مناره آجری خرم آباد

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

مناره آجری خرم آباد یکی از جاذبه های گردگشری و توریستی و از جمله جاهای دیدنی لرستان است. همانطور که از نام این مناره پیداست، این پدیده تاریخی در استان خرم آباد قرار دارد و با زیبایی وصف نشدنی که به دیدگان گردشگران این منطقه هدیه می دهد، باعث شده تا مقصد بسیاری از گردشگران و مورخان و همچنین علاقه مندان به بنا های تاریخی ایران زمین باشد. مناره آجری خرم آباد نکاتی بسیار قابل توجه و همچنین شنیدنی را داراست که ما در ادامه به این نکات و جلوه های مختلف بنای تاریخی شهر خرم آباد به همراه آدرس دقیق برای دسترسی بهتر شما عزیزان می پردازیم و زیر ذره بین لوکس ویلا می بریم. با ما همراه باشید.

مناره آجری خرم آباد

مناره آجری خرم آباد کجاست؟

مناره آجری خرم آباد همانطور که پیش تر گفته شد در استان لرستان و در شهر خرم آباد قرار دارد که به یکی از جاذبه های گردشگری دیدنی این شهر بدل شده است. این مناره بطور مشخص تر در جنوب غربی شهر خرم آباد و در محله قاضی آباد واقع شده تا عزیزانی که قصد دیدن کردن از این جاذبه تاریخی کشور عزیزمان را دارند بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. البته لازم به ذکر است که این بنای تاریخی در پارکی به عنوان پارک شقایق،‌ که فضایی بسیار دلنشین و خانوادگی را داراست قرار داشته و به همین دلیل میزبان تعداد کثیری از اهالی شهر خرم آباد و همچنین گردشگران مختلف از جای جای ایران و حتی جهان بوده و خواهد بود.

برای دسترسی به مناره آجری خرم آباد،‌ مطلوب است که ابتدا خود را به شهر خرم آباد برسانید. در این شهر شما میتوانید از دو بخش شمالی و جنوبی به این مناره زیبا دسترسی پیدا کنید که در ادامه به طور دقیق این دو مسیر را با هم بررسی میکنیم.

مسیر شمالی برای رسیدن به مناره آجری خرم آباد: اگر شما از شمال شهر خرم آباد قصد عزیمت و دیدن کردن از این مناره تاریخی را دارید،‌ ابتدا می بایست خود را به یکی از دو اتوبان کریم خان زند یا خرم آباد – کرمانشاه برسانید. این دو اتوبان به نوعی در جوار یکدیگر قرار دارند که مسیری به سمت جنوب شهر خرم آباد را در خود دارا هستند. ولی دسترسی به مناره آجری خرم آباد از طریق اتوبان خرم آباد – کرمانشاه میتواند برای شما راحت تر باشد که هم در زمان خود صرفه جویی کرده و هم در طی مسیر از جاذبه های توریستی همچون دریاچه کیو،‌ قلعه فلک الافلاک و همچنین پارک شریعتی عبور کنید که به نوعی مسیری از دل شهر خرم آباد به شمار می آید و میتواند برای شما و همراهان گرامی تان سرگرم کننده تر باشد.

در اتوبان خرم آباد – کرمانشاه، مدت زمانی حدودا ۳۰ دقیقه ای به مسیر خود ادامه میدهید تا به بخش جنوبی این شهر برسید. در اواخر مسیر بلندای قامت مناره آجری توجه شما را بطور کامل به خود جلب میکند و نوید رسیدن شما به مقصد را میدهد. بعد از رد کردن پمپ گاز قاضی که در سوی دیگر اتوبان قرار دارد از اولین خروجی به سمت دسترسی محلی خارج شوید و به مسیر خود ادامه دهید تا دور برگردانی به سمت بلوار علوی را رد کرده، و به سمت پارک شقایق هدایت شوید. با رسیدن به این پارک شما به مقصد رسیدید که میتوانید از مناره آجری خرم آباد که تا قبل از رسیدن به پارک مطمئنا توجه شما را به خود جلب کرده، ‌از نزدیک دیدن کنید و لذت ببرید.

مسیر جنوبی دسترسی به مناره آجری خرم آباد: اگر شما از سمت جنوب شهر خرم آباد قصد دارید تا به مناره آجری این شهر برسید، بی شک مسیری کوتاه تر و راحت تری را ‌با توجه به مکان قرار گیری این مناره که در جنوب غربی شهر خرم آباد قرار دارد در پیش دارید. اما به هر حال از جاذبه های مختلف این شهر که چند نمونه از آنها در بالا ذکر شده، بی بهره می مانید. بطور کلی برای رسیدن به مناره آجری خرم آباد از سمت جنوبی این شهر شما ابتدا باید خود را به جاده اندیمشک – خرم آباد برسانید که ابتدای مسیر شماست. در این جاده به شمت شمال شهر مسیری حدودا ۱۰ الی ۱۲ دقیقه را طی نموده تا به ورودی محله ایرانمهر برسید. در خروجی به سمت این محله تغییر مسیر دهید و به راه خود ادامه دهید و در امتداد اتوبان حرکت کنید تا به نزدیکی پارک شقایق برسید تا مناره آجری توجه شما را به خود جلب کند. بعد طی کردن این مسیر شما به مقصد خود رسیده و میتوانید از این جاذبه دوست داشتنی و بی نظیر تاریخی استان لرستان و همچنین کشور عزیزمان دیدن کنید و در فضای مناسبی که پارک شقایق برای گردشگران و بازدید کنندگان از این بنای بی نظیر محیا کرده استفاده کنید.

مناره آجری خرم آباد کجاست؟

معرفی مناره آجری خرم آباد

همانطور که پیش تر گفته شد مناره آجری خرم آباد یکی از هزاران جاذبه گردشگری و دیدنی استان لرستان و به طور مشخص شهر خرم آباد است که دیدن کردن از آن برای علاقه مندان به بناهای تاریخی و گردشگری ایران خالی از لطف نیست. در شهر خرم آباد جاذبه های توریستی، تاریخی و گردشگری فراوانی وجود دارد که برای افرادی با قصد سفر و یا گذران تعطیلات مفرحی را دارند مقصدی بسیار مناسب به حساب می آید که مناره آجری نیز یکی از جاهای دیدنی خرم آباد محسوب می شود. این مناره با ارتفاعی ۳۰ متری و همچنین قطری قریب به ۴.۵ متر از جمله بناهای تاریخی و جالب توجه شهر خرم آبادکحسوب میشود. این مناره با توجه به معماری بی نظیر و ساختمانی تمام آجری تعجب بسیاری از مورخان را به خود جلب کرده و مانند بیشتر بناهای تاریخی این سوال برای آن نیز صدق میکند که چگونه مردمان گذشته بدون دارا بودن ابزا آلات و ماشین های ساختمانی امروزی،‌ بنایی با طول ۳۰ متر را تماما با آجر و مصالحی همچون گچ و سنگ ساخته و از آن استفاده میکردند و چگونه این بنا را ساخته اند که تا به امروز سرپا مانده، که همین سوال موجب شده تا گردشگران و علاقه مندان به آثار تاریخی ایران،‌ به این مناره توجه بسیاری داشته باشند.

مناره آجری لرستان

تاریخچه مناره آجری خرم آباد

طبق تحقیق مورخان و باستان شناسان، مناره آجری خرم آباد مربوط به قرن چهارم هجری بوده که در زمان حکومت دیلمیان ساخته شده است. این مناره برای نگهبانی و کنترل کاروان های بسیاری که از شهر خرم آباد امروزی که در قدیم نامی تحت عنوان شاپور خواست را داشته، مورد استفاده قرار میگرفت. در شب برای تردد بهتر افراد و به خصوص کاروان های مسافر در بالای این مناره آجری آتش روشن می شد تا کاروان های مختلف بتوانند مسیر خود را بهدرستی تعیین کنند و به سمت کاروان سرا های بسیار این شهر حرکت کنند. برخی دانشمندان و مورخان باور دارند که ارتفاع این مناره بیش از این بوده و به دلیل فرسایش و مرور زمان به ارتفاع امروزی خود رسیده است اما برخی دیگر نیز این نظریه را رد میکنند. در اصل مناره ها به برای مصارف مختلف ساخته میشدند که با گذر زمان جنبه مذهبی پیدا کردند، به طوری که بیشتر در نزدیکی مساجد از این بنا ها استفاده میشد. اما مناره آجری خرم آباد دلیل ساختی متفاوت داشت. علاوه بر نگهبانی، کنترل و هدایت کراوان ها، به دلیل اینکه در نزدیکی این مناره مکان های نظامی بسیاری در گذشته بود، این مناره در جهت استحکام بیشتر سازه های اطراف خود نیز کارایی داشت.

بطور کلی مناره آجری خرم آباد قدمتی ۹۰۰ ساله را تا به امروز با خود حمل میکند که جزء سرمایه های قدیمی کشورمان به حساب می آید. در سال ۱۳۷۸ و به همت سازمان میراث فرهنگی کشور، این بنا به ثبت میراث فرهنگی درآمده و برای نمایش به عموم گذاشته شد تا گردشگران و بازدید کنندگان مختلف از این بنای تاریخی و بسیار زیبا و اعجاب آور گذشتگان ایران زمین بازدید کرده و از معماری زیبا و جالب آن نیز بهره مند شوند.

مناره آجری خرم آباد

امکانات موجود در مناره آجری خرم آباد

از آنجا که شهر خرم آباد منطقه گردشگری بوده و اصلی ترین صنعت فعال در این منطقه و بطور مشخص منبع اصلی درآمد در این شهر، حضور توریستان و گردشگران به حساب می آید، برای راحتی حال بازدید کنندگان از بناها و جاذبه مختلف شهر خرم آباد، هموراه در نزدیکی آنها مکان های مناسبی مانند رستوران، کافه، سرویس بهداشتی و از این قبیل اماکن وجود دارد که مناره آجری خرم آباد نیز از این قائده مستثنا نیست. علاوه بر اینکه در اطراف این بنا امکاناتی از این دست وجود دارد،‌ به دلیل قرار گیری مناره در پارک شقایق این موضوع نیز لازم به ذکر است که شما میتوانید همراه با خانواده و همراهانتان به پیکنیک و گذران اوقاتی شاد در فضای سرسبز و پر آرامش این پارک بپردازید و علاوه بر دیدن کردن از مناره آجری خرم آباد، از تفریح در کنار عزیزان خود و همچنین استراحت در این مکان نیز بهره مند شوید.

نمای مناره آجری

جاهای دیدنی اطراف مناره آجری خرم آباد

همانطور که پیش تر گقته شد، شهر خرم آباد یکی از شهر های پر جاذبه و بی نظیر برای گردشگری و بازدید است که در جای جای این شهر مکان های دیدنی و توریستی بسیاری وجود دارد. اما بهتر است با برخی از جاهای دیدنی خرم آباد که در نزدیکی مناره آجری این شهر واقع شده آشنا شوید تا بعد از بازدید از مناره ذکر شده،‌ از بازدید جاذبه هایی همچون آسیاب آبی گبری، منطقه خضر و همچنین سنگ نوشته خرم آباد نیز بهره ببرید که در ادامه بطور کامل،‌ تک تک این جاذبه ها و فاصله آنان تا مناره آجری خرم آباد را مورد بررسی قرار میدهیم.

آسیاب آبی گبری: در زمان ساسانیان و در دوره ی اوج ایران زمین بنای به نام آسیاب آبی گبری ساخته شد. این بنا به صورت مکعب مستطیل با سنگ هایی تیشه خورده و قلوه سنگ احداث و برای استفاده های مختلف مانند کوبیدن غلات و از این دست مصارف به دست ساخت رسید. آسیاب آبی گبری تا زمان قاجار همچنان کارایی خود را حفظ کرده بود اما با توجه به آسیب های وارد شده در طول زمان به این بنای تاریخی، از رده خارج و تبدیل به یک جاذبه گردشگری و توریستی شد. البته لازم به ذکر است که این آسیب، به مرور با مرمت و بازسازی تعمیر شد اما به هر حال این مکان را به نوعی جاذبه گردشگری برای بازدید عموم بدل کرد. آسیاب آبی گبری در گذشته با نیروی ها طبیعی مانند آب و باد که بیشتر آب بود شروع به کار میکرد که با گذشت زمان و افزایش حجم استفاده از این بنا،‌ انسان ها و همچنین حیوانات همچون گاو و خر نیز در راه اندازی و استفاده از این آسیاب به کار گرفته شدند. فاصله این بنای تاریخی و دیدنی از مناره آجری خرم آباد تقریبا ۱۰ دقیقه است که شما میتوانید بعد از استراحت در پارک شقایق و دیدن کردن از مناره ذکر شده، از این بنای تاریخی نیز دیدن کنید.

آسیاب آبی گبری

منطقه خضر: در شهر خرم آباد منطقه ای سرسبز و بکر به نام منطقه خضر وجود دارد که مسافتی حدود ۴۰ هکتاری را در برمیگیرد. این مکان با توجه به جاذبه هایی همچون باغات خضر و قبرستان خضر همواره مقصد بسیاری از گردشگران مختلف واقع شده که قصد دارند از طبیعتی چشم و نواز و همچنین باغات میوه مختلف بهره مند شوند، قرار گرفته است. اما جذابیت های این منطقه به همینجا ختم نمیشود. در منطقه خضر باغ پرندگان بزرگی نیز قرار دارد که در آن نژاد های مختلف انواع پرندگن مانند طوطی،‌ طاووس،‌ انواع پرندگان خوش صدا مانند بلبل و غیره وجود دارد که در صنعت گردگشری این منطقه بسیار تأثیر گذار است و حتی این منطقه امکان اقامتی چند روزه را در اختیار شما عزیزان قرار میدهد. منطقه خضر فاصله بسیار کمی با مناره خرم آباد را دارا بوده که به همین دلیل به راحتی بعد از بازدید از این مناره میتوانید میهمان منطقه بی نظیر خضر شوید و از آب و هوا و نواحی سرسبز این منطقه چشم نواز بهره ببرید.

منطقه خضر، پارک بهشت

سنگ نوشته خرم آباد: در نزدیکی مناره آجری خرم آباد،‌ با فاصله ای قریب به ۱۵ دقیقه یکی از بنا های تاریخی و قدیمی این شهر واقع شده که برای مورخان و باستان شناسان مختلف از اهمیت بسیاری بالایی برخوردار بوده و به نوعی سند تاریخی شهر خرم آباد به حساب می آید. این بنا سنگ نوشته خرم آباد نام دارد. سنگ نوشته خرم آباد که بر روی قطعه سنگی با ارتفاع ۳.۵ متر نوشته شده به زمان حکومت سلجوقیان در ایران برمیگردد، با خط کوفی و به زبان ایرانی نوشته شده است. محتوای این سنگ نوشته راجع به احکامی در باب چراندن دام، گرفتن مالیات و همچنین برخی ممنوعیات شهر شاپور خواست یا همان خرم آباد امروزی است که با بسم الله شروع شده. این کتیبه سنگ نویسی شده در خیابان شریعتی شهر خرم آباد قرار دارد و همانطور که گفته شد نزدیک به مناره آجری خرم آباد است و به راحتی بعد از دیدن کردن از این مناره میتوانید سری به سنگ نوشته خرم آباد نیز بزنید.

سنگ نوشته خرم آباد

نکات مهم در بازدید از مناره آجری خرم آباد

برای اینکه شما عزیزان بتوانید از مناره آجری خرم آباد به خوبی و خیالی آسوده بازدید کنید و از زیبایی و اقتدار آن بهره مند شوید بهتر است نکات قابل توجهی را که در ادامه به آن اشاره میشود را رعایت کنید تا با آرامش خاطر از این بنای تاریخی ایران زمین بهره ببرید.

از جمله نکات مهم که لازم به ذکر است رعایت نظافت پاکیزگی در پارک شقایق است. به دلیل اینکه بیشتر افراد هماره با خانواده یا عزیزان خود، علاوه بر بازدید از مناره آجری به پیکنیک و گذران اوقاتی مفرح در کنار یکدیگر در این پارک میپردازند حفظ پاکیزگی این منطقه نکته ای بسیار حائز اهمیت است و اگر شما نیز قصد انجام این کار به همراه خانواده یا نزدیکان خود را دارید بهتر است به این نکته مهم توجه ویژه ای داشته باشید.

برخی افرادحرکتی ناپسند و ناشایست را به عنوان یادگاری و حتی نوشتن بر روی بعضی از بناهای تاریخی و مکان های زیبا از سرمایه های تاریخی کشورمان است انجام میدهند که این کار باعث می شود تا به جلوه ی بی نقص این بناها آسیب وارد شود و همچنین هزینه گزافی جهت مرمت و تعمیر آنها پرداخت شود. مناره آجری خرم آباد نیز در زمان نچندان دوری دست خوش این اتفاق تلخ بود که با همت سازمان گردشگری استان لرستان این مشکل از این بنای تاریخی حیرت آور پاک شد. پس شما نیز به عنوان بازدید کننده از این جاذبه گردشگری به شدت از انجام اینگونه فعل و انفعالات که باعث ایجاد جلوه ای ناخوشایند بر تن سرمایه تاریخی استان لرستان می شود خودداری کنید که این مورد نکته ای مهم در رابطه با بازدید از مناره اجری خرم آباد به شمار میرود که بهتر است به آن توجه بسیاری داشته باشید.

مناره آجری لرستان

بهای بلیط و بهترین زمان بازدید از مناره آجری خرم آباد

‌مناره آجری خرم آباد، همانطور که گفته شد برای بازدید عموم آزاد است و لازم به ذکر است که دیدن کردن از این جاذبه توریستی بهای بلیطی ندارد و کاملا رایگان می باشد. این مناره در تمامی روز های هفته و در همه ساعات روز آماده بازدید است که یکی از نکات مهم و مثبت این پدیده تاریخی است. برای بهره مند شدن هرچه بیشتر از این جاذبه و دیدن زیبایی های آن تمام اوقات روز مناسب می باشد. بطور مثال برای افرادی که علاقه دارند به عنوان مکانی تفریحی و جهت پر کردن اوقات فراغت به این منطقه عازم شوند صبح تا بعد از ظهر زمان مناسبی است که پکنیک کردن در پارک شقایق که مناره آجری در آنجا قرار دارد را هم میتوانند در برنامه تفریحی خود قرار دهند و همچنین برای افراد و علاقه مندان به بازدید از این جاذبه توریستی و دیدن جلوه پر اقتدار و باشکوه این مناره،‌ موقع تاریکی هوا و در شب نیز انتخاب مناسبی به شمار می رود تا شما با جلوه ای متفاوت از این مناره بسیار زیبا روبرو شوند.

مناره آجری خرم آباد

راهنما سایت

آدرس

خرم آباد، جاده اندیمیشک-خرم آباد، جنب زیرگذر میدان امام حسین، داخل پارک شقایق قاضی‌آباد

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه