می یافت. در ایتالیا برج کج پیزا، تبدیل به یکی از مشهورترین جاذبه های گردشگری شده است و سالانه افرادی زیادی از سراسر جهان برای دیدن آن می آیند. به همین خاطر برج پیزا تبدیل به یک منبع مالی در کشور ایتالیا شده است. برج رسکت ساری نیز بر روی شیب تند و کج یک کوه با استواری قد برافراشته است. همین امر می تواند توجهات بسیاری را برانگیزاند. اما متاسفانه در خصوص تبدیل آن به یک جاذبه گردشگری جهانی، اهمال رخ داده است. کتیبه پهلوی این برج را در ادامه می توانید ببینید.

کتیبه پهلوی برج رسکت

تاریخچه برج رسکت

طبق بررسی های باستان شناسی صورت گرفته روی این برج، می توان اینگونه حدس زد که احتمالا ساخت آن به سال 413 هجری قمری و دوران حکومت غزنویان بازگردد. متاسفانه کتیبه های موجود در این برج قابل خوانش نیستند و به همین خاطر، پیشینه اصلی بنا را به طور قطعی نمی توان حدس زد. با توجه به یافته های محلی می توان حدس زد که برج رسکت روی مقبره یکی از اعضای خاندان باوندیان ساخته شده است. خاندان باوندیان از جمله بازماندگان نسل اسپهبدان دوران ساسانی بوده اند که در زمان غزنویان بر مازندران، حکومت می کرده اند.

این خاندان در آن زمان، ترک آئین زرتشتی کرده بودند و به اسلام گرویده بودند ولی همچنان برخی از آئین نیاکانشان را به جا می آوردند. خاندان باوندیان در حدود 700 سال بر منطقه مازندران حکومت کردند. احتمالا یکی از اعضای این خاندان کهن ایرانی با نام شهریار ابن قارون در این برج به خاک سپرده شده است. در مرداد ماه سال 1312 خورشیدی این اثر مورد توجه مسئولان وقت قرار گرفت و آن را به ثبت ملی رساندند. عملیات مرمت این برج از سال 1356 آغاز شد و تا سال 1367 ادامه یافت. مرمت و احیاء دوباره این برج در سال 1396 دوباره انجام پذیرفت.

سبک معماری برج رسکت

این برج بنایی مدور و استوانه ای شکل دارد و با اتکا به سکوی سنگی که در زیر آن قرار دارد روی شیب تند تپه واقع شده است. ارتفاع این برج؛ حدود 18 متر است و محیط دایره ای که قاعده بنا را تشکیل داده، 15 متر است. در حد فاصل گنبد و بدنه برج، مقرنس کاری های زیبا و چشم نوازی دیده می شود. گنبد این برج، مخروطی شکل است. قطر بخش داخلی این برج، 57 متر می باشد و لب آن با آجرچینی و گچبری مزین گردیده است. بالای در برج، یک کتیبه مشاهده می شود که با گچ ساخته شده و در آن چهار سطر نوشته وجود دارد. سه خط اول این کتیبه به صورت کوفی ریحان است. یک کتیبه دیگر به خط پارسی پهلوی ساسانی می باشد.

ساعت بازدید و قیمت بلیط ورودی به برج

شما همه روزه در تمامی فصل ها و ایام سال، بدون پرداخت هیچ نوع هزینه ای می توانید از این برج بازدید به عمل آورید. هیچ محدودیت زمانی هم برای بازدید وجود ندارد. شاید این جملات در ابتدا خوشحال کننده باشند. ولی متاسفانه علت چنین آزادی در بازدید آن است که هیچ محافظت و نگهبانی از این بنا وجود ندارد. هیچ لیدر و راهنمایی در برج حضور ندارد تا اطلاعات کافی را در اختیار گردشگران بگذارد. اگر بلیط فروشی در آن اطراف برای بازدید وجود داشته شاید از طریق آن می شد هزینه های لازم را برای نگهداری، مرمت و تبدیل محیط اطراف آن به فضای ویژه گردشگری را تامین کرد.

برج رسکت

جاذبه های گردشگری ساری در اطراف برج رسکت

بر کسی پوشیده نیست که استان مازندران یکی از مهم ترین نقاط گردشگری کشور می باشد و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران به سوی این منطقه توریستی برای تفریح و آرامش گرفتن راهی می شوند. در هر نقطه از این استان، تعداد زیادی جاذبه گردشگری طبیعی و بعضا تاریخی وجود دارد. اگر مسافر مازندران هستید می دانید که جاهای بسیار زیادی در این استان برای تفریح و گردش وجود دارد. قطعا پس از سفر به این استان مقادیر زیادی هوای پاک در ریه هایتان ذخیره خواهید کرد و با کوله باری خاطره به شهر خود بازخواهید گشت. در ادامه یادداشت به معرفی چند نمونه از جاذبه های گردشگری ساری در اطراف برج رسکت می پردازیم.

سد سلیمان تنگه: این سد نیز مانند این برج در بخش دودانگه استان مازندران واقع شده است و فاصله کمی (حدود 24کیلومتر) با آن دارد. این سد در میان کوهستان های سرسبز واقع شده و یک دریاچه مصنوعی نیز در اطراف آن تشکیل گردیده است. مناظر اطراف سد به شدت زیبا و چشم نواز هستند. امکان بازدید و قدم زدن روی تاج سد سلیمان تنگه نیز وجود دارد.

تالاب روستامولا: این تالاب به عنوان یکی از مقاصد گردشگری با هدف زالو درمانی شناخته می شود. این تالاب در نزدیکی روستایی به همین نام و در دل جنگل قرار دارد. فاصله این تالاب دیدنی با برج رسکت در حدود 22 کیلومتر می باشد و در هنگام طی کردن این مسیر، مناظر بسیار زیبایی را مشاهده خواهید کرد.

باداب سورت: در منطقه باداب سورت چندین چشمه به حالت پلکانی و رنگارنگ وجود دارد که آب های موجود در آن خواص درمانی دارد. البته به غیر از خواص درمانی، چشمه های باداب سورت به حدی زیبا هستند که هر انسانی در طول عمر خود، حداقل یک بار باید از آن ها بازدید به عمل بیاورد.

اجاره روزانه آپارتمان در ساری

شهر ساری را همه به عنوان یکی از پرجاذبه ترین شهرهای ایران برای گردشگری می شناسند. بسیاری از گردشگران زمانی که به استان مازندران می آیند و چند نمونه از مقاصد گردشگری آن را برای تفریح برمی گزینند، برای چند روز سفر، برنامه ریزی کرده اند. طبیعتا یکی از مهمترین مسائل مربوط به سفر، داشتن اقامتگاهی امن و راحت است که بتوانند با خیالی راحت و خاطری آسوده از ایام سفرشان لذت ببرند. اگر شما هم مسافر استان مازندران هستید و به دنبال اجاره سوئیت در ساری هستید می توانید از طریق سایت لوکس ویلا در فرآیندی امن، معبر و قانونی اقدام نمایید. سفر خوشی داشته باشید.

سوالات متداول

 

آل باوند که بودند؟

خاندان باوندیان، از اسپهبدان ساسانی بودند که پس از اسلام نیز به مدت 700 سال بر مازندران حکومت کردند. یکی از بزرگان این خاندان در برج رسکت دفن شده است.

جاهای دیدنی ساری در اطراف برج رسکت را معرفی کنید.

باداب سورت، دریاچه چورت و سد سلیمان تنگه از جمله جاذبه های گردشگری ساری در اطراف رسکت هستند.

معنی رسگت چیست؟

این کلمه که با املای رسکت نیز رایج است اشاره به برجی در استان مازندران دارد.

آدرس برج رسکت کجاست؟

این برج در استان مازندران و در بخش دو دانگه در نزدیکی شهر ساری قرار دارد.

راهنما سایت

آدرس

استان مازندران، شهر ساری، جاده بالای رسکت

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه