در قسمت اول معرفی جزیره قشم و جاهای دیدنی این جزیره هزار رنگ به بررسی طبیعت دیدنی و عجایب هفتگانه قشم پرداختیم. این بار در لوکس ویلا به معرفی جاذبههای تاریخی و مناطق تفریحی قشم و همچنین ورزشهای آبی در قشم خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
جاذبه های تاریخی قشم را بشناسید
قشم علاوه بر طبیعت دیدنی خود، دارای جاذبههای تاریخی بسیار زیادی نیز است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
مقبرهی بیبی مریم
مقبره بی بی مریم قشم آرامگاهی بسیار کهن و به جا مانده از سال های دور تقریبا از قرن ۸ هجری، در روستای تم سنیتی جزیرهی قشم قرار دارد. این بنای کهن، در بین اهالی روستا به تم سنیتی نیز خوانده میشود و امروزه یکی از جاذبههای قشم گردی محسوب میشود که معماری آن شبیه به معماری عمارات دورهی سلجوقیان است..
سد گوران
در ۷۸ کیلومتری جزیرهی قشم و در روستای گوران، سدی به همین نام و به قدمت حکومت پهلوی اول وجود دارد که برخی از باستانشناسان معتقدند که پی اولیهی این بنا در دوران حکومت هخامنشیان و بدنه آن را در دوران ساسانیان ساخته شده است. از ویژگیهای فوق العاده سد گوران قشم که باعث شده در بین اهالی بسیار مهم و ارزشمند باشد، وجود آب شیرین آن است.
قلعه پرتغالی های چزیره قشم
در اوایل قرن ۱۶ میلادی، در بخش شمال جزیرهی قشم، دریانوردی به نام «آلفونسو آلبرکرک»، دستور ساخت قلعهای را داد که امروزه از آن به عنوان قلعهی پرتغالیهای جزیره قشم یاد میشود. این اثر تاریخی از مساحتی بالغ بر ۲ هزار متر مربع برخوردار بوده و با استفاده از سنگهای آهکی، گچی و ساروج محلی ساخته شده است که البته دیدن این قلعه در طول سفر به قشم خالی از لطف نیست.
روستای لافت
لافت روستایی تاریخی و بسیار قدیمی واقع در شمال غربی جزیرهی قشم که در نوع خود جالب و منحصربهفرد است. این روستا را می توان در لیست جاهای دیدنی جزیره قشم از لحاظ معماری خاص مورد توجه قرار داد. از ویژگیهای این روستا میتوان به منازل مسکونی آن اشاره کرد که همگی دارای حیاط مرکزی و بادگیر بوده و همین امر سبب شهرت این روستا به بندر بادگیرها شده است.
همچنین آثار تاریخی دیگری همچون قلعهی نادری، قلعهی پرتغالیها، گنبد مدون و قبرستان این روستا که دارای سنگ نبشتههایی به قدمت هزار سال است، در این خطه وجود دارد. بندر لافت یکی از جاذبههای گردشگری و تاریخی جزیرهی قشم است و می تواند مقصدی مناسب برای کسانی که از دیدن جاذبه های تاریخی لذت می برند، باشد. و به عبارتی می توان با بازدید از این روستا با یک تیر چند نشان را زد.
اسکله باسعیدو جزیره قشم
اسکله باسعیدو جزیره قشم از سنگ های بزرگ رودخانه ای مانند، قلوه سنگ و ملات گچ زنده ساخته شده است و قدمتش به دوره ساسانیان می رسد و در اواخر دوره تیموری و اوایل دوره صفوی، اسکله تعمیر شده و و با سنگ های تراشیده شده، روسازی و ساروج بندی شده مجددا بازسازی و اسکله وسیع تر شده است و در حال حاضر بندرگاه صیادی مناسبی در این اسکله تاریخی احداث شده است.
جاذبه ها و تفریحات دریایی در جزیره قشم زیبا
در جزیره زیبای قشم جاذبه های تفریحی بی شماری وجود دارد از جمله تفریحات آبی، ساحل، پارک ها، و مراکز خرید عالی.
پارک کروکودیل جزیرخ قشم
پارک کروکودیل قشم تنها مرکز در ایران و خاورمیانه است که به تکثیر و پرورش کروکودیل ها به صورت مصنوعی می پردازد. بیش از 100 کروکودیل در این مرکز زندگی می کنند و به جز کروکودیل ها در این مرکز فرصت بازدید از پرندگان و پستانداران دیگر هم نیز وجود دارد. حتما در برنامه سفر خود به جزیره قشم ، بازدید از پارک کروکودیل را جانمایی کنید.
آکواریوم جزیره قشم
آکواریوم پروانه طلایى که با نام آکواریوم جزیره قشم نیز شناخته میشود دارای برخی از نادرترین آبزیان است که در میان آنها میتوان به ماهى مجستیک یا فرشته ماهى، امپراطور و بلورینگ اشاره کرد.
پیست سافاری جزیره قشم
پیست سافاری قشم یکی از جذاب ترین پیست های کشور با استاندارد های بالا است که علاوه بر ایجاد هیجان و نشاط زیاد برای علاقمندان به سافاری، از چشم اندازهای جزیره و ساحل زیبای در این منطقه لذتی دو چندان را نصیب بازدیدکنندگان و علاقه مندان خود میکند.
ساحل بنانا سواری جزیره قشم
بنانا سواری در قشم یکی از مهیج ترین تفریحات آبی جزیره قشم است. که همیشه با استقبال زیادی مواجه است. در کنار بنانا سواری تفریحات آبی گروهی دیگری در قشم نیز هست مثل شاتل سواری در قشم، پاراسل و پاراگلایدر قشم، اسکی روی آب با قایق قشم و جت اسکی قشم.
موزه های جزیره قشم
در حال حاضر موزه ژئوپارک جزیره قشم از بزرگترین موزههای تنوع زیستی ایران به شمار میرود. وقتی وارد موزه ژیو پارک قشم می شوید اولین چیزی که نظرتان را به خود جلب خواهد کرد، صحنهای شبیهسازی شده از زندگی انسانهای نخستین در بیش از صد هزار سال پیش در سرزمین قشم است. نقاشیهای پشت مجسمههای مومی حس و حال آن سالها را برای بینندگان تداعی میکند. و در نوع خود یکی از دیدنی ترین موزه های کشور است.
غذاهای محلی جزیره قشم
از هرچه بگذریم سخن غذا خوش تر است! در سفر به جاهای جدید یکی از دستاوردهایی که در پایان آن با خود به همراه میاریم امتحان کردن غذاهای جدید است که بعضا آنقدر شیفته آنها می شویم که دستور پختشان را یاد میگیریم. در اینجا چند تا از بهترین غذاهای محلی جزیره قشم را به همراه مواد تشکیل دهنده به شما معرفی می کنیم تا به محض ورورد به قشم بدانید که اولین غذایی که می خواهید امتحان کنید کدام یکی از آن هاست.
ماهی برشته غذای خوشمزه ساکنین جزیره قشم
ابتدا شکمشان را خالی کرده و ترکیبی از گشنیز، شوید، پیاز خرد شده، فلفل، ادویه و فلفل سبز داخل آن میگذارند. سپس ماهی را روی ورقهی فلزی که روی آتش گاز یا ذغال آماده کردهاند، میگذارند تا کبابی شود
کلمبا
این غذای خوشمزه از گندم پک شده، ماهی، سبزی خورد شده تهیه میشود.
زیبون
در تهیه این غذا سیب زمینی و ماهی و برنج به کار رفته که بسیار ترکیب لذیذی را می سازد.
موفلک
در تهیه موفلک هم گندم و برنج و ماهی به کار می رود و طرز تهیه خاص خود را دارد.
هواری
هواری شامل سبزی های معطر، برنج و ماهی میشود
عنکاس
ماهی خرما سیب زمینی و چاشنی های لازم مواد تشکیل دهنده عنکاس هستند.
پودینی کوسه یا سفره ماهی غذای محبوب اهالی جزیره قشم
همانطور که از اسمش پیداست گوشت کوسه و سبزی های معطر و چاشنی های فوق العاده لذیذ غذایی جذاب حاصل میشود که امتحان آن خالی از لطف نیست.
برنج دیشو
برای تهیهی این غذا مقداری شیرهی خرما برنج و ماهی برشته استفاده میشود
هواری چکو میگ (پلو بچه میگو)
هواری چکو میگ یا لارو خشکشده میگو از غذاهای محلی قشم است. که در ان میگو ، عدس و برنج به کار رفته و ترکیبی بی نظیر حاصل میشود.
نان توموشی
قشمیها این نان محلی بسیار نازک را به همراه سس مخصوصی میپزند. در این نان تخممرغ و پنیر میریزند که همزمان با نان میپزد.
مهیاوه
با ماهیهای کوچکی مثل ساردین غذایی پخته میشود که معمولا آن را در کنار وعده اصلی میگذارند. به این غذا ماهیآبه یا مهیاوه میگویند. البته مهیاوه را فقط در جنوب ایران نمیخورند.
جمع بندی
ما تمام تلاش خود را کردیم تا بهترین جاذبههای تاریخی و گردشگری و طبیعی جزیره قشم را به شما عزیزان معرفی کنیم. اما کدام یک از این جاذبهها را عجایب هفتگانه قشم مینامند؟ اگر میدانید کدامند، در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.