کاخ صاحبقرانیه

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

در استان تهران جاهای دیدنی و گردشگری متعددی وجود دارند که یکی از این جاذبه های دیدنی و گردشگری را، جاذبه های تاریخی تشکیل می دهند. کاخ صاحبقرانیه یکی از جاذبه های تاریخی است که در میان دیدنی های تهران قرار گرفته و از یادگارهای دوران قاجار به شمار می رود. این کاخ باشکوه و با جلال که از معماری اصیل ایرانی بهره برده است، در یکیاز خوش آب و هواترین مناطق شمالی تهران که منطقه نیاوران می باشد، قرار گرفته است. در این مقاله با لوکس ویلا همراه باشید تا این بار با کاخ صاحبقرانیه که از کاخ های دوران قاجار می باشد، آشنا شویم، پس با ما همراه باشید.

معرفی کاخ صاحبقرانیه

کاخ صاحبقرانیه یکی از کاخ های تاریخی در تهران می باشد که در منطقه خوش آب و هوای دهکده نیاوران ساخته شده است. این کاخ تاریخی از دوران قاجار به یادگار مانده و ناصرالدین شاه قاجار دستور ساخت آن را صادر نموده است. این کاخ زیبا و تاریخی همچنان با اقتدار و استحکام باقی مانده و در طول عمر خود برای چندین مرتبه مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. قدمت این کاخ با شکوه به سال 1229 هجری شمسی بازمی گردد و در آن زمان برای میزبانی از میهمانان داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گرفت.

جالب است بدانید که کاخ صاحبقرانیه در مجموعه کاخ نیاوران قرار داشته و این مجموعه دارای وسعتی به حدود 11 هکتار می باشد. این مجموعه در منطقه نیاوران تهران قرار داشته و بناهایی که در این مجموعه ساخته شده اند، به دوران قاجار و پهلوی بازمی گردد. شاید اگر تصاویر این کاخ را ببینید، برایتان آشنا باشد. چراکه لوکشین بسیاری از فیلم ها و سریال های ایرانی نظیر سلطان صاحب قرآن، میرزا کوچک خان، دلشدگان و… بوده است. شاهان قاجاری منطقه خوش آب و هوای ییلاقی را برای اقامت های تابستانی خود انتخاب نمودند و کاخ هایی را در این منطقه ساختند و برای تابستان ها به آنجا می رفتند و اتراق می کردند.

قضیه از این قرار است که به دستور فتحعلی شاه قاجار باغی زیبا و سرسبز در منطقه خوش آب و هوایی در خارج از تهران برای اتراق های تابستانی ساخته شد. این باغ در محله نیاوران امروزی و در روستایی به نام گرده وی یا گرده به قرار داشت. این باغ در محل نیزار ساخته شده بود که آن را نی آوران نامیدند. سرانجام به مرور زمان این نام به نیاوران امروزی تبدیل شد. پس از آن که باغ فتحعلی شاه ساخته شد، محمدشاه تصمیم گرفت بنایی ساده و بی آلایش را در این باغ برای خود بسازد. پس از وی نیز ناصرالدین شاه کاخی با جلال و با شکوه را در همان باغ بنا نمود و آن را صاحبقرانیه نامید.

در ادامه با دلیل نامگذاری این بنا به نام صاحبقرانیه آشنا خواهیم شد. بنایی در این باغ نیز وجود دارد که با نام کوشک احمدشاهی شناخته می شود و به عنوان آخرین بنای دوران قاجار در باغ نیاوارن از آن یاد می شود. با روی کار آمدن حکومت پهلوی دوم، شاه دستور تخریب بناهای کوچک داخل باغ نیاوران را صادر نمود و بنای با شکوه کاخ نیاوران را که با سبکی مدرن ساخته شد را جایگزین آن نمود که شاه به همراه خانواده اش در آن ساکن شدند. در مجموعه نیاوران علاوه بر کاخ با شکوه نیاوران و عمارت صاحبقرانیه، بناهای دیگری همچون موزه حوضخانه، موزه لباس، موزه پارچه و لباس های سلطنتی، موزه جهان نما، موزه خودروهای اختصاصی، کوشک احمدشاهی، باغ کتیبه ها، کتابخانه اختصاصی و گلخانه ها وجود دارند.

کاخ صاحبقرانیه

دلیل نامگذاری کاخ صاحبقرانیه

برخی از اسناد و مدارکی که از تاریخ به یادگار مانده است نشان از آن دارند که در زمان های گذشته پادشاهان صاحب قدرت و مقام و منصب را با لقب صاحبقران می خواندند. یکی از معروف ترین پادشاهان دوران قاجار را که با لقب صاحبقران می شناختند، ناصرالدین شاه قاجار بود. در روایتی دیگر آمده است که در دوران قاجار هر سی سال را به عنوان یک قرن محاسبه می کردند و ناصرالدین شاه قاجار در سی و یکمین سال سلطنت خود لقب صاحبقران را به خود انتخاب نمود. از همین رو کاخی را که در مجموعه نیاوران برای خود ساخت، کاخ صاحبقرانیه نامید. در برخی از متون تاریخی از پادشاهانی همچون نادر شاه و شاه عباس دوم در دوران افشاریه و صفویه با لقب صاحبقرانیه می نامیدند.

معماری عمارت صاحبقرانیه

در رابطه با کاخ صاحبقرانیه می توان گفت که این عمارت دارای دو طبقه بوده و از بخش هایی همچون شاه نشین، کرسی خانه، حمام و سرویس بهداشتی، 40 تا 50 دستگاه خانه که هرکدام از آن ها دارای 4 اتاق و یک ایوان هستند که برای زنان شاه بودند تشکیل شده است. از تزئینات این عمارت می توان به آینه کاری، شیشه های رنگارنگ ارسی، گچبری های زیبا و… اشاره نمود. تا به امروز درباره معمار این عمارت زیبا اطلاعات درستی به دست نرسیده و تنها در برخی از متون، می توان نام تعدادی از معمارباشی های سلطنتی که در همزمان با ساخت عمارت نیاوران بود آمده است.

کاخ صاحبقرانیه

تاریخچه کاخ صاحبقرانیه

پدر ناصرالدین شاه قاجار که محمدشاه غازی نام داشت در یکی از قلعه های ییلاقی خود یعنی قلعه محمدیه چشم بر جهان بست. این قلعه در بخش شمال غربی باغ فردوس قرار داشت که در حال حاضر هیچ اثری از آن دیده نمی شود. پس از آن که مراسم عزاداری برای محمدشاه غازی به خوبی انجام پذیرفت، ناصرالدین شاه قصد آن را داشت که به ییلاق برود. اما از آنجایی که قلعه محمدیه به عنوان قلعه ییلاقی پدرش بود و وی را به یاد پدرش می انداخت، از ادامه مسیر خودداری نمود و به رئیس تشریفات، ایشیک آقاسی گفت که به دلیل یادآوری خاطرات پدرش در این قلعه از رفتن به ییلاق صرف نظر کرده است. لذا از آقاسی درخواست نمود تا در مناطق اطراف تهران جستجو کند و منطقه ای خوش آب و هوا را برای ساخت کاخی ییلاقی پیدا کند.

وی پس از جستجوهای مکرر، منطقه نیاوران کنونی را برای سخت کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه انتخاب کرد. سپس ناصرالدین شاه قاجار توسط حاج علیخان حاجب الدوله در سال 1227 هجری شمسی کاخ صاحبقرانیه را ساخت. پس از آن که عمارت صاحبقرانیه ساخته شد، به صورت رسمی کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه معرفی شد و با شروع فصل بهار، ناصرالدین شاه گردش در کاخ های ییلاقی خود را آغاز می کرد. بدین صورت که ابتدا به باغ شاه و پس از آن به باغ عشرت آباد می رفت. پس از آن به سلطنت آباد و سرانجام به عمارت صاحبقرانیه می رفت. در هر کدام از این باغ ها چند روزی اقامت داشت و پس از آن که به صاحبقرانیه می رفت، حدود 1 الی دو ماه در آنجا اتراق می کرد. ناصرالدین شاه در رابطه با این اقامت گفته بود که: در هیچکدام از قصرها و باغ ها اقامت به اندازه عمارت صاحبقرانیه به دلم نمی چسبد.

مظفرالدین شاه قاجار پس از ناصالدین شاه روی کار آمد و تصمیم گرفت تغییراتی در این عمارت به وجود آورد و بخشی از قسمت حرم سرای عمارت صاحبقرانیه را تخریب کند. مظفرالدین شاه در حیاط عمارت صاحبقرانیه فرمان مشروطیت را امضا نمود. با روی کار آمدن احمدشاه، بخش حرم سرای صاحبقرانیه محدودتر شد و پس از آن که سلسله قاجاریان رو به افول گذاشت و سقوط کرد، تا سال 1318 هیچ توجهی به کاخ صاحبقرانیه نمی شد و فراموش شده بود. پس از آن که رضاشاه روی کار آمد، به ساخت چندین عمارت در سعدآباد مشغول شد.

محمدرضا شاه پهلوی در سال 1318 تصمیم گرفت که با فوزیه ازدواج کند و در پی آن رضاخان عمارت صاحبقرانیه را برای برگزاری مراسم عروسی در نظر گرفت. سپس دستور دارد با مرمت و بازسازی برخی از بخش ها از جمله تخریب برخی از بناهای اطراف کاخ و دیوار میان بخش های حرم سرا و دیوانخانه، عمارت صاحبقرانیه را رونق بخشند و برای برگزاری مراسمی آبرومندانه آماده سازی کنند. همچنین برخی از وسایل و دکوراسیون داخل کاخ را مانند مبلمان تعویض نمود و فرش های گران قیمت و ارزشمند کاخ گلستان را به کاخ صاحبقرانیه منتقل کردند.

کاغذ دیواری، پارچه های مبلمان و پرده ها را از اروپا سفارش دادند و فضای داخلی عمارت را مزین نمودند. برای انجام این کارها، 8 ماه به صورت مداوم و شبانه روزی کارگران و مهندسان تلاش می کردند تا این عمارت باشکوه را طراحی کنند. اما سرانجام که زمان برگزاری مراسم فرا رسید، آن سال سرمای شدیدی حاکم بود که ناچار شدند مراسم عروسی رضاشاه را در جای دیگری برگزار کنند. پس از آن که محمدرضا پهلوی با فرح دیبا ازدواج کرد، فرح دیبا تغییراتی اساسی در فضای داخلی این کاخ انجام داد، به صورتی که طبقه حوض خانه را که همان طبقه زیرزمین مجموعه بود را تبدیل به محلی برای پذیرایی از میهمانان غیررسمی تبدیل کرد و طبقه فوقانی مجموعه را جهت دفتر کار محمدرضا پهلوی در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که فرح دیبا همسر دوم وی بود. از سال 1346 هجری شمسی تا سال 1357 هجری شمسی عمارت صاحبقرانیه که یادگار ناصرالدین شاه قاجار بود، به عنوان محلی برای اقامت و استراحت محمدرضا پهلوی بود. بعد از آن که حکومت پهلوی از بین رفت و با روی کار آمدن انقلاب اسلامی، کارشناسان تمام آنچه که در کاخ صاحبقرانیه بود را صورت برداری نمودند. از سال 1374 هجری شمسی این بنا مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و تمام تزئیناتی که در فضای داخلی این کاخ صورت پذیرفته شده بود از جمله آینه کاری ها، گچبری ها، ارسی ها و… مرمت گردیدند. کارشناسان و تاریخ شناسان زیادی در رابطه با شناختن تاریخ این مجموعه تلاش نمودند تا تمام آنچه که در دوره قاجار و دوره پهلوی گذشته است را جهت نمایش عموم قرار دهند تا با این دوران آشنا شویم.

کاخ صاحبقرانیه

بخش های مختلف مجموعه عمارت صاحبقرانیه

کاخ صاحبقرانیه که جزء جاذبه های گردشگری تهران شناخته می شود، از دو بخش اصلی کاخ بزرگ اندرون و حرم سرا تشکیل شده است که کاخ بزرگ شامل بخش هایی همچون تالار آینه و تعدادی اتاق دو طبقه می شود و بخش حرم سرا نیز از قسمت هایی حدود 50 بنا تشکیل شده و هر کدام از آن ها 4 اتاق به همراه یک ایوان را در خود جای داده بودند. اما با روی کار آمدن محمدرضا پهلوی، وی دستور تخریب بخش حرم سرای عمارت را صادر نمود. می توان گفت تقریبا تمام دکوراسیونی که در عمارت صاحبقرانیه وجود دارند را فرح دیبا سفارش آن ها را از کشورهای اروپایی داده است. بدین صورت که تمام مبلمان مجموعه از کشور فرانسه، لوسترها نیز از کاخانه ای به نام باکارای فرانسه و کشور چکسلواکی خریداری شدند.

ظروفی که در عمارت صاحبقرانیه وجود دارند از آلمان وارد شده اند که ساخت کارخانه روزنتال آلمان می باشند. اگر به بخش سرسرای ضلع شرقی عمارت مراجعه کنید، مجسمه ونوس را خواهید دید که از جنس سنگ مرمر ساخته شده است و چشم بازدیدکنندگان را به خود خیره می کند. همچنین برروی دیوارهای شمالی و جنوبی سرسرای غربی، دو تابلوی بزرگ وجود دارد که از شاهزادگان قاجاری می باشد. هنگامی که وارد عمارت صاحبقرانیه می شویم نخستین چیزی که توجه ما را به خود جلب می کند، سقف بلند آن می باشد که ارتفاع زیادی از سطح زمین دارد. در سمت راست مجموعه راه پله ای وجود دارد که ما را به بخش سرسرای غربی مجموعه می رساند. در ادامه با دیگر بخش های مختلف کاخ صاحبقرانیه آشنا می شویم.

بخش اتاق مذاکرات نظامی صاحبقرانیه

اتاق مذاکرات نظامی صاحبقرانیه بخشی بود که در سال های 1345 تا سال 1357 هجری شمسی در آن می نشستند و تصمیمات نظامی را در آن می گرفتند. تمام شیشه های این بخش از نوع شیشه های ضدگلوله بوده و محیطی بود که کمترین سر و صدا به آن وارد می شد. جالب است بدانید دکتر مصدق نیز در زمان کوتاهی از این محل برای انجام امور مملکت استفاده می کرد. از جمله لوازمی که در این بخش وجود دارند می توان به اسلحه های اهدایی آمریکا، ماکت هواپیما مدل F3، کره چوبی ارزشمندی از کشور ایتالیا و ماکت هایی از تانک های اهدایی کشور هندوستان اشاره نمود.

بخش اتاق عکسخانه

یکی از بخش های مجموعه صاحبقرانیه، اتاق عکسخانه می باشد که در یکی از اتاق ها عکس هایی وجود دارد که از زمان ناصرالدین شاه قاجار به جا مانده و در اتاق دیگری نیز عکس فرمان مشروطیت دیده می شود. این عکس ها شامل اسناد و مدارک دوران مشروطیت و افرادی است که در آن دوره بودند می شود. نخستین بار ناصرالدین شاه دوربین عکاسی را وارد ایران نمود و اولین عکسی که توسط آن ثبت شد، به کاخ صاحبقرانیه تعلق دارد.

تالار آینه یا همان تالار جهان نما در مجموعه کاخ صاحبقرانیه

تالار آینه که با نام تالار جهان نما نیز شناخته می شود یکی دیگر از بخش های مختلف مجموعه صاحبقرانیه می باشد که پس از اتاق مذاکرات نظامی قرار گرفته است. در این تاالار پنجره ای بزرگ وجود دارد که نمای آن به بخش جنوب تهران می باشد و پنجره ای دیگر وجود دارد که نمای آن به سمت شمال تهران و کوه البرز می باشد. دو درب بزرگ و زیبا که به منبت کاری مزین شده اند در دو سمت این تالار وجود دارند که به راهروهایی بزرگ راه دارند. تالار آینه را از آن جهت تالار جهان نما می نامند که در هر سوی آن در یا پنجره ای وجود دارد که باعث شده اند نورهای زیادی به فضای داخلی این بخش بتابند.

این تالار بخشی به نام شاه نشین دارد که میز کار محمدرضا پهلوی در آن قرار گرفته است. اسلحه های گرم و سردی روی دیوار بخش جنوبی شاه نشین این تالار جود دارند که از دوران زندیه و قاجاری به یادگار مانده اند. تعدادی گلدان زیبا نیز در این بخش دیده می شوند که از کارخانه هایی همچون سور فرانسه و میسن کشور آلمان خریداری شده اند. فرش هایی که روی کف تالار جهان نما پهن شده اند، تعدادی از فرش های ارزشمند هنرمندانی از شهرهای تبریز و کرمان می باشند. جالب است بدانید که در کاخ گلستان نیز که از یادگارهای دوران قاجار می باشد، بخشی به نام تالار آینه وجود دارد. اما تالار آینه کاخ صاحبقرانیه از شکوه و جلال بیشتری برخوردار است.

کاخ صاحبقرانیه

اتاق های کاخ صاحبقرانیه

از دیگر بخش های عمارت صاحبقرانیه می توان به اتاق های این کاخ اشاره نمود که شامل اتاق های مذاکرات خصوصی، استراحت های نیم روزی، انتظار سفرا، دندانپزشکی، هدایا و اتاق منشی می شوند. در این اتاق ها می توان آثاری همچون آثار اهدایی کشورهای مختلف و عکس هایی از سران کشورهای مختلف را مشاهده نمود. در ادامه با این اتاق های مجموعه آشنا می شویم.

اتاق منشی

اتاق منشی در بخش جنوب غربی تالار آینه قرار دارد کهه از آن به عنوان محلی برای انجام امور دربار توسط هرمز قریب استفاده می شد. یک میز به همراه یک صندلی در اتاق منشی وجود دارد که از کشور فرانسه وارد شده و همچنین اشیائی بسیار ارزشمند نیز دیده می شوند.

اتاق دندانپزشکی

یکی از جالب توجه ترین بخش هایی که در عمارت صاحبقرانیه وجود دارد، اتاق دندانپزکشی می باشد که در بخش شمال غربی تالار آینه قرار گرفته است. این اتاق مخصوص دندانپزکشی شاه بوده که تمام امکانات و تجهیزات آن ار کشور آلمان وارد شده اند. اما در طول این مدت محمدرضا شاه تنها یک بار از آن استفاده کرده. محمدرضا شاه جهت کاهش در رفت و آمد در شهر این اتاق را برای خود در این مجموعه ساخت.

کاخ صاحبقرانیه

اتاق نشان ها و مدال ها

در بخش ضلع جنوبی عمارت درب ورودی اتاق نشان ها و مدال ها وجود دارد که در آن مدال های خاندان پهلوی در آن دیده می شوند. در این اتاق نشان هایی همچون وحدت، ذوالفقار، هفت پیکر، پهلوی، عدالت، اقدس همایونی و… نگهداری می شوند. از دیگر اشیاء ارزشمند این بخش می توان به تپانچه سرپر کشور فرانسه، شمشیرهای مصرع اهدایی از کشورهای هندوستان، ژاپم، عمان و شهر اصفهان، یک گوی کریستالی به منظور جشن 2500 ساله اشاره نمود.

اتاق استراحت نیمروزی

اتاقی در بخش شمال شرقی عمارت صاحبقرانیه وجود دارد که از آن با نام اتاق استراحت نیمروزی محمدرضاشاه یاد می شود. در طراحی دکوراسیون این اتاق از رنگ سبز جهت آرامش بخشی استفاده شده است. کتاب ماموریت برای وطنم اثری از محمدرضا پهلوی در این اتاق وجود دارد که وی خاطرات خود را در آن به نوشته درآورده است و به عنوان مهمترین اثر این بخش شناخته می شود.

اتاق هدایا

اتاقی با عنوان اتاق هدایا در بخش جنوب شرقی تالار آینه وجود دارد که در آن مجموعه ای از آثار اهدایی کشورهای مختلف در آن نگهداری می شود. آثار اهدایی که در این اتاق وجود دارند شامل آثار قلم زنی، صنایع دستی و سنتی ایران و قالیچه های ارزشمند می باشند.

اتاق انتظار سفرا

اتاقی با عنوان اتاق انتظار سفرا در صلع جنوب شرقی کاخ صاحبقرانیه وجود دارد که سفیران کشورهای خارجی جهت ملاقات با محمدرضا شاه می بایست در آن منتظر می ماندند. عکس هایی روی میزی در این اتاق وجود دارد که در آن تمام سفیرانی که به این عمارت آمده اند و در آن به انتظار شاه نشسته اند دیده می شوند. همچنین اسم به همراه امضای هر کدام از آنان در زیر عکس ها وجود دارند. از دیگر آثاری که در این اتاق وجود دارد می توان به تابلوی جشن های معجزه مسیح اثری از فانتین لاتور اشاره نمود.

کاخ صاحبقرانیه

اتاق مذاکرات خصوصی

اتاق مذاکرات خصوصی در بخش ضلع جنوبی عمارت واقع شده ورودی آن از طریق اتاق نشان ها و مدال ها امکان پذیر می باشد. محمدرضا پهلوی از این اتاق برای مذاکران محرمانه و خصوصی و پذیرایی از میهمانان خود استفاده می کرد. نخستین چیزی که در این بخش به چشم می خورد کره جغرافیایی ای است که ابعاد نسبتا بزرگی دارد.

بخش حمام و سرویس بهداشتی

بخش حمام و سرویس بهداشتی مجموعه در قسمت شمال شرقی تالار آینه قرار دارند که تمام شیرآلات آن برنزی بوده و حوله هایی سبز رنگ وجود دارند که از کشور فرانسه وارد شده اند و نشان پهلوی روی آن ها دیده می شود. از تزئینات این بخش می توان به دو گلدان فرانسوی و قالیچه بافت ساروق شهر فراهان اشاره کرد.

بخش حوضخانه صاحبقرانیه

حوضخانه به طبقه زیرین مجموعه کاخ صاحبقرانیه اطلاق می گردد که به واسطه سبک معماری آن به عنوان زیباترین و باشکوه ترین بخش مجموعه از آن یاد می شود. تزئینات این بخش شامل ارسی های زیبا، گچبری ها و دیگر آثاری که در آن وجود دارند می شود. در بخش میانی این تالار حوضی وجود دارد که مبلمان دور تا دور آن قرار گرفته اند. یکی از مهمترین آثار کمال الملک، نقاش معروف دوران قاجار که نام اثر آن تابلوی حوضخانه می باشد به همراه تعدادی تابلوی نقاشی دیگر در این بخش جهت نمایش عموم قرار داده شده اند.

کمی پیشتر ذکر کردیم که تمام ظروف این عمارت را فرح دیبا علاوه بر ایران، از کشورهای چکسلواکی، روسیه و آلمان سفارش داده بود، در این تالار و در بخش چایخانه و بار آن دیده می شوند. اگر به سقف چوبی این بخش نگاهی بیاندازید، به واسطه تزئیناتی که در آن به کار رفته، چشم شما را برای لحظاتی به خود خیره می کنند. قدمت این سقف به قرن 12 هجری قمری بازمی گردد و متعلق به شهر شیراز است که به این کاخ منتقل شده است.

کاخ صاحبقرانیه

ساعت بازدید و قیمت بلیط مجموعه کاخ صاحبقرانیه

در نیمه اول سال ساعت بازدید از کاخ صاحبقرانیه همه روزه از ساعت 9 صبح الی 19 عصر و در نیمه دوم سال از ساعت 8 صبح الی 17 بعد از ظهر امکان پذیر می باشد. البته توجه داشته باشید این مجموعه در ایام خاص و سوگواری مانند تعطیلات عید نوروز، رحلت امام خمینی (ره)، شهادت امام علی (ع)، تاسوعا و عاشورای حسینی، رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل می باشد. لازم به ذکر است که در حال حاضر امکان بازدید از کاخ صاحبقرانیه وجود ندارد. قیمت بلیط بازدید از کاخ صاحبقرانیه در سال 1400 برای گردشگران داخلی 5 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 100 هزار تومان می باشد.

کاخ صاحبقرانیه کجاست و مسیر دسترسی به آن

در این بخش از مقاله می خواهیم بدانیم که کاخ صاحبقرانیه کجاست و مسیر دسترسی به آن را متوجه شیم تا اگر قصد بازدید از آن را داشتیم، بتوانیم به راحتی خودمان را به آن برسانیم. در بخش های بالاتر گفتیم که کاخ صاحبقرانیه در یکی از خوش آب و هواترین منطقه تهران که منطقه نیاوران می باشد، قرار گرفته است. حالا ببینیم که چطور و از چه مسیرهایی می توانیم خودمان را به مجموعه برسانیم و از آن دیدن کنیم و با گوشه ای از دوران قاجار و پهلوی آشنا شویم.

دسترسی به کاخ صاحبقرانیه با وسیله نقلیه شخصی

اگر بخواهیم با خودروی شخصی به سمت عمارت صاحبقرانیه در نیاوران برویم، ابتدا باید خود را به اتوبان شهید صدر برسانیم. سپس از طریق خروجی کامرانیه مسیرمان را به طرف نیاوران ادامه دهیم. در سمت شرق به سمت میدان نیاوران برویم که کاخ نیاوران در امتداد خیابان باهنر قرار دارد. مسیر دیگری وجود دارد که می توانیم از طریق بزرگراه امام علی به سمت نیاوران حرکت کنیم. در این صورت مسیر بزرگراه امام علی شمال را انتخاب می کنیم و خروجی ارتش غرب را انتخاب کنیم و و پس از آن وارد خیابان موحد دانش شویم. این خیابان را تا انتها پیش رویم تا به خیابان پاسداران برسیم. خیابان پاسداران را به سمت شمال برویم که میدان نیاوران در انتهای آن قرار دارد. خودروی خود را در محل مناسبی پارک کنیم و به بازدید از مجموعه کاخ صابقرانیه برویم.

دسترسی به کاخ صاحبقرانیه با وسایل نقلیه عمومی

یکی از مسیرهایی که با وسیله نقلیه عمومی می توانیم خودمان را به کاخ صاحبقرانیه برسانیم استفاده از مترو می باشد. برای این منظور سوار خط یک مترو شده و در ایستگاه تجریش از قطار پیاده می شویم. همچنین می توانیم توسط اتوبوس های بی آر تی مسیر راه آهن – تجریش نیز خود را به میدان تجریش برسانیم. هنگامی که در میدان تجریش قرار گرفتیم می بایست به سمت میدان قدس برویم و سوار تاکسی هایی شویم که به سمت نیاوران و کاخ نیاوارن می روند، از تاکسی پیاده شده و وارد مجموعه کاخ نیاوران شویم. علاوه بر آن می توانیم سوار اتوبوس های مسیر تجریش – دارآباد، میدان رسالت – میدان قدس و یا بلوار صبا – ازگل شویم و در میدان نیاوران پیاده شویم.

آدرس کاخ صاحبقرانیه: تهران، میدان باهنر یا میدان نیاوران، داخل مجموعه کاخ نیاوران

شماره تماس مجموعه کاخ صاحبقرانیه: 22287012-021

کاخ صاحبقرانیه

راهنما سایت

آدرس

تهران، میدان باهنر یا میدان نیاوران، داخل مجموعه کاخ نیاوران

شماره تماس
هزینه بازدید

۵/۰۰۰ تومان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

9 الی 19

یک‌شنبه

9 الی 19

دو‌شنبه

9 الی 19

سه‌شنبه

9 الی 19

چهار‌شنبه

9 الی 19

پنج‌شنبه

9 الی 19

جمعه

9 الی 19
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه