پارک جمشیدیه

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

پارک جمشیدیه به عنوان یکی از مهمترین و قدیمی ترین تفرجگاه های پایتخت شناخته می شود که دارای وسعتی حدود 10 هکتار می باشد. این پارک شمالی تهران دارای امکانات رفاهی مناسب بوده و توانسته گردشگران زیادی را به سمت خود بکشاند و تفریحی نیم روزه بسیار دلنشینی داشته باشند. پارک جمشیدیه در یکی از بهترین و خوش آب و هواترین نقاط تهران در شمال این شهر واقع شده و می توانید با مراجعه به آن برای چند ساعتی از هیاهو، شلوغی و آلودگی شهر تهران فاضله بگیرید و در آرامش سپری کنید. همچنین با استشمام هوای تازه و تمیز این منطقه، به روحتان جلا ببخشید. در این مقاله لوکس ویلا قصد دارد شما را با گوشه ای از زیبایی های تهران آشنا کند، تا اگر روزی دنبال تفریحی نیم روزه بودید، این پارک زیبا و جذاب را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کنید و از آن دیدن کنید. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با پارک جمشیدیه

در این بخش از مقاله می خواهیم با پارک جمشیدیه آشنا شویم. این پارک زیبا و قدیمی یادگاری از دوران قاجار می باشد که به خاندان دولو تعلق دارد. بوستان جمشیدیه در منطقه یک و ناحیه چهار استان تهران و در منطقه دولو واقع شده است. بوستان جمشیدیه با نام پارک سنگی جمشیدیه نیز شناخته می شود و مساحت آن حدود 10 هکتار می باشد و یکی از زیباترین و تاریخی ترین بوستان های تهران به شمار می رود. همانظور که گفته شد، قدمت بوستان جمشیدیه به دوران قاجار بازمی گردد و در واقع به یکی از نوادگان خاندان دولو در زمان قاجار به نام جمشید دولو قاجار تعلق دارد. خاندان دولو یکی از خاندان های ثروتمند قاجاری بودند و اراضی زیادی در تهران به نام آن ها بود. اسناد و مدارکی که از دوران قاجار به دستمان رسیده، نشان می دهند که جمشید دولو مالک اصلی این بوستان بوده و ملک خود را که حدود 69 هزار متر مربع مساحت داشت را به شهبانو فرح پهلوی اهدا نمود. در ابتدا قصد بر این بود که یک سرای سالمندان را در این بوستان راه بیاندازند که هرگز این اتفاق رخ نداد. در مقابل نیز تصمیم بر آن شد که بوستانی عمومی را برای مردم در این منطقه بسازند که این تصمیم عملی شد. حدود سال 1356 هجری شمسی بود که پارک جمشیدیه تازه تبدیل به پارکی زیبا شد و مردم از آن زمان به بعد آن را به عنوان یکی از تفرجگاه های تهران می شناختند و به آن مراجعه می کردند.

موقعیت مکانی بوستان جمشیدیه به گونه ای است که از بخش شمال به کوه کلکچال، از شرق به خیاببان جمشیدیه، از غرب به جاده کلکچال و از جنوب باغ دولو محدود می گردد و در انتهای خیابان نیاوران واقع شده است. همانطور که گفته شد، وسعت این پارک زیبا و خوش آب و هوا به 10 هکتار می رسد و گردش و پیاده روی در آن به بیش از نیم روز زمان نیاز خواهد داشت. همچنین این پارک به عنوان یکی از مکان های دیدنی تهران بوده و علاقه مندان به پیاده روی و ورزش، آن را به عنوان مقصد گردشگری خود در شمال تهران انتخاب می کنند. اگر در ساعات اولیه صبح به این پارک مراجعه کنید، افرادی را خواهید دید که اهالی همین منطقه هستند و برای انجام ورزش صبحگاهی به بوستان جمشیدیه می روند. بوستان جمشیدیه تنها یک بوستان ساده ای که تنها دارای فضای سبز و وسایل بازی نبوده و جاذبه هایی بسیار زیبا و دوست داشتنی نظیر دریاچه، آبشار زلال و آب نمایی سنگی می باشد که این بوستان را به یکی از معروف ترین و زیباترین پارک های سطح استان تهران تبدیل کرده است.

همانطور که گفته شد این پارک از شمال به کوه کلکچال می رسد که بر سر مسیر صعود به پناهگاه این قله قرار گرفته و بسیاری از کوهنوردانی که می خواهند به قله کلکچال صعود کنند، بوستان جمشیدیه بر سر راهشان قرار دارد که از آن عبور می کنند. در سال 1374 هجری شمسی حدود 16 هکتار بر مساحت بوستان جمشیدیه افزوده شد و این بخش جدید را بوستان فردوسی نامگذاری نمودند. بوستان فردوسی نیز از همان زمان تا به امروز در زیبایی و فضای سبزش در رقابت با بوستان جمشیدیه می باشد. بر اساس نظرسنجی هایی که از مردم جمع آوری شده است، دریافته ایم که پارک جمشیدیه بعد از پارک ملت به عنوان محبوب ترین بوستان تهران شناخته شده است و در تمام طول سال، گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای بازدید از بوستان جمشیدیه راهی آن می شوند. اگر به بازدید از این پارک زیبا و تاریخی بروید و در ارتفاعات آن قرار بگیرید، می توانید منره بسیار زیبا و خارق العاده ای از شهر تهران را مشاهده کنید.

پارک جمشیدیه

تاریخچه پارک جمشیدیه

از آنجایی که این بوستان پس از زمانی که به فرح پهلوی اهدا گردید و تصمیم گرفت در این اراضی پارکی عمومی بسازد، به پارک جمشیدیه تبدیل گردید و به همین دلیل قدمت آن به دوران پهلوی اول تعلق دارد. داستان این اراضی بر این بود که ابتدا تصمیم گرفته بودند که در آن سرای سالمندان احداث کنند. اما به یک سری دلایل این تصمیم عملی نشد و فرح دیبا تصمیم گرفت بوستانی عمومی در آن احداث کند. طراحی بوستان جمشیدیه را معماری به نام کامران طباطبایی دیبا انجام داد. وی متولد 14 اسفند سال 1315 و فارغ التحصیل رشته معماری از دانشگاه هاروارد شهر واشینگتن دی سی بود و در معماری نوگرا، نقاشی و شهرسازی تبحر داشت. کامران دیبا علاوه بر بوستان جمشیدیه، طراحی بسیاری از جاذبه های تهران را که از زمان پهلوی به جا مانده را نظیر فرهنگسرای نیاوران، فرهنگسرای دانشجو، پارک شفق و موزه هنرهای معاصر تهران را انجام داده است. در ابتدا که این بوستان احداث گردید تنها حدود 10 هکتار مساحت آن بود که در سال 1374 با ساخت بوستانی دیگر به نام پارک فردوسی شاعر بزرگ ایرانی، حدود 16 هکتار بر مساحت آن افزوده شد و امروزه به عنوان یکی از بزرگترین بوستان های تهران شناخته می شود.

دلیل نامگذاری بوستان جمشیدیه

همانطور که در بالا ذکر شد، دانستیم که این بوستان به یکی از نوادگان خاندان دولو که در زمان قاجار می زیستند، تعلق داشت. در جوار این بوستان، یک باغ نیز وجود داشت که با همین نام جمشیدیه شناخته می شد. پس از آن که جمشید دولو قاجار زمین های خود را که وسعت آن ها به 69 هزار متر مربع می رسید را به بانو فرح پهلوی هدیه داد، بوستانی عمومی در آن ساخته شد که آن را جمشیدیه نامگذاری کردند و امروزه در محله جمشیدیه تهران قرار دارد. یکی از جاذبه های دیدنی و تاریخی دیگری که در نزدیکی این پارک زیبا وجود دارد و شما می توانید از آن نیز دیدن کنید، کاخ نیاوران می باشد.

پارک جمشیدیه

قسمت های مختلف پارک جمشیدیه

پارک جمشیدیه دارای 4 ورودی اصلی می باشد و پس از وارد شدن به فضای سرسبز و زیبای آن، هوای پاک و سالمی که در فضای این بوستان جریان دارد را استشمام می کنید و از آلودگی ها، ترافیک و شلوغی شهر برای ساعاتی در امان خواهید بود. در میان فضای سبز و درختان کوتاه و بلند و تنومندی که در بوستان آبشاری را خواهید دید که صدای آبی که در آن جریان دارد، شما را غرق در آرامش خواهد کرد. وجود قله کلکچال در بخش شمالی این بوستان، تبدیل به یکی از مسیرهای اصلی صعود به قله شده و سن گفرش هایی که در پارک وجود دارند بر زیبایی هرچه بیشتر فضای آن افزوده اند. در ادامه با دیگر قسمت های مختلف بوستان جمشیدیه آشنا می شویم.

آبشار و دریاچه

در هر نقطه از بوستان جمشیدیه و حتی بوستان فردوسی قدم بگذارید، آبشارها و دریاچه هایی را خواهید دید که از زیبایی های این جاذبه گردشگری به شمار می روند. حتی صدای شرشر آب زلالی که در آبشارها جریان دارند می توانند شما را به آرامشی دلنشین دعوت کنند. حتی گاهی اوقات مرغابی هایی در این دریاچه ها هستند که می تواند تماشای آن ها برای شما جذاب باشد. ماهی هایی نیز در این دریاچه زندگی می کنند که تماشای آن ها به خصوص برای کودکان خالی از لطف نیست. وجود این آبشارها و دریاچه ها در این پارک، باعث خرمی و سرزندگی فضای بوستان شده اند. همچنین نیمکت هایی جهت استراحت برای عموم مردم در این پارک قرار داده شده که می توانند روی آن ها بنشینند و از منظره زیبای آبشارها و دریاچه ها لذت ببرند. علاوه بر آن، صدای دلنشین شرشر آب آن ها به گوششان خواهد رسید.

پارک جمشیدیه

مجسمه ها

تخته سنگ هایی در پارک جمشیدیه وجود دارند که بر اثر گذشت زمان و تغییرات آب و هوایی، تبدیل به مجسمه هایی شده اند که اگر هر شخصی به آن ها نگاه کند، هرکدام از آن ها را به شکلی خاص و یا حیوان های گوناگون خواهد دید. برای رسیدن به این بخش از بوستان می بایست 600 پله را بالا بروید و از این بخش که با عنوان باغ وحش بوستان جمشیدیه شناخته می شود را مشاهده کنید. علاوه بر این مجسمه های سنگی که به صورت طبیعی پدید آمده اند، تندیس هایی در این بخش وجود دارند که بسیار زیبا و چشمگیر هستند و معنای خاصی از طبیعت و عرفان را می رسانند. این بخش به عنوان یکی از جذاب ترین و جالب توجه ترین قسمت های بوستان جمشیدیه و بوستان فردوسی شناخته می شود. نکته ای جالب را در اینجا می خواهیم به شما بگوییم که شاید کمتر کسی با آن آشنایی داشته باشد و آن این است که در نزدیکی های بخش مجسمه های سنگی، دشتی زیبا و کوچک وحود دارد که چوپانان دام های خود را برای چرا به این دشت می آورند و باعث شگفتی و حیرت گردشگران می شود. درست همانجایی که انتظار دیدن گله دام ها را ندارید، آن ها را مشاهده خواهید کرد. شما نیز می توانید با به کارگیری قوه تخیل خود، هرکدام از این سنگ ها را به یک حیوان شباهت دهید.

بوستان فردوسی

در سال 1374 به بعد بخش دیگری که حدود 16 هکتار وسعت داشت به بوستان جمشیدیه ملحق گردید و با نام بوستان فردوسی نامگذاری شد. این بخش از بوستان دارای گیاهانی متنوع و زیباست که بر زیبایی مجموعه پارک جمشیدیه افزوده است. بالغ بر 6 هزار و 317 متر مربع از این بخش، به فضای گل کاری اختصاص داده شده است. گردشگران زیادی از این بخش دیدن می کنند و آن را مورد استقبال قرار داده اند.

نمایشگاه های فصلی

بخشی در بوستان جمشیدیه وجود دارد که در آن نمایشگاه های متنوعی برگزار می شوند و در آن آثار هنری و صنایع دستی بسیار زیبایی از هنرمندان برای فروش قرار داده می شوند. نمایشگاه های فصلی پارک جمشیدیه یکی از جاذبه هایی است که باعث شده گردشگران زیادی برای بازدید از آن راهی این بوستان شوند.

بخش نگارستان و آمفی تئاتر

یکی دیگر از بخش های جالب توجه بوستان جمشیدیه، بخش نگارستان و آمفی تئاتر می باشد که در آن برنامه هایی نمایش داده می شوند که دوست داران فرهنگ و هنر را به سمت خود دعوت می کنند.

پوشش گیاهی و جانوری بوستان جمشیدیه

همانطور که می دانیم بوستان جمشیدیه دارای پوشش گیاهی بسیار غنی از درختان بلند قامت و تنومندی نظیر سرو، افرای سیاه، نارون، زبان گنجشک، چنار و درختان مثمری همچون زردآلو، گلابی و سیب می باشد. همین درختان کوتاه و بلند باعث زیبایی هرچه بیشتر بوستان جمشیدیه شده اند و در کنار آن ها پوشش جانوری این بوستان بالغ بر 60 گونه پرنده می باشد. این پرندگان در میان شاخه های کوتاه و بلند درختان لانه ساخته اند و مهمان همیشگی این بوستان هستند. هنگامی که از میان درختان سرسبز و انبوه عبور می کنید و قدم می زنید، صدای آواز پرندگان را خواهید شنید که شما را سرشار از آرامش و حسی تازه می کنند.

پارک جمشیدیه

تفریحات پارک جمشیدیه

بوستان جمشیدیه که به عنوان دومین پارک زیبا و باصفای استان تهران شناخته می شود، دارای امکانات تفریحی و رفاهی متعددی می باشد که گشت و گذار در این پارک را برای گردشگران جذاب تر می سازند. علاوه بر مواردی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، تفریحاتی هستند که ممی توانید در این بوستان به آن ها بپردازید و گردش در بوستان را برای خود و همراهانتان لذت بخش تر کنید. در ادامه به آن ها می پردازیم.

کوهنوردی در جمشیدیه تهران

اگر جزء کوهنوردان و علاقه مندان به کوهنوردی باشید، قطعا دوست دارید به قله کلکچال صعود کنید که برای این کار باید از این پارک عبور کنید. کوهنوردی از جمله تفریحاتی است که می توانید در بوستان جمشیدیه از آن لذت ببرید. برای صعود به قله کلکچال می بایست در این بوستان به سمت مسیر رودخانه بروید و از فنس هایی که رودخانه را از قیمت پارک جدا ساخته اند جلو بروید و با پیش رفتن در این مسیر می توانید به پناهگاه کلکچال برسید.

پیاده روی در اراضی جمشیدیه

از آنجایی که بوستان جمشیدیه دارای مساحت بسیار زیادی می باشد، یکی از لذت بخش ترین تفریحاتی که می تواند شما را وسوسه کند، پیاده روی در اراضی جمشیدیه می باشد. برای پیاده روی در این پارک بهتر است کفش مناسب و راحتی به پا داشته باشید تا بتوانید از پیاده روی در مساحت زیاد این بوستان لذت ببرید و از میان درختان انبوه آن عبور کنید و به بخش های مختلف پارک سری بزنید. در حین پیاده روی صدای جریان آب آبشارهای پارک جمشیدیه به گوشتان خواهد رسید که بسیار دلپذیر می باشد.

پارک جمشیدیه

پیک نیک در طبیعت جمشیدیه

یکی از اصلی ترین تفریحاتی که در پارک جمشیدیه می توان به همراه خانواده و حتی دوستان به آن پرداخت، برپایی پیک نیک در طبیعت جمشیدیه می باشد. می توانید با برپایی پیک نیک و همراه داشتن خوراکی های مورد علاقه خود در کنار عزیزانتان در میان طبیعت این مجموعه بنشینید و از فضای زیبای اطرافتان لذت ببرید و در زیر سایه سار درختان بلند قامت این بوستان به استراحت بپردازید.

عکاسی در لوکیشنی بی نظیر

پارک جمشیدیه قطعا می تواند یکی از بهترین لوکیشن ها برای عکاسی می باشد. هر نقطه از این پارک جذابیت هایی دارد که می تواند برای ثبت عکس های به یاد ماندنی مناسب باشد. یکی از بهترین فصل ها برای عکاسی در بوستان جمشیدیه فصل پاییز می باشد که طبیعت آن به هزار رنگ تبدیل می شود. حتی اگر در فصل زمستان نیز به این پارک بروید احتمال می رود که طبیعت آن را پوشیده از برف مشاهده کنید که می تواند فضایی مناسب برای عکاسی باشد.

پرنده نگری

اگر به پرندگان و تماشای دنیای پرندگان علاقه مندید می توانید به این پارک بروید و از آنجایی که بالغ بر 60 گونه پرنده در این بوستان زندگی می کنند، مشاهده کنید. پرنده نگری در بوستان جمشیدیه یکی از تفریحاتی است که برای کودکان بسیار جالب و هیجان انگیز می باشد.

امکانات تفریحی و رفاهی پارک جمشیدیه

از آنجایی که پارک جمشیدیه یکی از اصلی ترین و مهمترین بوستان های شهر تهران شناخته می شود و گردشگران داخلی و خارجی زیادی آن را به عنوان یکی از زیباترین مقاصد گردشگری در تهران انتخاب می کنند، امکانات تفریحی و رفاهی متعدد و کاملی همچون فضای سبز، نیمکت برای استراحت، آلاچیق، سفره خانه، آب نماهای زیبا، آب آشامیدنی، رستوران های متنوع، سرویس بهداشتی و… دارد.

رستوران های پارک جمشیدیه

بوستان جمشیدیه می تواند یکی از جاذبه های گردشگری تهران به شمار رود و از همین رو امکانات رفاهی و تفریحی متعددی در خود جای داده که در بالا با آن ها آشنا شدیم. در این میان یکی از امکانات رفاهی مجموعه رستوران های متعددی می باشد که گردشگران پس از گشت و گذار در این طبیعت می توانند برای صرف وعده غذایی به آن ها مراجعه کنند. در ادامه با رستوران های پارک جمشیدیه آشنا خواهیم شد.

پارک جمشیدیه

رستوران آذربایجان

یکی از رستوران هایی که در پارک جمشیدیه وجود دارد و غذاهای سنتی و لذیذی را در اختیار مشتریان قرار می دهد، رستوران آذربایجان می باشد. گردشگران زیادی هستند که به خوردن غذاهای سنتی علاقه دارند و می توانند به این رستوران مراجعه کنند.

رستوران جمشیدیه

یکی دیگر از رسستوران هایی که در بوستان جمشیدیه وجود دارد و مشتریان زیادی دارد، رستوران جمشیدیه می باشد که غذاهای ایرانی خوش طعم و لذیذی را سرو می کند و در اختیار مشتری قرار می دهد. اغلب مشتریان این رستوران از غذاهایی که سفارش می دهند، رضایت دارند.

رستوران کردستان

رستوران کردستان به عنوان یکی از بهترین رستوران های این بوستان شناخته می شود که برای دسترسی به آن می بایست به مرتفع ترین نقطه پارک جمشیدیه بروید که در این صورت باید از پله های زیادی بالا بروید. لذا برای کسانی که پا درد و یا مشکلاتی از این قبیل دارند، مسیر دسترسی به آن مناسب نمی باشد. اما اگر همت کنید و مسیر را طی کنید متوجه می شوید که غذاهای لذیذ و خوشمزه ای در انتظار شما بوه اند.

نکات لازم برای بازدید و گردش در بوستان جمشیدیه

  • قبل از هر چیز باید توجه داشته باشید که پارک جمشیدیه پارکی کوهستانی بوده و در آن پله های زیادی برای دسترسی به دیگر نقاط آن وجود دارد که در این صورت برای افراد سالمند چندان مناسب نمی باشد.
  • اگر در فصل پاییز و به خصوص زمستان به بوستان جمشیدیه مراجعه کردید، خوب است بدانید که به دلیل کوهستانی بودن منطقه آن، دارای آب و هوایی بسیار سرد می باشد و شاید در برخی از زمان ها بارش برف در آن منطقه رخ دهد، که در این صورت می بایست لباس مناسب و گرم به تن داشته باشید.
  • از آنجایی که بوستان جمشیدیه بوستانی وسیع و بزرگ است و یکی از تفریحاتی که می توان در آن انجام داد و از آن لذت برد، پیاده روی می باشد. بنابراین بهتر است از یک کفش راحت و مناسب پیاده روی استفاده نمایید.
  • پارک زیبای جمشیدیه مسیری برای دوچرخه سواری ندارد و اغلب نقاط آن دارای پله و سنگ فرش هایی است که برای دوچرخه سواری مناسب نمی باشد.

پارک جمشیدیه

بهترین زمان رفتن به پارک جمشیدیه

پارک زیبای جمشیدیه در تمام فصل های سال زیبایی های منحصر به فرد خود را دارد که آن ها را به رخ گردشگران می کشد. اما اگر بخواهیم بهترین زمان رفتن به بوستان جمشیدیه را بدانیم، بهتر است بگوییم در فصل های بهار و پاییز، این بوستان زیباترین حالت خود را به نمایش می گذارد. به گونه ای که در فصل بهار تمام طبیعت بوستان با طراوت، تازه و سرسبز بوده و در فصل پاییز طبیعت مجموعه به هزار رنگ درمی آید و زیبایی آن خارج از توصیف می باشد.

پارک جمشیدیه کجاست و مسیر دسترسی به آن

پارک جمشیدیه در منطقه یک تهران و در انتهای خیابان نیاوران واقع شده است که برای دسترسی به آن می توانید علاوه بر خودروی شخصی، از وسایل نقلیه عمومی نیز استفاده کنید. برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی می توانید با متروو یا اتوبوس های بی آر تی خود را میدان تجریش برسانید و در ایستگاه میدان تجریش از پیاده شوید و سوار تاکسی هایی شوید که از میدان قدس شما را به بوستان جمشیدیه می رسانند شوید. هنگامی که به خیابان نیاوران رسیدید در خیابان های فیضیه و امیدوار از تاکسی پیاده شوید و به سمت بوستان زیبای جمشیدیه بروید.

دسترسی به پارک جمشیدیه با خودروی شخصی

اگر می خواهید با خودروی شخصی خود را به بوستان جمشیدیه برسانید، برای این کار می توانید خود را به خیابان پاسداران برسانید و مسیرتان را ادامه دهید تا به میدان شهید باهنر برسید. هنگامی که به این میدان رسیدید، مسیر سمت چپ خود را انتخاب نمایید و وارد آن شوید. حدود 500 متر که پیش بروید در سمت راست خود، خیابان امیدوار را خواهید دید که باید مسیرتان را به صورت مستقیم ادامه دهید تا در نهایت به پارک زیبای جمشیدیه برسید.

آدرس پارک جمشیدیه: تهران، انتهای خیابان نیاوران یا شهید باهنر، انتهای خیابان امیدوار و فیضیه

پارک جمشیدیه

راهنما سایت

آدرس

تهران، انتهای خیابان نیاوران یا شهید باهنر، انتهای خیابان امیدوار و فیضیه

شماره تماس

هزینه بازدید

رایگان

ساعات بازدید از این جاذبه

شنبه

24 ساعته

یک‌شنبه

24 ساعته

دو‌شنبه

24 ساعته

سه‌شنبه

24 ساعته

چهار‌شنبه

24 ساعته

پنج‌شنبه

24 ساعته

جمعه

24 ساعته
مسیریابی آنلاین
مطالب مشابه