بازار سمنان

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

سمنان به عنوان یکی از مناطق کویری ایران دارای جاذبه های تاریخی مخلفی در خود می باشد که قدمت آنها بالا بوده و به همین دلیل مورد توجه عده زیادی قرار می گیرد. در این مقاله به سراغ معرفی یکی از جاذبه های تاریخی این شهر به نام بازار سمنان رفتیم تا بتوانید اطلاعات کافی درباره آن به دست آورید بنابراین بهتر است تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

بازار سمنان کجاست و مسیر دسترسی به آن

برای رسیدن به یکی از جاذبه های گردشگری سمنان یعنی بازار شهر می توانید ابتدا خود را به خیابان رجایی برسانید و سپس در جهت جنوب شرقی آن ادامه دهید. کمی بعد وارد خیابان شهدا خواهید شد و می توانید مقصدتان را که رو به روی رجایی قرار دارد ببینید. شما می توانید با روشن کردن لوکیشن و اینترنت همراه خود برای استفاده از مسیر دسترسی زیر اقدام کنید. به همین دلیل می توانید به آسانی از هر جایی که بودید به بازار سمنان برسید.

آدرس بازار سمنان: سمنان، خیابان رجایی، خیابان شهدا

درباره بازار سمنان

یکی از قدیمی ترین جاذبه های تاریخی این شهر که می توانید برای مراجعه به آن و بازدید آن اقدام کنید، بازار سمنان می باشد. این بازار از سازه های تاریخی دوران قاجار می باشد که در خیابان شهدا قرار گرفته است. این بازار در ابتدای سلطنت قاجار ها تاسیس شده که تقریبا به 180 سال پیش بر می گردد. معماری به کار رفته در ساخت این بازار برگرفته از معماری ایرانی می باشد و به گونه ای ساخت شده که مناسب با اقلیم مناطق کویری باشد.

سقف بازار آجری و خشتی بوده و از همان زمان ساخت تا به امروز به عنوان یکی از بزرگ ترین مراکز خرید سمنان به شمار می رود. بهتر است در صورت سفر به این شهر حتما از بازار سمنان دیدن کرده و بخش های مختلف آن را تماشا کنید. این بازار نه تنها به عنوان یک جاذبه شناخته می شود بلکه می تواند به شما کمک کند تا آن چه نیاز دارید را نیز خریداری نمایید. در زمان های قدیم این بازار شامل دو راسته به نام راسته شیخ علاالدین و راسته بازار می شد.

لازم به ذکر است این بازار دارای کوچه های بسیار زیباییست و یک بازار در یکی از همین کوچه ها قرار گرفته که با نام سرای نقش جهان معرفی می شود. بازار سمنان در نهایت در سال 1375 با شماره 1740 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

بازار سمنان

بازار شمالی

بخش شمالی بازار سمنان با نام بازار شمالی شناخته می شود و طول آن به 1.5 کیلومتر می رسد و اگر به این جا مراجعه کنید خواهید شنید که هنوز هم با نام راسته بازار یا بازار بالا بین افراد شناخته می شود. این بخش بازار از بالای شهر از تقاطع خیابان نظمای و خیابان یغما یا شهدا شروع می شود و به خیابان امام خمینی ختم می شود. این بخش از بازار شامل 254 باب مغازه بوده و در کنار آن ها بخش هایی تاریخی هم چون سه حمام قدیمی، پنج مسجد، چهار کاروانسرا و… وجود دارد.

یک تکیه نیز به نام تکیه ناسار که یکی از تکیه های قدیمی می باشد در همین قسمت از بازار قرار دارد و در طول تاریخ عزاداران برای گردهم آمدن به این تکیه مراجعه کرده اند. اگر به این بخش از بازار سمنان بروید با یک نمای زیبا از ورودی و کتیبه ای که بر روی آن قرار دارد مواجه خواهید شد.

بازار جنوبی

بخش دیگر بازار سمنان که با نام بازار کوچک یا بازار پایین نیز خوانده می شود، قسمت بازار جنوبی می باشد. این بازار درست در راستای بازار شمالی واقع شده و شروع آن از خیابان امام خمینی می باشد. این بازار تا تکیه پهنه که در اسفنجان قرار دارد ادامه یافته و با آرامگاه امامزاده یحیی ابن موسی بسیار نزدیک است که به همین دلیل با نام بازار حضرت نیز عنوان می شود. طول بازار جنوبی به 200 متر می رسد و تعداد مغازه های مشغول فعالیت در آن 50 باب مغازه می باشد که نسبت به بازار شمالی بسیار کمتر است هم از نظر وسعت و هم از نظر تعداد مغازه ها.

بازار علاءالدوله

از دیگر بازار های تشکیل دهنده بازار سمنان بازار علاءالدوله می باشد که با نام بازار مرده ها نیز شناخته می شود وعلت این نام بر می گردد به ختم شدن بازار به گورستان سنادره که در محدوده غربی میدان امام می باشد. این بازار قدمتی بالا داشته و به دوران ایلخانی بر می گردد و حتی گفته ده که به قبل آن نیز ممکن است برسد. بنای این بازار به واسطه فردی به نام علاءالدوله سمنانی ساخته شده که از عرفای ایران می باشد. متاسفانه در زمان ساخت خیابان امام بخش های زیادی از این بازار تاریخی خراب شد و هم اکنون قسمت کوچکی از آن از اول بازار جنوبی تا خیابان امامزاده یحیی باقی مانده است.

بازار سمنان

محصولات بازار سمنان

اگر به این بازار بروید می توانید برای خرید کالا ها و محصولات مختلفی اقدام کنید. حتی می توانید برای تهیه سوغات نیز اقدام نمایید. از جمله کالا های این بازار می توان به پوشاک، کیف و کفش، خوراکی، زیور آلات، بدلیجات، محصولات آرایشی و بهداشتی، کالا های برقی، فرش و گلیم، اشیای زینتی و… اشاره نمود. اگر به دنبال خرید در سفر خود به سمنان هستید بهتر است استفاده از این بازار را از دست ندهید چرا که قیمت اجناس در این بازار به نسبت مراکز خرید دیگر کمی پایین تر بوده و به همین دلیل می توانید با هزینه ای کمتر برای تهیه سوغات اقدام نمایید.

تایم کاری بازار سمنان

اگر در نهایت تصمیم داشتید به این بازار مراجعه نمایید بهتر است ابتدا ساعت و تایم کاری بازار را بدانید تا بتوانید تجربه بهتری را برای خود رقم بزنید. در ادامه می توانید با بازه زمانی تایم کاری بازار سمنان آشنا شوید:

تایم کاری بازار سمنان: همه روزه از ساعت 9 تا 13 و 17:30 تا 23

راهنما سایت

آدرس

سمنان، خیابان رجایی، خیابان شهدا

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

یک‌شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

دو‌شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

سه‌شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

چهار‌شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

پنج‌شنبه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23

جمعه

9 الی 13 ، 17:30 الی 23
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه