ماسوله

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

ماسوله از زیباترین شهرهای قدیمی و کهن خطه شمال ایران است که با خانه های پلکانی و طبیعت زیبا و سرسبز در استان گیلان قرار دارد. هر زمان که نام ماسوله به گوشمان می خورد، روستایی سرسبز با خانه های پلکانی و گلدان های رنگارنگ لب پنجره و جنگل های سرسبز در ذهنمان تداعی می شود. شهر ماسوله از زیباترین شهرهای کهن استان گیلان بوده که گردشگران داخلی و خارجی زیادی در تمام طول سال به آن سفر می کنند. شهر ماسوله را که با لقب شهر پلکانی می شناسیم، بدین صورت است که پشت بام هر خانه حیاط خانه بالایی خود است. همین سبک معماری باعث شده چهره متفاوت و بسیار زیبایی را برای این شهر تاریخی پدید آورده است. در ادامه این مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا با این شهر تاریخی، قدیمی و زیبا به طور کامل آشنا شویم.

تاریخچه ماسوله

ماسوله شهری زیبا و تاریخی در استان گیلان است و در منطقه جنوب غربی این استان واقع شده و از توابع بخش سردار جنگل شهرستان فومن به شمار می رود. شهر زیبای ماسوله در فاصله 60 کیلومتری از رشت و در فاصله 36 کیلومتری از شهر فومن واقع شده است. جالب است بدانید شهر تاریخی ماسوله در سال 1354 هجری شمسی به عنوان یکی از میراث فرهنگی و طبیعی ایران با شماره ثبت 1090 به فهرست آثار ملی ایران اضافه گردید. رویدادهایی در این شهر در طول تاریخ رخ داده که باعث شده جمعیت زیادی از آن کاسته شوند و می توان به رویدادهایی همچون قحطی سال 1320 هجری شمسی و احداث جاده ارتباطی بین گیلان و آذربایجان اشاره نمود.

شهر کهنه ماسوله که فاصله 6 کیلومتری از شمال غرب ماسوله قرار داشته، در قرن 8 هجری قمری مردمانی از آن شهر و برخی دیگر از شهرهای ایران به ماسوله مهاجرت کردند. اما دلیل اصلی مهاجرت آن ها به ماسوله مشخص نیست و در این باره روایت ها و نقل قول های مختلفی وجود دارند. یکی از روایت هایی که در رابطه با مهاجرت افراد به این سرزمین وجود دارد ای است که شخصی به نام عون بن علی محمد (از نوادگان حضرت علی) از چوپانان خواسته بود که پس از آن که از دنیا رفت، پیکر او را در منطقه ماسوله دفن کنند؛ از آن پس چوپان ها به این منطقه می آمدند و در منطقه اطراف مزار وی بناهایی را ساختند.

همین موضوع باعث گردید شهر تاریخی ماسوله پدید آید. در مقابل نیز روایت دیگری وجود دارد که در سال 890 هجری قمری زلزله مهیبی رخ دارد و همین امر سبب گردید تا مردم دیگر مناطق به شهر ماسوله کوچ کنند. قدمت این شهر تاریخی به حدود 1000 سال گذشته باز می گردد، اما بناهایی که در این شهر مشاهده می کنید، مربوط به دوران بعد از حکومت های قاجار، زندیه و پهلوی هستند. از آنجایی که ماسوله در مسیر تلاقی راه های کوهستانی شهرهای گیلان، تالش، آذربایجان و زنجان واقع شده بود، از اهمیت بالایی برخوردار بود. در رابطه با پیدایش این شهر تاریخی که امروزه از آن به عنوان شهری توریستی یاد می شود، روایت های گوناگونی وجود دارد که یکی از آن ها مربوط به کتاب گیلان و دیلمستان از میر ظهیرالدین می باشد که در آن 4 مرتبه واژه موسله را به کار برده است و گمان می رود که هدف از موسله همان ماسوله امروزی می باشد.

در مقابل نیز عده دیگری بر آن باورند که به دلیل وجود مزار عون بن علی محمد و ساخت بناهایی اطراف آن توسط چوپانان پدید آمده است. عده ای دیگر هم می گویند دو نفر از شاگردان سالک که عین علی و زین علی نام داشتند، در تلاش بودند تا مردم را به دین اسلام دعوت کنند. از همین رو این عده بر این باورند که مردم به دینی که این دو نفر تبلیغ می کردند گرایش پیدا کردند و پس از آن که این دو تن از دنیا رفتند و مزار آن ها در شهر ماسوله بود که مردم برای زیارت آن ها راهی این شهر می شدند و رفته رفته شهر ماسوله شکل گرفت. روایت دیگری که در رباطه با شکل گیری ماسوله و مهاجرت افراد به این شهر وجود دارد این است که در سال 943 هجری قمری بیماری طاعون شیوع پیدا کرد و افراد به اجبار به ماسوله امروزی کوچ کردند.

در نهایت تمام افرادی که به این شهر مهاجرت نمودند، پس از از آن که مردمان دیگر مناطق به این شهر کوچ کردند، سکونت گزیدند و حتی نسل های بعدی آن ها نیز در همین شهر به سکونت دائمی پرداختند و ادامه زندگی آن ها در ماسوله سپری شد. اغلب آن ها کاروانسراهایی را ساختند تا افرادی که از این شاهراه ارتباطی عبور می کنند، بتوانند در این کاروانسراها اقامت کنند. در آن زمان ماسوله در بهترین حالت خود قرار داشت و افرادی که به آن مهاجرت کرده بودند از وضعیت زندگی و وضعیت اقتصادی خود رضایت داشتند. این روند ادامه داشت تا زمانی که راه های اصلی میان شهرهای گیلان و آذربایجان و گیلان و زنجان ایجاد شد و باعث شد اقتصاد این شهر از رونق بیوفتد. در پی آن نیز اهالی این شهر محل زندگی خود را ترک کردند و همین باعث شد از جمعیت شهر ماسوله کاسته شود.

همچنن در سال 1320 هجری شمسی که در پی جنگ جهانی دوم و قحطی و کشتار مردم، جمعیت مردمان این شهر کاهش یافتند. در میان شاهراه اتباطی گیلان و آذربایجان کاروانسراها که قرار داشتند، از رونق آن ها کاسته شد. همچنین کار صنایع فلزی و چرم نیز با کساد مواجه شد. در این دوران ماسوله در شرایط بسیار بدی به سر می برد که باعث شد حتی شهرداری ماسوله که در سال 1311 هجری شمسی تاسیس شده بود، در سال 1318 هجری شمسی با تعطیلی مواجه شد. اما به دلیل تلاش و همتی که مردم این سرزمین داشتند، در سال 1341 هجری شمسی شهرداری ماسوله برای بار دیگر کار خود را از سر گرفت. در نهایت افراد ثروتمندی که در این شهر سکونت داشتند، تصمیم به ترک این دیار گرفته و به شهرهای بزرگ و دیگر کشورها مهاجرت کردند.

شهر ماسوله را یادگار زیبایی از دوران زندیه می دانیم که به لحاظ زیبایی طبیعت و سبک معماری بناهای آن، از شهرت زیادی برخوردار است. در جریان تاریخ جنبش جنگل ماسوله که روسیه و بریتانیا حمله کرده بودند، مردمان ماسوله نقش های مهمی را ایفا نمودند. بدین صورت که اهالی ماسوله به نیروهای جنگل کمک رسانی می کردند و در این میان برخی از افراد از جمله شهید بابا غلامعلی همراه آن ها با نیروهای روس و بریتانیا جنگید و به شهادت رسید.

شهر ماسوله را شهر تاریخی زنده ایران می دانیم و تا به امروز گردشگران زیادی آن را به عنوان مقصد گردشگری خود در میان شهرهای شمال ایران انتخاب می کنند و به آن سفر می کنند. از آنجایی که آثار تاریخی متعددی همچون سفال های لعابداری که قدمت آن ها مربوط به قرن های 4 تا 7 هجری قمری می باشد، نشانه هایی از دوران حکومت سلجوقیان را حکایت می کنند. همچنین این آثار تاریخی بسیار زیبا و هنرمندانه ساخته شده اند که نشان دهنده هنر دست هنرمندانی است که در آن دوران می زیستند. از همین رو شهر کهنه ماسوله را یکی از شهرهای مسکونی پیشرفته تاریخی می دانند.

ماسوله امروزی با تحولاتی مواجه شد که تمام آن ها را به صورت مختصر در این بخش توضیح داده ایم و به شرح ذیل می باشند:

  • سال 1289 هجری شمسی تاسیس کتابخانه عمومی ماسوله که حدود 1000 جلد کتاب خطی در آن وجود داشت
  • سال 1293 هجری شمسی تاسیس نخستین مدرسه دولتی در ماسوله
  • سال 1294 هجری شمسی مقابله نیروهای جنگل با نیروهای روی در جریان اشغال ایران در جنگ جهانی اول
  • سال 1295 هجری شمسی تاسیس اداره پست ماسوله
  • سال 1311 هجری شمسی تاسیس شهرداری ماسوله
  • سال 1318 هجری شمسی تعطیلی موقت شهرداری ماسوله
  • سال 1341 هجری شمسی شروع مجدد کار شهرداری ماسوله
  • سال 1316 هجری شمسی راه اندازی تلفن

ماسوله

ماسوله کجاست و مسیر دسترسی به آن

ماسوله یکی از شهرهای شمالی ایران است که در استان گیلان واقع شده و در بخش جنوب غربی این استان قرار دارد. فاصله تهران تا ماسوله 382 کیلومتر است که برای رسیدن به آن با خودروی شخصی به مدت زمانی حدود 5 ساعت نیاز دارید. برای دسترسی به این شهر زیبا از تهران باید وارد اتوبان تهران – کرج شوید. سپس مسیر دسترسی به اتوبان قزوین – رشت را پیش بگیرید و وارد آن شوید. نرسیده به رشت، از پلیس راه عبور کنید و از خروجی که در مسیرتان قرار دارد، خارج شوید.

برای رسیدن به ماسوله، بایستی از شهر فومن عبور کنید و آن را پشت سر بگذارید. مسیری که از شهر فومن برای رسیدن به ماسوله طی می کنید، از زیباترین جاده های ایران است. جاده ماسوله – ماجلان نیز از دیگر مسیرهایی است که برای رسیدن به ماسوله می توانید از آن استفاده کنید. اما بهتر است از این جاده در فصل های پاییز و به خصوص زمستان که بارندگی شدید می باشد، استفاده نکنید. با رسیدن به ورودی ماسوله پس از پرداخت مبلغ ورودی، ماشین خود را در پارکینگ پارک کرده و به صورت پیاده وارد شهر شوید و از گردش در طبیعت آن لذت ببرید.

مسیر دسترسی به ماسوله با وسایل نقلیه عمومی

اگر می خواهید برای رسیدن به ماسوله از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید می توانید ابتدا به یکی از ترمینال های تهران مراجعه کنید و بلیط تهران رشت را تهیه کنید. سپس سوار اتوبوس شده و پس از رسیدن به رشت می توانید با استفاده از اتوبوس، مینی بوس و یا تاکسی هایی که مقصدشان ماسوله می باشد خود را به این شهر برسانید.

آدرس ماسوله: استان گیلان، ضلع جنوب غربی گیلان، 60 کیلومتری رشت

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”برای مسیریابی کلیک کنید” shape=”round” color=”warning” align=”center” i_icon_fontawesome=”fas fa-map-marked-alt” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%3Fq%3D37.15493765266708%2C%2048.989732516507935%26z%3D17%26hl%3Dfa|target:_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]

ماسوله

آب و هوای ماسوله

ماسوله از جمله شهرهای کوهستانی استان گیلان به شمار می رود که بیش از 1 ماه در سال در زمستان ها در وضعیت یخبندان به سر برده و آب و هوایی بسیار سرد و طاقت فرسایی در آن حاکم است. اگر در زمستان به این شهر کوهستانی سفر کنید، اگر بارش برف رخ دهد، تمام این شهر پلاکانی در لایه ای از برف پوشیده می شود که چهره ای بسیار زیبا و تماشایی را برای شهر پدید می آورد. همچنین در این میان رطوبت بالایی را می توانید احساس کنید. اما این رطوبت بسیار دلنشین بوده و همانند دیگر شهرهای شمالی نبوده که شما را آزار دهد. در اغلب ماه های سال هوای مه آلودی در این شهر حاکم است که زیبایی خاصی را برای شهر به وجود می آورد و شهر ماسوله را می توانید غرق در مه مشاهده کنید.

در فصل بهار می توانید 4 فصل سال را در این شهر پلکانی نظاره گر باشید. برخی مواقع پیش می آید که در یک روز می توانید هوای بارانی، مه آلود و آفتابی را شاهد باشید. در اغلب روزهای فصل بهار، ماسوله دارای هوای ابری و مه آلود بوده و با ورود به اواسط بهار و ماه اردیبهشت میزان بارش باران کاهش یافته، اما هوا در اغلب روزهای اردیبهشت ماه ابری می باشد. با وارد شدن به ماه خرداد، روزهای آفتابی به همراه هوایی معتدل و دلچسب را تجربه کنید. در فصل تابستان خبری از گرمای شدید و طاقت فرسا و آفتاب سوزان نبوده و حتی می توانید در برخی از روزها هوای خنک، معتدل و دلنشین را احساس کنید و از آن لذت ببرید و سرسبزی بسیار زیبایی را می توانید در طبیعت ماسوله مشاهده کنید.

در پاییز طبیعت ماسوله به هزار رنگ تبدیل می شود که تصویر بسیار زیبایی را از خود در اختیار شما قرار می دهد. در اواسط پاییز و با ورود به ماه آبان درختان و گیاهان طبیعت این شهر به رنگ های زرد، قرمز، نارنجی و کمی هم سبز تبدیل می شوند که قدم زدن در طبیعت را برایتان بسیار لذت بخش و دلنشین می کنند. همانطور که گفته شد، ماسوله شهری کوهستانی بوده و دارای آب و هوایی کوهستانی می باشد و د زمستان ها شاهد بارش برف در این شهر خواهیم بود و طبیعت آن پوشیده از برف سفید خواهد شد.

بهترین زمان سفر به ماسوله

اگر در میان شهرهای شمالی ایران شهر ماسوله را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردید و قصد سفر به آن را داشتید و به دنبال بهترین زمان سفر به آن هستید، پیشنهاد می شود فصل های نیمه اول سال، بهار و تابستان را برای سفر به ماسوله انتخاب کنید. در این دو فصل طبیعت ماسوله در سرسبز ترین حالت خود قرار دارد و همچنین نه خبری از گرمای طاقت فرسا و نه از سرمای شدید و سوزان می باشد. بنابراین می توانید با خیالی راحت در طبیعت این شهر به گردش بپردازید. در فصل پاییز می توانید از هوای مه آلود به همراه باران هایی لذت بخش و زیبا بهره مند شوید. همچنین فصل زمستان مخصوص گردشگرانی است که به گردش و تفریح در هوای سرد علاقه مند هستند و از بارش برف و سفید پوش شدن طبیعت لذت می برند. تصور کنید در هوای سرد و برفی زمستان در طبیعت زیبای ماسوله در حال گشت و گذار هستید و خود را به یک کاسه آش داغ در طبیعت دعوت کنید.

ماسوله

معماری شهر ماسوله

بیشترین موضوعی که باعث شهرت و محبوبیت شهر تاریخی ماسوله شده است، سبک معماری منحصر به فرد آن می باشد که خانه ها به صورت پلکانی ساخته شده اند. خانه های پلکانی بدین صورت هستند که پشت بام هر خانه، حیاط خانه بالایی خود می باشد. همچنین از پشت بام ها و محوطه مقابل خانه ها به عنوان پیاده روی افراد مورد استفاده قرار می گیرند. این سبک از معماری ماسوله به دوران زندیه باز می گردد. بدین صورت که خیابان ها بسیار کوچک و پله های زیادی در شهر وجود دارند و هیچ نوع وسیله نقلیه عمومی اجازه ورود به شهر را ندارند. همچنین لب پنجره اغلب خانه ها گلدان ها شمعدانی و گلدان های رنگارنگ و متنوعی قرار داده اند که بر زیبایی نمای خانه و چهره شهر تاثیر به سزایی دارند.

اغلب خانه ها به صور 2 یا 3 طبقه ساخته شده اند. داخل واحد اصلی پلکانی به صورت دوبلکس قرار داده شده که طبقه همکف را به طبقه یا طبقات فوقانی ارتباط می دهد. ممکن است داخل برخی از خانه ها کاملا مدرن و لوکس ساخته شده باشند و تنها نمای بیرونی آن ها به صورت سنتی و روستایی باشد. این خانه ها دارای تنها یک درب ورودی بوده و برای جلوگیری از دید از خیابان به داخل خانه، درب های ورودی با ابعاد کوچک و در ارتفاع بالاتری قرار داده می شوند. اصلی ترین دلیلی که باعث شهرت این شهر تاریخی شده است سبک معماری و خانه های پلکانی آن می باشد. جالب است بدانید شهرهای دیگری نیز در کشورمان وجود دارند که از سبک معماری پلکانی بهره می برند و می توان به شهرهایی همچون کردستان، خراسان رضوی، اورامان، اردبیل و… اشاره نمود. برای ساخت خانه های این شهر از مصالحی همچون خشت، چوب و سنگ استفاده می شود.

سبک معماری این خانه ها به صورت برونگرا می باشند. خانه ها در بخش های مرتفع ساخته می شوند و منظور از برونگرا بودن آن ها این است که خانه از دو یا چهار جهت باز هستند. همچنین پنجره های بزرگ و بالکن ها نیز از دیگر سبک معماری برونگرا می باشد. از آنجایی که ماسوله دارای آب و هوایی معتدل و دلنشین در تابستان ها و آب و هوایی سرد در زمستان ها می باشد، خانه ها در بخش جنوبی ساخته شده اند؛ به این ترتیب میزان زیادی از آفتاب و گرما حتی در فصل های زمستان به داخل خانه نفوذ می کند.

این خانه ها را بر روی تکه سنگ های یکپارچه می سازند و درون این تکه سنگ ها منابع طبیعی آب وجود دارد. به همین جهت است که معماران در ساخت خانه های این شهر این تکه سنگ ها را نمی شکنند تا آسیبی به آن نرسد. یک نوع خاک به رنگ خاکستری وجود دارد که برای عایق حرارتی و رطوبت خانه ها از آن استفاده می شود. این خاک ها فوش نام دارند و از آن در بخش بام خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

جالب است بدانید خاک فوش در صورت پا خوردن بیشتر، به خاکی مرغوب تر و با کیفیت تری تبدیل می شوند.  خانه های ماسوله از بخش های مختلفی همچون انبار، دالان، سیاهچال، پلکان داخل خانه برای ارتباط بین طبقات، اتاق پذیرایی از میهمان، نشیمن گاه دائمی برای اهالی خانه، اتاق کوچکتر از هال، سومه یا محل استراحت خانواده در زمستان ها، تالار به همراه ایوان و سرویس بهداشتی تشکیل شده اند. در واقع خانه های این شهر دارای دو بخش تابستانی و زمستانی می باشند.

بخش زمستانی خانه های ماسوله

در زبان محلی بخش زمستانی را سومه می نامند و به صورت اتاقی با ابعاد کوچک است که در بخش پشت خانه قرار گرفته و نور گیر نمی باشد. تنها یک بخش از خانه های ماسوله نور گیر هستند و با نام لون شناخته می شوند و دارای ابعاد کوچکی هستند. در بخش میانی قسمت زمستانی این خانه ها، یک کوره قرار دارد که از آن برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می کنند. اما این کوره مزیت های دیگری همچون گرم کردن خانه نیز دارد که در زمستان ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در بخش زمستانی خانه های ماسوله طاقچه هایی نیز وجود دارند که بر روی آن ها ظروف چینی و مسی قرار می دهند و از آن ها به عنوان تزئینات منزل استفاده می شوند.

بخش تابستانی خانه های ماسوله

بخش تابستانی خانه های ماسوله با نام اتاق پیشخوان نیز شناخته می شوند و از آن تنها در فصل های تابستان استفاده می شود. برای اتاق پیشخوان خانه های این شهر پلکانی پنجره های ارسی چوبی قرار داده شده اند که توسط شیشه های زیبا و رنگارنگ تزئین شده اند و رنگ و لعابی بسیار زیبا برای اتاق و حتی نمای بیرونی خانه پدید آورده اند. بخش دیگری برای تابستان نشینی در خانه های ماسوله وجود دارند که به صورت اتاق کوچکی بر روی پشت بام خانه ها می باشند. این اتاقک تابستانی را در زبان محلی برج می نامند.

بعد از آن که شهر تاریخی ماسوله در فهرست میراث فرهنگی و طبیعی ایران ثبت شد، از طرف سازمان میراث فرهنگی و سازمان حفاظت از محیط زیست اجازه برای ساخت و ساز و توسعه شهر صادر نشد. هنگامی که به شهر تاریخی ماسوله سفر می کنند، به گونه ای است که گویا در تاریخ سفر کرده اید و به گذشته های دور رفته اید. نکته جالبی که در رابطه با این شهر تاریخی وجود دارد این است که در لیست انتظاری قرار دارد تا بتواند در لیست میراث جهانی یونسکو برای حفاظت بیشتر قرار بگیرد.

ماسوله

موقعیت جغرافیایی ماسوله

شهر زیبا و تاریخی ماسوله با مساحت 100 هکتاری که در دل رشته کوه های البرز جای گرفته، از شهرهای استان گیلان محسوب می شود و در مختصات جغرافیایی 48 درجه و 59 دقیقه طول شرقی و 37 درجه و 9 درجه عرض شمالی قرار گرفته است. ارتفاع ماسوله از سطح دریا 1050 متر می باشد و آب و هوایی سرد و کوهستانی برای آن پدید آورده که بر همین اساس دارای تابستان هایی خنک و معتدل و زمستان هایی سرد و برفی می باشد. این شهر زیبا و تاریخی از بخش شمالی خود به شهرستان ماسال، از شرق به جلگه شهر فومن، از غرب به شهرستان خلخال در استان اردبیل و از جنوب به طارم علیا در استان زنجان محدود می شود. این شهر زیبا از بخش های شمال، غرب و جنوب خود به دریا و از شرق به دره هایی بسیار زیبا و تماشایی اشراف دارد و همین باعث شده چشم انداز های بسیار زیبایی را برای این شهر پدید آورند.

اقتصاد ماسوله

به دلیل قرار داشتن این شهر در شاهراه ارتباطی قدیم و داشتن تعداد 8 کاروانسرا در آن، نشان می دهد که اهالی ماسوله از زمان های گذشته به داد و ستد می پرداختند و اقتصاد شهر خود را می چرخاندند. همچنین در زمان های گذشته به صنایع دستی مختلفی همچون صنایع چوبی و فلزی می پرداختند و این صنعت تا دهه 60 هجری شمسی رواج داشت. اما امروزه هیچ خبری از صنایع دستی این شهر خبری نیست.

در حال حاضر آقایان ماسوله به شغل هایی همچون آهنگری و چموش دوزی مشغول هستند. بانوان ماسوله نیز علاوه بر خانه داری به بافت چادرهای سیاه، جوراب و شال های پشمی، گلیم بافی، آشپزی و تهیه غذاهای خوشمزه محلی، عروسک سازی، سفالگری و… می پردازند و از این طریق نیز می توانند امرار معاش می کنند و به اقتصاد شهر کمک می کنند. از دیگر شغل هایی که در میان اهالی این شهر رواج دارد و مردم به آن شغول هستند، چوپانی و دامداری می باشد. همچنین علاوه بر تمام موارد ذکر شده، می توان صنعت گردشگری و توریست اشاره نمود.

مراکز درمانی ماسوله

  • بیمارستان پورسینا: استان گیلان، ماسوله
  • مرکز بهداشتی درمانی ماسوله: استان گیلان، ماسوله، شهرک ماسوله

ماسوله

جمعیت مردم ماسوله

در سال 1320 هجری شمسی آماری از جمعیت مردم این شهر به دست آمده بود که حدود 30 هزار نفر جمعیت در این شهر سکونت دارند. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1395 هجری شمسی که در این شهر سرشماری صورت پذیرفت، از جمعیت مردم این شهر به دلایل گوناگون کاسته شده بود و جمعیت آن کمتر از 400 نفر بوده و تعداد خانوارهای آن به حدود 147 خانوار می رسید.

زبان مردم ماسوله

مردم ماسوله به زبان اصلی خود که زبان موسلی می باشد و شباهت زیادی به زبان تالشی دارد صحبت می کنند. زبان تالشی خود به زبان های دیگری همچون زبان اوستایی، کردی، پارتی، تاتی و مالی شباهت دارد. همین امر باعث شده بود اهالی ماسوله داد و ستدهایی با دیگر اقوام شهرهای دیگر داشته باشند و به راحتی بتوانند با آن ها صحبت کنند. اهالی ماسوله از اقوام تالش بوده و گویش آن ها به زبان تالشی می باشد. در بخش هایی همچون غرب گیلان، جنوب شرقی اردبیل و جنوب جمهوری آذربایجان از زبان تالشی که شباهت زیادی به زبان تاتی دارد استفاده می کنند.

زبان تالشی را می توان جزئی از خانواده زبان های کاسپین و زبان های ایرانی شمال غربی به شمار آورد. همچنین زبان تالشی را می توان با زبان های مازندرانی و گیلکی هم ریشه دانست، اما تفاوت هایی که باهم دارند نیز مشهود می باشند. افرادی که به زبان های تاتی، مازندرانی، تالشی و گیلکی صحبت می کنند، با زبان فارسی در برخی از واژه ها و الفاظ کاملا متفاوت بوده و شباهت بیشتری به به زبان های مادی، پارتی و اوستایی دارد. حتی زبان های تالشی را می توان به زبان های اوستایی و کردی و حتی آذری باستان شبیه دانست.

دین و مذهب مردم ماسوله

مردمان ماسوله دارای دین اسلام و مذهب شیعه می باشند. همچنین از آنجایی که افراد زیادی از دیگر شهرها به ماسوله رفت و آمد می کردند و حتی اقوام بسیاری به این شهر مهاجرت کردند و در این شهر سکونت گزیدند، اهالی ماسوله را نمی توان کلا اقوام تالشی به شمار آورد.

ماسوله

جاهای دیدنی ماسوله

ماسوله که از قدیمی ترین شهرهای شمالی ایران در استان گیلان به شمار می رود، دارای طبیعت بسیار زیبا و تماشایی است که باعث شده گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای گردش و تفریح به این شهر سفر می کنند تا بتوانند از طبیعت بی نظیر آن لذت ببرند. جاهای دیدنی ماسوله تنها به خانه های پلکانی و زیبای آن محدود نمی شود و جاذبه های دیدنی و گردشگری بسیار زیبایی در آن وجود دارند که سبب شده اند همیشه و در تمام طول سال گردشگران زیادی به آن سفر می کنند. در ادامه این بخش می خواهیم با برخی از زیباترین جاذبه های دیدنی ماسوله آشنا شویم.

ییلاق کوبار

ییلاق کوبار در میان طبیعت زیبای ماسوله از بهترین مکان گردشگری به شمار می روند که افراد زیادی برای گردش و طبیعت گردی به سراغ آن می روند. حتی مسیری که برای رسیدن به ییلاق کوبار طی خواهید کرد، بسیار زیبا و تماشایی بوده که از زیباترین جاده های شمال ایران محوب می شود. اگر به ماسوله سفر کرده اید و به دنبال طبیعتی بسیار زیبا و بکر هستید تا بتوانید در آن از قدم زدن، پیاده روی و پیک نیک لذت ببرید می توانید به سراغ ییلاق زیبای کوبار بروید.

همچنین آب و هوایی بسیار دلنشین و لذت بخش در این ییلاق احساس خواهد شد که می تواند بهترین خاطره طبیعت گردی را برایتان به وجود آورد. اما توجه داشته باشید برای رسیدن به این ییلاق فوق العاده و بی نظیر بایستی از مسیر نسبتا دشواری عبور کنید. اگر به کوهنوردی علاقه مند باشید، ارتفاعات ییلاق کوبار از بهترین مکان هایی است که می توانید از کوهنوردی لذت ببرید و خاطرات خوش و فراموش نشدنی را برای خود رقم بزنید.

مسیر دسترسی به ییلاق کوبار

برای رسیدن به ییلاق کوبار که در شهر ماسوله واقع شده است، بایستی از مسیر جاده فومن – ماسوله اقدام نمایید. هنگامی که در این مسیر در حال حرکت هستید، وارد شهرک ماسوله می شوید و در ادامه باید شهر های خجه خونی، ویزه خونی، سه بار، میلرزان و تاریکش عبور کنید تا بتوانید به این ییلاق زیبا دسترسی پیدا کنید.

ییلاق للندیز

معمولا گردشگرانی که به ماسوله سفر می کنند، جزء افرادی هستند که به طبیعت گردی و پیاده روی در طبیعت بکر و زیبا علاقه مند هستند. ییلاق للندیز از جمله زیباترین و بکرترین ییلاق هایی است که در شهر ماسوله می توانید به سراغ آن بروید و از گردش در طبیعت این ییلاق نهایت لذت را ببرید. از آنجایی که این ییلاق جزء ییلاقات بکر شهر ماسوله بوده، فاقد هر گونه امکانات رفاهی و تفریحی می باشد و حتی جاده ماشین رو برای آن تا به امروز ساخته نشده است. اگر به طبیعت ییلاق للندیز سفر کنید، ممکن است گله های گوسفند ها را مشاهده کنید که به همراه چوپان خود برای چرا به این طبیعت آمده اند.

یک چشمه با آب زلال و شفاف در طبیعت للندیز وجود دارد که از زیبایی های این طبیعت به شمار می رود. پیشنهاد می شود حتما پیش از آن که از آب این چشمه میل کنید، آن را بجوشانید. ییلاق للندیز از بکرترین و بهترین طبیعت هایی است که می توانید با رفتن به آن از آرامش و دور بودن از هرگونه هرج و مرجی نهایت لذت را ببرید. اگر به طبیعت های کمتر شناخته شده علاقه مند هستید و دوست دارید طبیعت های زیبا را کشف کنید، می توانید به ییلاق للندیز که در میان دیدنی های ماسوله قرار دارد سری بزنید و از گردش در آن بهره مند شوید.

آدرس ییلاق للندیز: استان گیلان، 10 کیلومتری شهر ماسوله

ماسوله

موزه مردم شناسی ماسوله

موزه مردم شناسی ماسوله در سال 1381 هجری شمسی توسط شخصی به نام فرهاد شرفی ماسوله ای تاسیس شد. این موزه که از جاذبه های دیدنی ماسوله شمرده می شود، دارای سه بخش مجزا می باشد که اشیاء فرهنگی مردمان روستای ماسوله در آن نگهداری می شود. از جمله اشیاء و وسایلی که در موزه مردم شناسی ماسوله نگهداری می شود می توان به کتیبه ها، پول های قدیمی، اسناد تاریخی، ابزار و وسایل قدیمی، ظروف و جام ها، کفش های سنتی، ابزارآلات کشاورزی و… اشاره کرد.

آدرس موزه مردم شناسی ماسوله: استان گیلان، ماسوله، ابتدای ورودی شهر ماسوله

بازار سنتی ماسوله

از جمله زیباترین جاذبه هایی که در هر شهر می توانید به سراغ آن بروید و با فرهنگ و سبک زندگی مردمان آن شهر آشنا شوید، بازارهای سنتی می باشند. در شهر زیبا و تاریخی ماسوله بازار سنتی وجود دارد که از اصلی ترین جاذبه های گردشگری و اصلی ترین منبع اقتصادی این شهر به شمار می رود. اهالی این شهر برای گردش چرخه اقتصاد شهر خود و امرار معاش برای خانواده، محصولات بومی خود را به بازار سنتی ماسوله می آورند و برای فروش عرضه می کنند. این بازار سنتی در مرکز شهر قرار داشته و دارای چهار سطح مجزا می باشد. طبقه اول این بازار به چموش دوزها و چاقوسازها، طبقه دوم به عمده فروشان و طبقات سوم و چهارم به عمده فروشان بزرگ و تجار اختصاص یافته اند.

واحدهای تجاری بازار سنتی ماسوله به بیش از 160 واحد می رسند و برخی از آن ها به حالت متروک و مخربه درآمده اند. از آنجایی که در چهار سوی این بازار مسجدبر، کشه سر، خانه بر و اسدمحله وجود دارند و این بازار را محاصره نموده اند، نشان می دهد که در زمان های گذشته این بازار در رونق اقتصادی بسیار خوبی به سر می برده است. همچنین وجود مسجد و کاروانسراها نیز مزید بر علت هستند. اگر برای گردش و خرید به سراغ بازار سنتی این شهر بروید، هنگامی که وارد بازار شوید، نخستین حجره ای که به آن برسید، چای خانه سنتی می باشد که می توانید پیش از خرید و گردش و یا بعد از آن به این چای خانه مراجعه کنید و از دیزی، نوشیدنی های گرم و قلیان بهره مند شوید.

باز هم تعداد دیگری چای خانه سنتی در این بازار وجود دارند که چای خانه های روباز محسوب می شوند و می توانید با نشستن در فضای باز آن ها، از تماشای چشم انداز بازار لذت ببرید. در ادامه هنگامی که در حال گردش در بازار سنتی ماسوله هستید، می توانید از صنایع دستی بسیار زیبایی که هنر دست اهالی این شهر است تهیه کنید. همچنین حجره هایی در این بازار سنتی وجود دارند که می توانید انواع نان های محلی، ترشیجات و آلوچه، کلوچه های محلی، عرقی جات، ادویه جات و… را تهیه کنید. هنگامی که در حال گردش در بازار هستید، بوی خوش آش های داغ به مشامتان خواهد رسید که اگر در فصل های سرد سال به این شهر سفر کنید، هوس خوردن یک کاسه آش داغ و خوشمزه را دارید و می خواهید در سرمای هوا از آن ها میل کنید.

آدرس بازار سنتی ماسوله: استان گیلان، ماسوله، 32 کیلومتری غرب فومن، 60 کیلومتری رشت

ماسوله

غذاهای سنتی ماسوله

بسیاری از گردشگران هستند که در سفر به هر شهر می خواهند غذاهای محلی آن ها را تجربه کنند. همه می دانیم که شهرهای شمالی ایران از خوشمزه ترین و خوش عطرترین غذاهای سنتی ایرانی را شامل می شوند. شهر ماسوله نیز همانند بسیاری از شهرهای ایران و شهرهای شمالی دیگر دارای غذاهای سنتی و محلی خوشمزه ای می باشد که می توان به میرزا قاسمی اشاره نمود. اغلب مردم میرزاقاسمی را غذایی شمالی می دانند، اما شاید اطلاع نداشته باشند که میرزا قاسمی غذای اصیل محلی ماسوله می باشد و قدمت آن به سال 1860 میلادی می رسد که ابداعی خوشمزه و بی نظیر از شخصی به نام قاسم خان والی می باشد. همچنین غذاهای دیگری که می توانید در سفر به این شهر آن ها را تجربه کنید، شامی کباب، کباب ترش، باقلا قاتق، آش دوغ و… می باشند.

فرهنگ مردم ماسوله

از اصلی ترین نکاتی که در رابطه با فرهنگ مردم ماسوله می توان نام برد، پذیرا بودن آن ها می باشد. همچنین مراسم سنتی ماه محرم از مهمترین فرهنگ ها و آیین هایی است که مردمان این شهر به آن معتقد هستند و هر سال در ماه محرم جمعیت زیادی از مردم برای به جا آوردن آن گرد هم می آیند. نکته جالبی که درباره این مراسم وجود دارد این است که مداحان و خطیبان و بازیگران تعزیه هیچ مبلغی برای برجای آوردن مراسم ها دریافت نمی کنند. از دیگر قوانینی که در این شهر فرهنگ سازی شده، این است که در ماسوله ساخت و سازه بناها بسیار محدود بوده و به همین جهت دارای جمعیتی ساکن و ثابت می باشد و تعداد آن ها به کمتر از 1000 تن می رسد.

امکانات رفاهی ماسوله

از آنجایی که ماسوله شهری گردشگری و توریستی در شمال ایران محسوب می شود، انواع امکانات رفاهی در آن وجود دارند که باعث شده علاوه بر ساکنان این شهر، گردشگران نیز از این امکانات رفاهی بهره مند شوند. امکانات رفاهی ماسوله عبارتند از:

  • وجود پمپ بنزین و پمپ گاز در فومن
  • فروشگاه مواد غذایی و سوپرمارکت
  • آب آشامیدنی
  • رستوران های مختلف
  • سرویس بهداشتی عمومی
  • امکان آنتن دهی تلفن همراه و اینترنت
  • پارکینگ

ماسوله

دلیل نامگذاری ماسوله

از قرن 8 هجری قمری تا به امروز نام ماسوله یا با تلفظ اصلی خود Mooslah به کار می رود. برخی بر این باورند که نام ماسوله از نام کوهی که در نزدیکی این شهر قرار دارد و با نام ماهسالار شناخته می شود گرفته شده است و بر این عقیده هستند که در ابتدا این منطقه با نام ماسالا شناخته می شده و رفته رفته و بر اثر گذر زمان به ماسوله تبدیل شده است. روایت دیگری که در رابطه با نام ماسوله وجود دارد این است که واژه ماسوله از دو بخش ماس و اوله تشکیل شده و واژه ماس به معنای کوه و مانع بوده و اوله نیز بلند معنی می داده که در نهایت آن را به معنای کوه بلند و یا کوه مانند می دانستند.

همچنین در زبان های پارسی پهلوی و سانسکریت به معنای ماه کوچک یا سرزمین ماه کوچک می باشد. عده ای دیگر بر این باورند که واژه ماسوله از واژه موصل به اقتباس گرفته شده که یکی از شهرهای کردستان به شمار می رود و اعتقاد دارند که ماسوله ای های نخستین از اقوام کرد بوده اند و به آیین ایزدی ایمان داشته اند. اما با تفاوتی که میان ص و س در واژه ماسوله وجود دارد، به نظر می رسد که این عده توجهی به نوشتار واژه نداشته اند و تعبیر چندان درستی نیست و افرادی بی سواد یا مغرض باعث شده اند این تعبیر پدید آید.

عده ای دیگر ماسوله را واژه ای عربی می دانند که از بخش های ما، سو، ل، ه تشکیل شده و آن را به معنای جایگاهی که فقر و زشتی در آن راه ندارد معنی کرده اند. پژوهشگران زیادی هستند که این روایات را صحیح نمی دانند. روایت دیگری وجود دارد و پژوهشگران بر این باورند که این روایت نسبت به دیگر روایات دارای صحت بیشتری می باشد. این روایت از این قرار است که شهری به نام ماسال در نزدیکی ماسوله قرار دارد و روستای ماسوله خانی که در شهر ماسال واقع شده و همچنین این واژه به کهنه ماسوله و یا همان ماسوله قدیم نامیده می شود ارتباط دارد. در زبان تالشی که ماسوله را با نام کهنه ماسوله می نامیدند، در قرن 8 هجری قمری مردمانی که در کهنه ماسوله زندگی می کردند به شهر ماسوله کنونی کوچ کردند.

بافت شهر و محلات ماسوله

در شهر ماسوله 4 محله با نام های مسجد بر، خانه بر، بن کی سر و کفا کی سر به همراه یک بازار محلی 4 طبقه وجود دارد. تعداد واحدهای مسکونی این شهر به 350 واحد می رسند که این تعداد در زمان های گذشته و حدود 100 سال پیش، تعداد واحدهای مسکونی این شهر به 600 واحد می رسید. جمعیت ماسوله نسبت به سال های گذشته کاهش یافته و همین باعث شده از تعداد واحدهای مسکونی آن کاسته شود. علاوه بر این ها، در شهر ماسوله بالغ بر 40 کاروانسرا، بالغ بر 33 چشمه عمومی، بالغ بر 120 واحد تجاری در بازار محلی ماسوله، 2 حمام خزینه دار، 10 مسجد و 5 امامزاده وجود دارند که در سفر به ماسوله می توانید از آن ها دیدن کنید. همچنین چندین سال گذشته 4 پل چوبی بر روی رودخانه شهر احداث گردیدند.

ماسوله

بهترین رستوران های ماسوله

شهر ماسوله که دارای جاذبه های دیدنی و گردشگری متعددی در طبیعت خود می باشد، از گذشته تا به امروز توانسته گردشگران زیادی را به سمت خود دعوت کند. هنگامی که به گردش در میان جاذبه های گردشگری و طبیعت زیبای شهر گردشگری خود مشغول هستید، خوب است به سراغ جایی بروید تا بتوانید با میل کردن غذا، نوشیدنی و یا میان وعده مورد علاقه خود تجدید قوا کرده و انرژی از دست رفته خود را دوباره به دست آورید تا بتوانید به گشت و گذار بیشتری بپردازید. در شهر زیبای ماسوله رستوران های متعددی وجود دارند که می توانید در میان گردش و یا بعد از گشت و گذار خود به سراغ یکی از بهترین رستوران های ماسوله بروید تا بتوانید غذای مورد علاقه تان را سفارش دهید و میل کنید. در ادامه با برخی از بهترین رستوران های ماسوله آشنا می شویم.

کافه رستوران باغ سنگی

شاید پیش از آن که به ماسوله سفر کنید، تصور کنید در این شهر خبری از رستوران نبوده و اگر هم باشد رستوران های محدود و محلی می باشند. اما خوب است بدانید که رستوران های متعدد و متنوعی در این شهر وجود دارند که حق انتخاب زیادی در میان آن ها دارید. از جمله بهترین رستوران های ماسوله کافه رستوران باغ سنگی می باشد که علاوه بر غذاهای خوشمزه و خوش عطر دارای فضای دلنشینی می باشد. بدین صورت که در محوطه باز آن تعدادی تخت قرار داده اند و در صورتی که بخواهید در این بخش از رستوران بنشینید می توانید از فضا و چشم انداز اطراف خود نهایت لذت را ببرید. اگر برای صرف وعده غذایی خود به سراغ کافه رستوران باغ سنگی رفتید، پیشنهاد می شود حتما چنجه آن را تست کنید. همچنین اگر به تجربه غذاهای محلی علاقه مند باشید می توانید باقلا قاتق آن را سفارش دهید که از پر طرفدارترین غذاهای این رستوران محسوب می شود.

شماره تماس کافه رستوران باغ سنگی ماسوله: 2396453-0911

آدرس کافه رستوران باغ سنگی: استان گیلان، ماسوله، جاده ماسوله – ماجلان

رستوران برادران روحی

از دیگر رستوران های ماسوله که از طرفداران زیادی برخوردار است و غذاهای بسیار خوش طعمی را به دست مشتریان می دهد، رستوران برادران روحی می باشد. این رستوران جزء آن دسته از بهترین رستوران های ماسوله می باشد که می توان گفت اغلب گردشگرانی که به ماسوله سفر می کنند برای صرف یک وعده غذایی خود به سراغ رستوران برادران روحی می روند. این رستوران دارای دو فضای داخلی و خارجی بوده که هر دو فضا دارای زیبای های مختص به خود هستند. غذاهایی که در رستوران برادران روحی طبخ می شوند از طعم های بسیار لذت بخش و دلچسبی بهره می برند که همین باعث شده گردشگران زیادی به سراغ آن بروند.

همچنین اغلب مشتریانی که به رستوران مراجعه می کنند، از برخورد پرسنل و ارائه خدمات رضایت کامل دارند. در منوی رستوران برادران روحی انواع غذاهای ایرانی و محلی را می توان مشاهده نمود. ساعت کاری این رستوران از 11:30 صبح تا 23 شب می باشد.

مسیر دسترسی به رستوران برادران روحی

اگر قصد رفتن به رستوران برادران روحی را دارید، باید وارد جاده ماسوله – ماجلان شده و پس از آن که از بهلولی عبور کردید، به اقامتگاه خانه ماسوله خواهید رسید. این اقامتگاه را پشت سر گذاشته و به سمت راست ادامه مسیر داده تا به رستوران برادران روحی برسید.

شماره تماس رستوران برادران روحی: 1300070-0911

آدرس رستوران برادران روحی: استان گیلان، ماسوله، جنب مسجد شهر ماسوله

ماسوله

رستوران آرام ماسوله

رستوران آرام ماسوله یکی دیگر از بهترین رستوران های ماسوله به شمار می رود که در کیلومتر 10 جاده ماسوله قرار دارد. این رستوران دارای فضای داخلی و خارجی بوده بوده که مشتریان می توانند بر حسب سلیقه خود به سراغ یکی از این فضاها بروند. در منوی رستوران آرام انواع غذاهای ایرانی و محلی وجود دارند که می توانید از میان آن ها غذاهای مورد علاقه خود را سفارش داده و میل کنید. پیشنهاد می شود حتما انواع غذاهایی که در تهیه آن ها ماهی وجود دارد را سفارش دهید. همچنین قرمه سبزی نیز از دیگر غذاهای خوش طعم و خوش عطری است که در این رستوران به بهترین نحو طبخ می شود.

آدرس رستوران آرام ماسوله: استان گیلان، شهرستان فومن، ماسوله

آبشارهای ماسوله

در طبیعت شهرهای شمالی ایران جاذبه هایی همچون آبشارها وجود دارند که گردشگران زیادی برای گردش و تفریح و لذت بردن از طبیعت به سراغ آن ها می روند. آبشارها از جمله جاذبه های طبیعی هستند که در فصل های گرم سال، از بهترین جاذبه های گردشگری در طبیعت به شمار می روند. شهر ماسوله تعدادی آبشار زیبا و خروشان را در طبیعت خود جای داده که می توانید در سفر به این شهر از آن ها دیدن کنید. در ادامه با برخی از این آبشارها آشنا خواهیم شد.

آبشار تریشوم

آبشارها از زیباترین جاذبه هایی هستند که در طبیعت جریان دارند و گردشگران زیادی به خصوص در فصل های گرم سال برای گردش به در طبیعت به سراغ آن ها می روند. یکی از زیباترین آبشارهایی که در طبیعت ماسوله جریان دارد، آبشار تریشوم می باشد و به عنوان آبشاری خروشان در این شهر شناخته می شود. این آبشار از قله تریشوم که دارای ارتفاع 2850 متری می باشد جاری شده و حتی هنگامی که در مسیر جاری شدن قرار دارد، چندین چشمه بسیار زیبا را پدید می آورند.

از آنجایی که این آبشار از قله ای مرتفع جریان میابد، در تمام فصل های سال دارای آبی بسیار خنک و سرد می باشد و بر همین اساس گردشگران زیادی آن را به عنوان مقصد گردشگری خود در تابستان ها انتخاب می کنند و به سراغ آن می روند.

آدرس آبشار تریشوم: استان گیلان، 1 کیلومتری شهر ماسوله

ماسوله

آبشار کوشم

آبشاری به ارتفاع 30 متر در طبیعت شهر ماسوله جریان دارد که به عنوان مرتفع ترین آبشار این شهر شناخته می شود و آبشار کوشم نام دارد. جالب است بدانید آبشار کوشم با نام آبشار ماسوله نیز شناخته می شود و موقعیت جغرافیایی آن در انتهای دره جنگلی می باشد و چهره زیبایی را برای گوشه ای از طبیعت شهر ماسوله پدید آورده است. برای رسیدن به این آبشار زیبا می بایست حدود 1 ساعت به پیاده روی و کوهنوردی در طبیعت بپردازید و همچنین در طول این مسیر چندین آبشار زیبای دیگر در مسیرتان قرار دارند که می توانید از آن ها نیز دیدن کنید. از آنجایی که آبشار کوشم در میان طبیعتی زیبا جریان یافته، یکی از بهترین زمان های بازدید از آن پاییز می باشد. چرا که طبیعت اطراف آن به هزار رنگ در می آیند و چهره ای زیبا را برای آبشار کوشم و مناظر اطراف آن پدید می آورند.

آدرس آبشار کوشم: استان گیلان، شهرستان فومن، یک کیلومتری ماسوله، آبشار کوشم

آبشار خرم بو

آبشار خرم بو از دیگر آبشار های ماسوله به شمار می رود و توانسته طبیعتی بسیار زیبا و تماشایی را برای این شهر پدید بیاورد. آبشار خرم بو از آبشارهای کمتر شناخته شده در این شهر می باشد و از همین رو طبیعت اطراف این آبشار کاملا بکر و دست نخورده باقی مانده است. آبشار خرم بو دارای ارتفاع 20 متری بوده و مسیر دسترسی آسانی برای آن تعبیه نشده و همین باعث شده منطقه ای که این آبشار در آن قرار دارد، از طبیعتی بکر و دلنشین بهره مند شود.

آدرس آبشار خرم بو: استان گیلان، شهر فومن، ارتفاعات ماسوله

سوغات و صنایع دستی ماسوله

خرید سوغاتی یکی از اصلی ترین بخش های سفر به شمار می رود و معمولا آخرین روز سفر خود را برای خرید سوغاتی برای خود و عزیزانمان در نظر می گیریم و بدین ترتیب سفر خود را تکمیل می کنیم و به پایان می رسانیم. شهر تاریخی ماسوله نیز همانند بسیاری دیگر از شهرهای ایران دارای سوغاتی و صنایع دستی مختلفی است که گردشگران می توانند از آن ها به عنوان سوغات و صنایع دستی ماسوله تهیه نمایند. ابتدا بهتر است با صنایع دستی زیبای این شهر آشنا شویم که به دستان هنرمند اهالی شهر ماسوله ساخته می شوند.

صنایع دستی ماسوله عبارتند از شال ها و جوراب های پشمی، چموش یا همان کفش های قدیمی، عروسک های بافتنی رنگارنگ، لیف حمام بافتنی، چادر شب، کلاه و دستکش پشمی و…. همچنین ماسوله سوغات دیگری از جمله خوراکی های خوشمزه ای دارد که گردشگران می توانند از آن ها نیز تهیه کنند. سوغاتی های خوراکی ماسوله شامل سبزی های محلی و معطر، میوه های خشک، سیر ترشی، زیتون پرورده، رب انار، ترشیجات، لواشک، آلوچه و… می باشند.

ماسوله

رزرو سوئیت در ماسوله

ماسوله از جمله شهرهای شمالی است که برای سفر به آن به چند روز اقامت در این شهر نیاز دارید. چرا که آرامشی در این شهر حکم فرماست و باعث می شود از تمام هیاهو و شلوغی های شهری دور بمانید. همچنین طبیعت این شهر به گونه ای است که تنها برای استراحت و شب خوابی به اقامتگاه خود مراجعه می کنید. به همین جهت می توانید به سراغ اقامتگاهی بروید که مجهز به امکانات رفاهی مناسب و دارای قیمت مناسبی باشد. بهترین گزینه اقامتی سوئیت ها بوده که دارای قیمت های مناسب می باشند. لذا با اجاره سوئیت ماسوله می توانید هزینه های اقامتی خود را تا میزان چشمگیری کاهش دهید و از اقامت در این شهر تاریخی و سرسبز لذت ببرید.

سوالات متداول

ماسوله کجاست؟

ماسوله از شهرهای شمالی ایران است که در جنوب غربی استان گیلان قرار دارد.

بهترین زمان بازدید از شهر ماسوله چه زمانی است؟

فصل های بهار و تابستان از بهترین فصل های بازدید از شهر ماسوله می باشد.

فاصله تهران تا ماسوله چقدر است؟

از تهران تا ماسوله حدود 382 کیلومتر مسافت وجود دارد که برای طی کردن این مسیر، مدت زمانی حدود 5 ساعت نیاز دارد.

مردم ماسوله به چه زبانی صحبت می کنند؟

مردم ماسوله به زبان موسلی که شباهت زیادی به زبان تالشی دارد، صحبت می کنند.

[html_block id=”68809″]