مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه
اکثر مردم بر این باور هستند که پایتخت نشینان و ساکنان تهران اگر به دنبال طبیعت گردی باشند فقط باید عازم خطه شمالی کشور شوند، این طرز فکر کاملا اشتباه است. چرا که در نزدیکی پایتخت، حتی در کنار دود و دم و شلوغی و هرج و مرج، یک روستای آرام و زیبا جا خوش کرده است که ممکن است برخی از افراد هیچ آشنایی با آن نداشته باشند و حتی نام آن را نیز ندانند.
نام این روستای بکر و خوش آب و هوا روستای طاهرآباد بومهن است. در سمت چپ جاده تهران به دماوند شهری قرار دارد که در گذشته بخشی از دهستان های دماوند بوده است. شهر بومهن یکی از خوش آب و هوا ترین شهرهای استان تهران محسوب می شود و همین امر، باعث جذب گردشگران به این منطقه شده است. تهران تا بومهن ۵۴ کیلومتر فاصله دارد و همین نزدیکی باعث شده تا گردشگران با اجاره ویلا و سوئیت در بومهن روزهای آخر هفته خود را در آنجا بگذرانند.این شهر که در مسیر جاده هراز و فیروزکوه قرار گرفته است.
این منطقه دارای روستا های زیادی بوده و از میان آن ها می توان به روستای طاهرآباد بومهن اشاره نمود. در این مقاله به سراغ معرفی این روستا رفتیم تا اطلاعات لازم درباره آن را به دست آورید پس در ادامه این مطلب با لوکس ویلا همراه باشید تا اطلاعات کاملی را درباره روستای طاهرآباد بومهن به دست آورید و با آن بیشتر آشنا شوید.
روستای طاهرآباد که در گویش محلی تار آباد نیز خوانده می شود و به این اسم نیز معروف می باشد، در راستای خیابان حق وردیان، سه کیلومتری جنوب شهر قرار گرفته است. از نظر تقسیمات کشوری در دهستان گل خندان جدید واقع شده و در سال ۱۳۹۴ هجری شمسی نیز دهیاری در آن آغاز به فعالیت نموده است. عوارض طبیعی آن شامل کوه سیاه سنگ در جنوب، کوه دربندک در جنوب غربی، بلندی های مرغ جرون در شمال، و رود خانه فصلی سیاه رود در شرق می باشد.
یک رشته قنات به نام دیمه میانه نیز از زیر آزاد راه جدید عبور می کند. بخشی از اراضی روستا زراعی و باغی است و در نقاطی، رویش گاه های پراکنده به چشم می خورد. این اراضی از شرق به روستای گل خندان ، از غرب به روستای کرشت، از جنوب به روستای زرد ستان و از شمال به محدوده شهر منتهی می گردد.
در شمال شرقی روستا طاهرآباد، دره ای به نام آق دره و دشت کوچک و همواری به نام دیمه و در غرب دیمه نیز دره ای به نام یبیده یه همان یک بیده که به معنای یک درخت بید است، در غرب روستا مناطقی به نام های میرزا یوردی ، چال کز، قورته بلغه، در جنوب روستا، منطقه های گیل دره، گوی گدیک، آق دولایی و منطقه برج قرار دارد. پیش تر کارشناسان در محوطه تاریخی برج، آثار و بقایایی از دژ گل خندان را یافتند که فرضیه پیوند میان این دو مکان را تقویت کرد.
بنابراین، گمان می رود این محوطه در راستای اهداف دفاعی دژ گل خندان نقش ایفا می کرده است. همچنین ویرانه سازه ای قدیمی به نام قلعه پسر نیز در همین بخش از روستا طاهرآباد وجود دارد که وابسته بودن یا نبودن آن به محوطه برج روشن نیست. برخی از مناطق یاد شده در جریان ساخت و سازهای روز افزون از میان رفته و نام آنها تنها در یاد شمار کمی از کهن سالان مانده است.
سندی در پیوند با وجه تسمیه طاهر آباد در دسترس نیست، ولی همه نقل قول ها حکایت از این دارد که نام روستا مشتق از نام یک شاهزاده هندی به نام طاهر است که در یک روزگار تاریخی این منطقه را تسخیر نمود و نام خود را بر آن نهاد.
روستا طاهرآباد به جز محوطه تاریخی برج که در دهه ۱۳۶۰ خورشیدی ویران شد، دارای یک حمام و مسجد قدیمی نیز بوده که آنها نیز از میان رفته اند. بر پایه سرشماری سال ۱۳۷۵ هجری شمسی، ۱۳۶ نفر در روستا سکونت داشته اند و در واپسین سرشماری سال ۱۳۹۰ نیز جمعیت آن ۱۰۹ نفر اعلام شده است. به دلایل گوناگون هم اهالی به شهر مهاجرت کرده اند و هم مهاجرت به درون روستا رخ داده است.
نزدیکی به شهر، برخورداری از آب و هوای مناسب و سرسبزی برخی شهرنشینان را وا داشته تا در این منطقه ویلا سازی کنند، البته سکونت این افراد همیشگی نیست و به عنوان مهمانان فصلی شناخته می شوند. به مانند دیگر روستا های ایران، پیش از اصلاحات ارضی بزرگ مالکی رواج داشته است. همه زمین های کشاورزی و املاک طاهر آباد در مالکیت کسی به نام حسن بیرجندی سرتیشه ای بوده است که در آن روزگار ، امیر داراب گنجی ، ۱۱ سهم از ۱۲۰ سهم شش دانگ این اراضی را از او خریداری می نماید.
با اجرای قانون اصلاحات اراضی ، زمین های زراعی بر حسب نسق، بین ساکنان تقسیم شده و باغ ها در دست بزرگ مالک باقی ماند. البته پس از مرحله دوم اصلاحات ارضی همچنان بخشی از زمین های زراعی در مالکیت امیر داراب گنجی باقی مانده بود. با آغاز خیزش ۱۳۵۷، باغ ها هم بین رعیت ها تقسیم شد و در اختیار زارعین قرار گرفت. از نظر پیشینه سکونت ، خاندان کردبچه قدیمی ترین ساکنان طاهر آباد هستند که با گذشت زمان به شاخه های گوناگون تقسیم شده اند.
خاندان طاهر آباد عبارتند از : شاه محمدیان، طاهری، خرمایی، قانبیلی، پنج هزاری، ارزاقی و سرنی. بیشتر خانواده هایی که نام خانوادگی آن ها پنج هزاری بوده، نام خود را به صادقی نژاد تغییر داده اند. از دیگر اقوام این روستا می توان به فرهنگی ها اشاره کرد که آنها نیز از خاندان کردبچه می باشند. گویش ریشه ای خاندان کردبچه یا به عبارتی گویش بیشتر مردم نوع خاصی از ترکی محلی است که حتی برای بسیاری از ترک زبانان نیز قابل فهم نیست.
جمعیت ثابت و بومی روستا طاهرآباد حدود ۴۰ خانوار، اما جمعیت کُلی آن بیش از ۱۵۰ خانوار است. اهالی روستا طاهرآباد در گذشته به کشاورزی و دامداری اشتغال داشتهاند، اما امروزه کشاورزی کاملاً منسوخ شده است و تنها دو واحد دامداری و گاو داری در این منطقه به فعالیت مشغولاند. حرفۀ جدید باغداری، که کم و بیش در بیشتر روستا های اطراف وجود دارد، در این روستا، به سبب محدودیت اراضی و کمبود شدید آب رونق ندارد.
بیشتر مردان و جوانان روستای طاهرآباد در شهر بومهن و تهران دارای مشاغل خدماتیاند و برخی از آنان نیز در کارگاه های صنعتی و تولیدی کوچک فعالیت می کنند. برخی بر این باورند که گویش آنها با گویش مردم جنوب آذربایجان همانند است. همبستگی گویشی مردم طاهر آباد، فرضیه مهاجرت و یا تبعید آنان از یک مکان واحد را تقویت می کند. اقلیتی از اهالی با شهرت هایی چون سمیعی، وظیفه دوست و لطفی ، به ترتیب از تربت جام، سبزوار و روستای کاجان دماوند به اینجا کوچ کرده اند و برزگر ها نیز از گروه کرمانج هستند.
گفتنی است خانواده های ارمنی که جمعیت آنها در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی سه خانوار بوده است همچنان در این روستا زندگی می کنند. فعالیت های دامداری از گذشته تا کنون ادامه داشته است. یک تن از اهالی واحد دامپروری بزرگی را با گنجایی ۷۰۰ راس گاو و تولید روزانه بیش از ۱۵ تن شیر اداره می کند و فرآورده های آن را به کارخانه ها می فروشد. در زمینه پرورش ماکیان یک واحد مرغداری ۳۰ هزار قطعه ای در روستا فعال است. در بخش صنعت نیز فعالیت هایی در جریان است که نمونه ان کارگاه گنبد و گلدسته سازی است.
آب کشاورزی اهالی روستای طاهرآباد در گذشته از رود خانۀ سیاه رود تأمین می شده است، اما امروزه آب این رودخانه به سبب جاری شدن فاضلاب واحد های مسکونی، تجارتی، صنعتی و خدماتی شهر بومهن در آن، به شدت آلوده و غیر قابل استفاده است. آب آشامیدنی اهالی این روستا در دوران پهلوی اول از چشمه ای که در شرق روستا، و در زیر ارتفاعات غربی رودخانه وجود داشت، تأمین، و با ظرف به خانه ها حمل می شد.
پس از آن، در دوران پهلوی دوم، اهالی برای جبران کمبود آب، حلقه چاهی در نزدیکی این چشمه حفر، و از آن پس، آب را با لوله از چاه به مرکز روستا منتقل کردند. در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به سبب گسترش ساخت و ساز ها و آلوده شدن آب چاه، استفاده از آن ممنوع شد و اکنون آب مصرفی و آشامیدنی اهالی از تشکیلات آب شهر بومهن، که از سد لتیان انتقال می یابد، تأمین می شود.
روستا طاهرآباد فاقد بافت تاریخی است و شمار بسیار کمی از خانه ها و بنا های تاریخی این روستا طی چند دهۀ اخیر تخریب، و به جای آن یک واحد دامداری احداث شده است. در گذشته جنوب روستا طاهرآباد، محوطۀ تاریخی و فرهنگی ای وجود داشت که به برج معروف بوده است. این محوطه احتمالاً در راستای اهداف دفاعی دژ گلخندان نقش ایفا می کرد.
بقایای این اثر تاریخی در دهۀ ۱۳۶۰هجری شمسی، با بهره گیری از قدرت ماشین آلات راه سازی کاملاً تخریب، و محل آن تسطیح، و واحد هایی مسکونی در آنجا ساخته شد و اکنون اثری از آن وجود ندارد. حمام تاریخی روستا طاهرآباد، که قدمت آن به اوایل دورۀ قاجاریه می رسید، نیز تا دهۀ ۱۳۶۰ هجری شمسی، مورد استفاده قرار می گرفت، اما به مرور، متروکه، و سپس کاملاً تخریب شد و اکنون دیگر اثری از آن باقی نمانده است.
روستا طاهرآباد تا اواخر دهۀ ۱۳۶۰ هجری شمسی، مدرسه نداشت و دانش آموزان برای ادامۀ تحصیل به روستا های شهرآباد یا گلخندان می رفتند. در ۱۳۶۸ هجری شمسی، مدرسه ای شش کلاسه در این روستا ساخته شد که اکنون نیز وجود دارد، اما از آن بهره برداری نمی شود و متروکه است.
بنای مسجد قدیمی روستا طاهرآباد بومهن در اواسط دهۀ ۱۳۵۰ هجری شمسی و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تخریب، و با افزودن زمین هایی به آن در اندازهای بزرگ تر نوسازی شد. این مسجد، که مسجد نبی اکرم صل الله نامیده می شود، در ابعاد ۸× ۸ متر با مصالح آجر، آهن و سیمان و در یک طبقه و نیم ساخته شده است و اکنون نیز از آن استفاده می شود.
نمای خارجی مسجد، سیمان تگری و سطوح داخلی آن، به جز قسمت ازاره که تا ارتفاع ۱۲۰ سانتی متری با سنگ های خاکستری رنگ پوشانده شده است، با گچ اندود شده، و فاقد تزیینات دیگر است. ورودی مسجد از سمت جنوب است و ایوانی با ۳ ستون فلزی در آنجا تعبیه شده، و سقف مسجد نیز به صورت مسطح پوشانده شده است.
این روستا همچنین، حسینیه ای به نام ثارالله دارد که با ابعاد ۲۷×۱۳ متر در دهۀ ۱۳۷۰ هجری شمسی بنا نهاده شد. این ساختمان با مصالح سنگ، آجر، سیمان و با اسکلت فلزی در دو طبقه و زیر زمین ساخته می شود. طبقۀ زیر زمین مختص تأسیسات، طبقۀ اول حسینیه، و طبقۀ دوم آن سالن اجتماعات عمومی است و فعالیت های فرهنگی و مراسم مناسبت های دینی، مذهبی و ملی در آنجا برگزار می شود. سقف بنا با خر پای فلزی و ورق گالوانیزه، شیروانی، پوشیده شده، و بدنۀ خارجی بنا فعلاً در حد سفت کاری، و آجری است و گفته می شود اهالی قصد دارند آن را با سنگ گرانیت تزیین کنند.
در شمال شرقی روستا طاهرآباد منطقه بومهن، دره ای به نام آق دره که معنای آن درۀ سفید است، و نیز دشت کوچک و نسبتاً همواری وجود دارد که به آن دیمه یا دیمزار می گویند. در غرب روستا، مناطقی به نام های میرزا یوردی که یورت یا یورد به معنی خیل، محل برپایی چادر دامداران است، چالِ کزکه به چال درخت گز می گویند، قورته بلاغه یعنی چشمۀ گرگ، و در جنوب غربی، مناطقی به نام های گدوک داله به معنی پشت گردنه و غفر بلاغه یعنی چشمۀ غفور، قرار دارد.
در جنوب روستا، منطقه های گیل دره که درۀ گِل که در آنجا گل سفید رنگی وجود داشت که از آن گل برای سفید کردن خانه ها و ساییدن و سفید کردن ظروف مسی و آهنی استفاده می شد، گوی گدیک یعنی گردنۀ سبز، آق دولایی که تپۀ سفید پرتگاه می باشد و منطقۀ برج واقع شده است. این مناطق در جریان ساخت و سازهای روزافزون اراضی و مراتع اطراف روستا به کلی محو شدهاند و تنها افراد کهن سال روستا نام آنها را می دانند.
اراضی و مراتع حد فاصل روستا های اطراف نیز به طور کامل مورد ساخت و ساز قرار گرفته، و همۀ آنها یکپارچه شدهاند. این وضعیت برای روستا های واقع در شیب دامنه های ارتفاعات شرقی و غربی رودخانۀ سیاه رود از نقاط دیگر بیشتر است. اهالی روستا طاهرآباد در جریان جنگ عراق با ایران، ۵ تن شهید تقدیم میهن کردهاند. گفته می شود بیشتر اهالی بومی و اصیل این روستا اهل حقاند.
با وجود کمبود های زیاد این منطقه، روستای طاهرآباد دارای مزایای مختلفی بوده که می توان به عواملی هم چون کشت صیفی جات، وجود درختان گردو، زردآلو و سیب و هم چنین غلات اشاره کرد. این روستا دارای مدرسه های ابتدایی و راهنمایی، مرکز مخابرات، مسجد، خانه بهداشت، بانک تجارت، زمین فوتبال، نانوایی، بازار روز، رستوران، حسینیه و… می باشد که همگی شرایط زندگی یا اجاره ویلا را به خوبی فراهم کرده اند.
هم چنین از دیگر مزایای این روستا برای سرمایه گذاری می توان به مواردی که پیش تر نیز به آن ها اشاره شد ولی بسیار مهم هستند اشاره کرد همانند نزدیکی به پایتخت و نزدیکی به جاده های اصلی هراز و فیروز کوه که این دو مورد از موارد بسیار مهم در مهاجرت افراد به این منطقه و سرمایه گذاری برای پروژه های عمرانی و هم چنین ویلا سازی اشخاص می باشند. شاید وجود این امکانات باعث شده تا گردشگران نگاه ویژه ای به روستا طاهرآباد بومهن داشته باشند و حتی اگر این منطقه مقصد آن ها نباشد برای دیدن آن اقدام کنند.
همچنین شما هنگام بازدید از این مکان نگران بی حوصلگی و حوصله سر رفتن در این روستا نباشید، چرا که برای هر سن و سالی تفریحاتی ویژه مانند کوهنوردی و طبیعت گردی دارد که می توانید ساعت ها از آن لذت ببرید و سرگرم باشید. هر چند اگر به طبیعت علاقمند باشید، تفریحات این سفر برای شما هیجان انگیز تر خواهند شد.
روستای زیبای طاهرآباد دارای تفریحات فوق العاده و بی نظیر در عین حال ساده برای مسافران و گردشگران است و همین امر باعث شده است تا گردشگران و مسافران زیادی به این منطقه جذب شوند و طرفدار آن باشند.
اگر شما نیز جزو علاقمندان به عکاسی هستید، پیشنهاد می شود حتما به این منطقه زیبا و دوست داشتنی سر بزنید و عکس های فوق العاده زیبایی را در آن ثبت نمایید. در روستا طاهرآباد، مناظری را خواهید دید که زبان از گفتن زیبایی های آن قاصر است و مانند این منظره ها را فقط در کارت های پستال خواهید دید، پس فراموش نکنید که در این سفر به یاد منادنی، حتما دوربین عکاسی خود را به همراه ببرید.
گزینه های بسیاری برای طبیعت گردی در اطراف روستا طاهرآباد وجود دارد که از بین آن ها می توان پیک نیک و دوچرخه سواری در مسیر کوهستانی طبیعت را نام برد. همچنین می توانید گزینه ی پیمایش در این طبیعت بکر و کوه نوردی در قله های کوچک منطقه را نیز انتخاب نمایید و از آن نهایت لذت را ببرید. برای طبیعت گردی و کوهنوردی در این منطقه زیبا و سرسبز، می توانید با خودرو شخصی و یا به صورت پیاده به سمت ارتفاعات بروید و در آنجا به گشت و گذار و طبیعت گردی بپردازید.
این روستا که از توابع بومهن می باشد از نظر آب و هوایی تفاوت زیادی با شهر بومهن ندارد. آب و هوای روستای طاهرآباد به دلیل نزدیکی به باغات مختلف و هم چنین نزدیکی به کوهستان در فصول گرم سال یعنی بهار و تابستان بسیار دلپذیر و مطبوع می باشد. در روز های سرد سال آب و هوای بومهن و روستای طاهرآباد برفی و سرد می شود و کسانی که در این منطقه برای خودشان ویلا ساخته اند در این مدت برای زندگی در ویلا اقدامی نمی کنند.
در پاییز نیز اوضاع به همین منوال است ولی به نسبت زمستان مطبوع تر می باشد. بخش شمالی بومهن به دلیل هم جواری با مازندران، به عنوان یک بخش ییلاقی شناخته می شود و در زمستان ها بارش های زیادی را رقم می زند. به طور کلی آب و هوای روستای طاهرآباد و بومهن در اغلب روز های سال دلپذیر و مطبوع می باشد. در یکی دو سال اخیر کمی از آلودگی پایتخت به این منطقه نیز سرایت داشته است ولی در بیشتر اوقات سال این ناحیه تمیز و پاک بوده و هوای سالمی دارد.
در فصول پاییز و زمستان افراد برای اسکی به پیست آبعلی می روند و همین موضوع باعث شلوغی و ازدحام جمعیت در بومهن می شود که این قضیه سبب می شود تا به دنبال اجاره ویلا باشند و از ویلا های روستای طاهر آباد نیز استفاده نمایند. شما نیز می توانید بدین منظور برای اجاره ویلا اقدام نمایید.
سوغاتی که می توانید برای خانواده یا دوستانتان از روستا طاهرآباد تهیه نمایید، انواع محصولات باغات همانند زردآلو، گردو، سیب و گیلاس می باشد. هم چنین دیگر سوغاتی ها مثل نان های محلی و حلوا های خوش طعم نیز وجود دارند که بسیار مناسب برای سوغات هستند. از دیگر مواردی که به عنوان سوغات در روستای طاهرآباد به شمار می رود، صنایع دستی مانند نمد یا گلیم می باشد که در کنار یادگاری هایی هم چون منبت و معرق کاری ها بسیار کاربردی اند.
روستای طاهرآباد بومهن هم چنین به دلیل داشتن طبیعت زیبای خود توانسته در جذب مسافر خوب عمل کند و به همین دلیل خرید سوغات تبدیل به یک منبع درآمد برای مردم بومی این منطقه شده است و شما با خرید محصولات آن ها به اقتصاد روستا نیز کمک خواهید کرد.
طبیعت زیبا و چشم نواز این روستا، زبانزد همه است و هرچقدر از زیبایی های این طبیعت بگوییم، باز هم حرف برای گفتن داریم. اگر بخواهیم طبیعت بکر روستای طاهرآباد بخش بومهن را در یک جمله توصیف کنیم، اینگونه می گوییم که طبیعت و سرسبزی مازندران را با مناطق کوهستانی پایتخت ترکیب کنید و از آن لذت ببرید.
در واقع دیدن این دو منظره زیبا و چشم نواز، دیدن قطعه ای از بهشت را برایتان مجسم خواهد کرد. مناظر کوهستانی تماشایی، هوایی که همانند روز اول خلقت زمین پاک و دوست داشتنی است، رودی خروشان که از دل روستا عبور میکند، دشت های پوشیده از گل های لاله، دامنه های پوشیده از گیاهان دارویی مختلف، همه این ها دست به دست هم داده اند تا به گونه ای طبیعت این روستا را بیان کنند که گویی خداوند نعمت را بر مردم این روستا تمام کرده است.
همان طور که گفتهش شد، در جای جای این روستای بکر و حیرت انگیز، درختان گردو، گیلاس، آلبالو و سیب به چشم می خورند، تنوع شدید گیاهی این منطقه به این علت است که خاک منطقه طاهرآباد، بسیار حاصل خیز است و مناسب و مطلوب برای رشد انواع گیاهان می باشد.
در فصل تابستان نیز میوه های آلبالو و گیلاس های قرمز روی درختان سرسبز این روستا به چشم می خورند. اواخر تابستان و گردوزنی هم که حال وهوای خاصی دارد. هر چه به دل طبیعت بزنید، مناظر زیباتری انتظار شما را می کشند و شما را حیرت زده خواهند کرد. همچنین پرندگانی مثل عقاب طلایی، هما، کبک، چکاوک، هدهد و حیواناتی نظیر قوچ، میش و خرس قهوهای نیز در این منطقه زندگی می کنند که شاید در طول سفر برخی از آن ها را ببینید و تجربه ای فراموش نشدنی برایتان رقم بخورد.
قلعه تاریخی گلخندان: قلعه تاریخی گلخندان که با نام دژ ساسانی هفت دختر نیز شناخته می شود، یکی از جاهای دیدنی بومهن است که در روستایی تاریخی به نام گلخندان قرار دارد. قدمت این قلعه به دوره ساسانیان و قرن 14 هجری قمری باز می گردد. به لحاظ استراتژی نظامی در بالای یک تپه و در محل تلاقی دو رودخانه قلعه گلخندان را ساخته اند. تا به امروز تنها چیزی که از این قلعه تاریخی به جا مانده است، دیواره های آن می باشند که دارای ارتفاع 20 متر بوده و ساختمان داخلی قلعه تخریب شده است.
برای اولین بار نام این قلعه در کتاب تاریخ گیلان و دیلمستان سید ظهیرالدین مرعشی آمده که قدمت آن به قرن 9 هجری باز می گردد. در این کتاب آمده است که ملک کاووس که یکی از حاکمان محلی در عهد تیموری بوده، در مقابل حکومت مرکزی نافرمانی می کرده و در پی آن به این قلعه پناه برده است.
امامزاده سلطان مطهر بومهن: یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری در هر شهری، اماکن مذهبی آن می باشند. شهر بومهن نیز از این قاعده مستثنی نبوده و امامزاده سلطان مطهر که در نزیکی های مرکز این شهر قرار دارد، به عنوان جاذبه گردشگری بومهن شناخته می شود. اطراف این امامزاده را فضای سبز زیبایی فرا گرفته و بخش ورودی آن نیز در قسمت شرقی واقع شده است.
در واقع امامزاده سطان مطهر از نوادگان امام صادق علیه السلام می باشد. این امامزاده از بخش های شمال و شرق خود به خیابان روستا و از بخش های غرب و جنوب به بخش مسکونی بومهن و خانه آن منتهی می شود. گورستانی قدیمی در محوطه بیرونی این امامزاده قرار دارد که از دوره صفوی به یادگار مانده و یکی از نکات جالبی که در رابطه این سنگ قبرهای این قبرستان وجود دارد این است که علاوه بر نوشته، روی آن ها نشانه هایی برای افرادی که سواد ندارند وجود دارد. بدین گونه که روی سنگ قبر آقایان، شانه، مهر و تسبیح و روی سنگ قبر بانوان شانه و قیچی حک شده است.
پارک ها و بوستان ها: بومهن به عنوان یکی از شهرهای خوش آب و هوای اطراف تهران است که گردشگران زیادی را در تمام طول سال به سوی خود جذب می کند. یکی از جاهای دیدنی بومهن که گردشگران و بومیان بومهن آن را برای گذراندن اوقات فراغت و لذت بردن از طبیعت انتخاب می کنند، پارک ها و بوستان های بومهن می باشند که اکثر آتها در فاصله بسیار کمی از روستا طاهرآباد قرر دارند.
این پارک ها و بوستان ها شامل پارک چنار در خیابان لوران، پارک دانشجو در خیابان امام خمینی، بوستان برکت انقلاب، پارک شقایق مقابل شهرداری بومهن، پارک بهار در بلوار امام خمینی، بوستان جهاد در بلوار امام خمینی، بوستان باغ گردو در بخش جنوبی بومهن، پارک شادی در بلوار قریب است.
در جای جای این روستای گردشگری و بسیار زیبا و بکر فضا برای کمپینگ وجود دارد ولی برای کمپ کردن در روستا طاهرآباد بهتر است به صورت گروهی و با تجهیزات کامل و مناسب به کمپ کردن در این مکان بپردازید. بهترین زمان کمپینگ اواخر بهار می باشد زیرا در فصل های دیگر هوا بسیار گرم است و یا بارش باران وجود دارد و تحمل آن برای هر کسی راحت نیست همچنین حتما سعی هنگام بر پا کردن چادر های مسافرتی از جاده ی اصلی زیاد دور نشوید.
زیرا امکان گم شدن در جنگلی که دارای انواع حیوانات می باشد، زیاد است پس در کنار گروه خود بمانید تا موجب حراس و ترس خود و حیوانات منطقه نشوید.
همانطور که به آن اشاره کردیم، روستای طاهرآباد دارای آب و هوایی خنک و کوهستانی و ییلاقی می باشد. در نتیجه بسیاری از مردم فصول سرد سال را برای بازدید از طاهرآباد و سفر به آن انتخاب نمی کنند و بر این باورند که بهترین زمان بازدید از روستای زیبای طاهرآباد، فصل تابستان و اواخر فصل بهار می باشد که هوا در آن بسیار مطبوع بوده و پوشش گیاهی منطقه در سرسبزترین و شکوفاترین حالت خود قرار دارد.
در نتیجه اگر قصد بازدید از روستای طاهرآباد را دارید، پیشنهاد می شود در فصل تابستان به این منطقه سر بزنید تا هم از زیبایی گل و سرسبزی محیط استفاده کنید و با آن ها عکس های یادگاری بیندازید، هم بتوانید از گرما و شلوغی تهران خلاص شوید و از آب و هوای بکر و مطبوع این منطقه استفاده کنید.
روستا طاهرآباد از از دیدنی های بومهن می باشد که شما در هر نقطه از پایتخت بودید باید خود را به یکی از اتوبان های بابایی یا همت برسانید تا بعد از آن به جاده دماوند وارد شوید. یکی از مسیر هایی که برای رسیدن به این روستا می توانید از آن استفاده نمایید، آزاد راه تهران به پردیس می باشد. بدین منظور باید ابتدا وارد خیابان امام خمینی و در نهایت خیابان شریعتی به سمت بزرگراه صیاد شیرازی شوید.
بعد از آن با ادامه دادن بزرگراه شهید صیاد به آزاد راه تهران به پردیس وارد شده و به سوی روستای طاهرآباد برانید. بعد از رسیدن به بومهن به طرف جاده روستا بروید و تا مقصد مسیر را ترک نکنید. این مسیر بدون ترافیک یک ساعت طول می کشد تا به روستای طاهر آباد برسید. توجه داشته باشید این راه از خیابان امام خمینی تا روستا طاهرآباد بومهن می باشد ولی در هر نقطه از تهران یا بومهن بودید می توانید از طریق لوکیشن زیر خود را به مقصد برسانید.
آدرس روستای طاهرآباد بومهن: تهران، آزاد راه تهران به پردیس، بومهن، روستا طاهرآباد
برای اقامت در روستای طاهرآباد بومهن، گزینه های متعددی وجود دارد که کمپینگ و چادر زدن یکی از آنهاست. اگر شما نیز جزو علاقمندان به کمپینگ هستید و وسایل و تجهیزات کافی و لازم را دارید، در فصول گرم سال پیشنهاد می شود به کمپ کردن در این روستای بی نظیر بپردازید و از زیبایی های طبیعت لذت ببرید.
گزینه بعدی که برای اقامت در روستای طاهرآباد پیشنهاد می شود، اجاره سوئیت در بومهن است. با اجاره سوئیت در این روستای بی نظیر و زیبا می توانید با قیمتی به صرفه و اقتصادی، همزمان از یک اقامت راحت و زیبایی های بکر و طبیعی این روستا لذت ببرید و لحظاتی خوش را برای خود رقم بزنید.
در این زمینه، لوکس ویلا در کنار شماست تا شما را در انتخاب بهترین ها یاری کند و اقامتی راحت و خوش را به شما عزیزان هدیه دهد. کافی است به صفحه بومهن رفته و سوئیت مورد نظر خود را انتخاب کنید همچنین برای راهنمایی بیشتر و مشاوره می توانید با مشاوران تلفنی ما از طریق شماره تماس های داخل سایت در ارتباط باشید.
تهران، آزاد راه تهران به پردیس، بومهن، روستا طاهرآباد
رایگان
ساعات بازدید از این جاذبه
شنبه
24 ساعتهیکشنبه
24 ساعتهدوشنبه
24 ساعتهسهشنبه
24 ساعتهچهارشنبه
24 ساعتهپنجشنبه
24 ساعتهجمعه
24 ساعته