سوادکوه

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

یکی از شهرستان های استان مازندران که توانسته عده زیادی از گردشگران را به خود جذب نماید، شهرستان سوادکوه می باشد. این منطقه در نزدیکی استان سمنان واقع شده و محل زادگاه رضا شاه می باشد. در این مقاله به سراغ معرفی شهرستان سوادکوه رفتیم تا بتوانید اطلاعات کافی از آن به دست آورید پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

سوادکوه کجاست و مسیر دسترسی

برای رسیدن به سوادکوه مسیر های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که از یکی از آن ها می توانید استفاده نمایید. اگر از تهران قصد دارید به سوادکوه مراجعه نمایید می توانید از راه جاده فیروزکوه به آن برسید. بدین منظور ابتدا به طرف شرق رفته و خود را به بزرگراه شهید زین الدین برسانید و سپس وارد آزادراه تهران-پردیس شوید. از این بزرگراه به جاده فیروزکوه بروید و در این جاده برانید. این جاده را ادامه دهید تا به شهرستان سوادکوه برسید.

بهتر است بدانید این راه عوارضی دارد و هم چنین این مسیر تنها یکی از راه هایی بود که می توانید از طریق آن خود را به مقصد برسانید. اگر به هر دلیلی تمایل به استفاده از این مسیر را نداشتید بهتر است از لوکیشن زیر استفاده کنید تا بتوانید به راحتی به مقصدتان وارد شوید. فاصله تهران تا سوادکوه در حدود 220 کیلومتر می باشد که این راه بدون ترافیک در حدود 2 ساعت و نیم زمان می برد.

آدرس سوادکوه: مازندران، پل سفید، سوادکوه

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D36.15885904541655%2C%2052.97827255146627%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

مسیر های دسترسی به سوادکوه

اگر از تهران تصمیم دارید به سوادکوه برسید بهتر است یکی از مسیر های دسترسی پیش رویتان را که می توانید از طریق آن به مقصد برسید را انتخاب کنید و اط طریق آن خود را به سوادکوه برسانید. در این جا انواع مسیر دسترسی از تهران به سوادکوه را معرفی خواهیم کرد تا از هر کدام که تمایل داشتید استفاده نمایید.

سفر به سوادکوه با خودرو

از طریق جاده تهران-قائمشهر می توانید برای رسیدن به سوادکوه اقدام نمایید. بدین منظور ابتدا به طرف رودهن و بعد از آن دماوند رفته و از جاده فیروز کوه 17 کیلومتر بگذرید تا به دروازه مازندران یا همان سوادکوه وارد شوید. این مسیر 150 کیلومتر بوده و بدون ترافیک در حدود یک ساعت و نیم در راه خواهید بود. با خودروی شخصی می توانید به راحتی از این راه استفاده نمایید.

سفر به سوادکوه با قطار

اکر تمایل داشتید از طریق قطار به سوادکوه برسید باید بدانید که مسیر ریلی که باید از آن استفاده کنید یکی از زیبا ترین راه های ریلی کشور بوده و تا ایستگاه فیروزکوه که انتهای مسیر ریلی شماست بهترین لحظات را تجربه خواهید کرد. بعد از رسیدن به ایستگاه فیروزکوه می توانید با یک خودرو خودتان را به سوادکوه برسانید.

سوادکوه

سفر به سوادکوه با هواپیما

از دیگر مسیر های دسترسی به سوادکوه استفده از هواپیما می باشد که برای این منظور باید به فرودگاه ساری رفته و سپس از آن جا از طریق خودرو یا اتوبوس به سوادکوه بروید.

سفر به سوادکوه با اتوبوس

برای استفاده از اتوبوس نیز همانند خودرو باید از همان مسیر جاده دماوند و فیروزکوه به راهتان ادامه دهید. این گزینه برای کسانی که دوست ندرند در جاده رانندگی کنند مناسب می باشد.

موقعیت جغرافیایی سوادکوه

شهرستان سوادکوه به عنوان یکی از مناطق زیبای خطه شمالی در استان مازندران قرار گرفته و از جهات مختلف با شهر های زیبایی همسایه می باشد. این شهرستان از شمال با شهرستان سوادکوه شمالی، از طرف جنوب با فیروزکوه تهران و شهمیرزاد سمنان، از طرف غرب با بابل و از شرق به ساری ختم می شود. جمعیت افراد این منطقه بر طبق آخرید سرشماری که در سال 1395 انجام شد به 68747 نفر  می رسد و مساحت سوادکوه نیز 2078 کیلومتر مربع می باشد.

تاریخچه سوادکوه

استان مازندران تا قبل از ورود اسلام به کشور تپورستان نام داشت که برگرفته از قوم تپوری بود. بعد از اسلام این اسان به طبرستان معروف شد و افراد دروون آن قوم طبری نامیده شدند. قوم طپوری که در جنوب این ناحیه ساکن بودند زیر سلطه هخامنشیان قرار داشتند و از آن ها اطاعت می کردند. سوادکوه مازندران در دوران مختلف تاریخی محدوده مشخصی نداشته و معمولا به دلایلی هم چون عوامل طبیعی و سیاسی دچار تغییر شده است. سوادکوه همیشه برای تعیین راه تاریخ طبرستان موثر بوده و در نقطه توجه حاکم های مرکزی قرار داشته است.

ابن اسفندیار که یکی از مورخین مشهور بوده تا پیش از قرن دهم منطقه سوادکوه را بخشی از تپورستان در ایالت فرشوادگر دانسته اند. در اسناد تاریخی درباره نام سوادکوه عنوان شده که قبل ها پشتخرگر نامیده می شده است. بر اساس آن چه در روایت های شاهنامه فردوسی و اوستا آمده، شهرستان سوادکوه در گذشته ها نیز انسان های متمدنی را در خود جای داده بوده و آیین مردم آن نیز دیوسنائی بوده است. البته آن طور که گفته شده آیین های دیگر هم چون مهرپرستی میترائیسم نیز در این منطقه وجود داشته است. پادشاه ساسانیان یعنی یزدگرد سوم سوادکوه را به ولاش سپرد و لقب فرشواد را به او بخشید.

تاریخچه سوادکوه

آب و هوای سوادکوه

شهرستان سوادکوه در یک دره وسیع طولانی قرار دارد که در رشته کوه های البرز واقع شده و ارتفاعات این ناحیه تا 2000 متر می باشد. معمولا به واسطه ابرهایی که از اروپا وارد این منطقه می شوند بارش های مختلفی به خصوص در ماه های سرد سال در سوادکوه وجود دارد که به همین دلیل در زمستان این ناحیه سرد و برفی می باشد. برف معمولا در ارتفاعات بالاتر بوده و باران در ارتفاعات کمتر و به همین دلیل احتمالا برف را تنها در طبیعت اطراف شهر مشاهده خواهید کرد.

بهار سوادکوه معمولا خنک بوده و نسیم مطبوعی در این فصل حس خواهد شد ولی هر چه به سمت گرم تر شدن و تابستان می رویم به رطوبت هوا افزوده می شود و به همین دلیل تابستان ها هوا شرجی بوده و همانند دیگر نقاط مازندران و خطه شمال می شود. در پاییز نیز همانند بهار هوا کمی خنک بوده و باد نسبتا سردی حس خواهد شد.

بهترین زمان سفر به سوادکوه مازندران

اگر قصد دارید به سوادکوه مازندران سفر کنید بهتر است در یک زمان مناسب برای این امر اقدام نمایید. معمولا مسافران بیشتر بهار و تابستان را برای این منظور انتخاب می کنند چون در فصول هم تعطیل بوده و هم هوا در شرایط نسبتا مناسبی می باشد. به همین دلیل شما نیز می توانید فصل تابستان و بهار و به خصوص ماه های فروردین تا تیرماه را برای این منظور انتخاب نمایید.

ولی اگر در پاییز قصد دارید به سوادکوه سفر کنید بهتر است از اوایل مهر تا اواخر آبان برای این منظور اقدام نمایید. پاییز فصلیست که برای افرادی که به سرما علاقه دارند مناسب می باشد و شما نیز می توانید برای لذت بردن از سرمای محیط این منطقه در پاییز به این شهر رفته و تصاویر زیبایی از مناظر اطراف با دوربین گوشی خود ثبت نمایید. پس فراموش نکنید بهترین زمانی که می توانید برای رفتن به سوادکوه استفاده نمایید فصل بهار و اواخر تابستان تا اواسط پاییز می باشد.

آب و هوای سوادکوه

غذاهای محلی سوادکوه

سوادکوه نیز همانند دیگر شهر ها غذاهای محلی مخصوص به خود را دارد که می توانید از آن ها در رستوران ها و غذاخوری های این منطقه سفارش دهید و طعم بی نظیرشان را تست کنید. از بین غذاهای بومی این شهر می توان به ارسیولی (که نوعی نان می باشد)، تیرنگ بشتی (که همان ترکیب برنج مرغوب با شیر می باشد)، کماج (که نوعی شیرینی می باشد)، پشت زیک (که یک شیرینی منحصر به فرد بوده) و حلوای مخصوص (که یک در مناسبتات مختلف مثل عروسی ها از آن استفاده می شود) اشاره نمود. اگر به سوادکوه رفتید حتما در سفارش غذا در رستوران مورد نظرتان این غذاهای محلی را نیز بیفزایید.

رستوران های سوادکوه

یکی از مواردی که معمولا در سفر به یک شهر به عنوان گزینه ای مهم در نظر گرفته می شود، رستوران های آن شهر می باشد. سوادکوه نیز به دلیل این که یک شهرستان گردشگری بوده و بین مردم به شهرت رسیده دارای رستوران های مختلفی درون خود می باشد که داشتن اطلاعات کافی درباره آن ها می تواند سفرتان را پربارتر نماید. در این جا به معرفی چند نمونه از بهترین رستوران های سوادکوه پرداختیم تا بتوانید از آن ها در سفر به این شهر استفاده نمایید.

رستوران ارفع کوه

یکی از رستوران های سوادکوه که در محدوده این شهر قرار گرفته، رستوران ارفع کوه می باشد. این رستوران توانسته امتیاز متوسطی از کاربران دریافت نماید و به همین دلیل می توان گفت تقریبا نیمی از کاربرانی که به این رستوران رفته اند از آن ناراضی بوده اند و نیمی دیگر از رستوران رضایت داشته اند. رستوران ارفع کوه توانسته در لیست بهترین رستوران های سوادکوه قرار بگیرد و به همین دلیل می توانید با اطمینان خاطر به آن مراجعه نمایید. رستوران در تمامی روز های هفته از ساعت 7 تا 12 شب باز بوده و در این بازه زمانی می توانید به آن مراجعه نمایید. اگر به این رستوران مراجعه کردید بهتر است در لیست سفارشاتتان جوجه کباب و مرغ شکم پر را بیفزایید.

آدرس رستوران ارفع کوه: مازندران، 10 کیلومتری سوادکوه، جاده فیروزکوه به قائم شهر، رو به روی هلال احمر

رستوران ارفع کوه

رستوران دلنوازان

یکی دیگر از مکان هایی که می توانید برای صرف وعده غذایی مورد نظرتان به آن مراجعه نمایید، رستوران دلوازان می باشد. این رستوران دارای غذا های با کیفیتی بوده و مسافران زیادی برای میل کردن غذای خود به این مکان مراجعه می کنند. این غذاخوری هم دارای میز و صندلی بوده و هم تخت هایی که که از آن ها می توانید استفاده نمایید. قیمت غذاهای این رستوران در مقایسه با رستوران های هم تراز آن مناسب بوده و به همین دلیل با خیال راحت هر چه خواستید سفارش دهید. توجه داشته باشید در این رستوران تنها غذاهای ایرانی سرو می شود و از بین غذاهای موجود در منو می توانید هر چه خواستید سفارش دهید.

آدرس رستوران دلنوازان: مازندران، شهرستان سوادکوه، خیابان مظلومی

رستوران دلنوازان

رستوران پایتخت

این رستوران که در خیابان شهید تیموری واقع شده یکی دیگر از رستوران هایی است که امتیاز خوبی از کاربران دریافت کرده و در سوادکوه معروف می باشد. در این رستوران می توانید اتاقک هایی که تعبیه شده اند را رزرو کنید و برای صرف غذا از آن ها استفاده نمایید. در حیاط رستوران پایتخت سوادکوه نیز میزهایی با سایه بان قرار داده شده تا در صورت تمایل از آن ها استفاده نمایید.

اگر برای مناسبت خاصی به این رستوران مراجعه کنید نیز می توانید از سالن پذیرایی موجود بهره ببرید. قیمت غذاهای این رستوران در مقایسه با دیگر رستوران ها مناسب می باشد و کیفیت خوبی دارد و اکثر کسانی را که به آن مراجعه می کنند توانسته راضی کند. رستوران پایتخت از ساعت 7:30 تا 10 شب آماده خدمت رسانی بوده و در روزهای تعطیل تایم کاری آن ها کمی متفاوت می باشد.

آدرس رستوران پایتخت: مازندران، شیرگاه، سوادکوه شمالی، خیابان شهید تیموری جنب بانک ملی

رستوران پایتخت

سوغات شهر سوادکوه

اگر به سوادکوه سفر کردید بهتر است از صنایع دستی و محصولاتی که در این شهر تولید می شود استفاده نمایید تا به واسطه آن بتوانید سوغات مورد نظرتان برای عزیزانتان تهیه کرده و یا کالا های مورد نظر خودتان را نیز خریداری کنید تا سفر بهتری را تجربه نمایید. از میان سوغات سوادکوه می توان به گلیم، جاجیم، صنایع چوبی، چادرشب، شمد، جوراب های رنگی با طرح های کوتری، نان های محلی، کچیله نان، رشته خوشکار، نان شیرینی گاتا، پنجه کش، حلوای مخصوص، نان پیازی و دیگر محصولات خوشمزه سوادکوه اشاره نمود که در این منطقه به فروش می رسند. اگر به سوادکوه سفر کردید بهتر است یک یا چند مورد از سوغات معرفی شده را انتخاب کنید تا هم به اقتصاد مردم بومی این ناحیه کمک کرده باشید و هم محصول با کیفیت تهیه کرده باشید.

جاهای دیدنی سوادکوه

از مهم ترین مواردی که افراد را مجاب می کند تا به یک منطقه سفر کنند، تماشای جاذبه های آن جا می باشد. اگر قصد دارید برای دیدن جاذبه های گردشگری سوادکوه اقدام کنید بهتر است قبل از مراجعه به این منطقه از جاهای دیدنی آن اطلاعات لازم را به دست آورید تا در هنگام رسیدن به سوادکوه برای انتخاب جای دیدنی دچار مشکل نشوید. در این جا ما به معرفی چند نمونه از بهترین جاهای دیدنی در سوادکوه خواهیم پرداخت.

دریاچه لفور

یکی از جاذبه های دیدنی که در غرب سوادکوه واقع شده روستایی می باشد که با نام لفور شناخته می شود. درون روستای گفته شده یک دریاچه به همین نام قرار گرفته و در طول سال توانسته عده زیادی از افراد را به سمت خود جذب نماید. زیبایی و بکر بودن مناظر اطراف دریاچه لفور باعث شده تا توجه افراد را به این ناحیه جذب شده و به همین دلیل کافه ها و رستوران های مختلفی در اطراف آن به وجود بیاید. یک سد نیز بر روی دریاچه لفور ساخته شده تا آب ذخیره شود و سد لفور به عنوان بزرگ ترین سد خاکی ایران به حساب می آید. اگر برای تماشای دریاچه لفور اقدام کردید بهتر است از چشم انداز پیش رویتان نیز تصویر برداری نمایید.

دریاچه لفور

جنگل راش

از دیگر مناطق دیدنی سوادکوه که می توانید در سفرتان به این منطقه از آن دیدن نمایید جنگل راش می باشد. این جنگل همان طور که از نام آن پیداست محل رویش درختانی به همین نام است که توانسته اند تا مناظر زیبایی را به وجود آورند. یک آبشار نیز در این جنگل وجود دارد و جلوه زیبایی به مناظر اطراف و جنگل ها بخشیده که تماشای آن را نباید از دست بدهید. ارتفاع این جنگل تقریبا بالا بوده و آب و هوای آن کوهستانی می باشد به همین دلیل معمولا هوای خنکی در این ناحیه در فصل تابستان حکم فرماست و در زمستان این ناحیه سفیدپوش می شود. در پاییز این جنگل ها بسیار زیبا هستند و تصاویر زیبایی را می توانید با دوربین خود ثبت نمایید.

منابع طبیعی سوادکوه

این منطقه دارای منابع طبیعی مختلفی است که شامل رودخانه ها، غارها، جنگل ها و کوهستان های مختلفی می شود و همین موارد نیز سبب شده تا عده زیادی از افراد به این شهرستان سفر کنند تا آن ها را از نزدیک تماشا نمایند.

رودخانه های سوادکوه

در سوادکوه چند رودخانه وجود دارد که شامل رودخانه تالار، ولوپی، زیراب و آلاشت می شود. رودخانه تالار که به تلار نیز معروف می باشد از ارتفاعات گدوک، شفلین و عباس آباد سرچشمه میگیرد و سرانجام وارد دریاچه خزر می شود. مناظر اطراف رودخانه تالار بسیار زیباست و در تمام طول رودخانه راه آهنی سراسری نیز وجود دارد که از شمال به جنوب رفته است.

رودخانه ولوپی از رشته کوه های چرات سرچشمه می گیرد و در انتهای مسیر در دوراهی آزادمهر به رود تالار پیوند میخورد. رود زیراب از ارتفاعات دنگالو سرچشمه گرفته و رودخانه آلاشت نیز که پس از 51 کیلومتر به تلار می رسد. یکی از موارد که باید به آن اشاره کرد این است که در سوادکوه تنها دریاچه ای که وجود دارد دریاچه شورمست می باشد که عمق آن 5 متر است و وسعت آن به 15000 متر مربع می رسد.

رودخانه های سوادکوه

غار های سوادکوه

غار کیجا کجال یکی از غار های ارتفاعات جنگل مشرف به پیت سرا می باشد. این غار را به عنوان یک شاهکار در طبیعت می دانند و به دلیل سختی مسیر و دشواری ورود به غار باید با تجهیزات و لباس مناسب برای این منظور اقدام کرد. از دیگر غار های سوادکوه غار دیولیلم می باشد که در آزادمهر پل سفید واقع شده و گفته شده که در گذشته به عنوان زندان کیکاووس استفاده میشده است.

غار لی پشت در دهستان ولوپی قرار گرفته و معروف به سرخ غار می باشد. از دیگر غار های سوادکوه غار زنگیان بوده که آن هم در دهستان ولوپی قرار گرفته و 1 کیلومتر عمق داشته و به دلیل داشتن مناظر زیبا از استالاگمیت ها و عده ای عنوان کرده اند این غار در زمان حمله مغول ها کاربری زندان داشته است. غار سوت شاه نیز از دیگر غارهای سوادکوه بوده که رو به روی پادگان دوآب قرار گرفته است.

کوهستان های سوادکوه

در سوادکوه کوهستان های مختلفی وجود دارد که از بین آن ها می توان به کوه چرات، قله اتابک، قله خرونرو، کوه قدمگاه، قله سنگو، کوه های دراسله، کوه عباس آباد، ارتفاعات وسو و… اشاره نمود. بعضی از قله ها و کوهستان های سوادکوه ارتفاعی معادل 4000 متر می باشند که برای کوهنوردی و ورزشکاران مفید می باشد.

جنگل های سوادکوه

در سوادکوه جنگل های متراکمی را شاهد خواهید بود که درخت های مختلفی مثل راش، افرا، توسکا، ملج و سرخ دار را در خود جای داده است. در بین این جنگل ها نیز انواع آبشارها، چشمه سارها و نهر های مختلف وجود دارد که مناظر را زیباتر کرده اند. جنگل اسلام آباد که در 6 کیلومتری شرق شیرگاه و در جوار سد سنبل رود واقع شده دارای مناطق مختلفی است که گردشگران می توانند از آن برای تجربه یک سفر بهتر استفاده نمایند. جنگل اندرکلی نیز در 5 کیلومتری شیرگاه قرار دارد و جنگل کاشی آباد، جنگل جوارم، جنگل میان کلا آبشار، جنگل سرخ کلا، جنگل ورسک، جنگل آزادمهر و… از دیگر جنگل های موجود در سوادکوه می باشند که با سفر به این شهرستان می توانید بعضی از آن ها را تماشا نمایید.

جنگل های سوادکوه

آبشارهای سوادکوه

از دیگر منابع طبیعی سوادکوه می توان به آبشارهای آن اشاره کرد که به چند مورد مهم آن همانند آبشار شورآب، آبشار دراسله تنگه، آبشار لاجیم، آبشار گلناب دره و… می توان اشاره نمود. آبشار شورآب در 35 کیلومتری پل سفید واقع شده و از درون تونل راه آهن از دل زمین فوران می کند و بر اساس آن چه گزارش شده روسیه در زمان جنگ جهانی دوم از این آبشار و گل و لای آن برای کاربری ها مختلف درمانی و پزشکی استفاده می کرده است. آبشار لاجیم از دیگر آبشار های موجود در این منطقه بوده که در کنار آبشار های دیگر قرار گرفته و مناظر زیبایی را در این منطقه به وجود آورده اند. آبشار گلناب دره نیز در فاصله 4 کیلومتری شرق آبشار دراسله واقع شده است.

اقتصاد و فرهنگ سوادکوه

شهرستان سوادکوه از نظر اقتصاد به عنوان یکی از محروم ترین مناطق مازندران به حساب می آید ولی به دلیل داشتن مناطق توریستی و زیبای خود و هم چنین سیاست های درست در این منطقه موفق به تغییرات مثبت در این زمینه شده که تقریبا همه جوانب اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار داده است. صنایع مختلفی در این منطقه وجود دارد که می توان به کارخانه چوب لاجیم، اشباع تراورس شیرگاه، کارخانه محصولات چوبی گله و سنگده دودانگه اشاره نمود.

صنایع دستی نیز به عنوان درآمد عده ای کم از مردم این ناحیه به حساب می آید. هم چنین در زمنینه فرهنگی نیز این منطقه گزشته ای با شکوه دارد و افراد برجسته ای در علوم مختلف به جامعه علمی تقدیم نموده است. اگر به این ناحیه رفته باشید حتی از رفتار مردم ساکن در شهر نیز می توانید به فرهنگ غنی مردم پی ببرید. البته اماکن فرهنگی و آموزشی در سوادکوه جایگاه بالایی ندارد ولی امید است که در آینده در این زمینه پیشرفت هایی شکل بگیرد.

آداب و رسوم مردم سوادکوه

از آن جا که این منطقه نیز همانند دیگر مناطق مازندران بسیار قدیمی می باشد، دارای آداب و رسوم مختلفی بوده که البته اکثر آن ها به دلیل گذر زمان و تفکرات شهرنشینی و پیشرفت جامعه از بین رفته یا فراموش گشته و تنها تعداد محدودی از این آداب و رسوم به جای مانده است. در حال حاضر همانند دیگر مناطق کشور، مردم سوادکوه نیز مراسمات مربوط به اعیاد و ماه های رمضان و محرم را در کنار آداب و رسوم عید نوروز یا شب یلدا به پا می دارند. هم چنین همانند دیگر مردم نقاط مختلف ایران، افراد در این شهر به شب نشینی و هم نشینی های خود ادامه داده اند.

هر ساله در پایان تیر ماه آئین سنتی 26 عید ماه اجرا می شود و افراد در کنار اهالی برای زنده کردن یاد درگذشتگان و نیاکانشان به برپایی مراسم می پرزاند. هم چنین مراسم پنو نیز از دیگر رسوم جالب این ناحیه بوده که بین دامداران در جریان بوده و وقتی دام ها را می خواهند به جایی دیگر در ییلاق منتلق کنند این مراسم را اجرا می کنند. یک مراسم دیگر نیز در پایان زمستان و در ماه اسفند برگزار می شود و برای نزدیک شدن نوروز می باشد.

آداب و رسوم مردم سوادکوه

زبان گفتاری مردم سوادکوه

مردمی که در سوادکوه زندگی می کنند به زبان مازندرانی صحبت کرده و دارای گویش سوادکوهی که بخشی از زبان طبری است سخن می گویند. کلمه های طبری که در این منطقه استفاده میشد به دلیل نفوذ کردن زبان های دیگر از خاطر رفته اند و تغییر کرده اند ولی شما در سوادکوه می توانید اصالت بیشتری را در کلمه ها بشنوید. درواقع می توان گفت که کمتر از نقاط دیگر ایران سوادکوه دچار تغییر شده و زبان پهلوی ک تا قرن 5 مردم به این زبان صحبت می کردند نیز دیرتر از باقی نقاط در این منطقه از بین رفت. شما با رفتن به این منطقه از نوع گویشی که بین مردم بومی در جریان است لذت خواهید برد.

رزرو سوئیت در سوادکوه

سوادکوه معمولا به دلیل زیبایی های طبیعی و تاریخی درون خود و هم چنین دارا بودن منابع طبیعی که پیش تر به آن ها اشاره کردیم، در کنار انواع جاذبه های دیدنی توانسته عده زیادی از گردشگران را همه ساله به سمت خود بکشاند. بهتر اطمینان داشته باشید با انتخاب سوادکوه به عنوان مقصد سفر خود تجربه ای جالب را پیش رو خواهید داشت و بهتر است برای تماشای نقاط دیدین این ناحیه چند روزی را میهمان مردم شهر باشید.

به همین دلیل باید به دنبال یک اقامتگاه مناسب برای خود بوده و برای این منظور می توانید سایت لوکس ویلا را انتخاب کنید. با رفتن به سایت از بین گزینه های پیش رویتان برای اجاره سوئیت در سوادکوه می توانید اقدام کنید. فراموش نکنید در روز های تعطیل و شلوغ سال همانند نوروز بهتر است از یک الی دو هفته قبل برای رزرو سوئیت یا ویلای مورد نظرتان تماس بگیرید تا با مشکل مواجه نشوید.