بندر انزلی

مدت زمان خواندن این مطلب : 8 دقیقه

محتوا نمایش

بندر انزلی از زیباترین شهرهای بندری شمال ایران است که در استان گیلان واقع شده و به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان گیلان شناخته می شود. این شهر بندری از زمان های گذشته تا به امروز از بهترین مقاصد گردشگری شمال ایران بوده و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی به آن سفر می کنند. بندر انزلی علاوه بر آن که شهری گردشگری و پر از جاذبه های دیدنی و گردشگری می باشد، تاریخچه ای طولانی پشت آن وجود دارد. بندر انزلی که در مرکز شهر انزلی قرار گرفته دارای فاصله 40 کیلومتری از شهر رشت می باشد. این شهر بندری به لحاظ میزان بارگیری و تخلیه کالا به عنوان نخستین بندر مهم شمال کشور و نهمین بندر مهم ایران محسوب می شود. بر اساس آمار به دست آمده، بندرانزلی پر باران ترین شهر ایران معرفی شده و در طول سال میزان بارندگی زیادی دارد که میانگین بارش سالانه آن به 1827 میلی متر می رسد. بندر انزلی را از نخستین شهرهایی به شمار می آورند که در زمان جنگ جهانی، بیشترین ورودی از اقوام ارمنی و اروپایی را داشته است. از همین رو بیشترین میزان آشنایی با فرهنگ غرب در آن صورت پذیرفته بود. همچنین قرار گیری این بندر بر سر مسیرهای ارتباطی اروپا نیز بی دلیل در این موارد نبوده است. وجود بندرگاه و بارش زیاد در این شهر باعث شده عده بسیاری بندرانزلی را اروپای کوچک بنامند. در ادامه این مطلب همراه لوکس ویلا باشید تا با این شهر بندری و زیبا آشنا شویم و بدانیم که از گذشته تا به امروز در آن چه گذشته است.

بندر انزلی

تاریخچه بندر انزلی

بندر انزلی که از مهمترین شهرهای بندری شمال ایران محسوب می شود، تاریخچه ای طولانی پشت خود دارد. تا قبل از انقلاب اسلامی، بندرانزلی با نام بندر پهلوی شناخته می شد و از همان زمان از مهمترین شهرهای ایران به شمار می رفت. پس از انقلاب اسلامی در سال 1357 هجری شمسی، نام این شهر از بندر پهلوی به بندر انزلی تغییر یافت و از همان زمان تا به امروز، همگان با نام بندر انزلی آن را می خوانند. در سال 1398 هجری شمسی، به دلیل میزان بارگیری و تخلیه کالاهایی که در این بندر صورت پذیرفت، به عنوان نهمین بندر مهم کشور شناخته شد.

همچین این شهر بعد از شهر رشت که مرکز استان گیلان است، دومین رتبه از شهرهای پر جمعیت استان گیلان را به خود اختصاص داده است.در واقع قدمت این شهر را بر اساس بررسی های زمین شناسی که انجام داده اند، دریافته که قدمت پیدایش بندر انزلی به حدود 15 هزار سال گذشته باز می گردد که به صورت جزیره ای از میان آب های دریای کاسپین سر به بیرون آورد و بعد از سال ها به یکی از مهمترین بنادر شمالی ایران در سواحل جنوبی دریای خزر تبدیل شد و همچنان از مهمترین بنادر ایران محسوب می شود.

طول نوار ساحلی این شهر به 44 کیلومتر می رسد. مرداب انزلی که در این شهر واقع شده، از بزرگترین مرداب های جهان می باشد که قدمت آن و جزیره به 15 هزار سال گذشته باز می گردد. این شهر در غرب استان گیلان واقع شده و به دلیل وجود تالاب بین المللی انزلی و کرانه های دریای خزر، چندین جزیره و شبه جزیره در پدید آمدن آن دخیل بوده اند. از آنجایی که این شهر بندری از گذشته تا به امروز بر سر مسیر ارتباطی کشورهای اروپایی قرار داشت، بازرگانان ایرانی و خارجی از آن به عنوان دروازه اروپا یاد می کردند. همچنین قرار داشتن در مسیر ارتباطی کشورهای اروپایی باعث شد شهر انزلی با فرهنگ غرب و اروپا آشنا شوند.

در زمان های پیشین، بناهای قدیمی زیادی همانند قلعه ها در این شهر بندری وجود داشتند که از گذشته تا به امروز بسیاری از آن ها ویران گشتند و تنها یک منار از میان آن ها باقی مانده است. این منار یک فانوس دریایی است که ساخت آن به سال 1815 میلادی می رسد. اما بناهای دیگری در انزلی دیده می شوند که قدمت آن ها به 120 تا 150 سال گذشته باز می گردد. اسکله ای که در بخش جنوبی این شهر وجود دارد، مجتمع بندری انزلی نامیده می شود و بعد از بندر امام خمینی و بندر شهید رجایی، سومین رتبه بنادر ایران را به خود اختصاص داده است.

بندر انزلی

بندر انزلی کجاست و مسیرهای دسترسی به آن

بندر انزلی از توریستی ترین و زیباترین شهرهایی است که در غرب استان گیلان واقع شده و از جمله شهرهای شمالی ایران محسوب می شود. این شهر زیبا در فاصله 40 کیلومتری از مرکز شهر استان گیلان یعنی رشت و در فاصله حدودی 368 کیلومتری از تهران قرار دارد.

مسیر دسترسی به بندر انزلی با خودروی شخصی

اگر بندر انزلی را به عنوان مقصد گردشگری خود در شمال ایران انتخاب کرده اید و قصد دارید با خودروی شخصی به آن سفر کنید، می توانید در حالی که در تهران قرار دارید به سمت غرب تهران حرکت کنید. وارد اتوبان تهران – کرج شده و از طریق آن خود را به اتوبان قزوین – رشت برسانید. شما توسط این اتوبان به شهر رشت خواهید رسید. برای رسیدن به انزلی بایستی مسافت 40 کیلومتری را از رشت به سمت بندر انزلی طی کنید تا به این شهر برسید.

مسیر دسترسی به بندر انزلی با اتوبوس

مسیرهای دسترسی متفاوتی برای رسیدن به شهر انزلی وجود دارد که یکی از آن ها استفاده از اتوبوس می باشد. برای آن که بخواهید برای رسیدن به بندر انزلی از اتوبوس استفاده کنید، می بایست به یکی از ترمینال های تهران مراجعه کرده و پس از خرید بلیط اتوبوس تهران – بندرانزلی سوار اتوبوس شده و به سمت این شهر راهی شوید.

مسیر دسترسی به بندر انزلی با هواپیما

اگر به دنبال مسیری هستید که بتوانید در کمترین زمان ممکن به بندر انزلی برسید، بهتر است استفاده از هواپیما را انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که این روش دسترسی از گران قیمت ترین روش های سفر به انزلی می باشد. برای این منظور بعد از خرید بلیط هواپیما به مقصد فرودگاه سردار جنگل رشت، به فرودگاه شهر خود مراجعه کرده و پس از آن که مسیر هوایی رسیدن به انزلی را طی کردید، در فرودگاه سردار جنگل رشت از هواپیما پیاده شده و از رشت سوار ماشین شده و مسیر 40 کیلومتری تا رسیدن به انزلی را طی نمایید.

مسیر دسترسی به بندر انزلی با تاکسی

برخی از افرادی که می خواهند به شهر زیبای انزلی سفر کنند، روش استفاده از تاکسی را انتخاب می کنند. تاکسی هایی هستند که به صورت دربست از درب منزل مسافر را سوار کرده و با بیمه کامل مسافر به سمت مقصد یعنی شهر انزلی حرکت می کنند. اگر با تاکسی از تهران به سمت بندر انزلی حرکت کنید، مسیر 364 کیلومتری تهران – بندر انزلی را در مدت زمان حدود 5 ساعت طی خواهید کرد.

بندر انزلی

ریشه نام بندر انزلی

از گذشته تا به امروز، نام های متعددی برای این شهر بندری انتخاب شده است. در زمان حکومت پهلوی که از سال 1304 تا 1357 هجری شمسی را شامل می شود، این شهر با نام بندر پهلوی شناخته می شد. خلیج انزلی که از امن ترین و بهترین محل ها برای پهلو گرفتن کشتی ها و ماهیگیری به حساب می آمد و امکان ماهیگیری و روابط بازرگانی میان ایران و کشور روسیه در آن صورت می پذیرفت. این شهر بعد از زمان انقلاب با نام بندر انزلی شناخته شد و همچنان با این نام شناخته می شود. در طول عمر این شهر، نام های مختلفی را برای آن انتخاب می کردند.

روس ها این شهر را با نام هایی ظیر زن زلی و سین سیلی می شناسند که در زبان روسی، بمان یا توقف کن معنی می دهد. همچنین با انزل که ترکیب شود، به معنای فرود آمدن نیز می باشد. شهر بندر انزلی از زمان های گذشته تا به امروز محلی برای رویش گیاهانی نظیر لی و سوف بود که در کنار تالاب انزلی می روییدند و به همین جهت آن را با نام هنزرلی می خواندند که بعد ها این واژه به انزلی تغییر یافت. اما با انقلاب اسلامی در سال 1357 هجری شمسی، نام انزلی را برای آن انتخاب کردند و از آن پس تا به امروز با نام بندر انزلی شناخته می شود. سوال پیش می آید انزل به چه معناست که آن را برای این شهر قرار دادند. انزل به معنی لنگرگاه می باشد که در کل بندر لنگرگاهی معنا می دهد.

موقعیت جغرافیایی بندر انزلی

بندر انزلی از شهرهای شمالی ایران است که در غرب استان گیلان واقع شده است. این شهر زیبا و سرسبز از بخش شمال خود به دریای خزر، از شرق به شهر رشت، از غرب به شهر رضوانشهر و از جنوب به شهر صومعه سرا منتهی می شود. منطقه ای که شهر بندر انزلی در آن پدید آمده، منطقه ای کاملا جلگه ای بوده و به صورت طولی در راستای ساحل دریای خزر و در طول جغرافیایی 49 درجه و 28 دقیقه و عرض جغرافیایی 37 درجه و 28 دقیقه قرار گرفته است. ارتفاع این شهر گردشگری و زیبا از سطح دریا 26- متر می باشد. مرکز شهر بندرانزلی تا استان تهران 380 کیلومتر، تا مرکز استان گیلان (شهر رشت) 40 کیلومتر و تا نزدیک ترین فرودگاه 35 کیلومتر می باشد.

اقتصاد بندر انزلی

شهرهای شمالی ایران از جمله مهمترین و بهترین مقاصد گردشگری در کشور شناخته می شوند و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را در تمام طول سال به سمت خود جذب می کنند. همین موضوع سبب گردیده یکی از مهمترین چرخه های اقتصادی این شهرها از صنعت گردشگری به شمار رود. شهر بندر انزلی نیز از مهمترین شهرهای بندری شمال کشور بوده که علاوه بر دریا، از ویژگی های دیگری همچون بندر، گمرک، منطقه آزاد و زیر ساخت های شیلاتی برخوردار است و سبب شده در میان شهرهای شمالی ایران همچون نگینی درخشان باشد. بر همین اساس بالغ بر 80 درصد از تجارت کل ایران از طریق دریا و بندر این شهر صورت می پذیرد.

همچنین به دلیل مجهز بودن به زیر ساخت های دریایی، صادرات و واردات ایران از طریق دریا و بندر آن صورت می پذیرند. همچنین دیگر روش های گردش اقتصادی این شهر همانند دیگر شهرهای شمالی ایران از طریق صید ماهی می باشد. چرا که انواع ماهی های تازه در دریای خزر وجود دارند و افراد زیادی از بومیان این شهر به صیادی مشغول هستند و از این طریق امرار معاش دارند. برنج کاری و کشاورزی هم از دیگر شغل هایی است که بسیاری از اهالی شهر بندر انزلی به آن مشغول می باشند. نا گفته نماند برخی از بانوان این شهر در کنار همسران خود به تهیه و تولید انواع صنایع دستی می پردازند و گردشگران از آن ها به عنوان سوغاتی و یادگاری تهیه می کنند.

جاهای دیدنی بندر انزلی

بندر انزلی که از زیباترین شهرهای شمالی ایران به شمار می رود و در غرب استان گیلان قرار گرفته، به عنوان یکی از بهترین مقاصد گردشگری خطه شمال ایران شناخته می شود و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی به آن سفر می کنند. از طبیعت زیبا و سرسبز آن گرفته تا بناهای تاریخی که در این شهر بندری وجود دارند، همگی جزء جاهای دیدنی بندر انزلی محسوب می شوند و گردشگران به بازدید از آن ها اقدام می کنند. طول نوار ساحلی این شهر به 44 کیلومتر می رسد. به دلیل موقعیت قرار گیری این شهر بر مسیر کشورهای اروپایی، لقب دروازه اروپا را برای آن انتخاب کردند و تاریخچه ای غنی برای آن وجود دارد. جاذبه های دیدنی انزلی شامل طبیعت و بناهای باستانی و تاریخی آن می شود که در این بخش می خواهیم به معرفی آن ها بپردازیم.

تالاب انزلی

اکنون که شروع به آشنایی با جاذبه های دیدنی و گردشگری بندر انزلی نموده ایم، خوب است این آشنایی را با یکی از معروف ترین و بهترین مناطق دیدنی بندر انزلی آغاز نماییم. مرداب انزلی یا تالاب انزلی که در بخش جنوب غربی این شهر واقع شده، از مهمترین تالاب های ایران شناخته می شود و حتی جزء تالاب های بین المللی محسوب می شود. از همین رو با نام تالاب بین المللی انزلی شناخته می شود. وسعت این تالاب به 20 هزار هکتار می رسد و توانسته گونه های مختلفی از گیاهان و جانوران را در خود جای دهد. بیش از 100 گونه پرنده، 100 گونه موجودات گیاهی و 50 گونه ماهی در این تالاب زندگی می کنند.

تیرماه فصل گلدهی نیلوفرهای آبی شناخته می شود و در این زمان می توانید تالاب انزلی را در زیباترین حالت ممکن آن تماشا کنید. از مهمترین بخش های اکوسیستم این تالاب، نیلوفرهای آبی آن به شمار می روند که در ماه تیر زیبایی آن ها دو چندان خواهند شد. از آنجایی که در فصل های بهار و به خصوص زمستان، بارندگی در این منطقه افزایش میابد، وسعت تالاب انزلی به 120 کیلومتر مربع خواهد رسید. در مقابل در فصل های پاییز و به خصوص تابستان به 80 کیلومتر مربع کاهش میابد. جاذبه های تالاب انزلی تنها به تماشای آن ختم نمی شود؛ بلکه می توانید از قایق سواری در طبیعت آن بهره مند شوید و از میان نیلوفرهای آبی عبور کنید.

آدرس تالاب انزلی: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان تکاوران، پل هوایی، تعاونی نیزار

بندر انزلی

حافظیه انزلی

بنایی سفید رنگ و زیبا که به حافظیه شیراز شباهت دارد، در بلوار ساحلی این شهر و جنب ساختمان شهرداری واقع شده که با نام حافظیه انزلی شناخته می شود. جدا از آن که این بنا به عنوان نمادی در میان شهر بندر انزلی شناخته شود، محلی برای برگزاری کنسرت ها می باشد. در سال 1311 هجری شمسی، شهرداری انزلی سفارش ساخت این بنا را داد و مهندسان آلمانی ساخت آن را به عهده گرفتند. هدف از ساخت بنای حافظیه انزلی به منظور ترنم موسیقی بوده است. امروزه از دیگر جاذبه هایی که در کنار این بنا وجود دارد، نمایشگاه های نقاشی و صنایع دستی هستند. بنای حافظیه انزلی که از دیدنی های تاریخی و قدیمی انزلی به شمار می رود، از بخش هایی همچون گنبد، طاق، ستون های سفید رنگ و پله هایی تشکیل شده است که متاسفانه در حال حاضر وضعیت نابسامانی دارد. مساحت کل این بنا به 76 متر مربع می رسد. این نمایشگاه های کوچک از زیبایی ها و جاذبه های شهر بندر انزلی به شمار می روند. جالب است بدانید بنای حافظیه انزلی با شماره 1513 به لیست آثار ملی ایران اضافه شده است.

آدرس حافظیه انزلی: استان گیلان، شهر بندر انزلی، بلوار ساحلی انزلی، جنب ساختمان شهرداری

برج ساعت انزلی

از دیدنی های تاریخی انزلی می توان به برج ساعت انزلی اشاره کرد. قدمت این مناره یا برج به زمان حکومت قاجاریان باز می گردد. هدف از ساخت برج ساعت، دیده بان مناطق نظامی و اسلحه خانه بود و از قدیمی ترین سازه های شهر انزلی به شمار می رود. همچنین به عنوان فانوس دریایی نیز مورد استفاده قرار می گرفته و دریانوردان از طریق آن می توانستند مسیر درست خود را پیدا کنند. امروزه از برج ساعت انزلی به عنوان اطلاع یافتن از زمان دقیق استفاده می شود و در خیابان سپه که از معروف ترین خیابان های انزلی می باشد قرار گرفته است. ارتفاع این برج به 28 متر می رسد و قدمت آن به سال 1194 هجری شمسی باز می گردد. در سال 1307 هجری شمسی یک ساعت با ابعاد بزرگ را از کشور آلمان خریداری نمودند و بر روی این برج قرار دادند. امروزه از این برج به عنوان یکی از نمادهای شهر انزلی یاد می شود.

آدرس برج ساعت انزلی: استان گیلان، بندر انزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان سپه

دهکده ساحلی انزلی

از زیباترین جاهای دیدنی بندر انزلی می توان به دهکده ساحلی انزلی اشاره نمود که در سال 1348 هجری شمسی توسط مرحوم فرهنگی ساخته شده است. وجود این دهکده زیبا از اصلی ترین دلایلی است که باعث شده این شهر بندری به شهرهای اروپایی شباهت پیدا کند. دهکده ساحلی انزلی در امتداد تالاب انزلی قرار داشته و مساحت آن به 3 هزار و 500 متر مربع می رسد و امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی در آن وجود دارند که می توان به ساحل اختصاصی برای شنا آقایان و بانوان به صورت مجزا، مراکز خرید، ویلا، زمین های ورزشی متعدد، پارک، فروشگاه، آلاچیق، کافه، رستوران، مسجد، سرویس بهداشتی و هر آن چه که برای یک گردش حسابی به دنبال آن باشید در این دهکده پیدا خواهید کرد.

منطقه ای که دهکده ساحلی انزلی در آن واقع شده منطقه غازیان نام داشته و در میان محله های بی بی حوریه غازیان و شالیور قرار دارد. دو موج شکن زیبا در ابتدا و انتهای این دهکده ساخته شده که بر زیبایی دهکده ساحلی تاثیر به سزایی داشته و اگر شب به گردش در این دهکده بپردازید، از زیبایی های بسیار چشمگیری بهره مند خواهید شد. بخش عمده ای از دهکده ساحلی انزلی که از دیدنی های بندر انزلی به شمار می رود، به فضای سبز اختصاص داده شده است. با وجود آن که دهکده های زیادی در شهر بندر انزلی شاخته شده اند، اما دهکده ساحلی انزلی از گذشته تا کنون به عنوان زیباترین دهکده شناخته می شود.

چگونه به دهکده ساحلی انزلی برویم؟

چنان چه در میان جاهای دیدنی انزلی، دهکده ساحلی انزلی را انتخاب نمایید و بخواهید به سراغ آن بروید، در هر کجای این شهر که باشید بایستی خود را به بلوار آیت الله پیشوایی برسانید. می توانید برای رسیدن به بلوار آیت الله پیشوایی از خیابان طالقانی استفاده کنید. در این بلوار به مسیر خود ادامه دهید تا به اتوبان رشت – انزلی برسید. در این اتوبان به مسیر خود ادامه دهید تا به بلوار دریا برسید و وارد آن شوید. در این بلوار حرکت کرده و وارد خیابان کاسپین شرقی شده تا به این دهکده ساحلی و زیبا برسید.

آدرس دهکده ساحلی انزلی: استان گیلان، بندر انزلی، منطقه غازیان، بین محله شالیور و بی ‌بی حوریه

بندر انزلی

روستای اشپلا

در جنوب تالاب انزلی روستایی زیبا قرار گرفته که روستای اشپلا نام دارد و جزء جاهای دیدنی انزلی شناخته می شود. در طبیعت این روستا یک پارک زیبا با نام پارک جنگلی اشپلا وجود دارد، اما محلی ها آن را با نام سوق کله می نامند. در طبیعت پارک جنگلی اشپلا برکه ای زیبا وجود دارد که در زمان های قدیم استخر پرورش ماهی بود. آرامشی که در روستای اشپلا حاکم است، گردشگران را ترغیب می کند حتی برای ساعاتی هم که شده به سمت آن راهی شوند. این روستا نیز از بهترین مناطق ماهیگیری انزلی به شمار می رود و افراد زیادی برای ماهیگیری آن را انتخاب می کنند.

آدرس روستای اشپلا: استان گیلان، بندر انزلی، کنار تالاب انزلی

اهالی بندر انزلی

اهالی بندر انزلی را با نام انزلی چی می شناسند. اما در یکی از واژه نامه های زبان فارسی که برهان قاطع نام دارد، واژه گیلکی به کار برده شده است. اهالی این شهر بندری به زبان های فارسی، گیلکی، ترکی و آذری صحبت می کنند و دلیل آن باز می گردد به زمانی که این شهر میزبان اقشار مختلفی بوده است. برای انتساب محل به افراد از واژه چه یا یج همانند یوشیج استفاده می شود که یوشیج به معنای اهل یوش می باشد. همچنین پسوند چی که در انتها انزلی برای خطاب به اهالی این شهر به کار می رود، ریشه در یج دارد.

زبان مردم بندرانزلی

اهالی بندر انزلی به زبان های فارسی، گیلکی، ترکی و آذری صحبت می کنند که زبان گیلکی از دو شاخه گویش بیه پس که در ناحیه غرب انزلی استفاده می شود و گویش بیه پیش که در ناحیه شرق انزلی مورد استفاده قرار می گیرد تشکیل شده است. زبان گیلکی از زبان های ایرانی است که از خانواده پهلوی به جا مانده و ریشیه آن به زبان پهلوی باز می گردد.

شغل مردم بندر انزلی

در زمان های پیشین اغلب مردم بندر انزلی به شغل صیادی اشتغال داشتند. همچنین برخی از مردم نیز به شغل های کشاورزی و برنج کاری مشغول بودند و از پیشه های سنتی انزلی محسوب می شود و تا به امروز بسیاری از اهالی این شهر به شغل های صیادی، برنج کاری و کشاورزی مشغول هستند. اما امروزه اهالی بندرانزلی اغلب به شغل های بسیار متفاوت دیگری روی آورده اند و در ادارات دولتی مشغول به کار هستند برخی دیگر نیز دارای شغل های آزاد می باشند.

بندر انزلی

آداب و رسوم مردم بندر انزلی

اهالی بندرانزلی همانند مردم بسیاری از دیگر نقاط ایران و جهان دارای باورها، عقاید و آداب و رسوم خاصی هستند که بر آن پایبند می باشند. مردمان انزلی بسیاری از آداب و رسوم و باورهای پیشین خود را حفظ کرده و می توان آن ها را در زندگی و رسم و رسومات آن ها مشاهده نمود. یکی از آداب رسوم مردم انزلی مربوط به رسم چهارشنبه سوری است. دومین آداب و رسوم مردم انزلی، مراسم عید نوروز می باشد که علاوه بر هفت سینی که بر سفره هفت سین می چینند، سین های دیگری همچون سفید ماهی و سرو سینه مرغ قرار می دهند. همچنین رسم دیگری که در میان مردم این شهر مرسوم است رسم سیزده نوروز بوده که به آخرین روز از مراسم نوروز مربوط می شود. در زمان های گذشته اگر به بازارهای این شهر سری می زدید، عدد 13 را بدین صورت می نوشتند: 12+1.

سوغات صنایع دستی بندر انزلی

شهر بندر انزلی که از زیباترین شهرهای استان گیلان به شمار می رود، در تمام طول سال میزبان گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور می باشد. معمولا ما به هر شهری سفر می کنیم در بازارهای آن به دنبال خوراکی یا صنایع دستی هستیم که بتوانیم از آن ها به عنوان سوغاتی آن شهر تهیه کنیم و برای خود و عزیزانمان سوغاتی به همراه ببریم. شهر زیبای انزلی نیز همانند دیگر شهرهای ایران خوراکی های متنوع و صنایع دستی زیبا داشته که گردشگران می توانند برای سوغاتی از آن ها تهیه کنند. انواع خوراکی های انزلی که می توان به عنوان سوغات تهیه کرد شامل پنیر سیاه مزگی، نان محلی تمیجان، رشته خشکار، گل پالوده، کوکی، نان خلفه، کلوچه مخصوص، میوه های تازه، سبزیجات معطر و تازه و… می شوند.

اکنون به معرفی صنایع دستی این شهر خواهیم رسید که طرفداران زیادی داشته و می توانید از آن ها به عنوان سوغاتی تهیه کنید. صنایع دستی انزلی شامل بولاکی، چادر شب بافی، قلابدوزی، گلیم بافی، صنایع چوبی، سفالگری، مروار بافی، بامبو بافی، نمد بافی، حصیر بافی، تولید دست بافت پشمی و… می شوند. تنوع در خرید سوغاتی در این شهر بسیار زیاد بوده و هر گردشگر با هر سلیقه و بودجه ای می تواند سوغاتی مورد نظر خود را تهیه کند.

بندر انزلی

فرهنگ مردم بندر انزلی

همانطور که می دانیم، شهر انزلی به واسطه بندرگاهی که داشت و بر سر مسیر کشورهای اروپایی قرار داشت، نام دروازه اروپا را برای آن انتخاب کرده بودند. همچنین جزء نخستین شهرهایی بود که اروپایی ها در آن آمد و شد داشتند. بر همین اساس آداب و فرهنگ اروپایی در این شهر بسیار تاثیر گذار بود. اما همچنان این شهر همانند بسیاری دیگر از شهرهای ایران دارای آداب و رسوم و فرهنگ های منحصر به خود بوده که در ادامه این بخش به آشنایی با آن ها می پردازیم:

  • آیین باران خواهی مردم بندر انزلی: همانطور که می دانیم، بندر انزلی از پر باران ترین شهرهای ایران به شمار می رود، اما در برخی از زمان های سال که زمین های شالیزار این شهر به آب و باران نیاز دارند، بارش باران کاهش پیدا می کند که در این زمان، مردمان این شهر به دور یک دیگر جمع می شوند و مراسم و آیین باران خواهی از خداوند را برگزار می کنند. این مراسم بدین صورت است که مردمان انزلی جانماز یا پنجه علم را در آب قرار می دهند و به شستشوی آن می پردازند و با این روش از خداوند باران و رحمت الهی را درخواست می کنند.
  • آیین و رسم آفتاب خواهی: در بخش پیشین هم ذکر شد که شهر انزلی از پر باران ترین شهرهای ایران و شمالی کشور محسوب می شود و گاهی میزان بارش باران به قدری زیاد می شود و همه روزه به صورت مداوم بارش باران رخ می دهد. بارش های مداوم ممکن است برای زمین های شالیزار و کشاورزی مضر باشند و به همین جهت مردم گرد هم می آیند و هفت نفر که کچل هستند را به دور یک دیگر جمع می کنند و از خداوند درخواست آفتاب می کنند.
  • آیین درمان درد: از دیگر آیین های مردم انزلی به آیین درمان و رفع درد در نواحی مختلف بدن اشاره نمود. زمانی که درد در هر کدام از نواحی مختلف بدن به وجود بیاید، درمانی طبی برای آن انجام می دهند. به عنوان مثال می توان به درد گلو اشاره کرد که برای درمان آن ابتدا یک نفر دیگر گلو فرد را مالش داده و بعد از آن فرد را به صورت های مختلف می ترسانند.

جمعیت مردم بندر انزلی

شهر بندرانزلی از زمان های گذشته تا به امروز، بعد از شهر رشت به عنوان پر جمعیت ترین شهر استان گیلان شناخته می شود. این شهر با مساحت بیش از 315 کیلومتر مربع، مساحت شهری آن به حدود 60 کیلومتر مربع می رسد. طبق آخرین سرشماری که در سال 1395 هجری شمسی در این شهر انجام شد، جمعیت مردم انزلی برابر با 148 هزار و 564 نفر بوده است.

اماکن مذهبی و مساجد بندر انزلی

بندر انزلی نیز همانند دیگر شهرهای ایران دارای امکان مذهبی و مساجد متعددی در سطح شهر می باشد که اهالی انزلی و افرادی که به این شهر سفر کرده اند می توانند به سراغ آن ها بروند. در ادامه با برخی از اماکن مذهبی و مساجد بندر انزلی آشنا خواهیم شد.

  • مسجد امام جعفر صادق
  • مسجد اباالفضل نیمه شعبان
  • مسجد قائمیه
  • مسجد امام صادق
  • مسجد پیامبر اعظم
  • مسجد باب الحوائج
  • مسجد جامع بندر انزلی
  • مسجد پنج تن آل عبا
  • مسجد هیئت فاطمیه نویر
  • مسجد دهکده ساحلی
  • مسجد امام علی
  • مسجد ولیعصر
  • مسجد گلشن
  • مسجد سید الشهداء
  • مسجد امام هادی
  • مسجد محمدی
  • مقبره شهدای گمنام بندر انزلی
  • یادمان شهدای ناوچه پیکان
  • مهدیه بندر انزلی
  • حسینیه بین الحرمین
  • حرم مطهر بی بی حوریه (س)
  • هیئت اصغریه بندر انزلی
  • گورستان لهستانی ها

منطقه آزاد انزلی

از جمله مناطق آزاد هفت گانه ایران که در استان گیلان قرار گرفته، منطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی می باشد. در حال حاضر منطقه آزاد انزلی در شهرستان انزلی قرار دارد و از گذشته تا به امروز مساحت آن با افزایش مواجه شده است. بدین گونه که در تاریخ اردیبهشت ماه سال 1393 هجری شمسی، محدود این منطقه که حدود 3 هزار و 200 هکتار بود، به مساحت 8 هزار و 609 هکتار افزایش یافت. این منطقه در پی درخواست مردم این شهر و سفر رئیس جمهور وقت به انزلی در سال 1375 مصوبه هیئت دولت، منطقه آزاد انزلی به صورت دو بخش مجزا از یکدیگر تعیین شد. بندر کاسپین و فاز تجاری منطقه آزاد در شهرستان انزلی تاسیس شد. منطقه آزاد انزلی در پهنه آبی، خاکی و ساحلی سه تا از شهرستان های استان گیلان که شامل شهرستان های رشت، انزلی و آستانه اشرفیه می باشند واقع شده است و منطقه جنوب دریای خزر در مسیر راهبردی شمال – جنوب قرار دارد.

بندر انزلی

بهترین هتل های بندرانزلی

  • هتل بهشت تالاب بندر انزلی: 4 ستاره
  • هتل سفید کنار: 4 ستاره
  • هتل دنیز: 4 ستاره
  • هتل دلفین: 4 ستاره
  • هتل یاس: 4 ستاره
  • هتل مدائن: 3 ستاره
  • هتل آرکا: 3 ستاره
  • هتل الماس: 3 ستاره
  • هتل جهانگردی: 3 ستاره
  • هتل پرشین: 3 ستاره
  • هتل کادوسان: 3 ستاره
  • هتل آپارتمان ناز خزر: 3 ستاره
  • هتل آپارتمان نخل: 2 ستاره
  • هتل آپارتمان مجتمع توریستی تهران: 2 ستاره

آب و هوای بندرانزلی

بندر انزلی را به عنوان پر باران ترین شهر ایران می شناسیم و از همین رو از زمان های گذشته تا به امروز لقب شهر باران را برای آن قرار دادند. میانگین بارش سالانه در شهر انزلی به حدود 1853.5 میلی متر می رسد. میانگین بارندگی فصلی بندر انزلی بدین گونه است که در فصل بهار 160.9، در تابستان به 434.3، در پاییز 852.6 و در زمستان به 405.7 میلی متر می رسد. از این آمار می توان دریافت که فصل بهار کم بارش ترین فصل و فصل پاییز پر باران ترین فصل این شهر شناخته می شوند. میانگین رطوبت نسبی هوای سالانه بندرانزلی 84 درصد می باشد. همچنین میانگین رطوبت فصلی آن به شرح ذیل می باشد:

  • فصل بهار: 82.7 درصد
  • فصل تابستان: 80 درصد
  • فصل پاییز: 86.7 درصد
  • فصل زمستان 86.7 درصد

بر اساس تحقیقات می توان اینگونه دریافت که مرطوب ترین ماه این شهر مربوط به ماه مارس و خشک ترین و پایین ترین درصد رطوبت آن مربوط به ماه ژوئیه می باشد. میانگین سالانه دمای هوا بندر انزلی به 2.16 درجه سانتی گراد می رسد که میانگین بیشترین دمای سالانه 19.2 درجه سانتی گراد و میانگین کمترین دمای سالانه 13.2 درجه سانتی گراد می باشد. گرم ترین ماه سال که ماه ژوئیه می باشد، میانگین دما به 26 درجه سانتی گراد و در سردترین ماه سال که ماه فوریه می باشد، میانگین دمای آن به 7 درجه سانتی گراد می رسد.

بهترین زمان سفر به بندر انزلی

بندر انزلی از جمله شهرهایی است که در تمام طول سال زیبایی های خاص خود را دارد و در تمام ماه های سال می توان زیبایی های زیادی در طبیعت آن پیدا کرد. با توجه به داده هایی که از دما، رطوبت و بارندگی سالانه شهر بندر انزلی به دست آمده است، دریافته ایم که این شهر در فصل های نیمه اول سال گرم و مرطوب و در فصل های نیمه دوم سال و به خصوص فصل زمستان معتدل است. اگر می خواهید به این شهر زیبا و گردشگری سفر کنید و در میان جاذبه های دیدنی بندرانزلی گشت و گذاری داشته باشید، می توانید فصل های بهار و تابستان را انتخاب نمایید. در این بازه زمانی و به خصوص اردیبهشت ماه، طبیعت انزلی در بهترین و زیباترین حالت ممکن خود قرار دارند و می توانید گردش و تفریحی بسیار لذت بخش در میان طبیعت بندرانزلی داشته باشید.

اما ممکن است گرمای هوا کمی برای برخی از افراد آزاد دهنده باشد که این دسته از افراد می توانند فصل بهار را برای سفر خود به بندرانزلی و گشت و گذار و تفریح در میان دیدنی های آن انتخاب نمایند. فصل بهار علاوه بر آن که طبیعت انزلی بسیار زیبا و سرسبز می باشد و طراوت و تازگی را می توان با تمام وجود احساس کرد، همچنین خبری نه از گرما و شرجی بودن هوا وجود دارد و نه از سرما و بارندگی های متوالی. شهر بندر انزلی با نیلوفرهای آبی نیز مشهور است. اگر می خواهید گلدهی نیلوفر های آبی را از نزدیک نظاره گر باشید، بهتر است تیر ماه را برای سفر خود به این شهر انتخاب نمایید تا چشم انداز بی نظیری از نیلوفرهای آبی تالاب انزلی را مشاهده کنید.

همانطور که در اطلاعات آب و هوای این شهر به دست آمده، کم بارش ترین فصل انزلی فصل بهار می باشد. از همین رو می توانید در فصل بهار سفری بسیار لذت بخش و خاطره انگیز در این شهر داشته باشید. همچنین فصل پاییز هم می تواند بعد از فصل بهار از بهترین فصل های سفر به انزلی به شمار رود. چرا که طبیعت انزلی در فصل پاییز به هزار رنگ تبدیل شده و خبری از سرمای شدید نیست و گردشگران می توانند به گردش و تفریح در طبیعت بندرانزلی بپردازند.

مراکز درمانی بندانزلی

  • بیمارستان شهید بهشتی انزلی: استان گیلان، بندرانزلی، کیلومتر 5 جاده آستارا، کلویر 2
  • درمانگاه شبانه روزی ولیعصر بندر انزلی: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، خیابان رحیم زاده، کمربندی انزلی
  • مرکز بهداشت هادیان: استان گیلان، بندرانزلی، دهکده ساحلی، بلوار ساحل قو
  • بیمارستان جراحی محدود امام رضا: استان گیلان، بندرانزلی، محله میان پشته، بلوار تکاوران
  • کلینیک دکتر رفیعی: استان گیلان، بندرانزلی، غازیان، خیابان آذربایجان
  • کلینیک درمانی مجتمع یاس: استان گیلان، بندرانزلی، کوی واحدی، خیابان بلوری
  • مجتمع پزشکی آریا: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان مطهری
  • مجتمع پزشکی فارابی: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان مطهری
  • مرکز غربالگری سرطان و کلینیک ویژه: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان زمانی
  • پلی کلینیک تخصصی دریا: استان گیلان، بندرانزلی، غازیان، خیابان اختر کاویان
  • کلینیک شبانه روزی فاطیما: استان گیلان، بندرانزلی، کوی واحدی، خیابان بلوری
  • خانه بهداشت و سلامت: استان گیلان، بندرانزلی، غازیان، بلوار آیت الله طالقانی
  • کلینیک دکتر نویری: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان جمشیدی

بندر انزلی

غذای محلی بندر انزلی

مهم نیست مقصد گردشگری ما کجاست. لذت تجربه غذاهای محلی شهر گردشگریمان آن قدر زیاد است که دوست داریم هر نوع از غذاهای محلی آن ها را بچشیم. شهر های شمالی از خوش طعم ترین غذاهای ایرانی می باشند و هر کدام از این شهرها، دارای غذای محلی منحصر به فرد خود هستند.

مراکز خرید بندر انزلی

بندر انزلی از مهمترین شهرهای بندری شمالی ایران است و از پرجمعیت ترین شهرهای شمالی در استان گیلان شناخته می شود. در میان جاذبه های گردشگری، طبیعی و تاریخی انزلی، مراکز خریدی وجود دارند که علاوه بر اهالی این شهر، گردشگران نیز برای گردش و خرید به سراغ آن ها می روند. از لذت بخش ترین قسمت های سفر می توان به قسمت خرید و گردش در میان مراکز خرید و بازارهای شهر گردشگری اشاره نمود. علاوه بر بازارهای محلی، مراکز خرید متعددی در بندرانزلی وجود دارند که از بهترین مکان ها برای گردش و خرید سوغاتی به شمار می روند. در ادامه این مطلب قصد داریم با برخی از بهترین مراکز خرید آشنا شویم.

بازار بزرگ کاسپین

بازار بزرگ کاسپین از بهترین مراکز خرید بندر انزلی به شمار می رود. این مرکز خرید در کنار ساحل قرار گرفته و همین باعث شده گردشگرانی که برای گردش و تفریح به دریای خزر می روند، سری هم به این مرکز خرید می زنند و در صورت تمایل می توانند خرید کنند. اجناسی که در بازار بزرگ کاسپین وجود دارند با بهترین کیفیت و قیمت می باشند و شما می توانید با خرید اجناس مورد نیاز خود از این مرکز خرید بسیاری از هزینه های خود را کاهش دهید. واحدهای تجاری این مرکز خرید انواع پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن، شال و روسری، مواد خوراکی، لوازم و دکوراسیون منزل را به فروش می رسانند. در بازار کاسپین کافی شاپ و رستوران وجود دارند که از امکانات رفاهی مجموعه به شمار می روند و گردشگران می توانند پس از خرید و گردش بتوانند برای رفع خستگی به سراغ آن ها بروند. از دیگر امکانات رفاهی این مجتمع تجاری می توان به سرویس بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد.

آدرس بازار بزرگ کاسپین: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان مطهری، بعد از بازار پردیس

مجتمع تجاری پارادایس

مرکز خرید دیگری به نام مجتمع تجاری پارادایس در میان جاذبه های دیدنی و مراکز خرید بندر انزلی وجود دارد. در این مجتمع تجاری می توانید انواع پوشاک زنانه، مردانه و بچگانه، کیف و کفش، شال و روسری، عطر و ادکلن، لوازم آرایشی و بهداشتی، دکوراسیون و تزئینات منزل، لوازم الکترونیکی، طلا و جواهرات و… را تهیه کنید. از امکانات تفریحی و رفاهی مجتمع تجاری پارادایس می توان به کافی شاپ و کلوپ های بازی آن اشاره نمود که برای استفاده از آن ها می بایست به طبقه آخر این مرکز خرید مراجعه نمایید.

آدرس مجتمع تجاری پارادایس: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان سپه

شنبه بازار

در شهرهای شمالی و بسیاری دیگر از شهرهای ایران، بازارهایی هستند که در روزهای خاصی از هفته برگزار می شوند. این بازار ها جزء بازارهای محلی به شمار می روند و افراد بومی آن شهر محصولات خود را به بازار می آورد و برای فروش عرضه می کند. یکی از بازارهای محلی بندر انزلی، شنبه بازار آن است که قدمت برگزاری آن به 70 سال گذشته باز می گردد و در پارکینگی در خیابان نواب صفوی دایر می شود. در زمان های گذشته شنبه بازار بندر انزلی در خیابان میرزا کوچک خان جنگلی برگزار می شد که پس از مدتی مکان برگزاری آن را تغییر دادند و به خیابان نواب صفوی منتقل شد.

اگر قصد خرید سوغاتی و محصولات تازه و صنایع دستی این شهر را دارید، می توانید به این بازار محلی مراجعه کنید که از بهترین مراکز خرید بندرانزلی در زمینه خرید سوغاتی های محلی به شمار می رود. هنگامی که وارد این شنبه بازار انزلی می شوید جریان زندگی را با تمام وجود احساس خواهید کرد و همچنین استشمام محصولات تازه می تواند روحتان را تازه کند. از محصولات این بازار می توان ماهی، میوه های تازه، سبزیجات معطر و تازه، رب انار، زیتون پرورده، صنایع دستی و… اشاره کرد. حتی اگر قصد خرید نداشته باشید، گشت و گذار در میان این بازار می تواند حس و حال خوبی به شما منتقل می کند.

آدرس شنبه بازار بندر انزلی: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان نواب صفوی

بندر انزلی

دانشگاه ها و مراکز آموزشی بندر انزلی

  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
  • دانشگاه جامع علمی کاربردی بندرانزلی
  • دانشگاه پیام نور واحد بندر انزلی
  • موسسه آموزش عالی انوارالعلوم بندر انزلی
  • موسسه آموزش عالی مهرآیین بندرانزلی
  • موسسه آموزش عالی موج بندر انزلی
  • آموزشکده دریایی شهید خدادادی بندرانزلی

باشگاه ها و ورزشگاه های بندر انزلی

  • باشگاه ورزشی طالب نیا: استان گیلان، بندر انزلی، بلوار نماز، بلوار انتظام
  • باشگاه بدنسازی متروپل: استان گیلان، بندرانزلی، خیابان غازیان، خیابان آذربایجان، خیابان چمران
  • باشگاه بدنسازی بانوان آریا: استان گیلان، بندر انزلی، مطهری، خیابان شهدای شمالی، بلوار پاسداران
  • باشگاه ورزشی کاراته: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان امام خمینی، خیابان دکتر سحری
  • باشگاه ورزشی کاکتوس، استان گیلان، بندر انزلی، کوی واحدی، بلوار پاسداران، خیابان طاهباز
  • باشگاه ورزشی حدید: استان گیلان، غازیان، بلوار معلم
  • باشگاه بدنسازی یزدان: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان مطهری
  • باشگاه بدنسازی المپیک: استان گیلان، بندر انزلی، میان پشته، میدان مادر، خیابان ناصر خسرو، خیابان سپه، پارکینگ کاسپین بازار سپه انزلی
  • باشگاه ورزشی برمودا: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، کوی واحدی
  • باشگاه ورزشی تک: استان گیلان، بندر انزلی، میان پشته، خیابان نواب صفوی
  • باشگاه ورزشی ناجی: استان گیلان، بندرانزلی، میان پشته، خیابان شاکوچه، خیابان ولیعصر

لباس محلی بندر انزلی

هنگامی که صحبت از لباس های محلی اهالی شهرهای شمال به میان می آید، ناخودآگاه ذهنمان به سمت لباس های زنانه رنگارنگ و پرچینی می رود که اغلب بانوان شمالی آن ها را به تن می کنند. لباس های محلی نشان دهنده هویت و اصالت ملی هر شهری به شمار می روند. جالب است بدانید طراحی لباس های محلی استان گیلان به بیش از 4 هزار سال گذشته باز می گردد. لباس های محلی آقایان و بانوان بندر انزلی از کامل ترین پوشش برخوردارند و برای طراحی آن ها از شادترین و زیباترین رنگ ها استفاده شده است. لباس هایی که شمالی ها به تن می کنند از سه نوع تالشی، قاسم آبادی و رسوخی تشکیل شده اند.

لباسی که بانوان انزلی به تن می کنند دارای اجزائی همچون روسری، سربند، پیراهن، جلیقه کت، جلیقه مخملی، دامن شلیته، شلوار و چادر کمر می باشند. لباس مردان انزلی نیز از بخش های پیراهن، جلیقه، شلوار گشاد، شال کمر و کلاه نمدی تشکیل شده اند. تماشای این لباس های رنگارنگ و زیبا، تاثیر به سزایی در روحیه و شادابی دارد. اگر به پوشیدن لباس های محلی انزلی علاقه مند هستید و به این شهر سفر کرده اید، مکان هایی در این شهر هستند که لباس های محلی را به گردشگران کرایه می دهند. در این صورت می توانید لباس های محلی انزلی را به تن کنید و عکس های یادگاری بگیرید.

بندر انزلی

بهترین رستوران های انزلی

شهر زیبای بندر انزلی که از شهرهای شمال ایران به شمار می رود، جاذبه های گردشگری متعدد و متنوعی را در خود جای داده است. یکی از گزینه هایی که می توانید در میان گردش و تفریح به سراغ آن بروید، رستوران گردی می باشد. این شهر زیبا و توریستی، رستوران ها و کافی شاپ های متعددی را شامل می شوند و می توانند تمام سلیقه ها را در بر گیرند. خوردن غذاهای خوشمزه و لذیذ از بهترین لذت هایی است که می توانید در سفر آن را تجربه کنید. غذاهای شمالی و به خصوص غذاهای محلی انزلی از خوش طعم ترین غذاهای محلی ایرانی به شمار می روند که در سفر به این شهر می توانید طعم لذیذ آن ها را بچشید. در ادامه می خواهیم به معرفی برخی از بهترین رستوران های بندرانزلی بپردازیم تا اگر به این شهر سفر کردید و به دنبال رستورانی بودید که بتوانید خوش طعم ترین و با کیفیت ترین غذاها را در آن میل کنید، بتوانید به راحتی گزینه مورد نظر خود را پیدا کنید.

رستوران باکاراز

معرفی بهترین رستوران های بندر انزلی را با رستوران باکاراز آغاز می کنیم. رستوران باکاراز از جمله بهترین رستوران های انزلی به شمار رفته که علاوه بر کیفیت بالای غذاها، از قیمت های مناسبی نیز برخوردارند. این رستوران دارای چشم انداز زیبایی رو به دریای خزر بوده که می تواند لذت خوردن غذا را برای شما دوچندان سازد. همچنین محیط و دکوراسیون رستوران باکاراز بسیار زیبا و تمیز می باشد. باکاراز از آن دسته رستوران هایی است که در وعده های صبحانه، ناهار و شام میزبان مشتریان می باشد. همچنین بخشی از این رستوران به کافی شاپ اختصاص یافته که می توانید برای صرف یک نوشیدنی سرد یا گرم و یا میان وعده دلچسب به کافی شاپ باکاراز مراجعه نمایید.

مسیر دسترسی به رستوران باکاراز

برای رسیدن به رستوران باکاراز می توانید از طریق بلوار سردار اکبر صیاد بورانی به سمت این رستوران حرکت نمایید. در ادامه وارد کوچه شهید تخته کار شده و در این کوچه مسیر خود را ادامه دهید. در نهایت وارد خیابان آذربایجان شده تا به رستوران باکاراز دسترسی پیدا کنید.

شماره تماس رستوران باکاراز: 43434316-013

آدرس رستوران باکاراز: استان گیلان، بندر انزلی، ساحل قو، خیابان اطبا

رستوران کوبار

اگر در میان رستوران های انزلی به دنبال رستورانی زیبا و با محیط داخلی لوکس و دلنشین هستید، می توانید رستوران کوبار را که از بهترین رستوران های انزلی به شمار می رود را انتخاب نمایید. رستوران کوبار در وعده های صبحانه، ناهار و شام می تواند میزبان مشتریان باشد و ساعت کاری آن از ساعت 8 صبح تا 24 بامداد می باشد. قیمت غذاهای این رستوران نسبت به حجم و کیفیت نسبتا بالا بوده، اما به گونه ای هستند که رضایت کامل مشتریان را جلب کرده اند. اگر به غذاهای ایتالیایی علاقه مند هستید، رستوران کوبار از بهترین رستوران هایی است که می توانید خوشمزه ترین غذاهای ایتالیایی را در آن سفارش داده و میل کنید. مشتریان از نحوه ارائه خدمات، سرویس دهی و برخورد پرسنل نیز رضایت دارند.

شماره تماس رستوران کوبار: 44511768-013

آدرس رستوران کوبار: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان شهید دوربین، نرسیده به اسکله قایق سواری

بندر انزلی

رستوران عمو اسماعیل

اگر به غذاهای دریایی علاقه مند هستید، رستوران عمو اسماعیل از بهترین رستوران هایی است که می توانید خوش طعم ترین غذاهای دریایی را در آن میل کنید. این رستوران از محیطی بسیار دلنشین بهره می برد که از دو بخش فضای داخلی و فضای بیرونی تشکیل شده که مشتریان می توانند بر حسب سلیقه خود یکی از محوطه های را برای صرف غذا انتخاب نمایند. محوطه بیرونی این رستوران دارای درختان سرسبزی است که طراوت و تازگی را میهمان محوطه کرده اند. غذاهای دریایی که در رستوران عمو اسماعیل طبخ می شوند، طعم بسیار لذیذ و دلنشینی دارند و هیچگونه بوی نامطبوعی از آن احساس نخواهید کرد. پس در صورت علاقه به غذاهای دریایی سری به رستوران عمو اسماعیل بزنید.

شماره تماس رستوران عمو اسماعیل: 44512446-013

آدرس رستوران عمو اسماعیل: استان گیلان، بندر انزلی، خیابان شهید ادریسیان، نرسیده به پل قلم گوله

غذاهای محلی بندرانزلی

هر شهری از جهان دارای آداب و رسوم، فرهنگ، لباس، زبان، غذا و… مخصوص به خود می باشند. شهرهای ایران نیز همانند بسیاری دیگر از شهرهای جهان غذای منحصر به فرد خود را دارند. غذاهای محلی شهرهای شمالی از لذیذ ترین و خوش طعم ترین غذاها به شمار می روند. در تهیه اغلب غذاهای محلی انزلی از ماهی استفاده می شود. اما به گونه نبوده که برای تهیه تمام آن ها از ماهی و دیگر جانوران دریایی استفاده شود. از لذیذترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی انزلی می توان به میرزا قاسمی، کویی تره، باقلا قاتق، ترش تره، خورش آلو مسما، انار بیج، ماهی فی ویج، ماهی سفید، واویشکا، کباب ترش، سیر قیمه و… اشاره کرد. هر کدام از این غذاها طعم های بسیار لذت بخش و دلچسبی دارند.

معرفی محلات شهر بندر انزلی

شهر انزلی که حدود 351 کیلومتر مربع مساحت از غرب استان گیلان را به خود اختصاص داده، محله ها، روستاها و شهرک های مختلفی را در خود جای داده است که در این بخش به آشنایی با آن ها می پردازیم.

محلات شهر انزلی

  • میان پشته
  • آخر خط
  • رمضانی
  • کولی ور
  • ساحل قو
  • ناصر خسرو
  • کوی واحدی
  • سامانسر
  • کرد محله
  • متروپل
  • سوسر
  • سیدآسیه
  • دهکده ساحلی
  • خیابان تهران
  • نامجو
  • زرافشان
  • جهانگاهی
  • چراغ برق
  • غازیان
  • کارآموزی
  • قلم گوده
  • جزیره طالقانی
  • اطبا
  • نخستین
  • بایندر
  • پمپ باد
  • کوی بابک

روستاهای شهر انزلی

  • روستای اشپلا
  • روستای چای بیجار
  • روستای رود پشت
  • روستای آبکنار
  • روستای تربه بر
  • روستای خمیران
  • روستای سیاه خاله سر
  • روستای سیاوزان
  • روستای طالب آباد
  • روستای بشمن
  • روستای علی آباد
  • روستای کپورچال
  • روستای حسن رود
  • روستای شانگهای پرده

شهرک های ویلایی بندر انزلی

  • شهرک خزرویلا
  • شهرک دهکده ساحلی بندرانزلی
  • شهرک ساحل قو
  • شهرک گل ها

معروف ترین خیابان شهر انزلی

  • خیابان سپه
  • خیابان مطهری
  • خیابان شهدای 23 مهر
  • خیابان مفتح جنوبی
  • خیابان پاسداران
  • خیابان نواب صفوی
  • خیابان شهید مظلوم
  • خیابان مصطفی خمینی
  • خیابان ناصرخسرو
  • خیابان میرزا کوچک خان جنگلی
  • خیابان آیت الله نجفی
  • خیابان پل قدیم غازیان
  • خیابان دهکده ساحلی
  • خیابان سردار اکبر بروانی
  • خیابان ساحل قو
  • جاده انزلی – رضوانشهر

معماری شهر انزلی

بناهایی که در هر شهری وجود دارند، بر اساس اقیم و شرایط آب و هوایی و فرهنگی آن شهر ساخته می شوند. بناهایی که در شهر انزلی وجود دارند، از سبک معماری خاصی بهره می برند. بدین گونه که برای ساخت بنا از بلوک های سیمانی و آجری استفاده می شوند و سقف بناها نیز به صورت شیروانی و یا سقف های شیب دار ساخته می شوند. اغلب خانه های این شهر به صورت یک طبقه و 2 طبقه می باشند و تعداد کمی از خانه ها به صورت چند طبقه و آپارتمانی ساخته می شوند. از آنجایی که زمین شهرهای شمالی به علت بارش زیاد مرطوب هستند، بناها را با فاصله از سطح زمین می سازند تا رطوبت زیاد باعث تخریب و فرسودگی آن ها نشود.

بندر انزلی

اجاره سوئیت در بندر انزلی

بندر انزلی که از بهترین و گردشگری ترین شهرهای استان گیلان به شمار می رود، جاهای دیدنی و گردشگری متعددی را در طبیعت خود جای داده است. گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند، معمولا یبش از یک شب را در طبیعت این شهر سپری می کنند تا بتوانند به بازدید از دیدنی های متعددی در این شهر بپردازند. لذا به اقامتگاهی نیاز دارند تا مدت زمان اقامت خود را در آن سپری کنند. اگر جزء آن دسته از گردشگرانی هستید که می خواهید عمده زمان سفر خود در گشت و گذار بپردازید، بهتر است به سراغ اقامتگاهی بروید تا بتوانید در هزینه های خود صرفه جویی کنید. یکی از گزینه های پیشنهادی برای شما رزرو سوئیت در انزلی می باشد. چرا که این اقامتگاه ها با امکانات مجهز از قیمت های مناسبی بررخوردارند.

سوالات متداول

بندر انزلی کجاست؟

بندر انزلی از شهرهای شمالی ایران می باشد که در بخش غربی استان گیلان جای گرفته است.

فاصله تهران تا بندر انزلی چقدر است؟

از مرکز تهران تا شهر بندر انزلی حدود 380 کیلومتر مسافت وجود دارد.

حافظیه انزلی کجاست؟

حافظیه انزلی یکی از جاذبه های دیدنی شهر بندر انزلی می باشد که در بلوار ساحلی انزلی و جنب ساختمان شهرداری قرار دارد.

سوغات شهر بندر انزلی چیست؟

سوغات شهر بندر انزلی شامل خوراکی و صنایع دستی می شود که می توان به کلوچه مخصوص، میوه های تازه، انواع ترشی و مربا، سبزیجات تازه و معطر، گلیم بافی، حصیربافی، نمد بافی، صنایع چوبی و غیره اشاره نمود.

[html_block id=”68822″]