کویر لوت

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

کویر لوت

کویر لوت از بزرگترین کویرهای ایران است که در میان بزرگترین کویرهای جهان، 27امین کویر می باشد. کویر لوت منطقه ای بسیار گرم، با جاهای دیدنی جذاب و مناطقی که هیچکس نمی تواند وارد آنجا شود است و برای همین، یکی از بهترین مناطق برای کویر گردی و ماجراجویی می باشد. در لوکس ویلا میخواهیم گشت و گذاری در کویر لوت داشته باشیم و نکاتی را بگوییم که قبل از ورود به کویر لوت باید در نظر بگیرید.

معرفی کویر لوت

نام اصلی کویر لوت درواقع کویر کلولوت است. کلولوت یا کلوت یک کلمه بلوچی است که در گویش بلوچی ها به معنای خشک می باشد. کلوت هم از کلاته می آید و در مناطق شرق و جنوب شرقی کشور به معنای آبادی است اما از طرفی، کلوت هم به معنای تپه های رسی یا گچی هم می باشد. لوت هم در زبان فارسی از کلمه رت گرفته شده که به معنای تشنه و بی آب و علف است و در میان مردم، این منطقه با نام های چاله لوت، بیابان لوت و دشت لوت شناخته می شود و از آنجایی که شباهت بسیاری با دشت کویر دارد، با نام کویر لوت هم شناخته می شود.

یکی از افسانه هایی که در باره کویر لوت گفته شده و از طرفی، عده بسیاری هم بر این باورند که نام لوت برگرفته از این داستان است، قوم لوط هستند. احتمالاً داستان قوم لوط را شنیده اید که در قرآن، 27 بار به قوم لوط حضرت لوط گفته شده و این قوم هم به عذاب الهی دچار شده اند. برخی میگویند شهاب سنگی 50 متری از آسمان به منطقه ای باستانی برخورد کرده که آنجا محل زندگی قوم لوط بوده و برخی هم بر این باورند قوم لطف همان افراد نفرین شده ای هستند که در کویر لوت زندگی کرده و تبدیل به سنگ شده اند.

کویر لوت با مساحتی بیش از 40هزار کیلومتر مربع و دربر گیرنده استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی، یکی از گرم ترین نقاط روی زمین است و 10 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده همچنین طی سال های 2004 تا 2009 به عنوان گرم ترین نقطه زمین انتخاب شده بود و در سال 2005 گرم ترین بالای 70 درجه سانتی گراد دما داشت. اما با اینکه کویر لوت فاصله قابل توجهی تا خط استوا دارد، پس چرا کویرهای واقع در خط استوا از کویر لوت دمای کمتری دارند؟ طبق بررسی ها، کویر لوت بخاطر شنزارهای تیره ای که دارد، گرمای بیشتری را نسبت به سایر مناطق جذب می کند.

امروزه اما کویر لوت جزء گرم ترین نقاط روی زمین است و با این حال، آفرود سواران و کویرگردهای بسیاری به این منطقه سفر می کنند تا نهایت لذت را از کویر گردی در لوت رقم بزنند. لاز به ذکر است تمام نقاط کویر لوت آنقدری گرم نیست که نتوان به آنجا مراجعه کرد و گرم ترین بخش های کویر لوت مشخص شده اند تا کسی وارد آنجا نشود.

دشت لوت

کویر لوت یا کویر شهداد؟!

با اینکه کویر لوت منطقه بسیار بزرگی است و از بهترین کویرهای ایران به شمار می رود اما کویر گردهایی که میخواهند تجربه کویر گردی در لوت را داشته باشند باید به کویر شهداد مراجعه کنند. بهترین منطقه برای آغاز کویر گردی در بیابان لوت، روستا و کویر شهداد است برای همین بسیاری از کویر گردها با آوردن کویر لوت، یاد کویر شهداد میافتند. کویر شهداد در شمال روستای شهداد قرار دارد و همانند کویرهای دیگر مانند مصر، ابوزیدآباد و غیره، نام منطقه هم به شهداد تغییر پیدا کرده است. یکی از دلایل اینکه کویر لوت را با نام کویر لوت شهداد میشناسند این است که شهداد نسبت به سایر مناطق کویر لوت هوای به مراتب خنک تری داشته و از طرفی، جاهای دیدنی و تپه های مختلفی هم برای آفرود سواری و کویر گردی دارد.

کویر شهداد با نام کلوت شهداد هم شناخته می شود. کلوت ها در واقع پدیده های طبیعی هستند که در مناطق کویری به وجود می آیند. کلوت ها به برجستگی هایی گفته می شود که بر اثر فرسایش های آبی و بادی میان شیارهای نعل اسبی به وجود می آیند و برای اینکه همچین پدیده ای به وجود آید، به سال ها زمان نیاز است. کلوت های شهداد هم قدمتی 20هزار ساله دارند و از ارزش و اهمیت تاریخی بالایی هم برخوردار هستند. در کویر شهداد یا کلوت شهداد، کلوت های بزرگ و زیبایی وجود دارد که در نوع خود شگفت انگیز و دیدنی بوده و اکثر بازدیدکنندگان آن ها، توریست های خارجی هستند چراکه در خارج، کلوت ها بطور کلی از ارزش و احترام بالایی برخوردار هستند.

کویر شهداد

کویر لوت شهداد کجاست؟

پیش تار گفتیم کویر لوت با اختصاص دادن 10 درصد از وسعت کشور، یکی از بزرگترین کویرهای ایران بوده و در سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی قرار دارد. یکی از نکاتی که برای ورود به کویر لوت باید بدانید این است که هم بخاطر دمای هوا نمی توان به همه جای کویر مراجعه کرد و هم اینکه بخاطر برخی مسائل، اگر میخواهید وارد نقاط خاصی از کویر شوید باید از طریق مراجع مختلف، مجوز ورود کسب کنید برای همین اکثراً به کویر و روستای شهداد مراجعه می کنند تا بدون هیچ دردسری در کویر لوت به آفرود سواری و گشت و گذار بپردازند.

فاصله کویر لوت تا تهران

کویر لوت تا شهر تهران فاصله ایی 12 ساعته دارد. کویر گردان تهرانی از مبدأ تهران برای دسترسی به کویر شهداد و به عبارتی، روستای شهداد که آغاز سفر به کویر لوت می باشد مسیری 1000 کیلومتری را طی خواهند کرد تا با عبور از شهرهای قم، کاشان، نائین، میبد، یزد و رفسنجان در نهایت به شهر کرمان رسیده و در شرق کرمان هم از طریق جاده سیرچ به روستای شهداد برسند. همچنین دو مسیر دیگر هم برای دسترسی به کویر شهداد از شهر تهران وجود دارد که یکی از شهر اصفهان و دیگری از روستاهای انارک، ابوزید آباد، مصر و غیره عبور می کند. اگر میخواهید از این دو مسیر استفاده کنید، خود را برای 15 ساعت ماندن در جاده آماده کنید.

فاصله کویر لوت تا کرمان

نزدیک ترین کویر به کرمان کویر لوت شهداد است. اکثر کرمانی ها برای کویر گردی و آفرود سواری به کویر و روستای شهداد مراجعه می کنند. برای دسترسی به روستای شهداد از شهر کرمان باید ابتدا در جنوب غرب کرمان وارد جاده کرمان – بام شوید تا پس از چند کیلومتر به جاده سیرچ برسید. در جاده سیرچ هم هنگامی که به روستای سیرچ رسیدید وارد جاده شهداد شده و بعد از چند کیلومتر به روستا خواهید رسید. میانگین یک ساعت طول میکشد تا مسیری 100 کیلومتر را از شهر کرمان طی کرد تا به روستا و کویر شهداد رسید.

فاصله کویر لوت تا مشهد

کویر لوت یا همان کویر شهداد تا شهر مشهد فاصله ای 12 ساعته دارد و کویر گردان از شهر مشهد می بایست مسیری 960 کیلومتری را طی کنند تا با عبور از بیرجند به شهداد برسند. اما افرادی که از شهر بیرجند میخواهند به کویر لوت دسترسی داشته باشند، فاصله کویر لوت تا بیرجند کمتر از 500 کیلومتر بوده و میانگین هم کمتر از 6 ساعت طول میکشد تا از شهر بیرجند به روستای شهداد رسید.

لازم به ذکر است برای کاهش فاصله ها می توانید از شهر مشهد و بیرجند به بخش های شمالی کویر لوت سفر کنید اما برخی از مناطق شمالی کویر لوت دارای دریاچه های نمک زیبا و خطرناک، مناطق ممنوعه و غیره می باشد.

فاصله کویر لوت تا شیراز

کویر لوت یا کویر شهداد در میان شیرازی ها هم جزء محب وب ترین مناطق برای کویر گردی به حساب می آید. اگر از شهر شیراز میخواهید به کویر لوت دسترسی داشته باشید، نزدیک ترین مسیر 650 کیلومتر است و میانگین هم 8 ساعت طول میکشد تا از شهر شیراز به کویر شهداد رسید. نزدیک ترین مسیر، جاده شیراز به بندر عباس و سپس جااده استهبان به فسا است و کافیست در شهر استهبان، وارد جاده نیریز شده و سپس از طریق جاده نیریز با عبور از سیرجان به بردسیر رسیده و سپس به کرمان خواهید رسید. در شهر کرمان هم کافیست به جنوب شرقی مراجعه کرده و وارد جاده شهداد شوید.

لوت

بهترین زمان بازدید از کویر لوت

سفرهای کویری بطور کلی از پاییز شروع می شود تا اواسط فصل بهار تا کویر گردها در هوایی به مراتب خنک تر از تابستان بتوانند به گشت و گذار و ماجراجویی در کویر بپردازند. کویر لوت اما شرایط دیگری دارد. در روزهای گرم تابستان هم کویرگردهای بسیاری به دشت لوت بخصوص مناطق جنوبی مانند کویر شهداد سفر می کنند چراکه فصل تابستان و به عبارتی طی ماه های اردیبهشت تا شهریور، وارد بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان می شویم و این بادها گاه تا 170 روز هم ادامه می یابد.

بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان علاوه بر اینکه باعث فرسایش خاک می شوند، نمیگذارند دمای هوای کویر لوت افزایش یابد و برای همین، سفر به کویر لوت و کویر شهداد در روزهای گرم تابستان هم تا حدود زیادی امکان پذیر است اما توجه داشته باشید بادها در بخش های جنوبی دشت لوت می وزند.

جاهای دیدنی کویر لوت

کویر لوت منطقه ای جاذبه های دیدنی خاص و دوست داشتنی است که برخی از آن ها را در کویرهای دیگر می توانید مشاهده کنید و برخی هم تنها مختص به کویر شهداد بوده و حتی در سایر نقاط روی زمین هم مانندش را پیدا نخواهید کرد. در ادامه میخواهیم برخی از بهترین جاهای دیدنی کویر لوت را معرفی کنیم

نکاهای کویر لوت

نبکاها پدیده های طبیعی هستند که در مناطق کویری رخ می دهند. در مناطق کویری برخلاف تصور بسیاری از مردم، پوشش های گیاهی وجود دارد و هنگامی که بادهای شدید در کویر میوزد، گیاهان به عنوان مانع عمل می کنند و مانع از پخش شدن شن ها می شوند لذا شن ها در اطراف گیاه جمع می شوند که به این پدیده نبکا می گویند. در کویر لوت اما، به دو دلیل نبکاهای زیاد و خاصی دارد. دلیل اول بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان هستند و دلیل دوم، بزرگ بودن گیاهان است که باعث شده دشت لوت یکی از بزرگترین نبکاها را در جهان داشته باشد و به آن ها، گلدان های ماسه ای می گویند.

لازم به ذکر است مرتفع ترین نبکاها در صحراهای آفریقا قرار دارند که ارتفاع آن ها یه بیش از 3 متر می رسند در حالی که نبکاهی کویر لوت ارتفاعی بیش از 10 متر دارند.

بخش های کویر لوت

کویر لوتی که 10 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده به سه بخش لوت شمالی، لوت مرکزی و لوت جنوبی تقسیم می شود. لوت مرکزی از نظر کویر گردها زیباترین بخش کویر لوت است چراکه در این بخش، تپه های بزرگ ماسه ای وجود دارد و در کنار آن ها هم کویرهای نمکی و گچی مشاهده می شود. به منطقه لوت مرکزی، چاله لوت هم می گویند و اگر میخواهید این تپه های ماسه ای جذاب را از نزدیک مشاهده کرده و از چشم انداز زیبا نهایت لذت را ببرید کافیست به معروف ترین مناطق لوت مرکزی شامل ریگ یلان و کویر ملک محمد مراجعه کنید.

لوت شمالی در استان خراسان جنوبی قرار دارد و بخاطر اینکه بیشتر بخش های لوت شمالی در این استان واقع شده اند، با لوت خراسان یا لوت بیرجند شناخته می شود. در لوت شمالی کوه ها و تپه های آشفشانی را مشاهده می کنید که رسوب کرده اند و گفته می شود این کوه ها و تپه ها از دلایل به وجود آمدن زلزله های مختلف در لوت شمالی هستند. در منطقه لوت شمالی بیشتر ریگزارها و شنزارها مشاهده می شود که در نهایت به رود شور بیجند ختم می شوند.

لوت جنوبی جذاب ترین منطقه کویر لوت است چراکه در این منطقه، هم پوشش گیاهی غنی تر وجود دارد و هم آثار باستانی مختلف برای تمدن های گذشته هستند. منطقه لوت جنوبی را با نام بیابان زنگی احمد میشناسند و معروف ترین منطقه لوت جنوبی، دشت سر نام دارد اما دشت سر بخاطر دارای سنگ های مختلفی است که توسط استادان حرفه ای طراحی شده اند در میان مردم با نام سنگ فرش بیابان هم شناخته می شود.

دشت لوت

کلوت های شهداد

کویر لوت را با کلوت های معروف و عظیمش میشناسند که مهم ترین دلیل سفر مردم به این منطقه هستند. کلوت ها جزء لوت جنوبی یا بیابان زنگی احمد می باشند و علت به وجود آمدن آن ها برمیگردد به بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان اما این بادها هزاران سال وزیده اند تا همچنین پدیده های جذاب و دوست داشتنی را به وجود آورده اند. در کنار کلوت های شهداد که در فاصله 40 کیلومتری روستای شهداد قرار دارند، تپه های ماسه ای بسیار زیبایی هم مشاهده می شود که از دور، منظره بسیار جذابی را به وجود آورده اند. این تپه های ماسه ای در شمال کلوت ها و نزدیک به لوت مرکزی قرار دارند و ارتفاعشان به بیش از 500 متر هم می رسد. جالب است بدانید تپه های ماسه ای دشت لوت بالای 50هزار هکتار از مساحت کویر را به خود اختصاص داده اند.

کلوت شهداد

درختان زیتون چهار فرسخ

یکی از جاهای دیدنی شهداد که در نزدیک روستای چهار فرسخ قرار دارد، درختانی هستند که تا شهداد 10 کیلومتر فاصله داشته و در فهرست میراث طبیعی ملی ایران قرار دارندو درختان زیتون چهار فرسخ قدمتی چند هزار ساله دارند و برای همین، اکثر کویرگردها و تورهای کویر گردی که به شهداد و کویر لوت سفر می کنند از این درختان کهنسال زیتون هم بازدید می کنند.

گندم بریان معروف به ریگ سوخته

احتمالاً نام ریگ سوخته را در تورهای کویر گردی شهداد شنیده اید. گندم بریان یا ریگ سوخته منطقه ای تیره رنگ به وسعت 480 کیلومتر مربع در کویر شهداد است که گدازه های آتشفشان ها در آنجا قرار دارند. همانطور که پیش تر گفته بودیم، یکی از دلایل اینکه دشت لوت جزء گرم ترین نقاط روی زمین به حساب می آید، تیره بودن کویر است و یکی از گرم ترین نقاط کویر لوت هم گندم بریان معروف به ریگ سوخته است چراکه با منطقه سیاه رنگ روبرو هستیم که گرما را به خوبی جذب می کند. به لطف دمای هوای بسیار زیاد منطقه، هیچ جانوری در ریگ سوخته زندگی می کند. جالب است بدانید یکبار ریگ سوخته را به اشتباه به عنوان گرم ترین نقطه روی زمین نامیدند و این موضوع باعث شده افراد بسیاری از سراسر جهان به ریگ سوخته سفر کنند تا گرم ترین نقطه روی زمین را از نزدیک ببینند.

اگر شما هم میخواهید از منطقه گندم بریان معروف به ریگ سوخته بازدید کنید پیشنهاد می کنیم در فصل زمستان به کویر لوت سفر کنید و همچنین، بخاطر گرمای زیاد منطقه پیشنهاد می کنیم در زمانی که خورشید درحال طلوع یا غروب است وارد گندم بریان شوید تا هم منطقه را ببینید و هم از گرمای طاقات فرسا ریگ سوخته به دور باشید. لازم به ذکر است دمای منطقه ریگ سوخته در گرم ترین روزهای تابستان به بیش از 71 درجه سانتی گراد می رسد اما این عدد تقریبی است و هیچکس نمی تواند دمای دقیق منطقه را به دست بیاورد چراکه گرمای طاقت فرسای ریگ سوخته باعث جلوگیری از ورود کویر گردها می شود.

ریگ سوخته

روستای سیرچ

وقتش رسیده از کویر خشک لوت به سراغ طبیعتی برویم که در نزدیکی کویر قرار دارد. روستای سرچ از معروف ترین روستاهای کرمان است که در نزدیکی روستای شهداد قرار دارد و فاصله سیرچ تا شهداد هم به 40 کیلومتر می رسد. درواقع کویر گردها برای دسترسی به روستا و کویر شهداد باید در شرق کرمان وارد جاده سیرچ شوند تا ابتدا به روستای سیرچ رسیده و سپس راهی روستای شهداد شوند.

روستای سیرچ بخاطر فاصله ای که تا کویر شهداد دارد هوای مطلوب تری دارد و جالب است بدانید روستای سیرچ از منطق ییلاقی کرمان به شمار می رود و آب و هوای خنک در کنار طبیعتی دلنشین، سیرچ را به یکی از جذاب ترین مناطق دیدنی کرمان هم تبدیل کرده است. پیست اسکی سیرچ، چشمه های آبگرم، طبیعت زیبا و قرارگیری در ارتفاعات باعث شده این روستا با نام سوئیس ایران شناخته شود.

روستای سیرچ

دریاچه کویر لوت

شاید تصورش سخت باشد با این گرمای طاقت فرسای دشت لوت، دریاچه ای در این منطقه وجود داشته باشد. دریاچه کویر لوت دریاچه ای بزرگ در غرب کویر لوت است که دائمی بوده و رودهای دائمی لوت در نهایت وارد آنجا می شوند. آب این دریاچه شور است و بخاطر گرمای هوا، منطقه ای نسبتاً شرجی را به وجود آورده اند.

دریاچه نمک لوت

تنگ رتیل شهداد

بزرگترین تنگ در کویر لوت، تنگ رتیل است که فاصله ایی 130 کیلومتری تا کویر شهداد داشته و موقعیت آن درواقع جنوب لوت شمالی است. در تنگ رتیل رودهای دائمی همچون کال لوت و کال شور در جریان است و همچنین بزرگترین چاله کویر لوت با نام چاله کال هم در این منطقه قرار دارد. در تنگ رتیل جاهای دیدنی مختلفی وجود دارد که یکی از زیباترین آن ها، کال شور است. کال شور که از پهناورترین رود های تنگ رتیل به حساب می آید بخاطر طغیانی که داشته نمکزارهای بزرگ و زیبایی را به وجود آورده هرچند این نمکزارها باتلاق های خطرناکی هم دارند که باید از آن ها دوری کرد.

تنگ رتیل

هامادا معروف به دشت ریگی

هامادا پدیده هایی هستند که برای به وجود آمدنشان به هزاران سال زمان نیاز است. پدیده هامادا به دشت های گفته می شود که در آنجا سنگ های ریز و درست به طرز زیبایی کنار هم چیده شده اند. با اینکه پدیده هامادا طبیعی است و بادها و فرسایش ها باعث به وجود آمدن آن ها شده اما با مشاهده آن ها تصور می کنید انسان ها این سنگ ها را در کنار هم چیده و سنگ فرش ایجاد کرده اند. پدیده هامادا بیشتر از منطقه لوت مرکزی مشاهده می شود و طول برخی از هاماداها هم به بیش از 700 متر می رسد.

دشت ریگی

کوه پلوار

در اطراف کویر گرم و طاقت فرسای شهداد، کوهی با نام کوه پلوار وجود دارد که ارتفاعی 4135 داشته و در روزهای سرد زمستان قله های برفی اش در منطقه کویری کرمان منظره زیبایی را به وجود می آورد. پلوار یا پل وار دروقع به پلی گفته می شود که مابین دشت لوت و کرمان قرار دارد و اگر علاقمند به کوهنوردی های سخت هستید، جالب است بدانید بعد از کوه های جوپار و سا شاخ بزرگ، کوه پلوار سومین کوه صعب العبور در کرمان به حساب می آید.

کوه پلوار

تفریحات کویر لوت

همانند سایر کویرها، بهترین تفریحاتی که در کویر لوت می توانید از آن ها بهرمند شده و خاطرات جذابی را برای خود رقم بزنید شامل سافاری، موتور سواری، پیاده روی روی شنزارها و رمل ها و شتور سواری هستند اما در کویر لوت و بخصوص کمپ های کویر گردی که امکانات و تفریحات مختلفی را ارائه می دهند، تفریحاتی همچون چتر سواری هم مشاهده می شود که به ندرت در مناطق کویری ارائه می شود. همچنین در صورتیکه از صخره نوردان حرفه ای هستید با همراه داشتن ابزارها و لوازم مورد نیاز می توانید این ریسک را قبول کرده و از کلوت های عظیم کویر شهداد بالا بروید تا در نهایت، به جایی برسید که چشم اندازش را در هیچ جای دیگری ندیده اید.

جالب است بدانید یکی از مهم ترین دلایل سفر به کویر لوت علاوه بر تماشای ستاره ها، مشاهده شفق قطبی در اوایل صبح است که فقط برای چند دقیقه ظاهر می شوند اما خاص ترین منظره ای است که در ایران مشاهده می شود.

آفرود کویر لوت

اقامتگاه های بوم گردی کویر لوت

اگر نمیخواهید در کویر شهداد کمپ کنید و شب را در دل کویر و زیر آسمان پرستاره سپری کنید، برای اقامت می توانید به روستای شهداد مراجعه کرده و میان بهترین اقامتگاه های بوم گردی تجربه اقامتی خاطره انگیز را داشته باشید. در روستای شهداد اقامتگاه های مختلفی وجود دارد که اکثر آن ها اتاق های کف خواب و سرویس های بهداشتی عمومی همانند سایر اقامتگاه های بوم گردی دارند. در ادامه میخواهیم برخی از معروف ترین اقامتگاه های بوم گردی شهداد را معرفی کنیم.

اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو

اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو در جنوب میدان پاسداران روستای شهداد قرار دارد و برای دسترسی به اقامتگاه باید وارد خیابان معلم شوید تا به میدان پاسداران رسیده و وارد خیابان شفا واقع در جنوب میدان شوید تا چند متر جلوتر به اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو برسید. این اقامتگاه در سال 1396 تاسیس شده و دو محوطه دارد. اقامتگاه های کاشکیلو شامل 16 اتاق و کلبه های نخلی هستند و کلبه های نخلی در میان کویر گردها محبوب تر هستند. امکانات مختلفی در اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو وجود دارد که شامل سرویس های بهداشتی و حمام، یخچال در قسمت شربتخانه و غیره هستند اما برخی از اتاق های اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو دارای سرویس بهداشتی و حمام مستقل هم هستند و تخت هم دارند.

در مجاورت اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو، رستوران کاشکیلو قرار دارد که یکی از بهترین رستوران های منطقه بوده و غذاهای ایرانی و محلی لذیذ را برای مشتریان سرو می کند. این رستوران متعلق به اقامتگاه بوده و اگر قصد اقامت در اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو را دارید، غذاهای رستوران با تخفیف سرو می شوند.

اقامتگاه بوم گردی کاشکیلو

اقامتگاه بوم گردی آب انبار

اقامتگاه بوم گردی آب انبار شهداد در نزدیکی مسجد آیت الله بروجردی قرار دارد و طبق نظر کویر گردها یکی از بهترین اقامتگاه های بوم گردی شهداد است که از امکانات خوبی هم برخوردار است. اقماتگاه بوم گردی آب انبار ظرفیتی 21 نفره دارد و دارای یک حیاط بوده و اتاق ها در اطراف حیاط قرار دارند. سرویس بهداشتی و حمام در اقامتگاه بوم گردی آب انبار به صورت عمومی بوده و اتاق ها هم کف خواب هستند. در این اقامتگاه بوم گردی غذاهای محلی و ایرانی سرو می شود که یکی از بهترین ها در میان اقامتگاه های بوم گردی شهداد هستند.

اگر قصد اقامت در اقامتگاه بوم گردی آب انبار را دارید خوب است بدانید جاذبه های دیدنی مختلفی در اطراف این اقامتگاه بوم گردی وجود دارد که شامل قلعه بهرامیه، کهنه ورموک، منطقه باستانی کوتوله های شهداد، آرامگاه امامزاده زید (ع)، آسیاب های دوقلو و غیره بوده و بازدید از آن ها هم خالی از لطف نیست. اگر هم علاقمند به زورخانه ها هستید، در نزدیکی اقامتگاه بوم گردی آب انبار زورخانه غدیر قرار دارد.

اقامتگاه بوم گردی آب انبار

اکو کمپ ستاره لوت

از نظر کویر گردها، یکی از بهترین اقامتگاه های بوم گردی در روستا و کویر شهداد اکو کمپ ستاره لوت است که در شمال روستای شهداد قرار دارد. این اقامتگاه بوم گردی امکانات مختلفی دارد که باعث شده بهتر از سایر اقامتگاه های بوم گردی منطقه باشد. از بهترین امکانات ارائه شده در اکو کمپ ستاره لوت می توان به پارکینگ اختصاصی، سرویس های بهداشتی و حمام اختصاصی در اتاق ها، آشپزخانه، اینترنت، کافی شاپ، رستوران و غیره هستند.

اکو کمپ ستاره لوت 35 باب اتاق دارد و تمام بخش های اقامتگاه سقفی چادری دارند و برخی از بخش ها دیوارهای بتنی به همراه سقف چادری هستند. لازم به ذکر است در اکو کمپ ستاره لوت که توسط تعدادی از بانوان محلی اداره می شود، تفریحاتی همچون برگزاری تورهای کویر گردی، اجاره خودرو و موتورهای کویری، چتر سواری، شتر سواری و غیره هم ارائه می شود که هزینه های جداگانه ای دارند.

اکو کمپ ستاره لوت

نکات مهم سفر به کویر لوت

1) کویر لوت یکی از سخت ترین کویرهایی است که حتی بعضی از کویر گردهای حرفه ای هم جرات ورود به آنجا را بخاطر گرمای وحشتناکی که دارد ندارند. فصل تابستان قطعاً هیچکس نمی تواند وارد کویر شود و به لطف بادهای 120 روزه سیستان و بلوچستان، تنها می توانید وارد اوایل کویر شهداد یا لوت جنوبی شوید.

2) ورود به هر جای دشت لوت امکان پذیر نیست که برخی قسمت ها بخاطر گرمایشان و برخی قسمت ها هم ورود به آنجا بنا به دلایل مختلف ممنوع بوده و نیاز به مجوز است. اگر میخواهید تجربه سفر به کویر لوت را داشته باشید حتماً باید به صورت گروهی شامل کویرگردهای حرفه ای سفر کنید تا در طول سفر با مشکلات بزرگ مواجه نشوید.

3) در کویر لوت بخصوص مناطقی همچون گندم بریان بخاطر گرمای بسیاری که دارد حتی باکتری ها هم زنده نخواهند ماند اما در بخش های شمالی و شرقی کویر لوت جانوران صحرایی که می توانند روزها بدون آب زنده باشند زندگی می کنند لذا اگر از شهرهای شمال کویر لوت مانند خراسان جنوبی وارد کویر لوت شوید، نقشه ای موقعیت زندگیی حیوانات به همراه داشته باشید.

4) در فصل زمستان که هوا مساعد تر می باشد، افراد مختلفی قصد ورود به لوت شمالی و بعضاً لوت مرکزی را دارند و اگر شما هم میخواهید وارد این مناطق شوید، خوب است بدانید بخاطر رودخانه های دائمی و دریاچه های نمک که در لوت مرکزی وجود دارد شاهد باتلاق های بسیاری در این منطقه هستیم که بسیار خطرناک و عمیق هستند.

5) بطور کلی، کویر گردها می دانند فصل پاییز تا اواسط بهار بهترین زمان سفر به کویر است اما برای سفر به دشت لوت همیشه باید آب و هوای کویر را از طریق سامانه های هواشناسی بررسی کنید چراکه امکان دارد حتی در روزهای سرد زمستان هم کویر لوت هوایی بسیار گرم و طاقت فرسا نسبت به سایر روزها داشته باشد.

6) برای سفر به دل کویر شهداد همیشه باید از قبل لوازم لازم و ضروری را به مقدار قابل توجه آماده کنید. کویرهای دیگر مانند کویر مصر و مرنجاب و غیره به روستاها نزدیک تر هستند اما کویر شهداد تا روستای شهداد فاصله ای چند ساعته دارد و باید بالای صد کیلومتر را طی کنید تا به مناظر دیدنی و کلوت های شهداد برسید و در طول مسیر هم هیچ جای دیدنی وجود نخواهد داشت لذا از به همراه داشتن آب و غذا به مقدار کافی و پر بودن باک خود مطمئن باشید.

کویر لوت

[html_block id=”51635″]

مطالب مشابه