دریاچه زریوار

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

دریاچه زریوار دریاچه ای بسیار زیبا در میان طبیعت شهر مریوان است که به عنوان یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین غرب ایران محسوب می شود. این دریاچه با نام زریبار نیز شناخته می شود. مریوان از معروف ترین و توریستی ترین شهرهای استان کردستان در غرب ایران بوده که از طبیعتی مسحورکننده برخوردار است و انواع جاذبه های دیدنی و گردشگری را در بخش های مختلفی از خود جای داده و به همین خاطر است که به هر نقطه ای شهرهای کردستان قدم بگذارید، جاذبه ای دیدنی و گردشگری را خواهید دید که می تواند یکی از بهترین و خاطره انگیزترین سفرهای طول عمر را برایتان رقم بزند. مریوان شهری مملو از جاذبه های طبیعی در غرب استان کردستان بوده که شهری مرزی محسوب می شود و جاذبه های دیدنی متعددی در طبیعت آن وجود دارند. در ادامه این مطلب با لوکس ویلا همراه باشید تا با دریاچه زریوار مریوان بیشتر آشنا شویم.

دریاچه زریوار کجاست و مسیر دسترسی

دریاچه زریوار را به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین غرب کشور می شناسیم که در میان دره ای زیبا و احاطه شده با کوه های پوشیده از جنگل قرار گرفته است. این دریاچه را می توان به عنوان یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی مریوان دانست که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند. اگر شما هم به طبیعت گردی و لذت بردن از طبیعت دریاچه و اطراف آن علاقه مند هستید، می توانید این دریاچه را برای یک روز گردشگری خود انتخاب کرده و به سراغ آن بروید و حتی امکان شب مانی در اطراف آن نیز وجود دارد.

مسیر دسترسی به دریاچه زریوار

اگر قصد دارید از تهران به استان کردستان و گردش در میان دیدنی های مریوان و بازدید از دریاچه زریبار بپردازید، بایستی ابتدا خود را به کردستان برسانید و سپس از آنجا مسیر رسیدن به دریاچه را پیش بگیرید. از تهران تا دریاچه زریوار حدود 620 کیلومتر مسافت وجود داشته که باید از کردستان با استفاده از جاده سنندج – مریوان خود را به شهر مریوان برسانید.

از سنندج تا مریوان حدود 130 کیلومتر فاصله بوده و پس از طی کردن این مسیر و رسیدن به مریوان، حدود 3 کیلومتر به سمت غرب حرکت کرده و از جاده مریوان – بایوه که از نزدیکی مرز عراق می گذرد، استفاده کرده تا به دریاچه زیبا و چشمنواز زریوار برسید و آن را در میان طبیعتی سرسبز مشاهده کنید که با قرار گرفتن در کنار یگدیگر طبیعتی خارق العاده را پدید آورده اند.

فاصله تهران تا دریاچه زریوار: 620 کیلومتر

فاصله سنندج تا دریاچه زریوار: حدود 133 کیلومتر

فاصله مریوان تا دریاچه زریوار: حدود 3 کیلومتر

آدرس دریاچه زریوار: استان کردستان، 3 کیلومتری غرب مریوان

دریاچه زریوار

آشنایی با دریاچه زریوار

همه ما به صورت روزانه و حتی هر لحظه دارای درگیری های ذهنی زیادی اعم از دغدغه های روزمره و کاری هستیم که می توانند تأثیر بسیار منفی بر روی سلامت روح و جسم ما داشته باشند. خوشبختانه می توانیم با انجام کارهایی بسیار ساده و در عین حال بسیار مفید، خود را از مشکلات ناشی از این مورا دور کرده و از سلامت خود محافظت کنیم. یکی از کارهایی که انجام آن بسیار مفید می باشد، رفتن به دامان طبیعت و گردش است که تأثیر به سزایی در شادابی و سرحالی ما دارند.

خوشبختانه کشور پهناور و عزیز ایران هیچ چیزی به لحاظ جاذبه های گردشگری کم نداشته و به هر گوشه ای از آن قدم بگذارید، انواع جاذبه های دیدنی و گردشگری را می توانید پیدا کرده و تنها کافی است سلیقه گردشگری خود را در نظر بگیرید و به سراغ آن ها بروید. اگر اهل طبیعت گردی هم که باشید، علاوه بر شهرهای خطه شمالی ایران، شهرهای غرب کشور نیز می توانند گزینه های متنوعی را برای گردشگری و طبیعت گردی در اختیار شما قرار دهند. طبیعت گردی خیلی بیشتر از آن که فکرش را بکنید می تواند تأثیر مثبتی در روحیه و زندگی روزمره و عادی ما داشته باشد و زمانی که این تفریح را زیاد کنیم و برای آن وقت بگذاریم، تأثیر مثبت آن را به وضوح در تمام بخش های زندگی خود خواهیم دید.

مریوان از زیباترین شهرهای استان کردستان است که در غرب این استان جای گرفته و از شهرهای مرزی غرب ایران به حساب می آید. جاذبه های گردشگری این شهر که از تنوع بالایی برخوردار بوده، علاوه بر جاذبه های طبیعی، انواع جاذبه های تاریخی را نیز شامل می شود که متعلق به دوره های مختلفی از تاریخ کشور می باشند. اما همانطور که می دانیم، جاذبه های طبیعی دارای طرفداران بیشتری نسبت به دیگر جاذبه ها بوده و اغلب گردشگران در طول سفر خود به سراغ آن ها می روند. این شهر از طبیعتی زیبا با انواع جاذبه های گردشگری بهره می برد که همین موضوع سبب جذب گردشگران زیادی در طول سال به این جاذبه شده است.

دریاچه ای زیبا به نام دریاچه زریوار در طبیعت این شهر وجود دارد که از پرطرفدارترین جاذبه های دیدنی مریوان به حساب می آید و در نوع خود بی نظیر می باشد. جاذبه هایی همچون دریاچه ها، چشمه ها، آبشارها و غیره از بهترین و ایده آل ترین گزینه های انتخابی برای گردش های تابستانی به شمار می روند و گردشگران می توانند گردش و تفریحی لذت بخش را با رفتن به سراغ آن ها تجربه نمایند. اگر به شهر مریوان سفر کرده اید و یا قصد سفر به این شهر را دارید و برای یک روز گردشگری خود به دنبال جاذبه ای طبیعی و زیبا هستید تا بتوانید با رفتن به آن از تمام دغدغه ها و مشغله های ذهنی خود دور شوید و یک روز را در کنار خانواده و دوستان خود به تفریح و هیجان بپردازید.

از آنجایی که این دریاچه را به عنوان تالاب هم به شمار می آورند، لازم به ذکر است که بدانید تالاب زریبار به عنوان هفتمین تالاب ثبت شده پس از انقلاب در کنفوانسیون بین المللی رامسر تلقی نمود. دریاچه زریوار در تاریخ 1 بهمن ماه سال 1388 با شماره 102 به فهرست میراث طبیعی ایران اضافه گردید. همچنین در سال 1389 تالاب زریوار توسط سازمان محیط زیست کشور به عنوان پناهگاه حیات وحش اعلام گردید.

دریاچه زریوار از جاهای دیدنی مریوان

ویژگی های دریاچه زریوار

دریاچه زریوار یا دریاچه زریبار با مساحتی حدود 900 هکتار به عنوان بزرگترین دریاچه آب شیرین غرب کشور شناخته می شود که علاوه بر زیبایی خود، در میان طبیعتی سرسبز و زیبا قرار گرفته که همچون نگینی فیروزه ای رنگ در میان طبیعت این شهر می درخشد و توجه بسیاری از طبیعت دوستان را به خود جلب کرده است. این دریاچه در میان دره ای زیبا و سرسبز جای گرفته که توسط کوه های سر به فلک کشیده و جنگل های انبوه محاصره شده و وجود موارد ذکر شده در اطراف دریاچه، به زیبایی این منطقه کمک کرده است.

جنگل های پوشیده از درختان بلوطی که در اطراف تالاب زریوار مریوان وجود دارند، علاوه بر زیبایی، آب و هوای مطلوبی را برای این محدوده پدید آورده اند. این دریاچه در ارتفاع 1.528 متری از سطح دریا قرار داشته و طول آن به 5.4 کیلومتر و عرض آن به حدود 2 کیلومتر می رسد و وسعتی بین 850 تا 900 هکتار را به خود اختصاص داده و عمق آن بین 2 تا 5 متر متغیر است. ویژگی های همچون وسعت و عمق مناسب دریاچه زریوار سبب شده انواع ورزش ها و تفریحات آبی در آن امکان پذیر باشند و گردشگران علاوه بر لذت بردن از طبیعت زیبای آن، از انجام تفریحات و ورزش های آبی در این دریاچه لذت ببرند.

همانطور که گفته شد، دریاچه زریبار از آب شیرین برخوردار بوده و به همین جهت محیطی مناسب را برای رشد و پرورش انواع ماهیان فراهم آورده است. صیادی و ماهیگیری هم می تواند شغلی برای اهالی این منطقه باشد و همچنین تفریحی برای گردشگران به حساب بیاید. از دیگر ویژگی های این دریاچه می توان به وجود جزیره های متعددی اشاره نمود که در میان آب های دریاچه حضور داشته و به صورت متحرک می باشند. از همین رو جزیره های متحرک با جریان آب و حتی باد می توانند جا به جا شوند و به حاشیه های کنار دریاچه می روند و مساحتی حدود 20 متر مربع را تشکیل می دهند.

یکی از مهمترین ویژگی های تالاب زریوار این است که آب این دریاچه از چشمه هایی که در کف آن می جوشند، پر شده و هیچ رودخانه ای به داخل آن ها سرریز نمی شود. همچنین بارش های فصلی نیز نقش به سزایی در تأمین آب دریاچه را دارند. همچنین این دریاچه به عنوان منبع سرچشمه رود مریوان یا رود تازه آباد محسوب می شود و با گذر از میان شهر مریوان وارد رود سیروان شده و آب این رودخانه ها را تأمین می کند.

دریاچه زریوار مریوان علاوه بر آن که تنها به عنوان یک جاذبه دیدنی و گردشگری در میان جاهای دیدنی مریوان شناخته شود، از آن به عنوان دریاچه ای یاد می شود که نقش به سزایی در کشاورزی منطقه نیز دارد. در فصل های سرد سال و به خصوص زمستان، سطح این دریاچه دچار یخ زدگی می شود و بسیاری از تفریحات آبی در زمستان ها امکان پذیر نیستند. دریاچه زریوار در تاریخ 20 بهمن ماه سال 1389 توسط سازمان میراث فرهنگی کشور در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسید.

دریاچه زریوار از دیدنی های مریوان

دلیل نامگذاری دریاچه زریوار

واژه های زریوار و زریبار از دو واژه زری و بار یا وار تشکیل شده که کلمه زری به معنای دریا بوده و کلمه وار یا بار به عنوان پسوند تشبیه برای آن به کار برده شده است که با قرار گرفتن این دو واژه در کنار هم، دریاچه معنی می دهند. همچنین از آنجایی که چشمه های مختلفی در کف دریاچه وجود دارند و در تأمین آب دریاچه نقش به سزایی دارند، دلیل دیگری برای نامگذاری این دریاچه بوده که با نام زیراوبار هم شناخته می شد. اما این واژه به مرور زمان به زریوار یا زریبار تغییر پیدا نمود.

چگونگی پدید آمدن دریاچه زریوار مریوان

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، دریاچه زریبار در منطقه ای دره مانند و میان کوه های مرتفعی جای گرفته است. در بسیاری از تحقیقات و پژوهش هایی که در این منطقه انجام شده، زمین شناسان بر این باورند که دو گسل طولی شمال غربی و جنوب شرقی که دریاچه زریبار در میان آن ها جای گرفته، نقش داشته اند. در واقع دریاچه زیبای زریوار در این دره یا فرونشست این دو گسل قرار گرفته اند. بر اساس مطالعات گرده شناسی که بر روی این جاذبه طبیعی انجام شده، نشان داده اند که دریاچه زریوار در شرایط آب و هوایی سرد در 20 هزار سال قبل از میلاد مسیح پدید آمده است.

دریاچه زریوار از دیدنی های مریوان

پوشش گیاهی دریاچه زریوار

دریاچه زریبار مریوان به عنوان تالاب و منطقه ای حفاظت شده برای رشد و پرورش انواع گونه های گیاهی مختلف می باشد. بیشترین پوشش گیاهی این منطقه متعلق به جنگل و بیشه زارهایی است که در اطراف دریاچه قرار دارند و درختان بلوط متعددی در جنگل های اطراف دریاچه وجود دارند که بلوط ایرانی به عنوان مهمترین پوشش گیاهی اطراف دریاچه زریبار شناخته می شود.

اما درختان متنوع دیگری همچون درخت بادام، گلابی وحشی و زالزالک در گوشه و کنار مناطق اطراف دریاچه دیده می شوند که آن ها نیز جزء پوشش گیاهی این منطقه به حساب می آیند. در کف آب های دریاچه نیز انواع گیاهان شناور نظیر سراتوفیلیوم، نیلوفر آبی، گونه های نی، هزار نی، نعناع، هفت بند، بارهنگ آبی و پیچک ها وجود دارند که پوشش گیاهی تالاب زریوار را تشکیل داده اند.

پوشش جانوری دریاچه زریبار

محدوده ای که دریاچه زریبار را در خود جای داده جزء مناطق تحت نظارت و مدیریت محیط زیست به شمار می آید و انواع گونه های جانوری خاص در آن زندگی می کنند. در واقع تالاب زریوار را می توان از جمله تالاب های بین المللی ایران تلقی نمود که به عنوان حیات وحش به حساب آمده و از اکوسیستم غنی و ارزشمندی برخوردار است. این دریاچه علاوه بر آن که از پوشش گیاهی متنوعی برخوردار بوده، از پوشش جانوری متنوعی نیز برخوردار می باشد. پوشش جانوری دریاچه زریبار شامل انواع گونه های پستانداران، پرندگان، خزندگان و آبزیان می باشد که به شرح ذیل می باشند:

  • پستانداران: جانوران پستانداری که در دریاچه زریوار زندگی می کنند شامل خوک وحشی، خرس قهوه ای، روباه، خرگوش، سنگ آبی (سگ آبی) و گراز می شوند.
  • پرندگان: پرندگان متنوعی هم پوشش جانوری این دریاچه را تشکیل داده اند که شامل پرندگان بومی و پرندگان مهاجر می شوند که جزء پرندگان آبزی، پرندگان کنارآبزی و پرندگان غیرآبزی می باشند. از پرندگان مختلفی که پوشش جانوری تالاب زریوار را تشکیل داده اند می توان به اردک سرحنایی، اردک بلوطی، پرستوی دریایی گونه سفید، سسک، حواصیل خاکستری، چنگر، کوکوی خالدار و لک لک اشاره نمود. برخی از این پرندگان نام برده شده جزء پرندگان کمیاب به حساب می آیند که بر اهمیت اکوسیستم و طبیعت دریاچه و منطقه افزوده اند.
  • خزندگان: خزندگان از دیگر انواع جانورانی هستند که در این دریاچه زندگی می کنند و شامل مار آتشی، گرزه مار، قمچه مار، مار پلنگی ( مار غیر سمی)، مار چلیپر، افعی کردستان ( مار سمی)، مار قیطانی، انواع سوسمارها، لاسرتاها، آگاماها و گکوها می شوند که پوشش جانوری دریاچه زریبار را از نوع گونه های خزندگان تشکیل داده اند.
  • آبزیان: آبزیان از مهمترین مواردی هستند که پوشش جانوری این منطقه را تشکیل داده اند و انواع آبزیان از گونه های مختلف ماهیان در این دریاچه وجود دارند که می توان به انواع ماهی های بومی نظیر عروس ماهی، سیاه ماهی خالدار، سس ماهی، شاکولی، گامبوزیا و انواع ماهی های غیر بومی همچون کپور سر گنده یا بیگ هد، کپور آیینه ای، کپور معمولی، ماهی آمور سفید و فیتوفاک اشاره نمود.

دریاچه زریوار

امکانات رفاهی دریاچه زریوار

دریاچه زریبار که از پرطرفدارترین و زیباترین جاذبه های گردشگری کردستان در شهرستان مریوان به شمار می آید و توجه بسیاری از اهالی این شهر و گردشگران را به خود جلب نموده، انواع امکانات رفاهی در اطراف آن تعبیه شده اند تا گردشگران و طبیعت گردانی که برای گردش و تفریح به سراغ این جاذبه می روند، بتوانند یک روز گردشگری دلچسبی را تجربه نمایند.

از جمله امکانات رفاهی اطراف دریاچه زریبار پارک، سوپر مارکت، آلاچیق، شهربازی،مسجد، محیط مناسب برای کمپینگ و چادر زدن، رستوران، سرویس بهداشتی و پارکینگ می باشند که راحتی و آسایش را برای گردشگران به ارمغان آورده اند. انواع این امکانات در اطراف دریاچه وجود داشته و گردشگران می توانند به راحتی به تمام امکانات در نظر گرفته شده دسترسی داشته باشند.

اقامت در اطراف دریاچه زریبار

همانطور که می دانیم، مریوان از پرجاذبه ترین شهرهای استان کردستان و غرب ایران بوده که مرزی بودن آن توانسته بر محبوبیت این شهر بی افزاید و در تمام طول سال گردشگران زیادی به مریوان سفر کرده و چند روزی را به اقامت بپردازند. دریاچه زریبار که از زیباترین جاذبه های دیدنی مریوان به حساب می آید، گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می کند و به همین علت، بسیاری از گردشگران ترجیح می دهند شب خود را در نزدیکی این جاذبه به صبح برسانند.

اگر جزء طبیعت گردانی هستید که شب خوابی در میان طبیعت و چادر زدن را ترجیح می دهید، می توانید با راه انداختن بساط کمپینگ و بر پا کردن چادر در حاشیه و اطراف دریاچه، شب خود را به صبح برسانید و نهایت لذت را از طبیعت اطراف خود ببرید. اما اگر به دنبال گزینه های مجهزتری برای اقامت خود هستید تا بتوانید از اقامت خود لذت ببرید، می توانید از گزینه هایی همچون هتل استفاده نمایید. هتل های مختلفی در نزدیکی این دریاچه وجود دارند که دارای چشم انداز بسیار زیبایی به سمت دریاچه بوده و این موضوع توانسته بر محبوبیت آن ها بی افزاید.

هتل هایی همچون هتل قصر، هتل زریوار، هتل جهانگری زریوار، مهمانپذیر کاخ و غیره در این محدوده وجود دارند که می توانید برای اقامت خود به سراغ هر یک از آن ها که می خواهید، بروید. یکی دیگر از انواع دیدنی های مریوان که می توانید برای گردش و تفریح به سراغ آن بروید، روستای اورامان تخت است که از طبیعت بی نظیری برخوردار می باشد و می توانید به گردش در آن بپردازید.

دریاچه زریوار

افسانه ها و داستان ها درباره دریاچه زریبار

اگر به تاریخچه و سرگذشت بسیاری از جاذبه های تاریخی و حتی طبیعی که از گذشته ها دور وجود دارند و برای ما و آیندگان باقی مانده اند رجوع کنیم، خواهیم دید که داستان و افسانه های زیادی درباره آن ها وجود دارند که برخی از آن ها تنها در حد افسانه بوده و دریاچه زریبار نیز جزء این دسته از جاذبه ها به حساب می آید. افسانه هایی که درباره این دریاچه وجود دارند، متعلق به اهالی این شهر بوده و یکی از این افسانه ها که از اهالی مریوان به گوش رسیده بر این امر تأکید دارد که یک درویش سوار بر الاغ به همراه همسر باردارش به این منطقه سفر کرده و هم زمان با همین موضوع، درویش با مأموران دولتی درگیر شده و در پی آن، درویش به همراه همسر باردار او دستگیر می شوند و به شهر منتقل می گردند.

پس از این که آن ها را به شهر انتقال دادند، مأموران و اهالی شهر شروع به آزار و اذیت رساندن، از شکنجه گرفته تا کارهای سخت و دشوار، به درویش و همسرش کردند. در حین این شکنجه و آزارها، کودک داخل شکم مادر تلف شد و حتی از شکنجه دادن الاغ آن ها هم چیزی کم نگذاشتند و دم الاغ کنده شد. درویش که از این همه ظلم و آزار و اذیت به ستوه آمده بود، نزد حاکم شهر، فیله قوس، رفت تا از مأموران و تمام کسانی که در آزار و شکنجه دادن آن ها دست داشتند، شکایت کند.

اما دردناک ترین جای قصه اینجاست که حاکم شهر به جای رسیدگی به شکایت و به کارگیری عدالت، شروع به تمسخر وی کرد. درویش هم ناگزیر محل را ترک کرد و خود را به کوهی رساند که در سمت شرق این شهر واقع بود و شروع به دعا، نفرین و شکایت از آن ها نزد خداوند نمود و حین سجده این جمله را بر زبان آورد: سرم را از سجده برنمی دارم تا زمانی که این شهر را زیر آب نبری و وم ظالم آن را نابود نکنی.

در پی همین موضوع است که این شهر به همراه مردمان و حاکم آن به زیر آب رفتند و دریاچه زریوار شکل گرفت. قله ای که در نزدیکی این دریاچه قرار دارد و به چشم انداز و منظره زیبای آن اشراف دارد، با نام قله فیله قوس، هم نام با نام حاکم شهر نابود شده، شناخته می شود. امروزه می توانید قبر درویش را که در محدوده نزدیک دریاچه قرار گرفته، مشاهده کنید. همین موضوع سبب گردیده این دریاچه را یکی از گوشه های کوچک عدالت خداوند بر روی زمین بدانیم.

حتی افسانه و داستان دیگری درباره این دریاچه وجود دارد که به گنج پنهان زیر دریاچه زریوار اشاره می کند. مردم بر این باور عقیده دارند که یک گنج با ارزش زیر دریاچه پنهان شده و توسط دریاچه محافظت می گردد و هیچکس نتوانسته به آن دسترسی پیدا کند. همچنین نام زریبار یا زریوار نیز به همین موضوع اشاره دارد که واژه “زر” به معنای “گنج” برای این دریاچه به کار رفته است.

دریاچه زریوار

امکانات تفریحی دریاچه زریوار

بی دلیل نیست که دریاچه زریوار به یکی از جذاب ترین جاذبه های گردشگری و تفریحی مریوان تبدیل شده و همه روزه به خصوص در فصل های بهار و تابستان، گردشگران زیادی به سراغ آن می روند. این دریاچه مجهز به انواع امکانات تفریحی می باشد که توانسته یک روز گردشگری و لذت بخشی را برای تمام گردشگران با هر سن و سلیقه ای پدید آورد. این دریاچه در میان طبیعتی سرسبز و زیبا قرار گرفته که می توان از انواع امکانات تفریحی که برای آن در نظر گرفته شده اند، لذت برد. در ادامه به آشنایی با انواع امکانات تفریحی دریاچه زریوار آشنا می شویم.

پیک نیک در کنار دریاچه

پیک نیک به همراه خانواده و یا دوستان خود، یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی است که می توان با رفتن به بسیاری از جاذبه های طبیعی از آن لذت برد. برای یک پیک نیک دلچسب، همراه داشتن انواع لوازم ضروری مهم است. اطراف این دریاچه، طبیعتی بسیار زیبا وجود دارد که با نشستن در کنار عزیزانتان می توانید چشم اندازی زیبا و تماشایی از دریاچه را در مقابل خود داشته باشید. حتی اگر اهل طبیعت گردی و گردش در میان انواع جاذبه های طبیعی باشید، می توانید به کمپینگ در این طبیعت نیز بپردازید.

دریاچه زریوار

تفریحات آبی

جالب است بدانید در میان دریاچه، امکان لذت بردن از انواع تفریحات آبی وجود داشته و از هیجان انگیزترین تفریحاتی است که می توان در دریاچه زریوار از آن لذت برد. از جمله تفریحات آبی دریاچه زریبار می توان به قایق سواری، اسکی روی آب و ماهیگیری اشاره نمود. قایق سواری در میان این دریاچه با استفاده از قایق های موتوری و پدالی امکان پذیر بوده که با توجه به سلیقه خودتان می توانید یکی از آن ها را انتخاب نمایید. خشوبختانه وسعت این دریاچه به قدری است که بتوان از تفریحات لذت بخشی همچون قایق سواری در میان آب های آن لذت برد. قایق سواری در میان آب زلال و شفاف تالاب زریوار می تواند آرامش عجیبی را برای شما به ارمغان بیاورد.

ماهیگری

انواع گونه های ماهی های بومی و غیر بومی در دریاچه زریبار وجود دارند که توجه علاقه مندان به تفریح و ورزش ماهیگیری را به خود جلب کرده است. جالب است بدانید در اردیبهشت ماه سال 1397 این دریاچه به عنوان میزبان اولین جشنواره بین المللی گردشگری – ورزشی و ماهیگیری در این استان انتخاب گردید و 9 شرکت کننده خارجی داشت که توانست افتخار مهمی را برای خود رقم بزند. توجه داشته باشید که ماهیگیری در دریاچه زریوار نیازمند دریافت مجوز بوده و این مجوز از اوایل شهریور تا اواخر اسفند ماه صادر شده و در دیگر زمان های سال که این مجوز صادر نمی شود، امکان ماهیگیری در دریاچه وجود ندارد.

دریاچه زریوار

تفریحات زمستانی دریاچه زریبار

همانطور که می دانیم، این دریاچه در منطقه ای کوهستانی از غرب ایران واقع شده و در زمستان ها دمای منطقه به شدت کاهش میابد و در پی آن نیز، سطح دریاچه دچار یخ زدگی می شود. در این میان، امکان استفاده از تفریحاتی همچون قایق سواری و ماهیگیری وجود نداشته و در عوض تفریحات زمستانی همچون اسکیت و اسکی امکان پذیر می باشند که هیجان زیادی را برای علاقه مندان به ارمغان می آورد. همچنین بایستی این موضوع را در نظر داشته باشید این تفریحات زمانی امکان پذیرند که سطح دریاچه به دلیل برودت شدید هوا دچار یخ زدگی شده باشد. زمانی که یک لایه یخ روی این دریاچه به وجود می آید که می تواند تصویری هیجان انگیز و خارق العاده را پدید آورد.

پاراگلایدر

پاراگلایدر از هیجان انگیزترین تفریحاتی است که می توان در دریاچه زریوار از آن لذت برد. از جمله امکانات دریاچه زریبار، وجود سایت پرواز است که پاراگلایدر را امکان پذیر نموده و زمانی که بر فراز این دریاچه به پرواز درمی آیید، چشم انداز و منظره ای زیبا از دریاچه و مناطق اطراف آن را مشاهده خواهید کرد. اگر اهل هیجان هستید و ترس از آب و ارتفاع ندارید، پاراگلایدر می تواند یکی از بهترین گزینه های تفریحی در تالاب زریوار برای شما به شمار آید.

دریاچه زریوار مریوان

پرنده نگری در زریوار

اگر به دنیای پرندگان علاقه مند هستید، دریاچه زریوار می تواند یکی از بهترین جاذبه های دیدنی مریوان برای شما محسوب گردد؛ چرا که این تالاب و مناطق اطراف آن میزبان پرندگان بومی و پرندگان مهاجر می باشند. علاوه بر پرندگان بومی، انواع پرندگان مهاجر که معروف ترین آن ها لک لک می باشد، در این طبیعت وجود دارند. برخی از پرندگانی که در این محدوده مشاهده می کنید، از گونه های نادر پرندگان در جهان شناخته می شوند.

عکاسی

عکاسی از پرطرفدارترین تفریحاتی است که در سفر و بازدید خود به انواع جاذبه های طبیعی می توانید از آن لذت ببرید. طبیعت دریاچه زریوار به قدری زیباست که می توانید تصاویر جذاب و به یادماندنی را در قاب دوربین خود ثبت نمایید. برای این کار تنها کافی است کمی از خلاقیت و ذوق و سلیقه خود به کار گیرید تا عکس های ناب و زیبایی را خلق کنید.

دریاچه زریوار مریوان

شکم گردی در اطراف دریاچه

در اطراف دریاچه رستوران هایی وجود دارند که انواع غذاهای خوشمزه را در اختیار گردشگران قرار می دهند و می توانید با مراجعه به آن ها غذای مورد علاقه خود را سفارش داده و میل کنید. همچنین گزینه هیجان انگیز و دلچسب دیگری وجود دارد که می توانید یک ماهی کبابی خوشمزه، داغ و لذیذ را سفارش داده و در میان طبیعت زیبای این منطقه میل کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

در واقع ماهی کبابی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهایی است که می توانید در این جاذبه طعم آن را تجربه کنید و اگر به آن علاقه داشته باشید، تا مدت ها طعم لذیذ و دلچسب آن را در خاطر خواهید داشت. علاوه بر رستوران ها، انواع بوفه های خوراکی در این محدوده وجود دارند که انواع خوراکی ها نظیر آش داغ و نان محلی را برای فروش به گردشگران عرضه می کنند.

بهترین زمان بازدید از دریاچه زریوار

از آنجایی که دریاچه زریبار جزء جاذبه های طبیعی مریوان به شمار می رود، بهتر است برای بازدید از این جاذبه پیش از سفر خود به آن، بهتری زمان بازدید را در نظر گرفته تا بتوانید در بهترین زمان به بازدید از آن اقدام کرده و از طبیعت زیبای دریاچه و اطراف آن لذت ببرید. همانطور که می دانیم، دریاچه زریوار در میان دیدنی های مریوان قرار داشته و مریوان با توجه به آن که جزء شهرهای استان کردستان محسوب می شود، از موقعیت جغرافیایی کوهستانی با آب و هوای سرد بهره می برد.

این دریاچه در میان دره و کوه های مرتفعی است که سبب پدید آمدن چشم اندازهای زیبا و بی نظیری در اطراف دریاچه شده و به همین جهت، آب و هوایی سرد کوهستانی را برای این محدوده پدید آورده است. فصل های بهار و تابستان از بهترین زمان های بازدید از دریاچه زریبار به شمار می روند. چرا که آب هوای منطقه در بهترین و معتدل ترین حالت ممکن خود بوده و با گردش و تفریح در این بازه زمانی، می توانید سفری خاطره انگیز را تجربه کنید و از نسیم های خنکی که در طبیعت می وزند، لذت ببرید.

فصل پاییز کم کم هوای منطقه رو به سرما می رود و طبیعت و جنگل های اطراف دریاچه نیز سرسبزی خود را از دست می دهند و به طبیعتی هزار رنگ و زیبا تبدیل می شوند. اگر به طبیعت گردی در فصل سرما علاقه داشته باشید، فصل پاییز هم می تواند انتخاب خوبی برای سفر شما به دریاچه زریوار محسوب گردد. اما فصل زمستان که هوا به شدت سرد شده و دمای هوا کاسته می شود و در نتیجه آن سطح روی دریاچه دچار یخ زدگی شده و امکان استفاده از تفریحات و ورزش های آبی در این دریاچه وجود ندارد.

دریاچه زریوار

نکات لازم برای بازدید از دریاچه زریبار

برای بازدید از دریاچه زریبار همانند بازدید از بسیاری دیگر از جاذبه های طبیعی، بایستی نکاتی را در نظر باشید تا گردش و تفریحی لذت بخش تر را تجربه کنید. در ادامه به شرح نکاتی که برای بازدید از این دریاچه باید در نظر داشته باشید، می پردازیم:

  • اولین نکته ای که برای بازدید از دریاچه زریوار بایستی در نظر داشته باشیم، این است که بازدید از دریاچه زریبار کاملا رایگان بوده و نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست.
  • بازدید از دریاچه زریبار هیچگونه محدودیتی نداشته و هر مدت زمانی که بخواهید می توانید در آن به استراحت و گردش بپردازید. اما اگر تنها قصد گردش و تفریح یک روزه داشته باشید، می توانید تنها چند ساعت را برای گردش خود اختصاص دهید.
  • اگر به دنبال بهترین زمان بازدید از این دریاچه هستید تا بتوانید از زیبایی های بیشتری در این جاذبه لذت ببرید، فصل های بهار و تابستان را برای سفر خود انتخاب نمایید.
  • از رها کردن زباله های خود حین گردش و پیک نیک در طبیعت اطراف دریاچه و داخل دریاچه خودداری کرده و یک یا تعدادی پلاستیک زباله بزرگ همراه خود داشته باشید تا بتوانید تمام زباله های خود را داخل آن ها بی اندازید.

دریاچه زریوار

راهنما سایت

آدرس

استان کردستان، ۳ کیلوکتری غرب شهر مریوان، منطقه زریوار

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه