رودبار

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

یکی از شهر های زیبا و سرسبز استان گیلان که به دلیل آب و هوای کوهستانی و لذت بخشی که دارد توانسته عده زیادی از مسافران را به خود جذب نماید شهر رودبار می باشد. جاهای مختلف دیدنی این شهر باعث شده تا افراد متعددی از سراسر کشور به آن مراجعه نمایند و از این شهر دیدن کنند. در این مقاله به سراغ معرفی رودبار رفتیم تا بتوانید بیشتر از قبل با آن آشنا شوید پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

رودبار کجاست و مسیر دسترسی به آن

برای رسیدن به رودبار از تهران بهتر است ابتدا از بزرگراه آزادگان خود را به آزادراه قزوین-رشت برسانید. با ادامه دادن همین مسیر می توانید به جاده قزوین-رشت رفته و این جاده را ادامه دهید. از قزوین از طریق آزادرراه قزوین-زنجان نیز عبور نمایید. مسیر جاده قزوین-رشت را تا رسیدن به رودبار ادامه دهید. مسیر گفته شده مسافتی معادل 238 کیلومتر دارد و در حدود 3 ساعت طول می کشد تا به مقصدتان وارد شوید. در صورت نبودن ترافیک نیز دو ساعت و نیم در راه خواهید بود. هم چنین یک لوکیشن از رودبار نیز برایتان قرار داده شده تا در صورت لزوم از آن استفاده نمایید و به راحتی خود را به مقصد برسانید.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D36.80956278938428%2C%2049.416234260765634%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

فاصله تهران تا رودبار

اگر قصد دارید به رودبار سفر کنید می توانید از پایانه های مسافربری برای خرید بلیط اتوبوس خود استفاده نمایید. هم چنین با استفاده از سواری هم می توانید به راحتی خود را به رودبار برسانید. لازم به ذکر است می توانید از راحت ترین گزینه یعنی با خودروی شخصی خود نیز به این شهر بروید. در هر صورت فاصله بین تهران تا رودبار 238 کیلومتر می باشد که شما تقریبا 3 الی 3 ساعت و نیم در راه خواهید بود.

رودبار

تاریخچه رودبار

در این منطقه باستان شناسان به بررسی موارد مختلفی که نشان دهنده قدمت رودبار می باشد پرداخته اند و عنوان داشته اند که تاریخ این شهر زیاد بوده و آثاری که در گچ پر رستم آباد رودبار یافته اند به 250 هزار سال پیش برمی گردد و به دوران پارینه سنگی تعلق دارد. هم چنین باید عنوان کرد که بعضی از آثاری که در اطراف روستاهای اسکابن و خل وشت کشف شده اند نیز مربوط به 16 هزار سال پیش و دوره آهن 2 می باشد.

لازم به ذکر است که آثار به دست آمده در تپه مارلیک نیز نشان دهنده تمدنی قدیمی و البته درخشان از هزاره دوم پیش از میلاد مسیح بوده و حتی گفته می شود که این تپه ها آرامگاه پادشاهان و شاهزادگان است. بعضی دیگر از موارد یافت شده در این شهر به زمان اشکانیان و ساسانیان بر می گردد. یکی از نوشه های بارتولد بیان می کند که از قرن 2 تا ابتدای قرن 5 هجری، سازمان سلطنت جستانیان در این شهر در کنار سفید رود بوده است. فردی به نام حمد الله مستوفی شهرستان رودبار را به عنوان قلمروی از دیلیمیان نامیده است. رودبار در گذشته تعدادی از روستاهای به هم نزدیک بوده اند و بعد از سال 1345 تبدیل به شهری واحد شد.

آب و هوای رودبار

این شهر به عنوان یکی از مناطق خوش آب و هوا در کشور شناخته می شود که به دلیل داشتن کوه های بلند در اطراف خود و هم چنین طبیعتی که دارد بین مسافران معروف شده است. در بیشتر مواقع سال آب و هوای این شهر معتدل و مرطوب بوده و به همین دلیل در اکثر اوقات پذیرای مسافران می باشد. میزان بارندگی در رودبار زیاد است و این موضوع در پاییز بیشتر هم می شود. بارندگی بسیار در این منطقه سبب شده تا جنگل ها و آبشار های متعددی در این شهر و اطراف آن پدید آید. این منطقه هم چنین میزان رطوبت هوایش به نسبت دیگر شهرهای شمالی کم بوده و به همین دلیل حتی تابستان ها نیز هوای بهتری در مقایسه با مناطق دیگر دارد.

بهترین زمان سفر به رودبار

اگر قصد دارید به رودبار بروید، بهتر است در زمان مناسبی برای این منظور اقدام کنید تا بتوانید بیش ترین لذت را تجربه نمایید. این منطقه به دلیل کوهستانی بودن در تابستان نیز پذیرای افراد زیادیست چرا که میزان رطوبت هوا در این فصل به نسبت باقی شهر های شمالی کم بوده و هوای حاکم بر منطقه نیز خنک تر است. هم چنین خنکی هوا در اوایل بهار و اوایل پاییز نیز بیشتر می باشد و به همین دلیل مسافران زیادی برای رفتن به این ناحیه در این اوقات از سال اقدام می کنند.

اگر می خواهید به رودبار بروید بهتر است تابستان را انتخاب کنید چرا که این فصل با هوایی معتدل و رطوبتی کم می تواند تجربه خوبی برایتان باشد. در خرداد و تیر اگر به این شهر سفر کنید می توانید سوسن چلچراغ را تماشا نمایید. هم چنین این شهر به دلیل داشتن درختان زیتون زیاد درون خود به شهر زیتون معروف بوده و در بهار می توانید شکوفه های این درخت ها را تماشا نمایید.

بهترین زمان سفر به رودبار

غذاهای محلی رودبار

شهرستان رودبار به دلیل قدمت خود همانند دیگر مناطق خطه شمال دارای غذاهای خوش طعمی می باشد که می توانید از آن ها برای تجربه ای بهتر از سفرتان استفاده نمایید. غذاهای محلی این شهر در رستوران ها و غذاخوری های رودبار سرو می شوند و شما می توانید برای چشیدن طعمشان به این مکان ها مراجعه نمایید. بعضی از غذاهایی که در این شهر طبخ می شوند به شرح زیر می باشند که در صورت تمایل می توانید از آن ها استفاده نمایید:

  • شامی رودباری
  • پلا (پلو)
  • شومی پلا (شامی پلو)
  • گل در چمن
  • ترش قلیه
  • آلش پلا
  • ماهی وانجم
  • آلو ماهی
  • جوکل
  • سیر آسین
  • گندم آش
  • ترش آش
  • سیر و پینه وانجم

کوه های شهر رودبار

در شهرستان رودبار می توانید کوه هایی را تماشا کنید که پوشیده از پوشش های گیاهی هستند و طبیعت این ناحیه را بسیار دیدنی کرده اند. بلند ترین قله ای که در این شهر قرار دارد به نام درفک یا دلفک شناخته می شود و ارتفاع آن به 2714 متر می رسد و در رحمت آباد و بلوکات قرار دارد. موارد دیگری که می توان به آن ها اشاره کرد نیز شامل موارد زیر می شود که می توانید با داشتن اطلاعات درباره آن ها به این منطقه بروید.

  • کوه استلخ بار: این کوه در 7 کیلومتری جنوب رودبار می باشد و ارتفاعی معادل 1931 متر دارد.
  • کوه اسلار: در 17 کیلومتری رودبار قرار دارد.
  • کوه انبارجه: این کوه در حدود 2230 متر ارتفاع دارد و 13 کیلومتری جنوب شرقی رودبار واقع شده است.
  • کوه انبوه: ارتفاع این کوه 2250 متر می باشد و فاصله آن با رودبار 52 کیلومتر می باشد و در شمال غربی روستای انبوه قرار گرفته است.
  • کوه برآفتاب: در 32 کیلومتری جنوب رودبار واقع شده و ارتفاع آن 2350 متر اندازه گیری گشته.
  • کوه درفک: این کوه ارتفاعی معادل 2698 متر داشته و در 27 کیلومتری شمال شرقی رودبار می باشد.
  • کوه جاکونو: در 44 کیلومتری جنوب شرقی رودبار و شمال رودخانه شاهرود قرار گرفته و ارتفاع آن 1380 متر است.
  • کوه زردگان: این کوه در 58 کیلومتری جنوب شرقی رودبار واقع شده و ارتفاع آن 2594 متر است.
  • کوه نارنج کول: در 12 کیلومتری شمال غربی رودبار قرار گرفته و ارتفاع آن 2050 متر اندازه گیری شده است.
  • کوه نور برهنه: ارتفاع این کوه 1800 متر می باشد و در فاصله 8 کیلومتری از شمال غربی رودبار واقع شده است.

کوه درفک

رستوران های رودبار

این شهر به عنوان یکی از مناطق مهم در شمال کشور از نظر داشتن طبیعت و آب و هوای خوب شناخته می شود و به همین دلیل توانسته رستوران های مختلفی را برای مسافران در نظر بگیرد تا افراد با مراجعه به این منطقه بتوانند در یک جای خوب برای صرف غذا اقدام کنند. شما نیز اگر قصد دارید به این شهر بروید بهتر است اطلاعات کافی درباره غذاخوری ها و رستوران های رودبار کسب کنید تا در هنگام مراجعه دچار سردرگمی نشوید. ما در این جا به معرفی چند نمونه از بهترین رستوران های رودبار خواهیم پرداخت.

رستوران سرچشمه

این رستوران تقریبا در دو نقطه متفاوت در رودبار وجود دارد که به هر کدام بخواهید می توانید مراجعه کنید. این رستوران امتیاز بالایی از کاربران دریافت نموده و به همین دلیل شما می توانید با اطمینان و خیال راحت برای صرف غذا به آن مراجعه نمایید. رستوران سرچشمه کیفیت غذای خوبی دارد و به همین دلیل در لیست بهترین رستوران های رودبار قرار گرفته است و شاید بتوان گفت مسافران اولین جایی که بخواهند در رودبار به آن مراجعه کنند همین رستوران باشد. اگر به این رستوران رقتید بهتر است در لیست سفارشات خود خوراک مرغ و فسنجون را نیز بیفزایید چرا که امتیاز بالایی از کاربران دریافت نموده اند.

این رستوران محیط خوبی دارد و ساده و تمیز می باشد تا شما بتوانید در آن هرچه نیاز دارید میل کنید و از فضای آرام آن نیز لذت ببرید. اگر در روز های شلوغ سال به رودبار بروید و بخواهید برای صرف غذا نیز به رستوران سرچشمه مراجعه کنید احتمالا به دلیل کوچک بودن رستوران در صف می مانید و باید کمی انتظار بکشید. این رستوران در تمامی روز های هفته از ساعت 11 صبح تا 12 شب باز بوده و شما می توانید در بازه زمانی گفته شده برای رفتن به این رستوران اقدام نمایید.

آدرس رستوران سرچشمه: رودبار، خلیل آباد، کنار جاده قزوین-رشت

رستوران سرچشمه

رستوران هتل زیتون

از دیگر رستوران هایی که امتیاز خوبی از کاربران دریافت کرده رستوران هتل زیتون می باشد و به همین دلیل توانسته در لیست رستوران های رودبار که می توانید به آن برای صرف غذا مراجعه کنید قرار بگیرد. این رستوران به دلیل اینکه جزوی از هتل زیتون می باشد قادر خواهد بود تا شما هم برای اقامتگاهتان از آن استفاده نمایید و هم برای صرف غذای خود به رستوران آن مراجعه نمایید. قیمت غذا ها در این رستوران در مقایسه با کیفیت آن ها کمی بالاست و سرویس دهی در وضعیت خوبی قرار ندارد.

با این حساب تقریبا نیمی از کسانی که به این رستوران رفته اند رضایت داشته و امتیاز متوسطی را به آن داده اند. رستوران زیتون از شنبه تا جمعه و در بازه زمانی 10 صبح تا 12 شب باز می باشد و شما در سفرتان به رودبار می توانید به آن مراجعه نمایید. فضای داخلی رستوران تمیز می باشد و دکور ساده و زیباست و به همین دلیل می توانید در یک جای خوب به صرف غذای خود مشغول شوید.

آدرس رستوران زیتون: رودبار، جاده قزوین-رشت، رو به روی زیتون حمید

رستوران دو قلوها

از دیگر رستوران هایی که می توانید در رودبار برای صرف غذای مورد نظرتان به آن مراجعه کنید رستوران دو قلو ها می باشد. این رستوران امتیاز مناسبی از کاربران دریافت نکرده ولی بین مسافران معمولا معروف است. کیفیت غذاها در مقایسه با قیمت آن ها پایین بوده و رستوران نسبت به گذشته درجه کیفیش پایین آمده و بهتر است به عنوان گزینه اول از آن استفاده نکنید.

رستوران دوقلوها در تمامی روز های هفته از ساعت 12 ظهر تا 11 شب مشغول به کار می باشد و شما می توانید برای صرف وعده غذایی مورد نظرتان به آن مراجعه نمایید. این رستوران در دو وعده ناهار و شام سرویس دهی دارد و بهتر است برای وعده صبحانه جای دیگری را انتخاب نمایید. یکی از نقاط قوت این رستوران ویوی اطراف آن می باشد که می توانید با نشستن در کنار پنجره های رستوران، طبیعت زیبای بیرون را تماشا نمایید.

آدرس رستوران دوقلوها: رودبار، جاده قزوین-رشت، نزدیکی شرکت زیتون دوقلوها

رستوران دو قلوها

جاهای دیدنی رودبار

همان طور که قبلا نیز به آن اشاره شد رودبار آب و هوایی کوهستانی با بارندگی های زیاد دارد و به همین دلیل جاهای مختلفی از طبیعتی زیبا درون آن موجود است که می توانید برای تماشای آن ها اقدام نمایید. اگر به این منطقه مراجعه کردید بهتر است از آن ها دیدن نمایید و لحظات خوبی را در سفرتان تجربه کنید. اگر درباره دیدنی های رودبار یا توابع آن اطلاعات لازم را ندارید در ادامه با ما همراه باشید.

دریاچه عروس حلیمه جان

این دریاچه در روستایی با همین نام قرار گرفته و در شمال شرق رودبار می باشد و از آن تنها 30 کیلومتر فاصله دارد. یکی از دلایل به شهرت رسیدن این دریاچه، نزدیکی آن به تهران می باشد که به همین دلیل عده زیادی از افراد از آن به عنوان مقصدی یک روزه استفاده می کنند. در این دریاچه موجوداتی مثل ماهی سفید، قورباغه، لاک پشت و انواع دیگری از ماهی ها زندگی می کنند.

دریاچه عروس حلیمه جان توسط تعداد بالایی از درختان مختلف احاطه شده و منظره ای زیبا را شاهد خواهید بود. یکی از مواردی که توجه به آن بسیار جالب می باشد، دو رنگ بودن دریاچه است که بیشتر مواقع به دو رنگ سبز و آبی دیده می شود. شما هم چنین می توانید در اطراف دریاچه اقامت داشته باشید و برای این کار از خانه های محلی نزدیک به دریاچه یا اقامتگاه های بومگردی و هم چنین کمپ کردن استفاده نمایید.

آدرس دریاچه عروس حلیمه جان: 30 کیلومتری رودبار، بعد از رستم آباد، جاده حلیمه جان، روستای حلیمه جان

روستای استخرگاه

این روستا که تقریبا در 35 کیلومتری رودبار قرار دارد جایی بسیار دنج و بکر بوده که با رفتن به آن می توانید مطمئن باشید که لذت زیادی را تجربه خواهید کرد. اگر تمایل داشتید به این روستا بروید و از آبشار یا استخر زیبای آن دیدن نمایید بهتر است در فصل بهار و اوایل تابستان اقدام کنید تا در آب و هوایی معتدل بتوانید از آن لذت ببرید. اگر قصد دارید برای تصویر برداری به این روستای زیبا و گردشگری رودبار بروید بهتر است در پاییز برای این مهم اقدام کنید تا بتوانید از طبیعت زیبای این منطقه که در رنگ های مختلف پاییزی غوطه ور می شود قاب های زیبایی را ثبت نمایید.

روستای استخرگاه هم چنین امکانات خوبی دارد که می توانید از آن ها استفاده نمایید و حتی اگر تمایل داشتید در آن اقامت کنید. فراموش نکنید گردشگران بیشتر برای تماشای برکه یا استخر روستا راهی این ناحیه می شوند پس بهتر است در هنگام بازدید از استخرگاه به تماشای این برکه بروید.

آدرس روستای استخرگاه: رودبار، توابع رحمت آباد، روستای استخرگاه

روستای استخرگاه

 چشمه آب گرم ماستخور

این چشمه در فاصله نزدیکی از رودبار واقع شده و توانسته عده زیادی از مسافران را به سمت خود بکشاند. چشمه آب گرم ماستخور در دهکده ای به همین نام قرار گرفته و در هنگام بیرون آمدن از مظهر گرم و داغ می باشد و به همین دلیل کسانی که در مفاصل یا استخوان های خود احساس درد دارند به این چشمه مراجعه می کنند و کمی از درد خود را تسکین می دهند. مردم بومی این ناحیه اعتقاد دارند آب این چشمه برای بیماری های چشمی و هم چنین رماتیسم و ناراحتی های استخوانی به صورت درمانی عمل می کند و به همین دلیل آن را به مسافران نیز پیشنهاد می دهند تا اگر تمایل دارند از چشمه آب گرم ماستخور استفاده کنند تا کمی از دردهایشان کم کنند. اگر به رودبار سفر کردید بهتر است به این چشمه نیز سری بزنید و از دهکده ماستخور نیز دیدن نمایید.

آدرس چشمه آب گرم ماستخور: 5 کیلومتری رودبار، دهکده ماستخور، غرب سد منجیل

ییلاق سلانسر

یکی از روستاهای قسمت مرکزی رودبار که از کابران امتیاز خوبی به نسبت دیگر ییلاقات این شهر دریافت کرده، ییلاق سلانسر می باشد. این روستا در 15 کیلومتری رودبار واقع شده و بهتر است در سفرتان به این منطقه حتما از آن دیدن نمایید چرا که با مرکز شهر فاصله زیادی ندارد و جای بسیار زیبا و بکری است. ییلاق سلانسر از سطح دریا 1250 متر ارتفاع دارد و در دامنه آن عفزار های خوش رنگ در کنار درختان کهنسال و سربه فلک کشیده قرار گرفته اند.

اگر تمایل دارید در تابستان چند روزی را در جایی خنک سپری کنید می توانید رودبار و این ییلاق زیبا را انتخاب نمایید تا تجربه ای زیبا از سفرتان داشته باشید. طبیعت این سسلاق معمولا مه گرفته می باشد و اگر از صبح به این ییلاق بروید احتمالا عصر شاهد این مه گرفتگی خواهید بود.  ییلاق سلانسر در ارتفاعات رستم آباد واقع شده و باید این مورد را ذکر کرد که نزدیک ترین ناحیه توریستی به به رودبار می باشد.

آدرس ییلاق سلانسر: 15 کیلومتری رودبار، روستای سلانسر، ارتفاعات رستم آباد

ییلاق سلانسر

صنایع دستی و سوغات رودبار

اگ به رودبار بروید می توانید از مغازه های موجود و هم چنین بازارچه هایی که وجود دارد هر چه نیاز دارید از خوراکی ها تا صنایع دستی را برای خود و و عزیزانتان تهیه نمایید. رودبارر یکی از مهم ترین مناطق گیلان می باشد که به دلیل داشتن آب و هوای مناسب و مناظر و طبیعت بکر بین گردشگران معروف شده است. به همین دلیل صنایع دستی این شهر که توسط مردم برای امرار معاش تولید می شود نیز توسط افراد مختلفی که به رودبار سفر می کنند خریداری می شود و از همین طریق به کسب درآمد آن ها نیز کمک می شود.

هم چنین خوراکی هایی که یا از کشاورزی و یا دامپروری به دست می آیند نیز در این مغازه های به فروش می رسند که بهتر است شما نیز در مراجعه به این منطقه از آن ها تهیه نمایید. ما در این جا به معرفی تعدادی از مهم ترین سوغات و صنایع دستی رودبار خواهیم پرداخت تا بتوانید اطلاعات بیشتری درباره ان ها به دست آورید.

  • انواع ترشی ها
  • روغن زیتون
  • صابون زیتون
  • فراورده های زیتون
  • مربا های خوش طعم
  • مفرش بافی
  • نمدمالی
  • لباس محلی
  • جاجیم بافی
  • حصیر بافی

زبان مردم رودبار

مردم این منطقه به زبان گیلکی سخن می گویند و این زبان دارای سه گویش اصلی می باشد که به نام های گالشی، بیه پس و بیه پیش نامیده می شوند. هم چنین برای این زبان چند لهجه نیز با نام های رشتی، رودباری، لاهیجانی، رودسری، فومنی و بندر انزلی گفته می شود که با رفتن به هر کدام از این شهر ها می توانید این لهجه ها را از نزدیک بشنوید. مردم رودبار اکثریت به همین زبان گیلکی با لهجه رودباری حرف می زنند ولی تعداد کمی از آن ها نیز با زبان فارسی ولی کمی با لهجه حرف می زنند.

گیلکی با لهجه رودباری در مناطقی هم چون منجیل، رستم آباد، رودبار، لوشان و به طور کلی در جنوب استان گیلان شنیده می شود. در ایرانیکا آمده که مردم رودبار به زبان تاتی صحبت می کنند و کتاب های زیبان شناسی از این زبان در رودبار به نام تاتی دره سپیدرود یاد می شود که در واقع زیر مجموعه ای زیبا گیلکی می باشد. رودبار از نظر زبان و لهجه مرز استان گیلان می باشد.

جمعیت شهرستان رودبار

این منطقه در طول تاریخ خود توانسته عده ای را جذب نماید و این تعداد به مرور زمان بیشتر شده است. البته رودبار به دلیل این که شهری صنعتی نیست و بیشتر بر پایه کشاورزی و دامداری می باشد، عده کمتری تمایل به ماندن یا مهاجرت برای زدگی در آن را دارند. به همین دلیل تعداد افرادی که در این شهرستان در سال های پیش زندگی کرده اند تا به امروز زیاد نیست و شاید همین موضوع  باعث شده تا اکثر نقاط رودبار بکر باقی بماند و تبدیل به منطقه مسکونی نشود. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1395 انجام شد تعداد ساکنین این شهر 105992 نفر گزارش شد.

رودبار

آموزش در رودبار

در این ناحیه خانواده ها فرزندانشان را برای آموزش به مدارس می فرستند و آن ها بعد از تکمیل دوره آموزشی خود راهی بازار کار یا دانشگاه می شوند. متاسفانه در این شهر تنها دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودبار دایر است که در صورت لزوم می توانند از آن استفاده نمایند. البته دانشکده فنی سما نیز در رودبار وجود دارد که زیر نظر دانشگاه آزاد هر سال دانشجو می گیرد.

دانشجویان می توانند در شهر خودشان در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند و یا به شهر های اطراف و به دانشگاه های دیگر بروند تا سال های تحصیلی خود را بگذرانند. این دانشگاه در سال 1379 ساخته شد و تا به الان به کار خود ادامه داده است. از این دانشگاه تاکنون 174 مقاله علمی منتشر شده که رقم خوبی برای این واحد و رودبار می باشد. در حال حاضر بدون کنکور می توان در رشته هایی مثل مکانیک خودرو، نقشه کشی معماری و الکتروتکنیک در مقطع کاردانی مشغول تحصیل شد.

موقعیت جغرافیایی رودبار

این شهرستان در موقعیت جغرافیایی با مختصات 36 درجه و 32 دقیقه و 37 درجه و 7 دقیقه از خط استوا قرار گرفته است. هم چنین باید عنوان کرد که رودبار با وسعت 2574 کیلومتر مربع توانسته عنوان وسیع ترین شهرستان گیلان را به خود اختصاص دهد که از این وسعت بیشتر آن جنگل ها و طبیعت زیبای داخل و اطرافش می باشد. شهرستان رودبار از قسمت شمالی به رشت، از سمت جنوب به قزوین و از قسمت غربی به شفت و زنجان متهی می شود.

شهرستان رودبار در یک منطقه کوهستانی واقع شده و به همین دلیل آب و هوای آن تحت تاثیر این قضیه قرار گرفته و معمولا در ماه های گرم سال خنک می باشد. آب و هوای مدیترانه ای این ناحیه باعث ر.یش درختان زیتون شده و هم چنین باد های دائمی دره سفیدرود از این منطقه عبور می کند.

تقسیمات شهر رودبار

رودبار به چند منطقه مختلف تقسیم گشته که موارد زیر را شامل می شود:

  • خلیل آباد
  • پایین بازار
  • بالا بازار
  • ولی آباد
  • وسط بازار
  • شهرک ولیعصر
  • جمشید آباد

رودبار

اقتصاد رودبار

این شهرستان توانسته از چند طریق به کسب درآمد بپردازد که از بین آن ها دو مورد کشاورزی و گردشگری مهم ترین ها می باشند. اگر به این منطقه سفر کرده باشید احتمالا می دانید که مردم رودبار با صنایع دستی و محصولات کشاورزی خود به امرار معاش می پردازند و هم چنین ورود گردشگران به این ناحیه نیز به اقتصاد شهرستان کمک شایانی کرده است. علت رونق کشاورزی و دامپروری در این مناطق وجود آب و هوای مدیترانه ای و هم چنین کوهستانی بودن ناحیه می باشد. در ادامه با موارد مختلف مربوط به اقتصاد رودبار بیشتر آشنا خواهید شد:

کشاورزی

شرایط ویژه اقلیمی این منطقه باعث شده تا کشاورزی و دامداری به طور جدی پیگیری شود و می توان گفت مهم ترین محصول در بین موارد مختلف موجود زیتون می باشد. شرایط آب و هوایی باعث شده تا درختان زیتون زیادی در این شهر پرورش داده شوند و تصور میشد کشت این درختان قدمتی 800 ساله دارند ولی بر اساس کشفیات جدید باستان شناسی که در این ناحیه انجام شده این مورد را بیش از 2000 سال تخمین زده اند. اگر به رودبار سفر کردید بهتر است از زیتون این منطقه خریداری نمایید. هم چنین محصولات لبنی تولید شده توسط دامداران نیز با مرغوب ترین کیفیت ساخته می شوند و بهتر است از آن ها نیز تهیه نمایید.

گردشگری

همان طور که قبلا نیز به جاهای دیدنی رودبار اشاره کردیم، باید عنوان کرد که این موارد سبب شده اند تا گردشگری در این شهرستان مورد استقبال افراد زیادی قرار بگیرد. درواقع این مورد را می توان به دو زیر شاخه طبیعی و مذهبی تقسیم بندی کرد. جاهای طبیعی و تاریخی موجود در رودبار که شامل موارد زیر می شوند:

  • قله آسمانسرا
  • روستای تاریخی اسکابن
  • سد سفیدرود منجیل
  • روستای دشترز
  • روستای فیلده
  • منطقه جنگلی تالشدر
  • روستای علی آباد
  • آبشار دره لاکوشاب
  • روستای داماش
  • بخش عمارلو و رحمت آباد

این موارد طبیع و تاریخی که به عنوان مکان های دیدنی رودبار به شمار می روند توانسته مسافران و افراد مختلفی را از سراسر ایران به خود جذب نمایند که به همین دلیل صنعت گردشگری در این شهر را رونق بخشیده اند. از دیگر مواردی که سبب شده تا عده زیادی از افراد به این سمت جذب شوند، گردشگری به دلیل وجود مکان های مذهبی مختلف در این شهر می باشد. از بین امامزاده های این منطقه می توان به موارد زیر اشاره کرد که در سفرتان به رودبار اگر تمایل داشته باشید می توانید برای زیارت آن ها اقدام نمایید:

  • امامزاده صالح در روستای پره
  • امامزاده اسماعیل در دو کیلومتری شمال رودبار
  • امامزاده ابراهیم در کیاباد
  • امامزاده موسی الکاظم در جیرنده
  • امامزاده روح الله در روستای نوده
  • امامزاده محمد و احمد در روستای ناوه
  • امامزاده طاهر در روستای خرمکوه
  • امامزاده پیر محمد در روستای رودخانه

آداب و رسوم و فرهنگ رودبار

معمولا فرهنگ یک منطقه را آداب و رسوم و رفتار هایی تعیین می کند که از گذشته ها به نسل های بعد منتقل شده اند. این آداب و رسوم با با گذشت زمان یا کمتر شده اند یا ازشدت آن ها کاسته شده ولی در بعضی موارد نیز هنوز به همان نحوی که در گذشته بوده هنوز هم پابرجا مانده اند. رودبار دارای روستاهای مختلفی است که آداب و رسوم متعددی درباره موضوعات مختلف دارند ولی بعضی از آن ها در گذر زمان تغییر کرده اند. برای مثال در موضوعاتی هم چون مرگ، کشاورزی، بازی های محلی، عروسی و… رسوم خاص خود را دارند که در ادامه به بخشی از ان ها اشاره خواهیم کرد.

  • ایام هفته: مردم روستاهای رودبار بر این عقیده به جلو می روند که روز های پنج شنبه و سه شنبه به عنوان بهترین روزهای هفته برای بذر پاشیدن می باشند چرا که خر و برکت در این روزها زیاد است. تولد نزاد: درزمان قدیم که برای تولد کودک مامای محلی به خانه ها می رفت، بعد از آن که نوزاد متولد می شد به جشن و پایکوبی می پرداختند و حتی بعد از 10 روز ولیمه به نزدیکا و دوستان داده می شد.
  • عید نوروز: در این مواقع قبل از این که عید از راه برسد افرادی در کوچه ها دور می زدند و با خواندن شعر یا دعا از مردم آرد یا پول می گرفتند. به این افراد نوروزی خوان گفته می شد که اگر سال پیش رو پر برکت می بود دوباره سال بعد نیز دنبال همان افراد می فرستادند.
  • مرگ: وقتی فردی از دنیا می رفت اطرافیان جمع می شدند و لوازم کفن و دفن وی را فراهم می کردند و حتی در کار های کشاورزی یا دامپروری نیز به خانواده اش یاری می رساندند.
  • حیوانات: یکی از حیواناتی که درباره آن ایده زیاد دارند مار است. مثلا معتقدند اگر مار در خانه باشد نباید به آن آسیبی رساند. درباره سگ معتقدند اگر بر روی سگ آب بریزند زگیل می زنند و اگر سگ در محیطی باشد جن و پری در آن جا وجود ندارد.
  • مهمان: در این مورد معتقدند اگر مهمان به خانه تان بیاید نباید منزلتان را جارو بزنید چرا که برکت می رود. هم چنین می گویند اگر چای روی لیوار قرار بگیرد یعنی قرار است مهمان بیاید.

رودبار

رزرو اقامتگاه در رودبار

رودبار به دلیل بکر بودن و هم چنین داشتن مناظر طبیعی مختلف و بسیار تماشایی درون خود توانسته به یکی از مکان های مناسب برای گردشگری تبدیل شود. مسافران اغلب مایلند چند روزی را در نقاط مختلف این شهر اقامت داشته باشند و از طبیعت بی نظیر این شهرستان استفاده نمایند. اگر شما نیز قصد دارید به رودبار سفر کنید بهتر است برای اقامت خود به سایت لوکس ویلا مراجعه کنید و در بین گزینه های پیش رویتان اقامتگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و برای رزرو آن تماس بگیرید.

سعی کنید در روز های شلوغ سال یک الی دو هفته زودتر برای اجاره سوئیت در رودبار اقدام کنید تا گزینه مورد نظرتان توسط افراد دیگر انتخاب نشود چرا که در این مواقع از سال تعداد مسافرانی که به این شهر می روند زیاد هستند و به همین دلیل ممکن است برای اقامتگاه با مشکل رو به رو شوید.