مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه
لاهیجان از بزرگترین شهرهای شمالی ایران است که در شرق استان گیلان واقع شده و آن را به عنوان نود و پنجمین شهر پر جمعیت ایران می دانیم. از آنجایی که این شهر در خطه شمال ایران قرار گرفته، از بهترین و زیباترین طبیعت بهره می برد و در تمام طول سال هزار گردشگر را به سمت خود دعوت می کند. لاهیجان با طبیعت سرسبز و زیبایی که در خود جای داده و ارتفاع زیادی که نسبت به دیگر شهرهای اطراف دارد، چشم انداز فوق العاده ای از طبیعت های اطراف را در اختیار شما قرار می دهد. طبیعت سرسبز و بی نظیر این شهر باعث شده لقب عروس گیلان را برای آن انتخاب کنند. همچنین لاهیجان به دلیل داشتن زمین های کشت چای و درختان بهارنارنج، به سرزمین چای معطر و بهارنارنج معروف شده است. هر کدام از شهرهای شمالی ایران دارای جاذبه ها و دیدنی های فراوانی هستند، اگر تصمیم دارید به خطه شمال ایران سفر کنید، پیشنهاد می شود این بار کوله بار سفرتان را این بار برای عازم شدن به لاهیجان ببندید. در ادامه مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا اطلاعات بیشتری درباره این شهر زیبا و سرسبز به دست آوریم.
لاهیجان را به عنوان یکی از قدیمی ترین و کهن ترین شهرهای استان گیلان می شناسیم. این شهر که در شرق استان گیلان واقع شده، تاریخچه ای طولانی را در پس خود پنهان کرده که با کمی جستجو و کاوش می توانیم بسیاری از آن تاریخ ها را از بناها و آثار باستانی و به جا مانده از زمان های گذشته در این شهر بیابیم. شهر لاهیجان به لحاظ تاریخچه غنی خود، لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را از آن خود کرده است و بزرگترین شهر شرق استان گیلان شناخته می شود. این شهر در منطقه کوهپایه ای قرار گرفته و در شرق سفید رود و در ارتفاع 4 متری از سطح دریا واقع شده است. از جمله بناهای تاریخی که در این شهر وجود دارد، قلعه ای تاریخی به نام کهندژ است که در فاصله 6 کیلومتری از شهر قرار گرفته و از دوران اشکانیان به جا مانده است.
قلعه کهندژ تا زمانی که مغول ها به ایران حمله کنند، درست تا قرن 7 هجری قمری، سالم باقی مانده بود، اما بعد از حمله مغول با ویرانی مواجه شد. شهر لاهیجان در دوران پیش از اسلام از سه بخش به نام های کهندژ، شهرستان و بازار تشکیل شده بود؛ در سال 709 هجری قمری که اولجایتو به این شهر حمله کرد باعث خرابی ها و ویرانی هایی در آن شد. همین امر سبب گردید در سال 729 هجری قمری این شهر بازسازی شود. بخش شرق استان گیلان را که لاهیجان نیز شامل آن می شد را بیه پیش می نامیدند. این بخش تا قرن 4 هجری قمری تحت حکومت دیلم بود. از قرن 4 هجری قمری به بعد مرکزیت منطقه از کوه به بخش جلگه انتقال یافت و از آن پس به سلسله خاندان کوتم پیوند یافت.
بنیان گذار سلسله کوتم شخصی به نام ناصرالدین حسن بن علی اطروش، شیعه زیدی بود. این سلسله از خاندانی محلی که ناصروند نام داشتند محسوب می شدند و حاکم شهر بودند و تیمی را علیه الجایتوی ایلخانی چیدمان کرد و در سال 706 هجری قمری با شکست رو به رو شد. بعد از سقوط این خاندان، پسرشان با دختر یک سردار مغول ازدواج کرد و همین باعث شد بر دیگر امرای گیلان برتری یابد. لاهیجان و فومن به عنوان دو مورد از اصلی ترین شهرهای گیلان شناخته می شدند. لاهیجان از همان زمان ابتدا یکی از بهترین شهرهای گیلان محسوب می شد و در کشت برنج و ذرت، تولید ابریشم، پرتقال، مرکبات و بسیاری دیگر از میوه های مناطق گرمسیر شهرت داشت. در قرن 9 هجری قمری، پس از جنگ های خونینی که لاهیجان با بیه پس داشتند، در دوران عصر طلایی به سر می برد. پس از آن که دوران حکومت خاندان ناصروند تمام شد، دوران حکومت خاندان کیا آغاز شد.
با توجه به آن که نام لاهیجان به عنوان یکی از 7 منطقه بزرگ جنوب شرق گیلان در کتاب حدودالعالم برای نخستین بار آمده است، اما احتمال می رود که لاهیجان نامی ناشناخته برای جغرافیدانان عرب بوده است. در سال 705 هجری قمری اولجایتو این شهر را فتح نمود و امیر تیمور لشکرکشی به آن را آغاز کرد و بر آن حکومت راند. بعد از وی نیز افرادی همچون سید امیر بیک و نوادگان او که از خاندان سادات کیایی بودند، حکومت بر این شهر را عهده دار شدند. بعد از آن که حکومت خاندان کیایی با سقوط و شکست مواجه شدند، نوبت به حکومت خاندان صفوی رسید. در تاریخ، اتفاقات ناگواری در این شهر رخ داده بود که می توان به اتفاقاتی همچون موارد زیر اشاره نمود:
فرمانروایانی که بر لاهیجان حکومت می کردند، اغلب قدرتشان را از بخش جلگه به کوه ها منتقل می کردند. حتی برخی مواقع پیش می آمد که قدرت خود را تا بخش جنوب البرز افزایش می دادند. در آن زمان خاندانی به نام کوتم یا هوسم در منطقه لنگرود قرار داشتند و در شرق لاهیجان ظهور کردند. بانی این خط شخصی به نام ناصرالدین الحسن بن علی الاطروش علوی بود که تشیع زیدی را لاهیجان منطقه کاسپین نمود. از آن به بعد بود که تمام بخش شرق استان گیلان تحت تاثیر دین شیعه قرار گرفت. تا رسیدن به اواسط قرن 4 هجری قمری قدرت سیاسی خاندان الاطروش رو به تضعیف شدن نهاد.
اما خاندان سادات ناصری از آنجایی که دارای اعتبار مذهبی بالایی بودند، در منطقه گیلان تاثیر به سزایی بر جای گذاشتند. در زمانی که سلسله دیلمیان بر این سرزمین حکومت می راندند، به بغداد حمله کردند و خلیفه عباسی را شکست دادند. پس از دیلمیان با تاریخ مبهمی رو به رو می شویم. اما احتمال می رود پس از آن که مناطق مرتفع دیلم تحت تاثیر یکی از اقوام سالاریان یا مظفریان یا لنگریان طارم بود، جستانیان از قدرت خود در آن مناطق دفاع نمودند.
از این قسمت تاریخ، خاندانی محلی که ناصروند نام داشتند بر بخش بیه پیش لاهیجان حکومت کردند. خاندان ناصروند ارتباط با تصدی ناصرالدین الاطرش داشتند. زمانی که هولگو ایلخان مغول به قدرت رسیده بود، شخصی به نام جمال الدین شلوک بن شلوک نصیروند در لاهیجان حکومت می کرد. چندین دهه که گذشت، درست در زمان اولجایتو، خاندان را به دو قسمت شلوک بن سالار در بخش کوتم و نوپادشاه در بخش لاهیجان تقسیم نمود.
زمانی که ایلخانیان وارد گیلان شدند، در لاهیجان در 706 تلیسم شدند و پسر خاندان ناصروند، با دختر یکی از فرمانده های مغول ازدواج کرد و همین باعث شد نسبت به شاهزادگان دیگری که در گیلان بودند، برتری یابد. در قرن 8 و در پی جنگ و نزاعی که میان سران متعدد محلی مورد آسیب هایی قرار گرفت. همچنین سلسله ناصروندان برای بار دوم در سال 792 هجری قمری به صورت کلی مورد نابودی قرار گرفت. در نهایت سید هادی کیا به عنوان سرور بیه پیش انتخاب گردید.
از اواخر قرن 9 هجری قمری، تاریخ های صفوی اطلاعات مورخان محلی منطقه کاسپین را که یکی از آن ها ظهیرالدین مرعشی می باشد، تکمیل می کند. میرزا علی کیا به اسماعیل بن حیدر صفوی پناه داده بود. اسماعیل بن صفوی از سال 1493 تا سال 1499 هجری قمری در ارتفاعات لاهیجان می زیست و دور از کودکان و زنان توسط صوفیان تربیت شده بود. اسماعیل از آق قویونلوها فرار می کرد و در آن زمان میرزا علی پذیرای او شد و از او مراقبت نمود. همچنین از شمس الدین لاهیجی درخواست نمود تا به اسماعیل آموزش دهد.
در نهایت در سال 905 هجری قمری اسماعیل 11 ساله بود و لاهیجان را ترک نمود و برای به قدرت رسیدن توانست بر آق قویونلوها پیروز شود. یکی از حاکمان قزلباش را برای نظارت بر کارکیائیان انتخاب شد. در اواسط همان قرن بود که برادر و دو پسر شاه طهماسب صفوی کارهای یک فرماندار را پیاده سازی می کردند. شاه طهماسب دستور داد کارکیا سید احمد بن علی دین و مذهب شیعه اثنی عشری را به جای مذهب زیدیه رواج دهند. اما مدتی بعد که قصد داشت سربازانی را برای حمله به شیروان، لاهیجان و قزوین بفرستد، شاه طهماسب او را کنار گذاشت. شاه طهماسب توانست گیلان را به اشغال خود در بیاورد و خان احمد را به اسارت بگیرد و حدود 9 سال بعد توانست رابطه خوبی با شاه اسماعیل دوم و محمد خدابنده برقرار نماید و دوباره حکومت را به دست آورد.
در نیمه دوم قرن 19 و اوایل قرن 20، لاهیجان دومیم دوره طلایی خود را تجربه کرد. تجارت ابریشم و کشت چای در این دوره نیز افزایش یافته بود و توسعه این منطقه دو چندان شده بود. لاهیجان در سال 1902 نخستین کشت چای را به روش کاشف السلطنه یا همان محمد میرزای چای کار 3 هزار دانه چای آسامی از هند به صورت قاچاق به ایران وارد کرد. در پی این موضوع هر سو از تپه ها و دشت های لاهیجان، مملو از باغ های چای شده بودند. همین موضوع سبب گردید کارخانه های متعدد برای فراوری چای در این شهر تأسیس شوند و افراد زیادی در آن ها مشغول به کار شوند. به عنوان مثال می توان به نخستین کارخانه چای در لاهیجان اشاره نمود که در سال 1932 تأسیس شد.
در جریان نهضت جنگل در زمان بعد از انقلاب مشروطه رخ داد، منطقه گیلان از اصلی ترین مناطق خیزش های سیاسی محسوب شد و به عنوان مرکز خیزش سیاسی شناخته می شد. دکتر حشمت، شورش و خیزش های منطقه بیه پیش را سازماندهی نموده بود. یکی از فعالیت های وی حفر کانال آبی بود که حشمت رود نام گرفت و تا کنون نیز با همین نام شناخته می شود. حشمت رود تمام بخش های شمال لاهیجان را در مسیر عبوری خود، آبیاری می کند و از معروف ترین رودهای این شهر محسوب می شود. در جریان جنگ جهانی دوم، در تاریخ 7 شهریور ماه سال 1320 هجری شمسی این شهر توسط هواپیماهای روسی بمب باران شد و در پی آن تعداد زیادی از افراد کشته شدند.
در زمان حکومت رضا شاه پهلوی، این شهر از تقسیمات جدیدی برخوردار گردید و جزئی از بخش های شهرستان رشت به حساب می آمد. در نهایت در تاریخ 28 خرداد ماه سال 1324 لاهیجان به شهرستان تبدیل گردید و بخش هایی نظیر لنگرود و رودسر از شهرستان رشت جدا شده و جزء توابع شهرستان لاهیجان شمرده شدند. در آخر خوب است این نکته را به خاطر داشته باشیم که چای لاهیجان از عطر تند و دلنشینی برخوردار بوده و از بهترین چای های ایرانی به حساب می آید.
لاهیجان از شهرهای شمالی ایران می باشد که در شرق استان گیلان قرار گرفته و جاذبه های دیدنی بسیار زیبایی را در طبیعت خود جای داده است. از همین رو گردشگران زیادی برای تفریح و گشت و گذار در طبیعت لاهیجان، راهی این شهر می شوند.
اگر بخواهید از تهران به سمت این شهر توریستی و زیبا بروید، بهتر است بدانید که حدود 350 کیلومتر از تهران تا لاهیجان مسافت وجود دارد. برای رسیدن به این شهر زیبا و پر جاذبه، می بایست یکی از مسیرهای آزادراه تهران – کرج، آزادراه کرج – قزوین و آزادراه قزوین – رشت انتخاب نمایید و از طریق آن مسیر رسیدن به لاهیجان را طی کنید. هر کدام از این مسیر ها را انتخاب کنید، شما را به سمت شهر رشت هدایت می کند.
در طول این مسیر از شهرهایی نظیر گرمدره، هشتگرد، ناصر آباد، قزوین، لوشان، منجیل، رودبار، رستم آباد و سیاهکل عبور خواهید کرد. توجه داشته باشید پیش از رسیدن به شهر رشت، از طریق آزادراه خارج شده و وارد جاده – سنگر – سیاهکل شوید. به سمت شرق حرکت کنید و تا به لاهیجان برسید. همچنین می توانید برای رسیدن به قزوین، از طریق مسیر جاده شهریار و ملارد استفاده نمایید. اگر قصد استفاده از این مسیر را داشته باشید، مدت زمانی حدود 5 ساعت 20 دقیقه نیاز دارید.
یکی از ارزان قیمت ترین مسیرهای دسترسی به لاهیجان، استفاده از اتوبوس می باشد. برای این منظور می توانید در تهران به پایانه بیهقی یا ترمینال غرب رفته و بعد از خرید بلیط اتوبوس تهران – لاهیجان سوار اتوبوس شوید. این مسیر حدود 5 ساعت و 30 دقیقه زمان می برد و نسبت به خودروی شخصی طولانی تر است.
بسیاری از افراد هستند که برای سفرهای خود، استفاده از قطار را ترجیح می دهند. متاسفانه خط راه آهن تهران – لاهیجان راه اندازی نشده است. اما می توانید پس با مراجعه به راه آهن تهران، بلیط قطار تهران – رشت را انتخاب کرده و سوار قطار شوید. این مسیر به قدری زیباست که جزء زیباترین مسیرهای راه آهن ایران شناخته می شود. پس از رسیدن به رشت می توانید سوار تاکسی شده و به سمت لاهیجان حرکت کنید.
هواپیما از جمله راحت ترین، سریع ترین و در عین حال گران قیمت ترین روش های سفر می باشد. اگر به هر دلیلی ترجیح می دهید در سریع ترین زمان ممکن به لاهیجان برسید، می توانید بلیط هواپیمای تهران – رشت را تهیه کنید و با مراجعه به فرودگاه مهرآباد سوار هواپیما شده و پس از طی مسیر، در فرودگاه سردار جنگل رشت از هواپیما پیاده شده و از آنجا سوار تاکسی و یا اتوبوس شوید به سمت لاهیجان حرکت نمایید.
اگر می خواهید یکی از روش های استفاده از وسایل نقلیه عمومی را انتخاب نمایید، می توانید روش استفاده از تاکسی را انتخاب کنید. برای این منظور می توانید به یکی از پایانه های مسافربری مراجعه نمایید و سوار تاکسی هایی شوید که مقصدشان شهر لاهیجان می باشد. همچنین تاکسی های دربستی نیز هستند که پس از درخواست شما در ساعت مشخصی به درب منزل مراجعه کرده و با بیمه کامل مسافر، شما را به لاهیجان می رسانند. البته توجه داشته باشید که استفاده از روش دوم قیمت بالاتری نیز دارد.
مسیر های مختلفی از تهران تا لاهیجان وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای مسافت های مختلفی می باشند و استفاده از هر کدام از مسیرها، مدت زمان های متفاوتی دارند. البته تفاوت چندان چشمگیری ندارند و گردشگران بنا بر سلیقه خود می توانند از هر مسیری که بخواهند استفاده کنند.
لاهیجان در منطقه ای از شمال ایران واقع شده که از آب و هوای مرطوب بهره می برد. اما رطوب هوا به گونه ای نیست که برای همیشه پایدار باشد. هنگامی که فصل زمستان آغاز می شود، بادهای گرم و شدیدی می وزند. سپس شاهد بارش برف در زمستان ها در این شهر خواهیم بود. رطوبت نسبی لاهیجان بین 76 تا 79 درصد بوده، اما برخی از مواقع میزان رطوبت به 100 درصد هم می رسد.
از آنجایی که لاهیجان از بهترین و زیباترین شهرهای شمالی ایران محسوب می شود، گردشگران زیادی هستند که در تمام طول سال آن را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند. اما برخی از گردشگران هستند که برای سفر به لاهیجان به دنبال فصلی هستند که آب و هوایی مطلوب و دلنشین در این شهر حاکم باشد تا بتوانند در بهترین حالت به گردش و تفریح بپردازند. از بهترین فصل هایی که می توانید به این شهر سفر کنید، فصل بهار می باشد. علاوه بر آن که آب و هوایی بسیار دلنشین و معتدل در این شهر حکم فرماست، همچنین تعطیلات نوروز باعث شده افراد زیادی به لاهیجان سفر کنند.
در برخی از روزها و جاذبه ها، ازدحام جمعیت بسیار زیاد می شود. لذا اگر حوصله شلوغی و ازدحام جمعیت را ندارید، بهتر است از تعطیلات نوروز صرف نظر کرده و سفر خود را به روزهای بعد از عید نوروز موکول نمایید. فصل تابستان رطوبت و دمای هوا به شدت افزایش یافته و ممکن است گردش و تفریح در چنین آب و هوایی برای برخی از گردشگران چندان خوشایند نباشد. لذا می توانید زمان سفر خود را به اواخر تابستان که از شدت دما و رطوبت هوا کاسته می شود بیاندازید. فصل پاییز هم به علت آن که خبری از شدت گرما و سرمای طاقت فرسا نبوده و طبیعت شهر به هزار رنگ تبدیل می شود و چشم انداز های بسیار زیبایی را پدید می آورند. فصل زمستان نیز زیبای های خاص خود را دارد و اگر به گشت و گذار در هوای سرد علاقه مند هستید، می توانید زمستان را به عنوان فصل سفر خود اتتخاب نمایید.
از آنجایی که این منطقه از آب و هوای مطلوب و خاک حاصلخیز و مطبوعی بهره می برد، جانوران زیادی آن را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کرده اند و در مناطق مختلفی از این شهر زندگی می کنند. در ادامه این بخش می خواهیم به آشنایی با پوشش جانوری لاهیجان آشنا شویم و بدانیم چه جانوران و پرندگانی در آن زندگی می کنند. از جمله این جانوران می توان به چهارپایان اصلی و وحشی نظیر گوسفند، گاو، قاطر، سگ، گاومیش، گربه، شغال، روباه، خرگوش و غیره اشاره نمود.
پرندگانی هم این منطقه را برای زندگی خود انتخاب کرده که شامل لک لک، غاز، بلدرچین، غاز وحشی، اردک، گنجشک، زاغچه، فلامینگو، جغد، کلاغ، هدهد، خوتکا، دارکوب و غیره می شوند. ماهی هایی که در دریای این منطقه وجود دارند نیز عبارتند از: ماهی سوف، قزل آلا، ماهی سفید، گاو ماهی، کپور ماهی، فیل ماهی، کیلکا، اوزون برون و غیره.
لاهیجان از زمان های گذشته تا به امروز همواره یکی از اصلی ترین کانون های بازرگانی ابریشم در ایران و در جهان شناخته می شود و بیشترین سهم تولید و صادرات ابریشم را به خود اختصاص داده است. علاوه بر ابریشم، کشت و تولید چای نیز در این شهر بسیار بالا بوده و از مهمترین کانون های کشت چای شناخته می شود. گیاه چای برای نخستین بار توسط کاشف السلطنه به صورت آزمایشی در منطقه لاهیجان کاشت. این آزماش وی با موفقیت همراه بود و در نهایت توانست به مقدار 1 کیلو، از همان چای که خودش تولید کرده بود را برای مظفرالدین شاه ارسال نماید. در آن زمان کشت چای نیز با توسعه رو به رو گشت. از دیگر محصولات کشاوزری منطقه لاهیجان می توان به محصولاتی همچون برنج و کنف اشاره نمود.
لاهیجان از زیباترین شهرهای شمال ایران است که در شرق استان گیلان قرار گرفته و جاذبه های دیدنی و گردشگری متعددی در آن وجود دارند. علاوه بر آن که جاذبه های دیدنی متعددی در طبیعت این شهر وجود دارند، جاذبه ها و بناهای تاریخی مختلفی را می توانید مشاهده کنید. این شهر به دلیل قدمت زیادی که دارد، بناهای تاریخی زیادی را خواهید دید که هر کدام از آن ها بیان گر دوران مختلفی از تاریخ این شهر هستند. در ادامه این بخش می خواهیم با برخی از بهترین جاهای دیدنی لاهیجان آشنا شویم تا اگر قصد سفر به این شهر را داشتید، بتوانید به راحتی گزینه مورد نظر خود را از میان تمام جاذبه های دیدنی آن پیدا کنید و به سراغ آن ها بروید.
استخر لاهیجان از زیباترین جاذبه هایی است که در شهر لاهیجان وجود داشته و در دامنه های شیطان کوه قرار گرفته است. این جاذبه در بخش شرقی این شهر بوده و منظره ای زیبا برای طبیعت لاهیجان به وجود آورده است. مساحت این استخر به 17 هکتار می رسد عمق آن 4 متر می باشد. منبع تامین آب این استخر از آب های جریان یافته از کوه می باشد. همچنین آب هایی که از کوه ها سرریز می شدند، اصلی ترین منبع آبی بودند که مزارع برنج را آبیاری می کردند.
جزیره ای بسیار زیبا در میان این استخر وجود دارد که یک پل سیمانی طویل آن را به حاشیه جنوبی استخر متصل کرده است. جزیره ای که میان استخر قرار دارد، در زمان های قدیم با نام میان پشته شناخته می شد. این استخر دارای حاشیه ای به طول 2 متر بوده و بلواری بسیار زیبا در کنار آن وجود دارد که از بهترین محل ها برای قدم زدن و پیاده روی می باشد. استخر لاهیجان از بهترین جاذبه هایی است که می توانید در این شهر به سراغ آن بروید و از آن دیدن کنید.
آدرس استخر لاهیجان: استان گیلان، شهر لاهیجان، بخش شرق لاهیجان
اگر به دنبال جاذبه ای هستید که بتوانید در آن به تفریح بپردازید، تله کابین احرار لاهیجان بهترین گزینه تفریحی برای شما به شمار می رود. هنگامی که سوار بر این تله کابین شوید، چشم انداز بسیار زیبایی از مناطق اطراف را می توانید مشاهده کنید و از تماشای آن لذت ببرید. تله کابین احرار در سال 1384 افتتاح شد که ارتفاع ایستگاه اول آن که بام سبز نام دارد 123 متر بوده و دومین ایستگاه آن که تاج خروس نام دارد 313 متر می باشد. تله کابین سواری شاید بهترین و هیجان انگیز ترین تفریحی باشد که می توانید در این شهر از آن لذت ببرید.
مسیر تله کابین احرار که از دیدنی های لاهیجان محسوب می شود، به 1500 متر رسیده و تعداد 5 دکل در مسیر آن وجود دارند. مدت زمان رفت و برگشت آن 20 دقیقه طول می کشد. تعداد 33 کابین 6 نفره در این تله کابین وجود دارند که می توانید به همراه خانواده و یا دوستانتان سوار آن شوید و از این تفریح هیجان انگیز لذت ببرید. این مجموعه تفریحی دارای امکانات رفاهی متعددی همچون کافه، رستوران، شهربازی، آلاچیق و… می باشد. با رفتن به این مجموعه تفریحی می توانید یک روز مهیج و مفرح را رقم بزنید.
آدرس تله کابین احرار لاهیجان: استان گیلان، شهر لاهیجان، بام سبز
از معروف ترین جاذبه های گردشگری لاهیجان که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند، بام سبز لاهیجان می باشد. محال است گردشگری به این شهر زیبا سفر کند و در میان گشت و گذار در طبیعت شهر، سری به بام سبز نزند. فضایی در بخش بالایی شیطان کوه به صورت مسطح درآمده که فضایی بسیار زیبا و سرسبز بوده و از طریق یک مسیر پلکانی می توانید به آن دسترسی پیدا کنید. با رفتن به بالاترین بخش شیطان کوه که بام سبز نامیده می شود، می توانید چشم انداز بسیار زیبایی را از مناطق اطراف در اختیار داشته و باشید و تصاویر بسیار زیبا و ماندگاری را در این منطقه گردشگری به ثبت برسانید.
همچنین هوای پاکی که می توانید در آن ارتفاع استشمام کنید، باعث کاهش تنش و استرس شما خواهد شد. برای بازدید از بام سبز لاهیجان همه روزه می توانید از ساعت 8 صبح تا 23 شب مراجعه نمایید و نیازی به هزینه ورودی نمی باشد. تنها برای استفاده از دیگر امکانات رفاهی و تفریحی آن می بایست مبالغ متفاوتی را پرداخت نمایید. هنگامی که به بام سبز می رسید، نخستین تفریحی که توجه شما را به خود جلب می کند، شهربازی آن می باشد که انواع مختلفی از امکانات تفریحی را شامل می شود. چشم اندازی که از مناطق اطراف در شب ها در اختیار شما قرار می گیرد، بسیار زیبا و جالب توجه بوده و می توان ساعت ها به تماشای مناظر نشست و از آن لذت برد.
بام سبز که از معروف ترین و پر طرفدارترین جاذبه های تفریحی لاهیجان به شمار می رود، در قسمت فوقانی شیطان کوه واقع شده است. لذا ابتدا باید خود را به شیطان کوه برسانید تا بتوانید به بام سبز دسترسی پیدا کنید. پس از آن که به شیطان کوه رسیدید، چندین مسیر دسترسی برای گردشگران وجود دارد که می توانند با انتخاب یکی از آن ها، خود را به بام سبز برسانند. یکی از مسیرها مسیر ماشین رو می باشد که با استفاده از ماشین خود از مسیر ماشین رو بالا رفته تا به بام سبز برسید.
دومین مسیر استفاده از تله کابین می باشد که علاوه بر دسترسی به بام سبز می توانید از هیجان مسیر نیز برخوردار شوید. سومین مسیر نیز استفاده از مسیر پلکانی می باشد که می توانید با استفاده از آن از کنار آبشار زیبای شیطان کوه عبور کنید و با لذت بردن از مسیر زیبا و سرسبز به بام سبز دسترسی پیدا کنید.
آدرس بام سبز لاهیجان: استان گیلان، لاهیجان، چهارخانه سر
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد، لاهیجان از کهن ترین شهرهای استان گیلان محسوب می شود که تاریخچه ای غنی را در گذشته خود پنهان کرده است. لذا آثار باستانی، بناها و موزه های تاریخی در این شهر وجود دارند که هر کدام از آن ها بیانگر دوره های مختلفی از تاریخ این شهر هستند. در این بخش می خواهیم با برخی از موزه های لاهیجان آشنا شویم. آشنایی با موزه های لاهیجان را با موزه تاریخ چای ایران آغاز می کنیم. لاهیجان را با چای خوش عطر آن می شناسیم، موزه ای با نام موزه تاریخ چای ایران در این شهر قرار دارد که به عنوان تنها موزه چای ایران شناخته می شود.
این موزه را با نام آرامگاه کاشف السلطنه نیز می شناسند. چای از اصلی ترین نوشیدنی های ایرانیان به شمار می رود که فصل و زمان خاصی برای نوشیدن آن وجود ندارد. درواقع به عنوان یک نوشیدنی اصلی بعد از آب برای ما ایرانیان شناخته می شود. جالب است بدانید حدود 80 درصد از تولید چای کل کشور، در لاهیجان تولید می شود. بخش های مختلفی در این موزه وجود دارند که می توان به بخش هایی همچون کلکسیون اسناد، مدارک، اشیاء قدیمی، تصاویر، روش های ورود و پیشرفت صنعت چای به کشور اشاره کرد.
این موزه از منحصر به فرد ترین و جالب ترین موزه های استان گیلان به شمار می رود که در شهر لاهیجان قرار دارد. کاشف السلطنه را پدر چای ایران می دانیم که آرامگاه وی در این موزه واقع شده و به همین خاطر با نام آرامگاه کاشف السلطنه نیز شناخته می شود. بنای موزه چای ایران در 2 طبقه ساخته شده و مقبره محمد میرزا کاشف السلطنه در طبقه اول این مجموعه واقع شده است.
آدرس موزه تاریخ چای ایران: استان گیلان، لاهیجان، خیابان کاشف شرقی، نرسیده به سه راه کشاورزی
اگر جزء افرادی هستید که اهل روستا گردی باشید، روستای چی چی نی کوتی از بهترین روستاهایی است که می توانید در سفر به لاهیجان به آن سری بزنید و از طبیعت فوق العاده آن لذت ببرید. هنگامی که نام این روستا به گوشتان می خورد، معنی آن توجه شما را به خود جلب می کند. چی چی نی کوتی به معنای لانه گنجشک می باشد. طبیعت این روستا به قدری زیبا بوده و آرامش را در شما به وجود می آورد که در انتهای سفر خود دوست ندارید آن را ترک کنید.
روستای چی چی نی کوتی از بکرترین روستاهای شهر لاهیجان بوده که علاوه بر داشتن طبیعت بسیار زیبا، در آن حیواناتی همچون روباه، شغال، خرس و… وجود دارند. پس باید در هنگام گشت گذار در روستا خیلی مراقب باشید. از بهترین زمان هایی که می توانید به روستای چی چی نی کوتی سفر کنید، اواخر بهار و اوایل فصل تابستان می باشد، چرا که نوعی تمشک وحشی در بیشه زارهای روستا رشد می کنند که طعمی بسیار لذت بخش و فوق العاده دارد که می توانید از آن ها تست کنید.
آدرس روستای چی چی نی کوتی: استان گیلان، لاهیجان، جنوب شرقی لاهیجان
پل خشتی لاهیجان از جمله تاریخی ترین بناهایی است که از دوران حکومت کیائیان در قرن های 8 تا 10 هجری قمری در این شهر به جا مانده است. موقعیت مکانی این پل خشتی در غرب لاهیجان بوده و بر اساس روایات دریافته ایم که دستور ساخت آن را نعمت الله طبیب در سال 892 هجری قمری صادر نموده است. برخی از روایات نیز می گویند شخصی به نام حاج جعفر کاشانی که از نیکوکاران دوران قاجار بوده، پل سنگی را تخریب کرده و پلی آجری را به جای آن ساخته است. این پل دارای ابعادی به طول 50 متر، عرض 4.5 متر و ارتفاع 11 متر می باشد. اگر به بازدید از جاذبه های تاریخی علاقه مند هستید، می توانید از پل خشتی لاهیجان دیدن کنید و بر روی آن قدم بزنید. این پل از آن دسته آثار تاریخی است که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
تالاب ها از جمله جاذبه های دیدنی در شهرهای شمالی هستند که برخی از آن ها از شهرت بیشتری در میان بقیه برخوردارند. تالاب امیرکلایه از زیباترین تالاب های شمالی است که در شهر لاهیجان واقع شده و مساحت آن به 1230 هکتار و عمق 1.85 متر می رسد. تالاب بین المللی امیرکلایه از آن دسته تالاب هایی است که آب شیرین داشته و پرندگان مهاجر زیادی در طول سال آن را به عنوان زیستگاه خود انتخاب می کنند. فاصله این تالاب تا دریای خزر به 1 کیلومتر می رسد. سطح تالاب بین المللی امیرکلایه پوشیده از نیل.فرهای آبی بوده و چهره ای بسیار زیبا برای آن پدید آورده اند. این گل های نیلوفر به رنگ سفید بوده و با نام ثعله شناخته می شوند. اگر به لاهیجان سفر کردید، بازدید از تالاب بین المللی امیرکلایه را در لیست گردشگری خود قرار دهید.
برای بازدید از تالاب امیرکلایه باید خود را به کیاشهر برسانید تا بتوانید به دهستان شیرجوپشت دسترسی پیدا کنید. برای این منظور از طریق کنارگذر چمخاله استفاده نمایید. هنگامی که به این جاذبه زیبا و تماشایی می رسید، محو تماشای آن خواهید شد.
آدرس تالاب بین المللی امیرکلایه: استان گیلان، لاهیجان، بخش شمالی لاهیجان، دهستان شیرجوپشت، بخش رودبنه
شهرهای شمالی ایران به دلیل بهره مندی از آب و هوای مطلوب و خاک حاصلخیز، انواع محصولات کشاورزی و میوه های متنوع را تولید می کنند. از زمان های گذشته تا به امروز همه ما شهر لاهیجان را با چای خوش عطر و طعم آن می شناسیم. کشت چای از سال 1278 توسط محمد میرزا چای کار ملقب به کاشف السلطنه در این شهر آغاز گردید و به مرور زمان رونق پیدا کرد. این منطقه که از آب و هوا و خاک حاصلخیز بهره می برد، کشت چای بسیار رونق دارد و همواره زمانی که نام لاهیجان را می شنویم، چای خوش عطر و طعم آن در ذهن ها تداعی می شود.
از همین رو یکی از مهمترین روش های درآمد و چرخه های اقتصاد از طریق کشت، تولید و عرضه آن به بازارها می باشد و بسیاری از اهالی و بومیان شهر لاهیجان به کشت چای مشغول هستند. همچنین صنایع دستی متنوعی در این شهر توسط دستان هنرمند بومیان این شهر تولید می شوند که بسیاری از گردشگران از آن ها به عنوان سوغاتی یا یادگاری تهیه می کنند و در چرخه اقتصاد این شهر کمک به سزایی دارند.
لاهیجان که از شهرهای زیبای شمال ایران است، در شرق استان گیلان قرار دارد. این شهر زیبا از بخش شمال خود به دریای خزر، از شرق به لنگرود، از غرب به آستانه اشرفیه، از جنوب غرب به سیاهکل و از جنوب به دیلمان محدود می شود. موقعیت جغرافیایی این شهر به گونه ای است که در 50 درجه و 0 دقیقه شرقی و در 37 درجه و 11 دقیقه شمالی می باشد. این شهر بر روی زمینی هموار و صاف واقع شده و به صورت جلگه ای می باشد. جلگه ای بودن این شهر از رسوبات به جا مانده از رودهای گیلان تشکیل شده است.
بخش های شمالی لاهیجان، هموار ترین نقطه جلگه ای این شهر را تشکیل داده اند. شهرستان لاهیجان دارای دو بخش رودبنه و مرکزی می باشد. همچنین 8 دهستان را در خود جای داده است. از ابتدای قرن 20 هجری قمری که تقسیمات جدیدی در استان گیلان صورت پذیرفت، مساحت لاهیجان بسیار کاهش یافت. مدتی شهرستان لاهیجان تمام بخش شرق سفید روز در استان گیلان را تشکیل داده بود. مدتی بعد دو شهرستان در لاهیجان پدید آمدند که لنگرود و رودسر نام داشتند. آستانه اشرفیه و سیاهکل در گذشته بخش هایی مستقل از لاهیجان به شمار می رفتند و بعدها نیز به شهرستان تبدیل شدند. در آن زمان 7 دهستان در شهرستان لاهیجان وجود داشتند که با احتساب تمام آن ها، مساحت لاهیجان به 410 کیلومتر مربع می رسید.
در سال 1385 هجری شمسی، یک سرشماری در این شهر انجام شد که جمعیت آن حدود 162 هزار و 898 تن بوده اند. نیمی از این جمعیت را اهالی روستاها و نیم دیگر را اهالی شهر تشکیل داده بودند. رشد جمعیت این شهر نسبت به شهر رشت کمتر بوده و رشد آن به گونه ای بود که از سال 1965 میلادی تا سال 2006 میلادی جمعیت لاهیجان تنها 3.5 برابر افزایش یافته بود که آن را می توان با جمعیت انزلی یکی دانست.
اغلب مردم این شهر گیلک بوده و افرادی که در بخش های مرتفع لاهیجان سکونت دارند را گالش می نامند. طایفه گالش جزء گیلکان شناخته شده و به زبان گیلکی و گویش گالشی صحبت می کنند. مردم لاهیجان به زبان گیلکی و گویش بیه پیش صحبت می کنند. گیلکی لاهیجان به لحاظ واژگان، آوایی و مقداری هم دستور زبان با گیلکی رشت متفاوت بوده. افرادی که در مناطق کوهستانی این شهر سکونت دارند به زبان گیلکی بیه پیش سخن می گویند که این گویش با گیلکی گالشی متفاوت است. شرق لاهیجان که پایتخت تاریخی بیه پیش به شمار رفته، به زبان گیلکی صحبت می کنند و آن را گیلکی لاهیجانی می نامند.
اهالی لاهیجان به شغل های کشاورزی، دامداری، باغداری، صیادی، صنایع دستی، شیلات و… مشغول هستند و از این راه ها امرار معاش می کنند. در زراعت و کشاورزی به کشت محصولاتی همچون چای، فندوق، گردو، صیفی جات و انواع میوه می پردازند.
در قرن 20 اقداماتی در رابطه با تقسیمات شهر لاهیجان صورت پذیرفت و تقسیمات جدیدی در آن انجام شد که در پی آن مساحت قابل توجهی از آن کاسته شد. در تقسیمات جدیدی که در لاهیجان انجام گرفت، مساحت این شهر با محاسبه 7 دهستان آن به 410 کیلومتر مربع می رسید.
در اغلب شهرها مراکز خرید به دو دسته مراکز خرید لوکس و بازارهای سنتی تقسیم می شوند. گشت و گذار در میان بازارها و تماشای اجناس و کالا برای بسیاری از افراد لذت بخش می باشد. بازارها و مراکز خریدی که در لاهیجان وجود دارند، از تنوع بالایی برخوردار بوده و گردشگران می توانند در میان بازارهای سنتی و مراکز خرید لوکس گشت و گذار داشته باشند. در ادامه می خواهیم با برخی از بهترین مراکز خرید لاهیجان آشنا شویم.
مرکز خرید جزیره مجنون جزء مراکز خرید لوکس لاهیجان بوده و واحدهای تجاری آن به فروش انواع پوشاک های زنانه، مردانه و بچگانه، انواع کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم دکوراسیون و تزئینات منزل، اکسسوری و… مشغول هستند. قیمت اجناس و کالاهای مرکز خرید جزیره مجنون کاملا اقتصادی و به صرفه می باشند.
آدرس مرکز خرید جزیره مجنون: استان گیلان، لاهیجان، خیابان شهدا
پاساژ ولیعصر یکی دیگر از مراکز خریدی است که در شهر لاهیجان قرار داشته و اگر قصد خرید سوغاتی این شهر را داشته باشید، بهترین گزینه انتخابی برایتان به شمار می رود. پاساژ ولیعصر جزء پاساژهای لوکس نبوده و واحدهای تجاری آن انواع پوشاک، کیف و کفش، شال و روسری، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، خشکبار، کلوچه، عسل و… را به فروش می رسانند. این پاساژ می تواند بهترین مقصد برای خرید انواع سوغاتی برای شما به شمار رود و از انواع سوغاتی ها تهیه نمایید.
آدرس پاساژ ولیعصر: استان گیلان، لاهیجان، خیابان شهدا
بازارهای سنتی هر شهر از بهترین مکان های گردشگری و خرید سوغاتی به شمار می روند. اغلب شهرهای شمالی دارای بهترین و پر تنوع ترین بازارهای سنتی می باشند که حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، بازدید و گردش در آن ها خالی از لطف نبوده و در بازدید از بازارهای سنتی لاهیجان می توانید با سنت ها و سوغاتی های آن آشنا شوید. در ادامه می خواهیم با بازار سنتی لاهیجان که از بهترین مکان ها برای خرید سوغاتی این شهر محسوب می شود آشنا شویم.
لاهیجان که از شهرهای شمالی ایران در استان گیلان به شمار می رود، بازار سنتی از بهترین بازارهایی است که در این شهر وجود داشته و گردشگران زیادی برای گردش و خرید به آن مراجعه می کنند. اهالی این شهر انواع محصولات خود را که شامل محصولات کشاورزی، دامداری، سبزی های محلی و معطر، میوه های تازه، ماهی های تازه، صنایع دستی و… می شوند به بازار های سنتی آورده و به فروش می رسانند. ممکن است قصد خرید از این بازار را نداشته باشید، اما بازارهای سنتی به قدری با صفا و دلنشین هستند که گردش در آن ها و تماشای محصولات تازه می تواند شما را به وجد آورد.
آدرس بازار سنتی لاهیجان: استان گیلان، لاهیجان، میدان چهارپادشاهان، خیابان کاشف شرقی
بازار سنتی عاقلیه از دیگر بازارهای محلی این شهر بوده که انواع محصولات محلی را می توانید در آن مشاهده و تهیه نمایید. از بهترین زمان هایی که می توانید به این بازار مراجعه کنید، ساعات اولیه صبح می باشد که تازه ترین محصولات برای عرضه قرار داده شده اند. هر چه ساعت به ظهر و بعد از ظهر نزدیک می شود، قیمت محصولات کاهش را می دهند تا به فروش برسند. با گردش در این بازار سنتی می توانید جریان زندگی را احساس کنید.
آدرس بازار سنتی عاقلیه: استان گیلان، لاهیجان، کاشف، میدان عاقیله
انواع مختلفی از بازارهای سنتی در شهر لاهیجان وجود دارند که برای گردش در آن ها حق انتخاب زیادی دارید. بازار روز شماره 2 لاهیجان از دیگر بازارهای محلی این شهر به شمار می رود و می توانید میوه های تازه این شهر را تهیه کنید.
آدرس بازار روز شماره 2 لاهیجان: استان گیلان، لاهیجان، کاشف، خیابان کریمی
هرگاه نام لاهیجان به گوشمان می خورد، در ادامه آن چای نیز در ذهنمان نقش می بندد. شهر زیبای لاهیجان که از شهرهای سرسبز استان گیلان است سوغاتی های متنوعی دارد؛ اما معروف ترین سوغاتی لاهیجان را چای معطر و خوش طعم ایرانی می دانیم. خوبی شهرهایی که سوغاتی های زیادی دارند این است که حق انتخاب زیادی از میان آن ها دارید. هنگامی که صحبت از سوغاتی های یکی از شهرهای شمالی به میان می آید، ناخودآگاه ذهنمان به سمت آلوچه و انواع ترشی جات می رود. اما خوب است بدانیم هر کدام از این شهرها علاوه بر انواع ترشی جات، سوغاتی های متنوع دیگری نیز دارند که می توانید از آن ها تهیه کنید.
بعد از چای معطر و خوش طعم ایرانی نوبت به یکی دیگر از معروف ترین سوغاتی های لاهیجان که کلوچه نادری است می رسد. به هر فروشگاه و بازاری که در این شهر مراجعه کنید، می توانید کلوچه های تازه نادری را خریداری کنید. به جز کلوچه، نوعی شیرینی دیگر، کوکی مخصوص لاهیجان است. میوه های تازه ای نظیر تمشک، بهار نارنج، بالنگ و… را در این شهر تبدیل به مرباهایی بسیار لذیذ و خوشمزه می کنند و می توانید از آن ها به عنوان سوغاتی تهیه کنید و بر سر سفره های صبحانه خود قرار دهید و میل کنید.
خوشبختانه سوغاتی های این شهر به قدری زیاد هستند که انواع سلیقه ها را در بر می گیرند و هر گردشگری می تواند هر کدام از خوراکی های خوشمزه را به میل و سلیقه خود تهیه نماید. مغازه هایی در بازارهای سنتی این شهر وجود دارند که انواع ترشی های رنگارنگ را در کنار یکدیگر چیده اند و توجه خریداران و گردشگران را به خود جلب می کنند. در لاهیجان انواع رب های شیرین، ترش و ملس از رب انار وجود دارند که با توجه به ذائقه خود می توانید یکی از آن ها را تهیه نمایید. برنج ایرانی که دیگر زبان زد کل جهانیان است. شالیزارهای زیادی در این شهر وجود دارند که برنج خوش عطر و طعم ایرانی در آن ها کشت می شوند که می توانید از آن ها تهیه کنید و عطر خوش برنج ایرانی را خانه هایتان به راه بیاندازید.
ماهی از دیگر انواع غذاهایی است که از سفره شمالی ها جدا نمی شود. کمتر کسی پیدا می شود که ماهی جزء غذاهای مورد علاقه او نباشد. اگر به ماهی علاقه مند هستید، ماهی های خوشمزه با گوشت تازه را می توانید از این شهر تهیه کنید و انواع ماهی های کبابی، دودی، سرخ شده و… طبخ نمایید. زیتون پرورده نیز از دیگر انواع سوغاتی های خشومزه ای است که می توانید از لاهیجان تهیه کنید.
لاهیجان که از بهترین و زیباترین شهرهای شمالی در استان گیلان می باشد، جاذبه های دیدنی و گردشگری فراوانی را در خود جای داده است. بسیاری از گردشگران در ساعت های اولیه روز به قصد گشت و گذار و تفریح به دل طبیعت می زنند. یکی از لذت بخش ترین قسمت های گردش و تفریح، مربوط به شکم گردی می باشد. در این میان برخی از گردشگران ترجیح می دهند برای صرف وعده غذایی خود به سراغ یکی از بهترین رستوران های لاهیجان بروند و غذای مورد علاقه خود را در آنجا میل کنند. اگر تا به حال به این شهر سفر نکرده باشید و آشنایی با رستوران های آن نداشته باشید، انتخاب رستوران برایتان کمی دشوار خواهد شد. لذا در این بخش از مطلب می خواهیم برخی از بهترین رستوران های لاهیجان را به شما معرفی کنیم تا بتوانید به راحتی از میان آن ها، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
رستوران های با کیفیت زیادی در شهر لاهیجان وجود دارند که یکی از آن ها رستوران چای باغ می باشد. انواع غذاهای ایرانی در منوی این رستوران وجود دارند که مقداری قیمت آن ها بالا می باشند. محیط رستوران چای باغ لاهیجان دارای دو فضای داخلی و خارجی بوده که هر دوی آن ها زیبای های خاص خود را دارند که مشتری ها می توانند بر حسب سلیقه خود یکی از فضاها را انتخاب کنند. همچنین اغلب مشتریان از برخورد پرسنل و ارائه خدمات این رستوران رضایت کامل دارند. بیشترین موردی که در رستوران چای باغ باعث شده افراد زیادی آن را برای صرف غذا انتخاب کنند، فضای چوبی و زیبای آن می باشد. ساعت کار رستوران از ساعت 12 ظهر تا 24 بامداد می باشد و برای وعده های ناهار و شام می توانید به آن مراجعه نمایید.
اگر در میان رستوران های لاهیجان، رستوران چای باغ را انتخاب کردید، می توانید برای رسیدن به آن از مسیر توحید شرقی استفاده کنید. ابتدا به سمت جنوب شرقی این شهر حرکت کرده و به طرف خیابان استقلال مسیر خود را طی کنید. پس از آن به سمت خیابان شیرودی حرکت کنید و وارد خیابان آزادگان شمالی شوید. در ادامه مسیر به میدان خواهید رسید که بعد از آن از خروجی چهارم خارج شوید. مسیر خود را به طرف کمربندی لاهیجان ادامه داده و پس از رسیدن به میدان، از طریق خروجی دوم وارد جاده لاهیجان – لنگرود شوید. پس از کمی حرکت در این مسیر، می توانید به رستوران چای با لاهیجان برسید.
شماره تماس رستوران چای باغ لاهیجان: 3410638-0911
آدرس رستوران چای باغ لاهیجان: استان گیلان، لاهیجان، میدان شیخ زاهد
رستوران بهروز از جمله بهترین رستوران های لاهیجان می باشد می توانید برای وعده های صبحانه، ناهار و شام به آن مراجعه کنید. در منوی این رستوران انواع غذاهای ایرانی، سنتی و فست فود وجود دارد و می تواند تمام ذائقه ها را در بر گیرد. فضای رستوران بهروز چندان لوکس و مدرن نبوده، اما کیفیت غذاهای آن بسیار بالا بوده و هر نوع غذایی از آن سفارش دهید، رضایت کامل شما را جلب می کند. پیشنهاد می شود غذاهای محلی لاهیجان را در رستوران بهروز سفارش دهید. چرا که غذاهای محلی و سنتی را به بهترین نحو و خوش طعم ترین حالت ممکن طبخ می کند. با توجه به کیفیت بالای غذاهای این رستوران، قیمت آن ها مناسب می باشند.
شماره تماس رستوران بهروز لاهیجان: 6501179-0911
آدرس رستوران بهروز لاهیجان: استان گیلان، لاهیجان، خیابان سردار جنگل، مابین سردار جنگل 12 و 14
رستوران کاشف السلطنه یکی دیگر از بهترین رستوران های شهر لاهیجان بوده که در محله بازکیا گوراب واقع شده و دارای بنایی دو طبقه می باشد. یکی از ویژگی های جالب توجه رستوران کاشف السلطنه این است که پیش از آماده شدن سفارش، برای تمام مشتریان چای و قند می آورد و از آن ها پذیرایی می کند. غذاهایی که در این رستوران سرو می شوند، علاوه بر داشتن کیفیت بالا و حجم مناسب، از قیمت های مناسبی برخوردارند. وجود پنجره های چوبی و شیشه های رنگی آن ها، نمای بسیار زیبایی به رستوران بخشیده است. همچنین هنگامی که داخل رستوران نشسته باشید، از پنجره ها می توانید چشم انداز زیبایی را مشاهده نمایید. در منوی رستوران کاشف السلطنه انواع غذاهای ایرانی و سنتی وجود دارند که پیشنهاد می شود سلطانی آن را حتما تست کنید.
شماره تماس رستوران کاشف السلطنه: 42294035-013
آدرس رستوران کاشف السلطنه: استان گیلان، لاهیجان، بزرگراه رشت – لاهیجان
لاهیجان از جمله شهرهای کوهپایه ای و زیبای استان گیلان است که در پای کوه شیطان کوه واقع شده است و از آب و هوا و طبیعتی بسیار زیبا بهره می برد. 7 محله اصلی در شهر لاهیجان وجود دارند. برخی از محله های اصلی که در این شهر وجود دارند، بر اساس حرفه و کار بعضی از افراد نام گذاری شده اند. همچنین با شنیدن نام برخی از محله ها، مکان تحت فرمانروایی پادشاهان را برایمان یادآور می شوند. در ادامه این بخش به معرفی محله های شهر لاهیجان می پردازیم.
شهر لاهیجان از زیباترین طبیعت های شمال کشور را در خود جای داده است. زیباترین طبیعت های این شهر را جنگل های سرسبز آن تشکیل داده اند. از بهترین جاذبه های گردشگری و تفریحی در شهرهای شمالی، به جنگل گردی می توان اشاره نمود. هنگامی که در جنگل های سرسبز و از میان درختان سر به فلک کشیده و بلند قامت در حال قدم زدن هستید، استشمام هوای تازه می تواند احساسی نو و جدید را به شما هدیه دهد. در ادامه با برخی از زیباترین جنگل های لاهیجان آشنا می شویم.
قله ای به نام عطاکوه در شهر لاهیجان وجود دارد که بر روی دامنه های آن جنگل های سرسبز نمایان شده که با نام جنگل عطاکوه شناخته می شوند. یک جاده کوهستانی خاکی وپر پیج و خم در این جنگل وجود دارد که از اصلی ترین زیبایی های جنگل عطاکوه به شمار می رود. این جنگل که بر روی دامنه های کوه پدید آمده، از سرسبزی و آب و هوایی فوق العاده بهره می برد. همچنین گونه های جانوری و گیاهی مختلفی در طبیعت جنگل زیبای عطاکوه وجود دارند. افراد زیادی از گردشگان که به لاهیجان سفر می کنند، برای گردش و تفریح به سراغ این جنگل زیبا می روند تا بتوانند از طبیعت بی نظیر آن بهره مند شوند.
آدرس جنگل عطاکوه: استان گیلان، لاهیجان، جاده لاهیجان – اطاقور، روستای سرچشمه
از جنگل ها و طبیعت های شهر لاهیجان می توان به پارک جنگلی میرصفا اشاره نمود. این منطقه در ابتدا جنگل بوده و مدت ها بعد به منظور رفاه حال گردشگران، امکانات رفاهی و تفریحی مناسبی برای آن قرار داده شدند و در سال 1395 هجری شمسی به پارک جنگلی میرصفا تبدیل گردید. درختان تنومد و بلند قامتی که در این پارک وجود دارند، دارای قدمت زیادی هستند و چهره بسیار زیبا و هوای دل انگیزی را برای این پارک جنگلی پدید آورده اند. افزون بر این ها، آلاچیق های متعددی برای گردشگران در این جنگل تعبیه شده اند و از همین رو گردشگران می توانند به راحتی بساط پیک نیک را در آن ها به راه بیاندازند و یک روز مهیج و خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.
آدرس پارک جنگلی میرصفا: استان گیلان، لاهیجان، خیابان شقایق
سفره های شمالی ها پر از انواع غذاهای رنگارنگ و خوشمزه است. به جرئت می توان گفت که غذاهای شمالی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی شناخته می شوند. غذاهای سنتی لاهیجان نیز از انواع غذاهای شمالی محسوب می شوند که در این بخش می خواهیم به آشنایی با آن ها بپردازیم.
از اصلی ترین غذاهای لاهیجان می توان به مرغ و آلوی شمال اشاره نمود. این غذا به صورت خوش با برنج بوده که خورش آن را بر اساس میل و ذائقه خود می توانند ترش، شیرین و یا ملس کنند و طعم دلپذیر آن می تواند باب میل بسیاری از افراد باشد.
از دیگر غذاهای محلی لاهیجان می توان به خورش شیش انداز گیلکی اشاره نمود. این غذا نیز همانند بسیاری دیگر از غذاهای سنتی و ایرانی به صورت های مختلفی طبخ می شود. شیش انداز گیلکی جزء غذاهای مقوی بوده و دارای طعم لذیذی می باشد. برای تهیه خورش شیش انداز یا شش انداز گیلکی موادی نظیر بادمجان، رب گوجه فرنگی، رب انار، گردوی چرخ کرده، آب، یخ، روغن سرخ کردنی و ادویه هایی همچون زردچوبه، نمک، فلفل و اودیه کاری به میزان لازم مورد استفاده قرار می گیرند.
خورش سبزی فسنجان لاهیجان غذایی خوش طعم و لذیذ از غذاهای محلی لاهیجان است که طعم بی نظیری دارد. این خورش با خورش فسنجان معروفی که همه ما می شناسیم و احتمالا طعم آن را بارها چشیده ایم، کمی متفاوت بوده، اما همانند فسنجان که توانسته باب میل بسیاری از افراد باشد، این غذا نیز باب میل و سلیقه بسیاری از افراد قرار گرفته است. بیشترین موردی که باعث شده با خورش فسنجان متفاوت شود، سبزی های معطر گیلان است که در آن به مورد استفاده قرار می گیرد. خورش سبزی فسنجان لاهیجان نیز همانند خورش فسنجان با تکه های مرغ و یا گوشت قلقلی قابل طبخ می باشد.
لاهیجان شهری زیبا و پر از جاذبه های دیدنی و گردشگری به شمار می رود که گردش و تفریح در آن به بیش از یک روز سفر به این شهر نیازمند است. همچنین گردشگرانی که به لاهیجان سفر می کنند، قصد دارند بیش از یک روز را در این شهر اقامت داشته باشند. لذا به دنبال اقامتگاهی هستند تا بتوانند مدت زمان سفر خود را در آن سپری کنند. یکی از انواع اقامتگاه هایی که به لحاظ امکانات در این شهر تمکیل و مجهز هستند، ویلاها می باشند. ویلاها در انواع مختلف عادی، لاکچری و استخردار هستند و شما برای اجاره ویلا در لاهیجان حق انتخاب زیادی دارید تا بتوانید از میان ویلاهای موجود، بر اساس سلیقه و بودجه خود، مناسب ترین آن ها را برای خود رزرو نمایید.
لاهیجان از بزرگترین شهرهای شمالی ایران می باشد که در شرق استان گیلان واقع شده است.
مساحت لاهیجان به 410 کیلومتر مربع می رسد و از بزرگترین شهرهای استان گیلان محسوب می شود.
مردم لاهیجان به زبان گیلکی و گویش بیه پیش صحبت می کنند.
موزه چای ایران به عنوان آرامگاه محمد میرزا قوانلو ملقب به کاشف السلطنه می باشد.
[html_block id=”68814″]