مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه
شهر تهران، با اینکه اکثر اوقات دارای هوای آلوده وترافیک و هیاهو است، ولی در اطراف این شهر شلوغ، طبیعتی بکر و ناب با آب و هوایی فوق العاده واقع شده است. یکی از این مناطق، درکه تهران است که مکان بسیار مناسبی برای کوهنوردی، پیاده روی و طبیعت گردی است تا آخر هفته خود را در آن با سلامتی بگذرانید.
منطقه کوهستانی و ییلاقی درکه در شمال شهر تهران و در دامنه کوه های شمالی این شهر در نزدیکی دو محله به نام های اوین و ولنجک واقع شده است.
درکه تهران بخاطر مسیر کوهنوردی و طبیعت گردی ویژه ای که دارد و همچنین به خاطر رستوران ها و کافه های فضای باز و در دل طبیعتش، بسیار شهرت یافته است و جزو محبوب ترین مکان های گردشگری تهران به شمار می رود. اگر می خواهید با این منطقه بیشتر آشنا شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید و با لوکس ویلا همراه باشید.
درکه تهران، یکی از محله های قدیمی شمال تهران است که پای کوه قرار دارد و بیشتر از هر چیزی، به کوهش معروف است و اکثر مردم برای کوهپیمایی و کوهنوری به آن سر می زنند. تماشای خانه های رنگارنگ، شنیدن صدای آب روان، رودخانه و پرنده های آوازخوان همه و همه تصاویر زیبایی هستند که هنگام بازدید از این محله قدیمی برایتان تداعی می شوند و می توانید هنگامی که از شلوغی و هیاهوی شهر خسته و کلافه شدید، در آخر هفته ها به این منطقه دل انگیز پناه ببرید و خستگی های دلتان را از بین ببرید و به آن استراحت هدیه دهید.
درکه تهران، از مناطق ییلاقی شمیرانات محسوب می شود. همچنین جالب است بدانید که این منطقه یک منطقه مسکونی نیز هست و ساکنان و مردمان محلی خود را دارد و مردمان محلی خوش ذوق و با روحیه و انرژی مثبت این محله، خانههایشان را در امتداد رودخانه درکه بنا کرده اند و از این آب و هوای دلپذیر و پاکیزه و کوهستانی نهایت استفاده و لذت را میبرند.
درکه تهران دارای قدمتی برابر با 800 سال می باشد که به این معناست که تاریخچه درکه تقریبا به قرن پنجم هجری قمری باز می گردد. در طول این سال ها درکه به این خاطر مورد توجه بوده است که آب و هوای منحصر به فردی داشته است. این منطقه دلپذیر، برای اشراف زادگان و شاهزاده ها به عنوان منزلی موقت و ییلاقی به شمار می رفته درصورتی که خانه دائمی مردم معمولی و رعیت ها بوده است.
همچنین شاید برایتان جالب باشد که بدانید مقبره امام زاده سید محمد والی که از نسل امام سجاد (ع) می باشد، در محله درکه واقع شده است و گفته می شود که تمامی سید ها و سادات این منطقه جزو نوادگان این امام زاده به می باشند.
همچنین یکسری هاون های سنگی تراش خورده و تنور های سنگی در زمان های قدیم توسط ساکنان و مردم محلی منطقه یافت شده اند که هنوز هم در امامزاده موجود و قابل بازدید هستند، این آثار قدیمی نشان دهنده قدمت بالای این منطقه ییلاقی هستند.
یکسری از بناهای قدیمی که از زمان های قدیم تا کنون باقی مانده اند عبارتند از چند آب انبار و یک حمام که جزو آثار قدیمی این محله محسوب می شوند. مردم محلی این محل، به باغبانی و کشاورزی مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می کنند، اما یکسری از آنها مداح اهل بیت نیز هستند.
در رابطه با علت نام گذاری درکه تهران چند حکایت وجود دارد:
درکه تهران، دارای انواع مختلفی از تفریحات است و توانسته است هر سلیقه ای را راضی نگه دارد، چه علاقمندان به خوراکی های خوشمزه، و چه علاقمندان به ورزش و طبیعت گردی. سعی داریم در ادامه شما را با تفریحات این جاذبه ی گردشگری تهران آشنا کنیم.
یکی از دلایل محبوبیت و معروفیت درکه تهران، وجود رستوران های سنتی متعدد و با کیفیت این منطقه می باشد. هنگامی که در محدوده این منطقه قدم بزنید و مسیر آن را طی کنید، در طول مسیرتان بعضی از بهترین رستوران های تهران را مشاهده خواهید کرد که بیشتر این رستوران ها در محدوده نزدیک به رودخانه واقع شده اند.
اکثر رستوران های درکه در ظاهر و قالبی سنتی ساخته شده اند و در آنها از تخت های چوبی سنتی استفاده شده است و دارای فضای آزادی هستند که بتوانید از آب و هوای دلپذیر منطقه استفاده نمایید. در کافه رستوران های درکه که ساعت کاری بالایی دارند و تقریبا از صبح زود تا دیر وقت شب باز هستند می توانید از انواع غذاهای خوشمزه و قلیان ها را امتحان کنید و از آنها لذت ببرید.
پیشنهاد می شود اگر صبح زود به سمت درکه رفتید، حتما در یکی از کافه ها و یا رستوران های درکه، املت ها و عدسی های خوشمزه آنها را از منوی صبحانه انتخاب کنید و بعد از آن یک چای دبش آتیشی در هوای آزاد میل نمایید.
بخش دیگری از درکه که کی توان از آن به عنوان شکم گردی یاد کرد، مغازه های محلی و سنتی و دکه هایی هستند که ترشیجات رنگارنگ و خوش مزه را دم در دکه می چینند و وقتی که آنها را می بینیم، آب دهانمان را قورت می دهیم و یکی از خوش رنگ ترین و ملس ترین آنها را می گیریم تا از آلوچه ها و ترشیجات خوشمزه آنها بچشیم.
این مغازه ها و دکه ها، از زمان های گذشته در دربند و درکه وجود داشته اند و ترشیجات خوشمزه ای مثل انواع لواشک و ترشک و آلوچه را سرو می کردند و بسیار هم پر طرفدار بوده اند.
همچنین این دکه ها در فصول سرد سال، انواع آش های محلی مثل آش دوغ و آش رشته و آش شله قلمکار و همچنین عدسی های خوش رنگ و لعاب سرو می کنند که در سرمای هوا عجیب می چسبند.
علاوه بر این ها می توانید در این دکه ها لبوهای داغ و سرخ آب پز و باقالی پخته شده را نیز پیدا و خریداری کنید. علاوه بر همه اینها یکی دیگر از خوراکی های مخصوص فصل زمستان در درکه تهران، آب انار های طبیعی هستند که همان لحظه جلوی چشمتان می گیرند و با گلپر و نمک نوش جان می کنید و هم خون خود را تصفیه می کنید و هم گوارای وجودتان می شود، پیشنهاد می شود که آب انار های درکه را حتما امتحان کنید و آن را از دست ندهید.
اگر بخواهم از خوراکی های فصل تابستان درکه برایتان بگویم، بدون شک شاتوت و گیلاس هایی هستند که روی چرخ های محلی می فروشند، از آنجا که در محدوده درکه باغ های گیلاس و شاتوت زیادی وجود دارد، یکی از راه های کسب درآمد مردم محلی، چیدن آنها و عرضه کردنشان به مردمی است که به درکه می آیند.
علاوه بر اینها برخی از مردم محلی درکه، سبزیجات تازه کشت خود و سبزیجات کوهی منطقه را در دکه هایشان می فروشند که دارای عطری بی نظیر و خاص هستند.
پیاده روی کردن در درکه تهران، از دسته تفریحات سالم درکه به شمار می رود که بسیار پر طرفدار است و مردم برای حفظ سلامتی و عوض شدن روحیه شان اکثرا در آخر هفته ها به درکه سر می زنند و بعد از میل کردن یک صبحانه خوشمزه در آنجا، به پیاده روی و لذت بردن از طبیعت بکر و مناظر طبیعی درکه می پردازند. درکه آب و هوایی بی نظیز و کوهستانی دارد و مسیر آن دارای شیب ملایمی است که با پیاده روی در آن اذیت نخواهید شد.
اگر جزو علاقمندان به عکاسی هستید، درکه بهترین لوکیشن برای عکاسی است و می توانید در آن عکس های بسیار زیبایی ثبت کنید. علاوه بر این ها می توانید همزمان با پیاده روی در این مسیر زیبا، از صدای شرشر آب رودخانه و صدای پرندگان آواز خوان لذت ببرید و اکسیژن خونتان را در سرسبزی درکه افزایش دهید.
بعضی از کوهنوردان و کوهپیمایان و ورزشکاران، برای مسیر صعود به توچال، راه درکه را انتخاب می کنند. برای صعود به توچال، می توانید از سمت درکه حرکت کنید و به سمت پلنگ چال بروید، سپس از پلنگ چال مسیر خود را به طور مستقیم ادامه دهید تا به ایستگاه پنجم توچال برسانید و در ادامه مسیرتان در نهایت به ایستگاه هفتم توچال خواهید رسید.
اگر قصد فتح قله را دارید، از ایستگاه هفتم مسیر بسیار کوتاهی است که اگر آنرا بپیمایید موفق به فتح قله خواهید شد. هرچند مسیر کوهنوردی درکه بسیار زیباست و بسیار استاندارد است، اما در فصول سرد سال کمی خطرناک است، چراکه ممکن است شما را درگیر بهمن کند.
بهترین زمان برای کوهنوردی درکه، فصول گرم سال هستند که در فصول گرم سال، این مسیر جزو بهترین مسیر های صعود به توچال به شمار می رود و بسیار هم محبوب است. زمانی که برای کوهپیمایی از درکه تا توچال نیاز دارید، اگر سرعتتان در کوهپیمایی مناسب باشد، حدود 6 ساعت می باشد و در عرض این زمان شما به توچال خواهید رسید.
اگر شما هم علاقمند به صعود به توچال از مسیر درکه هستید، فراموش نکنید قبل از اینکه به درکه بروید آب و هوا را بررسی کنید و افرادی را به همرا خود ببرید که از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار باشند و تجهیزات مورد نیاز و کافی و تجهیزات ایمنی را فراموش نکنید تا بتوانید صعود خوبی داشته باشید و در مسیر صعود اذیت نشوید.
همچنین پیشنهاد می شود که در نیمه دوم سال را که احتمال بارش باران و برف در ارتفاعات وجود دارد، برای صعود خود انتخاب نفرمایید. همچنین لیستی از وسایل ضروری که باید برای کوهنوردی در درکه همراه خود ببرید را در ادامه برایتان آورده ایم.
پس از رد شدن از رستوران ها و کافه ها، به مناطق بکری از درکه خواهید رسید که قابلیت اطراق و پیک نیک دارند. کافیست وسایل مورد نیاز برای پیک نیک را همراه با خود ببرید تا بتوانید در بهترین موقعیت جغرافیایی درکه و در ارتفاعات کوهستانی و خوش آب و هوای آن، با خانواده یا دوستانتان ساعاتی خوش را تجربه نمایید و لذت ببرید.
ویژگی هایی که دره کوهستانی درکه دارد، بسیار خاص و منحصر به فرد هستند و آن را از بقیه مناطق ییلاقی درکه متمایز می کنند. اگر بخواهم چند مورد از ویژگی های درکه را برایتان نام ببریم، می توانیم به قله شاه نشین اشاره کنیم که دارای 3800 متر ارتفاع می باشد.
در این قله بارندگی سالانه در آن به طور میانگین حدود 300 الی 400 میلی متر بوده است و دمای متوسط آن به حدود 16 درجه سانتی گراد می رسد و در اکثر روزهای سال آب و هوای این منطقه خنک است. همچنین ییلاق درکه حدود 21 نوع گیاه محلی دارد که فقط در منطقه درکه رشد می کند.
احتمالا برایشما هم پیش آمده که دربند و درکه را با یکدیگر قاطی کنید و آنها را اشتباه بگیرید یا برایتان این سوال پیش آید که این دو چه تفاوتی باهم دارند، نگران نباشید، در ادامه قصد داریم تفاوت دربند و درکه را برایتان واضح شرح دهیم تا دیگر آنها را فراموش نکنید. دربند و درکه تهران، هردو جزو مناطق ییلاقی و کوهستانی تهران شناخته می شوند و از بهترین مناطق دیدنی و جاذبه های تفریحی تهران به شمار می روند و از هردو آنها به عنوان مسیری برای صعود به قله توچال استفاده می شود و هردو به بام تهران نزدیک هستند.
دربند و درکه، مملو از رستوران ها و کافه های بسیار و دکه هایی پر از ترشیجات و آلوچه های خوشمزه هستند. و اما اگر بخواهیم از تفاوت های آنها بگوییم که مهم ترین آنها، سرسبز تر بودن درکه است که نسبت به دربند کمی سرسبز تر است. تفاوت بعدی دربند و درکه در مسیر آنهاست، مسیر دربند بیشتر حالت کوهستانی دارد ولی درکه مملو از درخت است و مسیر آن علاوه بر کوهستانی بودن سرسبز تر نیز هست. هرچند شلوغی و مسیر دسترسی این دو یکسان است و تنها تفاوت در نوع اقلیم آنهاست که در کل درکه سبز تر است و گیاهان بیشتری دارد.
همانطور که گفتیم، درکه تهران مملو از جاذبه هایی است که هنگام بازدید باید از آنها دیدن نمایید. کم لطفیست که به درکه بروید و دیدن از جاذبه هایی آن را پشت گوش بیاندازید.
یکی از زیبا ترین جاذبه های درکه، رودخانه درکه است که در قسمت شرقی منطقه قرار گرفته و از قله شاه نشین و توچال سرچشمه می گیرد. رودخانه درکه که صدای آن حین پیاده روی در درکه به گوش می رسد و حس و حال خوشی را به انسان منتقل می کند و یکی از دلایل خوش آب و هوا بودن درکه به شمار می رود.
رودخانه درکه از ارتفاعات توچال سرچشمه می گیرد و در مسیرش، چشمه های آب طبیعی که منشا این رودخانه هستند را پشت سر می گذارد و از آنها سرچشمه می گیرد تا پرآب تر شود. وقتی حسابی پر آب شد، مسیر خود را تا پایین ارتفاعات درکه ادامه می دهد و طول آن حدود 15 کیلومتر می باشد.
جالب است بدانید که شیب رودخانه درکه تند است و آب این رودخانه، در فصل بهار زیاد می شود، به همین دلیل است که در فصل بهار، هیچ ماهی و موجود زنده دیگری در رودخانه درکه دیده نمی شود.
یکی از جاهای گردشگری تهران که در درکه تهران واقع شده است، جنگل کارا می باشد. جنگل زیبای کارا، در مسیر دره درکه به سمت پلنگ چال واقع شده است و برای رسیدن به آن باید از میدان درکه در زمانی حدود 40 دقیقه از مسیر پلنگ چال پیاده روی کرد و این مسیر را ادامه داد تا در امتداد رودخانه بالا بروید و یک شیب تند در سمت چپ کلبه کارا را طی نمایید. بعد از طی کردن این مسیر، وقتی به سمت چپ خود نگاهی بیندازید، دره ای زیبا و سرسبز و مملو از درخت می بینید که اکثر این درختان شامل ازگیل های وحشی هستند.
سپس مسیری سرازیری در سر راهتان قرار دارد که با پیمودن آن به جنگل کارا خواهید رسید. جنگل کارا یکی از زیباترین جاذبه های درکه محسوب می شود و در تمامی فصول سال زیبا و چشم نواز است ولی در فصل پاییز بخاطر رنگارنگ شدن درختان، بسیار زیبا تر می شود و زیبایی آن بسیار خیره کننده است و روح انسان را جلا می بخشد. حتی اگر یکبار هم به جنگل کارا سر بزنید، دلتان برای آن پر خواهد کشید و دوست دارید که بارها دوباره به آنجا سفر کنید.
آدرس جنگل کارا: تهارن، محله ولنجک، درکه تهران
قله چین کلاغ یا که برخی از مردم به آن کلاغ چین هم می گویند، یکی از قله های البرز مرکزی می باشد و جنوبی ترین قله کوه های شمال تهران به شمار می رود.
قله چین کلاغ دارای حدود 2820 متر ارتفاع است و طرفداران بسیاری در بین کوهنوردان دارد و هرساله سیل عظیمی از کوهنوردان و کوهپیمایان برای فتح این قله به آن سر می زنند. در بخش شمالی این قله، قله های دوشاخ و پلنگ چال واقع شده اند و در بخش غربی آن، دره امامزاده داود وجود دارد.
همچنین لازم به ذکر است که این قله از بخش شرقی خود به دره درکه و از جنوب آن به محله سعادت آباد و فرحزاد می رسد. قله چین کلاغ در نزدیکی جنگل کارا واقع شده است و برای رسیدن به این قله باید مسیر جنگلی جنگل کارا را طی کرد. پیشنهاد می شود اگر می خواهید به این قله سر بزنید با تجهیزات مناسب و بدنی با آمادگی جسمانی بالا و آماده و ورزیده وارد عمل شود.
قله چین کلاغ دارای مسیری با جاذبه های بسیار همانند غار دوسنگ، دره بهشت، آبشار دره دیوانه، معدن سنگ سعادتآباد، آبشار کارا، آبشارهفتحوض، چشمه کفو، قهوه خانه جاده یونجه زار می باشد. همچنین جالب است بدانید که قله چین کلاغ، دارای گونه های حیوانی و گیاهی بسیاری است.
پناهگاه پلنگ چال در مسیر صعود به قله پلنگ چال، که یکی از قله های شمال شهر تهران و رشته کوه البرز به شمار می رود، قرار گرفته است. پناهگاه پلنگ چال یکی از پناهگاه های کوهنوردی و کوهپیمایی می باشد که دارای ارتفاعی حدود 2450 متر از سطح دریاست.
خوابگاه این پناهگاه دارای ظرفیتی حدود 70 نفر است و فاصله آن با میدان درکه 10 کیلومتر می باشد که معادل دو تا سه ساعت پیاده روی است. دسترسی ها و امکاناتی که این پناهگاه دارد عبارتند از: سرویس های بهداشتی، کافه و رستوران و مرکز امداد و نجات.
برای ورود به پناهگاه پلنگ چال، نیازمند به پرداخت ورودی هستید که بهتر است وجه نقد برای پرداخت ورودی به همراه داشته باشید.
یکی دیگر از جاذبه های درکه تهران، امامزده سید محمد والی می باشد. سید محمد والی یکی از نوادگان امام سجاد(ع) می باشد که در دوران ولیعهدی امام رضا (ع) به ایران آمد و مقبره ایشان در درکه تهران واقع شده است و مکانی مهم برای زیارت به شمار می رود و طرفداران بسیاری دارد. طبق روایات موجود، سید محمد والی اولین شخصی بوده است که ساکن درکه شده بود و تمام زمین های آنجا را آباد کرد و مالک آنها شد.
مساحت امامزاده سید محمد والی 70 متر مربع می باشد که دارای ایوان بزرگ و چشم نوازیست و البته لازم به ذکر است که این بنا قدمت چندانی ندارد. این امامزاده، در یک فضای معنوی خاص واقع شده است، چراکه در کنار آن، حسینیه و مسجد درکه واقع شده است. پیشنهاد می شود طی سفر و بازدید از درکه، زیارت در امامزاده سید محمد والی را فراموش نکنید و از این فضای معنوی فیض ببرید.
حسینیه درکه یکی دیگر از جاذبه های درکه و همچنین یکی از قطب های معنوی درکه به شمار می رود و در ضلع جنوب شرقی امامزاده سید محمد والی واقع شده است.
حسینیه درکه تهران در نزد اهالی درکه و مردمان محلی، بسیار محبوب و مهم است، چراکه تمامی مراسمات عزاداری و جشن های مذهبی آنها به همراه دعاخوانی های هفتگی و نماز جماعت و مراسمات نذری و تمامی برنامه های دینی درکه تهران، در حسینیه درکه برگزار می شوند. همچنین حسینیه درکه تهران، نقش مهمی در تربیت فرزندان اهالی دارد و روحیه اجتماعی و معنوی آنها را تقویت می کند.
به جرعت می توان گفت درکه در تمام فصل ها زیباست و در هر فصل جذابیت های خاص خود را دارد. فاصله درکه تهران از مرکز شهر کمتر از 1 ساعت است و از نظر دسترسی، دارای مسیر بسیار خوبیست.
درکه از لحاظ بهترین فصل برای بازدید، مکانی چهار فصل به شمار می رود که البته به دلیل ییلاقی بودن و کوهستانی بودن منطقه و همچنین سرد بودن آب و هوا، فصول گرم سال بهترین گزینه هستند، هر چند از زیبایی های درکه در پاییز و زمستان نمی توان گذشت.
فصل بهار، یکی از زیباترین و بهترین فصل برای بازدید از درکه تهران به شمار می رود. در این فصل خبری از سرمای هوا نیست و تنها خنکی و دلپذیری نسیم هوا حس می شود. در فصل بهار رودخانه درکه بخاطر آب شدن برف ها پر آب است و درختان شکوفه هایشان را باز می کنند و سبز پوش می شوند و سرسبزی این منطقه بسیار حیرت آور و زیباست.
از تابستان نگویم که سلطان فصول درکه است و بازدید از این جاذبه گردشگری در این فصل به اوج خود می رسد و مردم پایتخت نشین، برای فرار از گرمای طاقت فرسای شهر، به درکه خوش آب و هوا و ییلاقی و خنک می آیند تا آب و هوایشان عوض شود و از رودخانه درکه، که هوا را معتدل و خنک می کند و درختان که در این آب و هوای خوب نقش پررنگی دارند، لذت می برند. در فصل تابستان، دمای هوای درکه با دمای هوای تهران متفاوت و خنک تر است.
به پاییز که می رسیم، وارد فصل عاشقان می شویم، پاییز فصل عجیبیست، گاهی باعث دل گرفتگی ات می شود و گاهی با رنگ های زیبایش، حال و هوایت را عوض می کند. در فصل پاییز، درکه به اوج زیبایی خود می رسد و هزاران رنگ به خود می گیرد.
هنگامی که در فصل پاییز در درکه پیاده روی می کنید، فضای آن آنقدر زیبا و رنگارنگ و عاشقانه می شود که هوش از سرتان می برد و محو تماشای زیبایی های آن و خش خش برگ های پاییزی خواهید شد. هرچند لازم به ذکر است که در فصل پاییز، هوای درکه سرد است و باید لباس های گرم به همراه داشته باشید.
نوبتی هم باشد نوبت فصل زمستان است، فصلی که همه جا را سفید پوش می کند و سرمای آن زیاد است. این محدوده در فصل زمستان پر از برف می شود و هرچند که تعداد افرادی که در این فصل از درکه بازدید می کنند کم می شود، اما به صفر نمی رسد و در این فصل هم طرفداران خود را دارد.
مردم در این فصل به عشق طبیعت گردی با زمینی پوشیده شده از برف و لذت خوردن آش های خوشمزه و عدسی های داغ و یا لبو و باقالی داغ پخته شده و یک چای دبش آتیشی، تجهیزات زمستانی شان را آماده می کنند و به درکه می روند.
البته لازم به ذکر است که در فصل زمستان به علت بهمن در کوه، بهتر است فقط تا ابتدای مسیر و تا جایی که رستوران ها هستند بالا بروید و بیشتر از آن مسیر خود را ادامه ندهید تا دچار خطر و مشکل نشوید.
شاید در طول متن، با خواندن نام میدان درکه، این سوال در ذهنتان پیش آمده باشد که میدان درکه دقیقا کجاست. میدان درکه، یکی از میادین اصلی شمال شهر تهران می باشد و در محله درکه واقع شده است. میدان درکه، در انتهای خیابان درکه که نام آن خیابان شهید داودیان می باشد قرار دارد و در اطراف میدان درکه، پر از رستوران های با کیفیت و مغازه ها و دکه های تنقلات فروشی به چشم می خورند.
همانطور که می دانید، در مسیر درکه تهران، مملو از رستوران ها و کافه های متعدد است و چند تا از بهترین رستوران های تهران نیز در درکه واقع شده اند. رستوران گردی و شکم گردی در رستوران های باصفا و خنک درکه، یکی از بهترین تفریحات پایتخت نشینان به شمار می رود. در ادامه، نام چند رستوران و کافه با کیفیت و مطرح درکه را برایتان آورده ایم.
رستوران البرز، یکی از رستوران های مطرح و با کیفیت درکه به شمار می رود که یک رستوران سنتی با تخت های سنتی و غذاهای ایرانی و چلویی است. این رستوران دارایی فضای باز و دلنشین و درختانی بلند و سرسبز می باشد و منظره بسیار زیبایی دارد. از آنجا که این رستوران دارای فضای باز برای نشستن و سرو غذا می باشد، کشیدن سیگار در آن آزاد است و همچنین در منوی این رستوران می توانید قلیان نیز سفارش دهید.
همچنین رستوران البرز در روزهای آخر هفته و تعطیلات خاص( به جز شهادت ها) دارای موسیقی زنده هم می باشد. این رستوران در درکه یک رستوران پر رضایت است و اکثر مردم از آن راضی هستند.
برای رسیدن به رستوران البرز باید حدود 15 دقیقه در سربالایی پیاده روی کنید و از میدان درکه راه شیب داری را به صورت پیاده طی کنید تا به این رستوران برسید. اگر بخواهم از ویژگی های رستوران البرز برایتان بگویم، می توانم به غذاهای با کیفیت و سرو چای هیزمی آن اشاره کنم که در هوای آزاد، عجیب می چسبد.
آدرس رستوران البرز درکه: نرسیده به میدان درکه، خیابان موسوی مطلق، رستوران سنتی البرز
یکی دیگر از از رستوران های سنتی و با کیفیت درکه، رستوران سنتی مانلی می باشد که یک رستوران بزرگ با فضایی کلاسیک و پارکینگی اختصاصی است و در خیابان درکه، رو به روی خانه معلم واقع گردیده است. منوی غذایی این رستوران از لحاظ قیمتی در سطح متوسط قرار دارد و قیمت های آن کاملا مقرون به صرفه هستند. همچنین اگر از دوست داران موسیقی زنده هستید، مانلی می تواند برای شما گزینه مناسبی باشد.
کافه گیل درکه یکی از بهترین کافه های تهران و یک انتخاب درجه یک می باشد. کافه گییل درکه در مسیر رستوران البرز واقع شده است و دارای منظره ای زیبا و بی نظیر است. اگر به دنبال یک کافه با منظره بی نظیر و صدای آب هستید، از آنجا که کافه گیل دقیقا در کنار رودخانه درکه واقع شده است، می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.
فضای کافه گیل، چوبی و دوستانه است و پرسنل آن به نحو احسن از شما استقبال خواهند کرد. همچنین کشیدن سیگار در کافه گیل آزاد است. کافه گیل دارای محیطی بسیار گرم و صمیمی است و حس آرامش به انسان القا می کند.
اگر بخواهم یکی از محبوب ترین و پر طرفدار ترین رستوران های درکه را برایتان نام ببرم، باید رستوران اس پی یو را به شما معرفی کنم. رستوران اس پی یو دارای یک فضای سنتی و بسیار زیبا می باشد و منوی غذایی آن بسیار متنوع و با کیفیت است. رستوران اس پی یو، هم دارای فضای بسته می باشد و هم برای دوست دارای فضای باز دارای فضای باز است. در این رستوران موسیقی زنده نواخته نمی شود و بهره مندی از صدای طبیعت را به جای صدای موسیقی ترجیح داده اند.
دیگر گزینه پیشنهادی ما به شما برای گذراندن یک روز باصفا در درکه، باغ رستوران صفا است. باغ رستوران صفا دارای فضایی سنتی و دنج است و اگر بدون ماشین به درکه رفته باشید، قطعا برایتان گزینه مناسبیست، اما از آنجایی که این باغ رستوران دارای پارکینگ اختصاصی نمی باشد، شاید پیدا کردن جای پارک در شلوغی ها درکه برایتان سخت باشد. این رستوران دارای منو غذایی با کیفیت و قیمتی مناسب است و سطح قیمتی آن در دسته متوسط قرار می گیرد.
برای بازدید از هر مکانی، ابتدا باید آن را از همه لحاظ و شرایط بررسی کرد، مثل آب و هوا و … . این موضوع برا درکه نیز صدق می کند و توجه کردن به برخی نکات و بررسی شرایط و عمل کردن به یکسری از توصیه ها، بسیار به شما کمک خواهد کرد و برایتان موثر خواهد بود.
همانطور که در ابتدای متن گفتیم درکه تهران، در شمال تهران واقع شده است. برای دسترسی به درکه، هم می توانید با خودروی شخصب به آن سر بزنید و هم می توانید از وسایل نقلیه عمومی استفاده نمایید. اگر بخواهید با خودرو شخصی به سمت درکه بروید، بسته به موقعیت جغرافیایی شما، از سه مسیر قابل دسترسی می باشد.
دسترسی به درکه با وسایل نقلیه عمومی، راه دومی است که می توانید برای رسیدن به این جاذبه گردشگری در پیش بگیرید که اتفاقا زمان کمتری را از شما می گیرد و دیگر نگران جای پارک خودرو نخواهید بود. برای دسترسی به درکه با وسایل نقلیه عمومی، شما می توانید دو انتخاب داشته باشید:
آدرس درکه تهران: تهران، بزرگراه چمران، خیابان یمن، خیابان رشیدالدین فضلالله، خیابان داوودیان