روستای زیارت

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

روستای زیارت روستایی زیبا و خوش آب و هوا در شمال ایران است که در شهر گرگان استان گلستان جای خوش کرده و زیبایی طبیعت آن زبان زد خاص و عام شده است. هر ساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی برای گردش، این طبیعت بی نظیر را انتخاب می کنند و به سمت آن روانه می شوند تا بتوانند طبیعتی سرسبز با آب و هوای مطلوب را از نزدیک لمس کنند. جاهای دیدنی گرگان بسیار متنوع و دلربا بوده که هر کدام از آن ها دارای جذابیت های خاص و منحصر به فرد خود می باشند که سبب می شوند حتی با دیدن تصاویر، به سمت آن ها جذب شوید و تصمیم به سفر به سمت آن بگیرید. در واقع روستای ییلاقی و زیبای زیارت درست همان جایی است که می توانید در آن ریلکس کرده و از تمام دغدغه ها و مشغله های کار و زندگی رها شوید و چند روزی را در دل طبیعت سپری کنید و برای ادامه کار و زندگی انرژی بیشتری جذب کنید. اگر اهل گردش و طبیعت گردی هستید، شهر گرگان از آن دسته جاذبه هایی است که باید به آن سفر کنید و گردش در طبیعت گرگان را تجربه کنید و یکی از بهترین خاطرات سفر و گردش را برای خودتان رقم بزنید. در ادامه این مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا با این روستای دلفریب زیارت که از زیباترین ییلاقات شمال کشور است، آشنا شویم.

روستای زیارت کجاست و مسیر دسترسی

روستای زیارت از خوش آب و هواترین روستاهای ییلاقی شمال ایران است که در استان گلستان و در محدوده شهر گرگان قرار گرفته است. این روستا از توابع دهستان استرآباد جنوبی محسوب می شود و حدود 12 کیلومتر با پارک جنگلی ناهارخوران فاصله دارد. اگر بخواهید تهران به سمت این روستای ییلاقی راهی شوید، حدود 430 کیلومتر مسافت وجود دارد که به مدت زمانی حدود 6 ساعت نیاز خواهید داشت تا آن را طی نمایید. برای آن که از تهران راهی این روستا شوید، بهترین مسیر استفاده از جاده فیروزکوه است.

در ادامه مسیر شهر قائمشهر را پشت سر گذاشته و از طریق جاده سیاهکل رود – مازندران به سمت گرگان مسیر خود را ادامه دهید. پس از آن که به شهر گرگان رسیدید، مسیر دسترسی به روستای زیارت را  از طریق جاده ناهارخوران شروع نمایید و در این جاده به مسیر خود ادامه دهید. سپس به یک میدان خواهید رسید که دو مسیر برای شما وجود دارد که شامل مسیر مرکز گرگان و روستای زیارت و مسیر برگشت به ناهارخوران می شود. پس از آن که به میدان رسیدید، وارد جاده ای می شوید که بایستی در آن حدود 7 کیلومتر رانندگی کنید تا به روستای زیبا و ییلاقی زیارت برسید. مسیری که برای رسیدن به این روستا طی می کنید نیز بسیار زیبا و سرسبز بوده و پس از آن که در این جاده حدود 7 کیلومتر پیش رفتید، وارد جاده ای سنگفرش شده می شوید.

در واقع این بخش از جاده درست در روستای زیارت قرار داشته و زمانی که وارد جاده سنگفرش شدید، داخل روستا قرار گرفته اید و می توانید از طبیعت بی نظیر روستا بهره مند شوید. این مسیری که توضیح داده شد، برای آن دسته از گردشگرانی است که قصد دارند با خودروی شخصی خود به این منطقه سفر کنند. در صورتی که بخواهید بدون استفاده از خودروی شخصی به این روستا بروید، می توانید خود را به شهر گرگان رسانده و با استفاده از تاکسی هایی که در ایستگاه سازمان آب گرگان قرار دارند، به سمت روستا بروید.

آدرس روستای زیارت: استان گلستان، شهرستان گرگان، بخش مرکزی، دهستان استرآباد جنوبی، روستای ییلاقی زیارت

روستای زیارت

آشنایی با روستای زیارت

روستای زیارت از خوش آب و هواترین و چشمنواز ترین روستاهای ییلاقی شمال ایران است که در طبیعت گرگان و در استان گلستان جای خوش کرده و با سفر به گرگان می توانید این طبیعت بی نظیر را از نزدیک لمس کنید و در زیبایی آن غرق شوید. ییلاق زیارت به قدری زیباست که در وصف نمی گند و تا آن را از نزدیک مشاهده نکنید، نمی توانید به زیبایی آن پی ببرید. در واقع طبیعت این منطقه به گونه ای است که هر گردشگری باید برای یک بار هم که شده به آن سفر کند و از طبیعت دلفریب آن بهره مند شود و بهترین فرصت را برای کمپینگ و چادر زدن در طبیعت فراهم آورده است.

روستای زیارت علاوه بر آن که خود یکی از بهترین جاهای دیدنی گرگان محسوب می شود، خود انواع جاهای دیدنی متنوع را در خود جای داده که گردشگران می توانند با سفر به این ییلاق که جزء زیباترین ییلاقات شمال ایران است، از آن ها هم دیدن کنند و گردشی در میان آن ها داشته باشند. ییلاقات شمال ایران از بهترین جاذبه های گردشگری و استراحتی برای فصل های نیمه اول سال و به خصوص فصل تابستان به شمار می آیند تا گردشگران با سفر به این مناطق بتوانند از هوای دلپذیر و خنک و آن ها بهره مند شوند و برای چند روزی از شهرها دور باشند.

تاریخچه روستای زیارت

روستای زیارت از قدیمی ترین روستاهای شمال ایران است که از توابع استر آباد جنوبی در بخش مرکزی شهرستان گرگان قرار گرفته و بر اساس منابع و مدارکی که به دست آمده اند، تاریخچه این روستا به قرن های گذشته می رسد. با اشاره به برخی از منابع تاریخی که از این روستا نام برده اند، قدمت بناهای تاریخی، قلعه ها و آبادی های آن به تاریخ 989 هجری قمری بازمی گردند. اگر پای صحبت قدیمی ها و اهالی روستای زیارت بنشینید، داستان ها و روایاتی را تعریف خواهند کرد که باور دارند این روستا که امروزه روستایی ییلاقی در دل طبیعت شمال محسوب می شود، در زمان های گذشته شهری بزرگ بوده که بر اساس اتفاقات نامعلوم، تنها چیزی که از آن باقی مانده، این روستای زیبا و کوچک است که به مرور زمان از وسعت آن کاسته شده است.

روستای زیارت را به عنوان یکی از 10 روستای ایران می شناسند که از بافت تاریخی ارزشمندی بهره می برد و حتی امروزه هم که به سراغ این طبیعت زیبا بروید، خانه های روستایی با بافت قدیمی و سنتی را خواهید دید که تماشای آن ها نیز لذت بخش می باشد. حدود 40 خانه در این روستا وجود دارند که قدمت آن ها به اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی می رسد و در میان طبیعت سرسبز روستا خود نمایی می کنند. محله هایی با نام های شهربت، محوطه پشتلام و کفترخوسه در این روستا وجود دارند که از محوطه های تاریخی زیارت به حساب می آیند و برای حفاظت از بافت تاریخی این روستا، به ثبت ملی رسیده اند.

طبقه اسناد و مدارکی که امروزه از تاریخچه و سرگذشت این روستا به دست رسیده اند، اهالی منطقه شهربت در جنگی که رخ داده بود، تسلیم نشدند و علی رقم این اتفاق، مردمانی که اهالی گرگان بودند خود را تسلیم نمودند. در واقع مردم این منطقه بر دین زرتشت خود پایبند بودند و قصد نداشتند از دین خود به دین اسلام بیایند. بر همین اساس، بسیاری از مردم بر این باور بودند که اهالی روستای زیارت که طابع دین زرتشت بودند، تلسم شده و منطقه آن ها نیز جزء مناطق طلسم شده محسوب می شد. اما تمام این موارد بر اساس گفته ها و روایاتی هستند که نقل شده و منبع معتبری برای آن ها وجود ندارد.

روستای زیارت

دلیل نامگذاری روستای زیارت گرگان

در رابطه با نامگذاری این روستا به نام زیارت، نظر و عقیده های مختلفی وجود دارند که از گذشته تا امروز به گوش رسیده اند. با شنیدن نام زیارت که برای این روستا انتخاب کرده اند، این گونه به نظر می رسد که شاید مردم برای زیارت این محل را انتخاب می کردند و نامگذاری آن دلیل مذهبی دارد. درست است که روستای زیارت دارای مکان های زیارتی و عبادتی بوده، اما دلیل اصلی نامگذاری روستا نمی باشد. از جمله مهمترین جاهای دیدنی و مکان های زیارتی روستای زیارت، بارگاه امامزاده عبدالله می باشد که در بافت سنتی این منطقه جای گرفته است.

بر اساس نظر دیگری که درباره دلیل نامگذاری ییلاق زیارت به دست رسیده، وجود یک آتشکده بزرگ در شهربت و محل اجتماع زرتشتیان است که محلی برای زیارت و قربانگاه بوده و این منطقه در زمان گذشته با نام شهربت شناخته می شد و تا سال ها آن را شهربت می خواندند. اما از آنجایی که دولت آل زیار این منطقه را به عنوان قلمرو خود انتخاب کرده بودند، در طول مدت زمان این نام به زیارت تغییر یافت. اما جالب است بدانید نام هایی همچون زیارت خسرو، زیارت خاصه رود و زیارات را نیز برای این منطقه به کار می برند.

جمعیت روستای زیارت

روستای زیارت که از زیباترین روستاهای شهر گرگان می باشد، از روستاهای مسکونی شمال ایران به حساب می آید و از گذشته تا کنون، مردمانی در آن زندگی می کنند. طبق آخرین سرشماری که در سال 1395 خورشیدی در این روستا صورت پذیرفت، جمعیت روستا 2.280 نفر و معادل 478 خانوار به دست آمده بود.

زبان مردم روستای زیارت

روستای ییلاقی زیارت که که در دهستان استرآباد جنوبی شهر گرگان واقع شده، جزء استان گلستان محسوب می شود و مردم آن با گویش زیارتی که از گونه های زبان طبری و زیر شاخه طبری استرآبادی به شمار می آید، صحبت می کنند. اهالی این روستا جزء گالش ها بوده، اما علی رغم آن که زبان مادری آن ها گونه ای مجزا از زبان مازندرانی است و زبان زیارتی نامیده می شود، خود را به عنوان مازندرانی می شناسند. طبق نظر برخی دیگر، زبان روستای زیارت، با نام زبان روستایی شناخته می شود و با همین زبان با یکدیگر سخن می گویند. گویش زیارتی بسیار شبیه به زبان فارسی بوده و تأثیرات واضحی از این زبان را می توان در گویش زیارتی مشاهده نمود و جوان های روستا با زبان فارسی نیز صحبت می کنند. برخی از رایج ترین اصطلاحاتی که در زبان مردم این روستا به کار می روند را در این بخش آورده ایم:

دله گیری: دله گیری اصطلاحی بود که حدود 50 تا 60 سال گذشته برای افرادی سودجو به کار برده می شد که دلال پوست سمور بودند. برای شکار سمور به این روستا رفتند و برای آن که مردم این روستا از شکار آن ها جلوگیری نکنند، مبلغ چشمگیری را به آن ها پرداخت کردند. از همین رو اهالی این روستا که به شغل کشاورزی مشغول بودند و درآمد کمی داشتند، آن ها نیز به سراغ دله گیری رفتند و در مقابل شکار سمور، مبلغ مناسب و چشمگیری دریافت نمودند. اصطلاح دله گیری را برای شغل های مقطعی، پر درآمد و دون پایه به کار می برند.

واش واش: اصطلاح واش واش برای واگذاری زمین در زمان های گذشته به کار برده می شد. در واقع واش واش بر پایه اعتماد بود و هیچگونه مدرک، امضا و قردادی در آن دخیل نبود و هر دو طرف به یکدیگر اعتماد متقابل داشتند و بدون متراژ، پلاک زمین و سند، زمین را در اختیار یکدیگر می گذاشتند. جالب است بدانید اهالی این روستان همچنان بر این روش پایبند هستند.

روستای زیارت

معماری روستای زیارت

همانطور که انتظار داریم، این روستای زیبا نیز همانند بسیاری دیگر از روستاهای ایران از بافت سنتی برخوردار بوده و بافت قدیمی خود را در بسیاری از نقاط خود توانسته تا کنون حفظ نماید. خانه های سنتی این روستا دارای سقف های خرپای چوبی بوده و ایرانیت، سفال، چوب و یا حلب نیز بر روی آن قرار می دادند. بخش هایی نظیر آشپزخانه و سرویس بهداشتی را در حیاط خانه قرار داده و ترتیب دیگر بخش های فضای داخلی خانه ها ابتدا ایوان، پذیرایی و سپس اتاق خواب ها بودند. جالب است بدانید برای ساخت این خانه ها بخشی به نام کارگاه بافندگی در نظر گرفته می شد که اغلب در زیرزمین خانه ها قرار داشتند.

اما برخی از خانواده ها از بخش کارگاه بافندگی، به عنوان آشپزخانه استفاده می کردند. در این بخش به آشنایی با سبک معماری و مراحل ساخت خانه های قدیمی روستای زیارت می پردازیم. برای ساخت خانه های کهن و قدیمی که هزاران سال گذشته در این روستا ساخته شده اند، در دسترس بودن خاک بکر منطقه را در نظر گرفته اند و برای همین امر، پی های 50 × 50 سانتی متر را در اطراف خانه ها حفر می کردند. در نهایت نیز چاهکی به ابعاد 120 سانتی متر در محل ستون ها حفر می شدند و زمانی که تخته سنگ را جای گذاری می کردند، ترازی آن ها صورت می پذیرفت.

بر اساس سبک معماری سنتی این روستا، ستون های خانه ها را کلاهک دار می ساختند و سپس دودکش را بر روی آن ها قرار می داند و توسط میخ های دو سر، استحکام می بخشیدند. در مراحل بعدی، عملیاتی همچون چوب ریزی، تخته ریزی و نال کوبی انجام می شدند. در ادامه کار، چوب ها را توسط گِل می پوشاندند و در طبقه فوقانی، ستون ها را به همراه بادبندهای ضربدری کار می گذاشتند. بعد از آن نیز ظرافت کاری ها را آغاز می کردند. سپس سقف خانه هایشان را گلکاری می کردند.

مردم روستای زیارت

مردمانی که در روستای زیبای زیارت زندگی می کنند بسیار خونگرم، مهربان و مهمان نواز می باشند و زمانی که گردشگران به روستای آنان سفر می کنند، از آن ها به گرمی پذیرایی می کنند. اهالی این روستا مسلمان شیعه جعفری بوده بوده و گالش می باشند که از اقوام طبری تبارها محسوب می شوند. اقوام طبری تبار که با زبان طبری نیز صحبت می کنند، مناطق کوهستانی رودسرد که از شرق استان گیلان آغاز شده و تا رامسر که در غرب استان مازندران قرار گرفته و همچنین استان گلستان را از خود کرده اند. گالش هایی که در این روستا زندگی می کنند، بر این عقیده هستند که گرگانی نبوده و مازندرانی می باشند.

روستای زیارت

شغل مردم زیارت

اهالی روستای زیارت نیز همانند بسیاری دیگر از روستاها به شغل هایی نظیر باغداری، کشاورزی و دامداری مشغول هستند و از طریق این فعالیت ها، اقتصاد شهر و خانواده خود را می گردانند. برخی دیگر از اهالی این روستا در زمینه های گردشگری، خدمات و صنایع دستی فعالیت دارند. از جمله محصولاتی که از طریق فعالیت های کشاورزی تهیه و تولید می شوند می توان به سیب زمینی، انواع صیفی جات، گندم و جو اشاره نمود.

هچنین گردو و فندوق نیز محصول فعالیت های باغداری روستای زیارت می باشند. در زبان طبری به شخصی که دامدار بوده و به پرورش گاو و گوسفند مشغول است، گالش یا گاولش می گویند. این واژه ریشه در زبان سانسکریت داشته که به شکل گئورکش تلفظ می شده و پس از آن که وارد زبان طبری گردیده، تغییراتی بر روی آن اعمال شده و به شکل گالش درآمده است.

آتشسوزی در روستای زیارت

در زمان پهلوی اهالی روستای زیارت از روستا اخراج شدند و شهرنشینی را برای این تبعید بهانه کردند و روستا دچار آتشسوزی گردید. پس از چندی، اتفاقات جدید باز هم گریبان گیر مردمان زیارت شد و بیماری وبا در میان اهالی روستا شیوع پیدا کرد و همچنین گرمای شدید و طاقت فرسایی در منطقه پدید آمد. در پی این موضوع چندین تن از اهالی این روستا جان خود را از دست دادند.

در این مدت زمان، قوانین بسیار سختی گذاشته شده بود و مردمی که تبعید شده بودند، به سختی توانستند به روستا بازگردند و برخی دیگر نیز روستاهای نزدیک زیارت مهاجرت کردند. از اینجا به بعد بود که این روستا، روی جدیدی از سکه را به خود دید و در سال 1342 هجری شمسی، اصلاحاتی بر قوانین اراضی و زمین های روستای زیارت اعمال گردید و تمام زمین ها سند دار شدند.

روستای زیارت

فرهنگ و آداب و رسوم مردم زیارت

مردمانی که در روستای زیارت زندگی می کنند نیز همانند بسیاری دیگر از روستاییان و اهالی دیگر شهرهای ایران، دارای فرهنگ، سنت و آداب و رسوم مخصوص به خود می باشند. از فرهنگ و رسوماتی که مربوط به مردمان زیارت می باشد می توان از لباس های محلی آن ها نام برد که بانوان روستای زیارت لباس های محلی که دارای قسمت هایی نظیر پیراهن، دامن چین دار و کوتاه، جلیقه یا نیم تنه، روسری به همراه کلاه زیر روسری که همگی از رنگ های شاد و زیبا تهیه شده اند می باشد و برای تزئین برخی از آن ها از پولک های رنگارنگ نیز استفاده شده است.

در سال های اخیر بسیاری از گالش های روستای زیارت، سبک زندگی سنتی را کنار گذاشته و به زندگی مدرن و امروزی روی آورده اند و برای گردش اقتصاد خود در شغل هایی نظیر کشاورزی و ساخت و ساز فعالیت دارند و بیشتر درآمد آن ها نیز از طریق فعالیت های کشاورزی می باشد. در ادامه به آشنایی با برخی از مراسم ها و آداب و رسوم مردمان روستای زیارت می پردازیم:

مراسم نوروزی در روستای زیارت

در روستای زیارت برگزاری مراسم عید نوروز بدین صورت است که بعد از انجام مراسم چهارشنبه سوری و مدت زمان 2 الی سه روزی که به مراسم نوروز مانده، به زیارت اهل قبور می روند. همچنین پس از تحویل سال نیز مردم این روستا برای شادی و تفریح خود به سراغ بازی هایی همچون تاب بازی و چلیک بازی به همراه قوم و خویشاوندان خود می رفتند و آغاز سال نو را حسابی جشن می گرفتند.

عید گردشی

مراسم عید گردشی در روستای زیارت بدین صورت است که پس از تحویل سال، بزرگان و ریش سفیدان به صورت دسته جمعی به همراه یکدیگر به بازدید از خانواده هایی اقدام می کردند که سال گذشته، عزیز خود را از دست داده بودند و با تبریک سال نو به بازماندگان آن ها، طلب آمرزش برای تازه درگذشته و آرامش برای اطرافیان او می خواستند. همچنین کودکان نیز به سراغ خانه های همسایه خود می روند و پس از تبریک سال نو، عیدی هایی نظیر شکلات، تخم مرغ و سنجد می گیرند.

روستای زیارت

مراسم آفتاب کنک

مراسم آفتاب کنک جزء مراسم های قدیمی این روستا می باشد که مردم این روستا در زمستان ها برای گرم شدن زمین آن را برگزار می کردند.

جشنواره فرهنگی

جشنواره فرهنگی از جمله مهمترین مراسم های فرهنگی این روستا می باشد که بسیاری از اهالی روستا و گردشگرانی که به این روستا سفر کرده اند، در مراسم نوروز به برگزاری آن می پردازند. محل برگزاری این مراسم در امامزاده عبدالله روستای زیارت است و در پی تبلیغ فرهنگ این روستا، انواع غذاهای سنتی، موسیقی محلی و بازی های محلی نیز نمایش داده می شوند.

سوغات و صنایع دستی روستای زیارت

خرید سوغاتی، یکی از لذت بخش ترین قسمت های سفر به هر شهر و روستایی از ایران می باشد. خوشبختانه بسیاری از شهرها و روستاهای گردشگری ایران که گردشگران زیادی در طول سال به آن ها سفر می کنند، دارای انواع سوغاتی ها و صنایع دستی می باشند که گردشگران می توانند از آن ها به عنوان سوغاتی و یادگاری تهیه کنند. مغازه های مختلفی در این روستا وجود دارند که انواع سوغاتی ها و صنایع دستی را می توانید از آن ها تهیه کنید. از مهمترین سوغاتی های روستای زیارت می توان به انواع لبنیات تازه اشاره نمود که از دام ها تهیه می شوند و شامل پنیرهای نرم و لطیف و تازه، کره، شیر، دوغ و کشک اشاره نمود. همچنین تخم مرغ محلی، سبزیجات تازه، نان داغ نیز از بهترین سوغاتی های این روستا محسوب می شوند.

همچنین میوه های تازه و صیفی جات تازه نظیر زرشک، گلابی جنگلی، گوجه فرنگی، اسفناج، رب آلو، خیار، لوبیا، ترشی آلو کندس، عسل تازه و غیره می باشند که به دلیل تازه و ارگانیک بودن، از طعم بی نظیری برخوردارند. مردم خوش ذوق و هنرمند این روستا، انواع صنایع دستی زیبا نظیر لباس های پشمی مانند کلاه پشمی، شلوار پشمی، ساق بند، رومیزی، رو فرشی، کیف دستی، شال، گلیم، جاجیم و غیره را تهیه می کنند که از زیباترین سوغات روستای زیارت بوده که می توانید با خرید آن ها، کمک به سزایی به اقتصاد روستا کرده باشید.

غذاهای محلی روستای زیارت

غذاهای محلی از خوش طعم ترین و لذیذترین غذاهای ایرانی هستند که می توانیم در سفر به هر شهر و روستایی، طعم بی نظیر آن ها را بچشیم. از انواع غذاهای محلی روستای زیارت می توان به شیر خشک، ماش آش، اسفناج ترشک، لوبیا ته چین، آش گزنه، ته چین اسفناج، آش ترشی، شیر برنج، پیاز اُ، قرت اُ، کدو قروتی، تم پخت با انار دان، ماست شوربا، ماش پیتی، کدو لقتی، ته چین کشمش، کدو پیاز داغی، ترش اُ، کدو قروتی و غیره اشاره کرد. اگر روزی به این روستا سفر کردید، حتما طعم غذاهای محلی روستا تجربه کنید.

روستای زیارت

امکانات و خدمات روستای زیارت

روستای زیارت که از روستاهای گردشگری و جذاب در شمال ایران می باشد و هر ساله گردشگران زیادی به آن سفر می کنند، انواع امکانات رفاهی و خدماتی نظیر کافه ها، رستوران ها، سفره خانه ها، اقامتگاه های بومگردی، هتل و مغازه در آن وجود دارند که گردش و اقامت را در روستا آسان کرده و گردشگران می توانند از مدت زمانی که در این روستا اقامت دارند و می خواهند به استراحت و گردش در زیارت بپردازند، لذت ببرند.

جاهای دیدنی روستای زیارت

روستای زیارت که خود یکی از زیباترین و گردشگری ترین جاهای دیدنی گرگان است و در طول سال، هزاران گردشگر به آن سفر می کنند، انواع جاذبه های دیدنی و جذاب را در طبیعت خود جای داده که گردشگران می توانند در طول سفر خود به بازدید از آن ها بپردازند. بازدید از جاذبه های دیدنی این روستا می تواند بسیار لذت بخش باشد و گردش در این طبیعت، شما را از تمام دل مشغولی ها و آلودگی ها دور کند. در ادامه این بخش از مطلب به آشنایی با جاهای دیدنی روستای زیارت می پردازیم تا اگر به این روستا سفر کردید، بتوانید به سراغ دیدنی های زیارت بروید.

چشمه آبگرم زیارت

زمانی که نام چشمه آبگرم زیارت را می شنویم، ناخودآگاه ذهنمان به سراغ چشمه های آبگرم سرعین می رود. اما خوب است بدانیم که چشمه های آبگرم در نقاط مختلفی از ایران وجود دارند که یکی از آن ها نیز در طبیعت روستای زیارت جای گرفته و با نام های چشمه آبگرم زیارت، گرماندو و چشمه زیارت شناخته می شود. این چشمه آبگرم در ضلع شرقی رودخانه خاصه رود واقع شده و به عنوان تنها چشمه آبگرم گلستان شناخته می شود و همانند بسیاری دیگر از چشمه های آبگرم ایران دارای خواص درمانی برای بیماری های مختلفی نظیر بیماری های پوستی و دردهای مفصلی می باشد.

چشمه آبگرم زیارت بسیار شفاف و زلال بوده و بو و طعم و یا رنگ خاصی ندارد. این چشمه آبگرم دارای 4 مظهر و محل خروجی بوده که فاصله آن ها به حدود 10 تا 20 متر می باشند. نخستین مظهر این چشمه از زیر یک تخته سنگ قرار داشته که کتیبه ای کوچک با ابعاد 15 ×  20 متر روی آن قرار گرفته و تاریخ 1035 هجری قمری با خط عربی بر روی آن حک شده است. دومین مظهر این چشمه نیز در فاصله 20 متری از جنوب نخستین مظهر قرار گرفته است. دو مظهر دیگر هم که در این محل وجود دارند، دارای فاصله حدودی 10 تا 15 متر از یکدیگر قرار گرفته اند.

آدرس چشمه آبگرم زیارت: استان گلستان، گرگان، روستای زیارت

روستای زیارت

آبشارهای روستای زیارت

آبشارهای متنوعی با ابعاد و ارتفاعات مختلفی در میان طبیعت زیارت جریان دارند که هر کدام از آن ها از زیبایی های خاصی برخوردارند و به عنوان جاذبه های گردشگری در این روستا شناخته می شوند. در ادامه به معرفی آبشارهای روستای زیارت می پردازیم:

آبشار دوقلو

در فاصله 5 کیلومتری از جنوب روستای زیارت و 19 کیلومتری جنوب گرگان، آبشاری زیبا و تماشایی در میان طبیعت سرسبز جای گرفته که با نام آبشار دوقلو یا آبشار انزوان شناخته می شود. این آبشار چشم انداز و منظره ای بسیار زیبا را برای طبیعتی که در آن قرار گرفته، پدید آورده است و از بهترین جاذبه های گردشگری روستای زیارت برای فصل های بهار و تابستان محسوب می شود.

همانطور که از نام این آبشار مشخص بوده، آبشار دوقلو دارای دو آبشار کنار یکدیگر بوده و ارتفاعی آن ها به 15 متر می رسند و پس از ریزش از صخره های پوشیده از خزه های سبز، به داخل حوضچه ای که در زیر آن ها قرار دارند، می ریزند و حوضچه ای پر آب و زیبا را پدید می آورند. برای رسیدن به آبشار دوقلوی روستای زیارت، بایستی حدود 15 دقیقه پیاده روی کنید که در طول این مسیر، 3 پل روی دره رودخانه را پشت سر گذاشته تا بتوانید به این آبشار برسید.

آبشارهای دره تل انبار

دره تل انبار که از زیباترین و سرسبزترین جاذبه های طبیعی روستای زیارت می باشد، تعداد 53 آبشار را در خود جای داده که 20 آبشار از آن دارای ارتفاعی حدود 10 متر و 2 آبشار دیگر نیز دارای ارتفاع 40 متری می باشند. از آنجایی که این آبشارها داخل دره تل انبار واقع شده اند، دارای مسیری نسبتا دشوار بوده و برای رسیدن به آن ها بایستی با تجهیزات کامل جهت فرود در دره و مهارت های فنی داشته باشید. از بهترین زمان های بازدید از آبشارهای دره تل انبار، فصل تابستان می باشد که سرسبزی اطراف آبشارها بیشتر و با طراوت تر می باشند.

آبشار خال دره

آبشار خال دره که جزء زیباترین آبشارهای روستای زیارت می باشد، در شرق این روستا و میان دره ای سرسبز و تماشایی جریان دارد. آبشار خال دره با نام آبشار جل دُره نیز شناخته می شود.

کوه های سرسبز زیارت

با توجه به آن که روستای زیارت دارای ارتفاع بیشتری نسبت به دیگر مناطق اطراف خود می باشد و جزء روستاهای ییلاقی شمال کشور شناخته می شود، اما اطراف آن را کوه های سرسبز و زیبایی فرا گرفته اند که بر زیبایی طبیعت روستا افزوده اند. این روستا از بخش شمال خود به ارتفاعات خمام شهر و بندسر، از شرق به کوه های خال دره، از غرب به کوه های کمرسر، ادیم و مازوکش منتهی می گردد. کوه های مختلف دیگری در اطراف این روستا وجود دارند که به شرح زیر می باشند:

  • کوه زارمنجی در شمال
  • کوه کلیچال در شرق
  • کوه کلاه گردان در شمال شرقی
  • کوه پیرزن چکل در شمال غربی
  • کوه سفیدآب در شمال غربی
  • ارتفاعات تاله (تالو) در جنوب غربی
  • کوه سردانسر در جنوب غربی

جنگل های انبوه و سرسبز زیارت

جنگل های سرسبز و انبوه از بهترین جاذبه های گردشگری روستای زیارت برای استراحت، تفریح و پیک نیک به شمار می روند و در تنوع بالایی در این طبیعت وجود دارند. جنگل های این روستا از نوع جنگل های هیرکانی بوده و از قدیمی ترین جنگل های جهان محسوب می شوند که در سفر به این روستا بایستی از آن ها دیدن کنید. از آنجایی که جنگل های هیرکانی از قدیمی ترین جنگل های ایران می باشند و قدمت آن ها به هزاران سال گذشته می رسد و در حفظ آن ها باید کوشا باشیم. جنگل های این روستا از سرسبزی و زیبایی بی نظیری برخوردارند و درختان انبوه و بلند قامتی در طبیعت آن ها قد علم کرده اند که بهترین فضا را برای استراحت و جنگل نوردی پدید آورده اند.

جنگل نوردی یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی است که می توانید در سفر به این روستا از آن بهره مند شوید و حتی بساط پیک نیک را به همراه خانواده و دوستان خود در دل جنگل بی اندازید و از دورهمی در طبیعت لذت ببرید.همانطور که گفته شد، روستای زیارت از طبیعتی ییلاقی و کوهستانی برخوردار بوده که جنگل های سرسبز و انبوهی در آن ارتفاعات وجود دارند که هر کدام از آن ها از پوشش گیاهی غنی بهره می برند. از درختان متنوعی که در این جنگل ها وجود دارند می توان به درخت توسکا، ممرز، ملچ، راش، بلوط و افرا اشاره کرد که سرتاسر این طبیعت را فرا گرفته اند.

جنگلی سرسبز در نزدیکی این روستا وجود دارد که به عنوان سومین ذخیره گاه درخت سرخدار در جهان شناخته شده و درختانی با برگ های دائمی و سوزنی شکل هستند که در تمام طول سال رنگ سبز آن ها تغییر نکرده و چوب داخل آن نیز به رنگ قرمز شاه بلوطی می باشد. جنگل های درختان انجیلی هم از زیباترین جنگل های این روستا می باشند که اگر در فصل پاییز به سراغ آن ها بروید، با صحنه ای بسیار زیبا و تماشایی از درختان مواجه خواهید شد و می توانید تصاویری زیبا را ثبت کنید. این جنگل ها در برخی از نقاط خود مرتفع تر و در برخی نقاط دیگر پستی و بلندی های مختلفی دارند که بر زیبایی آن افزوده و چشم اندازی شگفت انگیز را پدید آورده اند.

روستای زیارت

خانه های سنتی و پلکانی روستای زیارت

روستای زیارت، روستایی مسکونی در شهر زیبای گرگان می باشد که اغلب خانه های آن به سبک قدیمی و سنتی ساخته شده و در میان کوچه پس کوچه های جای گرفته اند و چهره ای زیبا و دل انگیز را برای این روستا پدید آورده اند. برای ساخت این خانه ها از طراحی دقیقی استفاده شده و به صورت پلکانی بر روی یکدیگر ساخته شده اند. همچنین برای ساخت این خانه ها از مصالحی نظیر سنگ و چوب استفاده شده است و برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل خانه ها، دیوارهای خانه ها را به صورت کرسی چینی ساخته اند.

خانه های پلکانی روستای زیارت، شباهت زیادی به خانه های پلکانی ماسوله داشته و منظره ای جذاب و تماشایی را برای این روستا پدید آورده اند. خانه های این روستا بدین صورت هستند که حیاط هر خانه، سقف خانه پایینی خود می باشد. اما متأسفانه در سال های اخیر که ساخت و ساز بناها و ویلاهای جدید در این روستا رواج پیدا کرده، چهره روستا در حال تغییر می باشد و زیبایی و صفای گذشته را ندارد و بافت قدیمی و سنتی و منظره های سرسبز و زیبایی روستای زیارت در حال نابودی هستند.

مکان های مذهبی روستای زیارت

مکان های مذهبی همچون امامزاده ها و زیارتگاه ها از اصلی ترین محل ها برای زیارت، عبادت و راز و نیاز می باشند که مردم برای حاجت روایی به سراغ آن ها می روند. روستای زیارت نیز همانند بسیاری دیگر از روستاها و نقاط دیگر ایران، دارای مکان های مذهبی بوده که در این بخش به آشنایی با آن ها خواهیم پرداخت.

امامزاده عبدالله

از معروف ترین مکان های زیارتی و مذهبی روستای زیارت، امامزاده عبدالله می باشد که در محدوده چشمه آبگرم زیارت قرار داشته و منظره ای زیبا برای این امامزاده پدید آورده است. در واقع امامزاده عبدالله از نوادگان امام موسی بن جعفر بوده و اهالی این روستا اعتقاد زیادی به آن دارند و برای عبادت، حاجت روایی و برگزاری مراسم های مذهبی به آن مراجعه می کنند. از آنجایی که ساختمان این امامزاده در کنار رودخانه قرار داشته، در سال های پیش سیلاب مهیبی در آن رخ داد که سبب ویرانی این منطقه گردید.

بعد از این اتفاق، اهالی این روستا در پی ساخت بنایی برای این امامزاده آمدند و مواردی نظیر صندوقچه چوبی که از گذشته به جا مانده بود را در بنای امامزاده قرار دادند. در اطراف بنای امامزاده عبدالله روستای زیارت، قبرستانی قدیمی و کهن وجود دارد که برخی از سنگ قبرهایی که در آن وجود دارند، قدمت آن ها به هزاران سال گذشته می رسند. یک درخت سرو قدیمی و بزرگ در نزدیکی بنای امامزاده عبدالله وجود دارد که از مهمترین ویژگی های این امامزاده به شمار می آید. این امامزاده دارای امکانات رفاهی نظیر محوطه مناسب برای چادر زدن مسافران، پارکینگ و سرویس بهداشتی می باشد.

آدرس امامزاده عبدالله روستای زیارت: استان گلستان، گرگان، روستای زیارت، کنار رودخانه

امامزاده صالح روستای زیارت

در قسمت میانی روستای ییلاقی زیارت، امامزاده به نام امامزاده صالح وجود دارد که اطراف آن پوشیده از گیاهان و درختان سرسبز بوده و از چهره ای زیبا و متفاوت برخوردار است. سال های گذشته مردم این روستا به بازسازی و مرمت بنای این امامزاده اقدام کردند.

روستای زیارت

امامزاده علی ابن جعفر یا امامزاده عظیم حسینی

یکی دیگر از امامزاده های روستای زیارت، امامزاده علی ابن جعفر می باشد که با نام امامزاده عظیم حسینی هم شناخته می شود. این امامزاده در ارتفاعات و منطقه ای سرسبز قرار گرفته و علاوه بر آن که جزء مکان های مذهبی روستای زیارت باشد، به دلیل بهره مندی از طبیعت زیبای اطراف خود، جزء جاهای دیدنی این روستا هم محسوب می شود. از آنجایی که امامزاده عظیم حسینی در ارتفاعات قرار داشته، اغلب کوهنوردان و طبیعت گردان می توانند به زیارت این امامزاده بروند.

امامزاده بابا قنبرسر

منطقه کلیه یزید که از مناطق زیارتی روستای زیارت به شمار می آید، در فاصله 1 کیلومتری از جنوب شرق روستا واقع شده که امامزاده ای به نام امامزاده بابا قنبرسر را در خود جای داده است. یک درخت بلوط کهنسال که قدمتش به حدود 1000 سال گذشته می رسد، در این آرامگاه قرار گرفته و از معروف ترین نشانه های امامزاده بابا قنبرسر می باشد.

تفریح در روستای زیارت

روستای زیارت از زیباترین و سرسبزترین روستاهای شمالی ایران است که علاوه بر زیبایی های طبیعی که در میان طبیعت خود جای داده، انواع تفریحات طبیعی را نیز برای طبیعت گردان و گردشگران فراهم آورده تا بتوانند از سفر خود به این منطقه دلنشین لذت ببرند. در ادامه این بخش به آشنایی با تفریحات روستای زیارت می پردازیم:

پیک نیک در طبیعت زیارت

پیک نیک در طبیعت، یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی است که می توان به همراه خانواده و یا دوستان، آن را تجربه کرد و خوشبختانه طبیعت روستای زیارت به قدری زیبا و سرسبز بوده که این امکان را فراهم آورده تا اگر به همراه خانواده و یا دوستان خود به این روستا سفر کردید، بتوانید بساط پیک نیک را در یکی از زیباترین و دل انگیزترین مناطق آن به راه بی اندازید و از طبیعت سرسبز و خوش آب و هوای اطراف خود، نهایت لذت را ببرید. طبیعت این روستا بسیار بکر و زیبا بوده که لذت پیک نیک در طبیعت را دو چندان کرده و هوای پاک و به دور از هر گونه آلودگی را می توانید استشمام کنید.

روستای زیارت

عکاسی در طبیعت زیارت

عکاسی در طبیعت، یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی است که بسیاری از افراد به آن علاقه مندند. طبیعت روستای زیارت بسیار زیبا و دلنشین بوده که در هر کدام از فصل های سال، دارای زیبایی های متفاوت و چشمگیری می باشند. در فصل های بهار و تابستان، طبیعت روستای زیارت را در سرسبزترین حالت خود خواهید دید و می توانید عکس هایی بسیار زنده و با رنگ های زیبایی را ثبت کنید. همچنین فصل پاییز هم که به عنوان پادشاه فصل ها شناخته می شود، طبیعت روستای زیارت را به هزار رنگ تبدیل کرده و تصاویری که در این فصل می گیرید، می توانند بسیار زیبا باشند.

کوهنوردی در ارتفاعات

کوهنوردی از جمله محبوب ترین تفریحات برای طبیعت گردان و کوهنوردان بوده و در اغلب مواقع به دنبال طبیعتی هستند تا بتوانند از کوهنوردی در آن لذت ببرند. خوشبختانه روستای زیارت از آن دسته روستاهای ییلاقی گرگان می باشد که ارتفاعات مختلف و زیبایی در آن وجود دارند که از چشم انداز بسیار زیبایی برخوردارند و به عنوان بهشتی برای کوهنوردان و طبیعت گردان شناخته می شود. روستای زیارت که در میانه یکی از قدیمی ترین مسیرهایی که شاهرود و فلات مرکزی ایران را به دریای خزر متصل می کند، قرار گرفته و امروزه مورد توجه بسیاری از کوهنوردان قرار گرفته است و برای صعود به ارتفاعات، به سراغ این منطقه می روند.

همانطور که طبیعت گردی از لذت بخش ترین تفریحات در طبیعت می باشد، کوهنوردی نیز با استفاده از مهارت ها و تجهیزات کامل هم می تواند برای کوهنوردان لذت بخش باشد. اغلب ارتفاعات روستای زیبای زیارت سرسبز بوده و لذت کوهنوردی و صعود به ارتفاعات را دو چندان کرده است.

استراحت در طبیعت

طبیعت این روستا جان می دهد برای آرمش گرفتن. اگر به دنبال طبیعتی هستید که بتوانید از تمام شلوغی ها، دغدغه ها و آلودگی ها به سمت آن پناه ببرید و از آرامش و هوای پاک و دلپذیر آن لذت ببرید، طبیعت زیارت از بهترین جاذبه هایی است که می توانید آن را انتخاب کنید. در برخی از مواقع تنها صدایی که در این طبیعت می پیچد، صدای باد و پرندگان می باشد.

لذت چیدن میوه های تازه و گیاهان کوهی

جنگل های سرسبز و مختلفی در اطراف روستاری زیارت وجود دارند که انواع میوه های جنگلی و وحشی را در خود جای داده اند. محلی های این روستا به خصوص در فصل های گرم سال به همراه یکدیگر راهی این جنگل ها می شوند و میوه های متنوعی نظیر آلو جنگلی، گلابی جنگلی، زرشک، توت فرنگی و غیره را از درختان جمع آوری می کنند و از آن ها خوراکی های خوش طعمی را تهیه می کنند. همچنین گردشگران نیز اگر در آن موقع از سال به روستای زیارت سفر کنند، به همراه زنان و مردان روستایی راهی این جنگل ها شوند و لذت چیدن میوه های نوبرانه را تجربه کنند.

محلی ها برای انجام این کار کوله های قرمز رنگ و پشمی را روی دوش خود می اندازند و راهی ارتفاعات و جنگل ها می شوند. میوه هایی همچون ازگیل جنگلی یا ولیک از جمله میوه هایی هستند که در فصل پاییز در این طبیعت رشد می کنند. گیاهان کوهی مختلفی هم در ارتفاعات این روستا وجود دارند که می توانید از آن ها نیز جمع آوری کنید.

روستای زیارت

شکم گردی و لذت چشیدن طعم غذاها و نان محلی

چشیدن طعم غذاها و نان محلی تازه از لذت بخش ترین تفریحاتی است که می توان در روستای زیارت آن را تجربه کرد. محلی های این روستا، نان محلی خود را در آتش تنورهای هیزمی تهیه می کنند و عطر و بوی بسیار دلنشینی را در طبیعت می پراکنند و محال است با احساس این رایحه دلپذیر، از چشیدن طعم نان تازه دست بکشید. نان محلی روستای زیارت نانی گرد و سفید بوده که می توانید از آن برای خوردن صبحانه به همراه پنیر و کره تازه تهیه کنید و لذت خوردن صبحانه ای ارگانیک و خوشمزه را در دل طبیعت تجربه کنید. همچنین کمی پیش تر با انواع غذاهای محلی این روستا آشنا شدیم که می توانید با مراجعه به رستوران های روستا، از غذاهای محلی آن ها سفارش داده و میل کنید.

اقامت در روستای زیارت

روستای زیارت که از گردشگری ترین روستاهای شهر گرگان می باشد و به دلیل بهره مندی از زیبایی طبیعی، گردشگران زیادی به آن سفر می کنند و از همین رو، انواع امکانات رفاهی و خدماتی در آن برای گردشگران تعبیه شده اند که یکی از آن ها وجود اقامتگاه های مختلف در روستا می باشد. از انواع اقامتگاه هایی که در روستای زیارت وجود دارند می توان به هتل ها، اقامتگاه های بومگردی، کلبه های چوبی، خانه های ویلایی و کمپینگ در طبیعت اشاره نمود. هر کدام از این اقامتگاه ها با توجه به امکانات و موقعیت مکانی دارای قیمت های مختلفی هستند. انواع اقامتگاه های این روستا به شرح زیر می باشند:

هتل های روستای زیارت

هتل های مختلفی در روستای زیارت برای اقامت گردشگران وجود دارند که هر کدام از آن ها دارای ظرفیت ها، امکانات و قیمت های مختلفی هستند که در ادامه با آن ها آشنا می شویم:

  • هتل زیارت

آدرس هتل زیارت: استان گلستان، 8 کیلومتری گرگان، انتهای بلوار ناهارخوران، روستای زیارت

شماره هتل زیارت: 01732306006

  • هتل شهاب ناهارخوران

آدرس هتل شهاب ناهارخوران: استان گلستان، گرگان، بلوار ناهارخوران، نرسیده به کلانتری

شماره تماس هتل شهاب ناهارخوران: 01732544419

  • هتل آپارتمان پردیس زیارت

آدرس هتل آپارتمان پردیس زیارت: استان گلستان، گرگان، انتهای بلوار ناهارخوران، جاده روستای زیارت

شماره تماس هتل آپارتمان پردیس زیارت: 032305213

  • هتل جهانگردی ناهارخوران

آدرس هتل جهانگردی ناهارخوران: استان گلستان، گرگان، بلوار ناهارخوران، پارک جنگلی ناهارخوران

اقامتگاه های بومگردی روستای زیارت

اقامتگاه های بومگردی از جمله اقامتگاه هایی هستند که در روستای زیارت وجود دارند و انواع امکانات رفاهی در آن ها تعبیه شده اند و بسیاری از آن ها در دل طبیعت جای گرفته اند و هنگامی که در تراس آن ها قرار بگیرید و یا پنجره های اتاق ها را باز کنید، با چشم اندازی سرسبز و زیبا مواجه خواهید شد. انواع اقامتگاه های بومگردی روستای زیارت عبارتند از:

  • اقامتگاه بومگردی راهدله

آدرس اقامتگاه بومگردی راهدله: استان گلستان، گرگان، روستای زیارت

  • اقامتگاه بومگردی خاصه رود یا بهرام

آدرس اقامتگاه بومگردی خاصه رود یا بهرام: استان گلستان، گرگان، روستای زیارت، سمت راست دو راهی هتل زیارت، کوچه شهید میراحمدی

  • اقامتگاه بومگردی البرز گرگان

آدرس اقامتگاه بومگردی البرز گرگان: استان گلستان، گرگان، روستای زیارت

  • اقامتگاه نور

آدرس اقامتگاه نور: استان گلستان، گرگان، ابتدای روستای زیارت

  • اقامتگاه بومگردی خانه دوست

آدرس اقامتگاه بومگردی خانه دوست: استان گلستان، گرگان، ابتدای روستای زیارت، نرسیده به کوچه بزمون

شماره تماس اقامتگاه بومگردی خانه دوست: 09906556883

  • اقامتگاه بومگردی زیارت

آدرس اقامتگاه بومگردی زیارت: استان گلستان، گرگان، ابتدای روستای زیارت

روستای زیارت

بهترین زمان سفر به روستای زیارت

روستای زیارت از روستاهای ییلاقی در شمال کشور است که به دلیل موقعیت مکانی، از آب و هوایی خنک و نسبتا کوهستانی برخوردار می باشد. از همین رو اگر در فصل های بهار و تابستان که دمای هوا در بسیاری از شهرهای ایران بالاست به سراغ این روستا بروید، از خنک و دلپذیر بودن آب و هوای آن لذت خواهید برد و خبری از گرمای طاقت فرسای شهر ها در طبیعت روستا نیست.

طبیعت این روستا در فصل های بهار و تابستان بسیار سرسبز و زیبا بوده و معنی طبیعت را می توانید به وضوح درک کنید و از نزدیک ببینید. هنگامی که این دو فصل را برای سفر به روستای زیارت انتخاب کنید و در طبیعت روستا در حال گشت و گذار باشید، نسیم های خنک را احساس خواهید کرد. تعطیلات عید نوروز از شلوغ ترین زمان هایی است که بسیاری از مردم به این روستا سفر می کنند و از سرسبزی درختان و طبیعت و شکوفه های تازه لذت خواهند برد. فصل پاییز هم که طبیعت ییلاق زیارت از سرسبزی خارج شده و رنگ های زرد، نارنجی و قرمز جای رنگ سبز را در طبیعت این روستا خواهند گرفت. زمستان هم که دمای هوا به شدت کاهش می یابد و در برخی از روزهای زمستان که بارش برف رخ می دهد، طبیعت روستا سفید پوش خواهد شد.

کافه و رستوران های روستای زیارت

شکم گردی یکی از لذت بخش ترین قسمت هایی است که در هر گردش و تفریحی می توان به سراغ آن رفت. به خصوص اگر این گردش و تفریح در شهر و روستایی دیگری باشد که انواع غذاهای محلی و جدید را می توان تست کرد. در ادامه با برخی از کافه و رستوران های روستای زیارت آشنا می شویم تا اگر به این روستا سفر کردید، بتوانید گزینه مورد نظر خود را برای شکم گردی و صرف غذای خوشمزه انتخاب نمایید.

کافه رستوران تمشک گرگان

از بهترین کافه رستوران هایی که می توانید در سفر به این روستا به سراغ آن بروید، کافه رستوران تمشک گرگان می باشد که در جاده زیارت واقع شده است. این کافه رستوران دارای مساحت زیادی بوده و دو تراس برای هر دو طبقه آن در نظر گرفته شده اند که می توانید در تراس این رستوران بنشینید و از تماشای منظره سرسبز و زیبای اطراف خود لذت ببرید. کافه رستوران تمشک گرگان انواع غذاهای ایرانی، محلی و فرنگی و نوشیدنی های خوش طعم سرو می شوند که می توانید غذای مورد علاقه خود را در محیطی زیبا میل کنید.

ساعت کاری کافه رستوران تمشک گرگان: از ساعت 9 صبح تا 1 بامداد

شماره تماس کافه رستوران تمشک گرگان: 09101751626

آدرس کافه رستوران تمشک گرگان: استان گلستان، گرگان، میدان ناهارخوران، جاده زیارت

سفره خانه سنتی تلکا

سفره خانه ای زیبا با محیط سنتی و نمای چوبی، از زیباترین و بهترین رستوران های روستای زیارت بوده که در اواسط جاده زیارت واقع شده است. در این سفره خانه سنتی انواع غذاهای ایرانی، غذاهای محلی گرگان و غذاهای فرنگی سرو می شوند که می توانید غذای مورد علاقه خود را از میان منوی رستوران انتخاب کرده و در محیطی زیبا و دلنشین میل کنید. محیط سفره خانه سنتی تلکا بدین صورت است که اتاق های کوچک و بزرگ چوبی و چندین آلاچیق برای آن در نظر گرفته شده اند و چشم اندازی بسیار زیبا به محوطه اطراف خود خواهید داشت. این رستوران امکان رزرو میز داشته و می توانید برای تعداد نفرات خود و زمان مشخصی که می خواهید به رستوران مراجعه نمایید، از پیش میز رزرو نمایید. ظرفیت رستوران سنتی تلکا 200 نفر می باشد. چشم اندازی از ارتفاعات این روستا مقابل شما خواهد بود که لذت صرف غذا را برای شما بیشتر خواهد کرد.

شماره تماس سفره خانه سنتی تلکا: 01732306023

ساعت کاری سفره خانه سنتی تلکا: از ساعت 9 صبح تا 2 بامداد

آدرس سفره خانه سنتی تلکا: استان گلستان، گرگان، کیلومتر 4 جاده زیارت، 2 کیلومتر پیش از روستای زیارت، سمت راست جاده

کافه رستوران سنتی چوچاق

کافه رستوران سنتی چوچاق از بهترین و بزرگترین رستوران های گرگان و روستای زیارت محسوب می شود. این کافه رستوران سنتی دارای دو سالن می باشد که هر کدام از سالن ها نیز دارای دو طبقه می باشند. طراحی بسیار زیبا و چشمگیری برای فضای داخلی و فضای بیرونی این رستوران در نظر گرفته شده که بر جذابیت محیط آن افزوده است. برای ارتباط بین دو طبقه در هر دو سالن یک مسیر پلکان چوبی قرار داده شده که افراد می توانند از طریق آن در میان دو طبقه تردد داشته باشند.

حوض آبی رنگ و زیبایی در کافه رستوران سنتی چوچاق وجود دارد که بر زیبایی محوطه رستوران افزوده و سماور، قوری، تخت های چوبی، کرسی، بالشتک های قرمز رنگ مخملی بر روی تخت ها و غیره فضایی سنتی و چشمنواز را برای محوطه رستوران پدید آورده اند. اکنون به بخش غذای خوش عطر و طعم رستوران چوچاق می رسیم که جایی برای حرف ندارد. انواع غذاهای ایرانی و سنتی در منوی این رستوران وجود دارند که می توانید غذای مورد علاقه خود را از میان آن ها انتخاب کرده و سفارش دهید.

از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای کافه رستوران سنتی چوچاق می توان به مرغ شکم پر، ماهی شکم پر، میرزا قاسمی و غیره اشاره نمود. ناگفته نماند رستوران چوچاق دارای منوی صبحانه می باشد که می توانید برای صرف صبحانه نیز به این رستوران مراجعه نمایید و صبحانه ای تازه و خوشمزه نظیر سرشیر عسل، شیر و پنیر محلی، عدسی و غیره میل کنید.

شماره تماس کافه رستوران سنتی چوچاق: 09117940206

ساعت کاری کافه رستوران سنتی چوچاق: از ساعت 9 صبح تا 2 بامداد

آدرس کافه رستوران سنتی چوچاق: استان گلستان، گرگان، میدان ناهارخوران، جاده زیارت

روستای زیارت

مناطق مهم روستای زیارت

روستای زیارت که خود یکی از بخش های دهستان استرآباد جنوبی در شهرستان گرگان محسوب می شود، خود نیز مناطق مختلفی را در خود جای داده است. این روستا دارای 9 منطقه می باشد که به ترتیب قیمت و امکانات در این بخش آورده شده اند:

  • بافت روستا و بخشی از کفتر خوسه
  • منطقه میدان
  • سرخ چشمه
  • کفتر خوسه
  • جاده آبشار
  • گاو خوسه
  • دلوا
  • حاجیللم
  • جوزستان
  • نخود چشمه
  • ادیم
  • تپه
  • گرگولو
  • سرتخته
  • شهربت
  • تول بن

راهنما سایت

آدرس

استان گلستان، شهرستان گرگان، بخش مرکزی، دهستان استرآباد جنوبی، روستای ییلاقی زیارت

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه